Тагарев: Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на Украйна

Тагарев: Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на Украйна

Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на Украйна, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.  В момента даваме основно боеприпаси, посочи той. Ние няма да предприемем стъпки, които да застрашат гарантирането на нашата сигурност, увери отново Тагарев.

В момента дори няма интерес към българските бойни самолети, допълни министърът. Не се дискутира и България да даде стари танкове на Украйна, но въпросът би могъл да бъде поставен в бъдеще, ако анализът, който Министерството на отбраната тепърва ще направи, позволи това. Не мога да се ангажирам със срокове, но със сигурност анализът ще отнеме месеци, коментира Тодор Тагарев. По-рано днес Тагарев обяви, че украинският президент Володимир Зеленски е предоставил списък с нужното на украинската армия въоръжение при визитата си в България.

На въпрос дали България е изпуснала шанса си за т.нар. триъгълни сделки, Тагарев посочи, че при свои срещи с посланиците на някои от нашите съюзници, които провежда регулярно, поставя въпроса има ли още възможности за т.нар. триъгълни сделки. Ако го бяхме направили това преди 6-8 месеца, може би още е имало шансове, към момента до мен не е стигнала някаква реална алтернатива, коментира Тагарев. Ние все още имаме възможност по втори вариант да предоставяме помощ, защото наши съюзници предоставят финансови компенсации, ако дадем помощ за Украйна с основни платформи, заяви той, като поясни, че става въпрос за самолети, артилерийски системи, зенитно-ракетни комплекси, бронетанкова техника.

По повод обвиненията от страна на БСП, че е готов да наруши конвенцията от Монтрьо, министърът на отбраната заяви, че неговите думи са били изтълкувани превратно. Тагарев обясни, че е казал пред военни специалисти, че за България е важно освен разполагането на войски, противоракетна, противокорабна отбрана и кораби за гарантиране на сигурността в Черно море, нашите съюзници да могат да помогнат тогава, когато е нужно, например чрез разузнавателни средства или чрез възможност за нанасяне на кинетични ефекти, без да уточнява дали тези кинетични ефекти ще се осигурят от кораби или подводници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Гост

    07 Юли 2023 23:44ч.

    Хубаво е да предоставите Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еее

    08 Юли 2023 1:01ч.

    Само Тагарев ли? Аз давам и целите ППДБ+ДПС+ГЕРБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спри се, бе малоумник!

    07 Юли 2023 23:48ч.

    Виж кои държави от Европа не дават оръжие на Украйна, а кои сме ние, та да ги въоръжаваме. Или Източна Европа може да стане плацдарм за военни действия, колко му е! Нали! Спри се, идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето защо дойде наркото да реве..

    08 Юли 2023 6:21ч.

    А магарето ще даде всичко.. ХАЙШПАРСИТЕ не стават за нищо... https://ria.ru/20230707/vsu-1882865263.html?in=t

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дурак

    07 Юли 2023 23:50ч.

    г.ъ.з.ъ.т си предостви. той вече е анал-лизиран, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2023 0:01ч.

    АНАЛИЗА Е ЯСЕН, КЛИЗМА ЗА ТОВ ГНУСНО КОПЕЛЕ И НЕКА ВСИЧКИТЕ МУ ДПЛМПШРПБНИ РОДНИНИ СЕ ВЪЗНЕСЪТ, КОГАТИ И БЪДАТ ЗАКОПАНИ КОПЕЛЕТА И ТАЯ ИЗЕТ, ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО, АНО ИМ СЕЗАРАДВА САТАНАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bai ivan

    08 Юли 2023 0:24ч.

    ЕИ ХУИ ЗАСПАЛ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    08 Юли 2023 0:36ч.

    Най- мощното оръжие, което можем да предложим на 404 , е самия минисър Т.Т., дори с панделка в правилните цветове! Като бонус- всички, които бяха на срещата със зелената богомолка + радетелите за победа на 404 - да дадат личен пример!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво изобщо да дадем от сърце

    08 Юли 2023 0:44ч.

    ТАргашев, народът вече прецени, какво ОЩЕ да дадем: купуваме ти еднопосочен билет до Киив безправо на връщане, на перон един шут в мазния ти гъз за засилка и оттам натам ще гостуваш на Бандера с варено жито за помен. Това ще им е добавката, халал да си им. СЛАВА УСРАИНИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прати на майка си

    08 Юли 2023 0:48ч.

    Дъртата миризливата слива. Гнусар долен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    08 Юли 2023 0:54ч.

    А нещо за българските граждани? Да речем въздушни линейки, или детска болница, или по-високи доходи, или просто да "ударите едно рамо" на тези в наводнените райони, които останаха без домове и "светло бъдеще", или пък на болните и умиращите, които имат нужда от лечение в чужбина. А капачки да сте събирали и дарявали напоследък? Или поне да ги попитате/гражданите/, дали това е начина, по който искат, да им харчите данъците? Или те /гражданите/ ви трябват само да легитимират властта ви и правото да правите каквото си искате от тяхно име и за тяхна сметка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • итинага

    08 Юли 2023 2:53ч.

    тебе, кръсника ти, гнома, ристю, парапет ия, дпс, тиквата , ококорения и цялата ви рода до 9 коляно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Юли 2023 2:57ч.

    Каквото им поискат, ще дадат, но защо ни държат на тъмно какво оръжие дават, това не им е личен проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    08 Юли 2023 3:50ч.

    Не бива да се сърдим и придиряме на бай Тагарев. Има данни, че в детството си той е претръпял насилие, което завинаги уврежда крехката му детска душа. С времето тя полекичка се превръща в душа на груб, самовлюбен мизантроп, който днес е унесен в медиатиативно съзерцание на увисналите си дърти топурдаци. Тагарчо е роден в гара Кричим на хвърлей разстояние от фабриката за лютеница. През лятото на 1967 г. в нея пристига художникът Карпузов-Ботичели. Задачата му е да измайстори етикет за бурканчето на новата лютеница. Късметът на артиста проработва. Още на втория ден от командировката той попада на нужното. До кръчмата съдбата го среща с местно момченце - до голо остригано, загоряло от щедрото тракийско слънце. Но най-впечатлява неговият поглед. Присвитите му татарски очета плашат с недетсккия си злобен, презрител поглед. Поглед на коварна хабилитирана пепелянка. В ръката си малчуганът стиска прашка, а от джоба на късите му панталонки стърчат крачката на мъртво врабче. Карпузов набързо скицира малчугана. Срещу един шоколад го склонява да му позира и то кой знае защо голо. Скоро след това етикетът е готов - палав разбойник с поглед на Торквемада и кървавочервени бузи лакомо нагъва филия с лютеница. Дотук добре, но няколко дни по-късно милицията арестува художника Карпузов. Обвиняват го в педофилия. Дали той е посегнал сексуално на невръстния Тагарев и до днес е неизвестно. Близки и роднини на малкия Тодор твърдят, че художникът ако не друго, то със сигурност е показвал на малчугана снимки на голи жени и мъже в неприлични пози и с комунистически татуировки по телата си. Грозното деяние се разчува, но загадъчно бързо е потулено. Оказва се, че Карпузов-Ботичели е братовчед на норвежеца Йенс Столтенберг. А Торвалд, бащата на този Йенс не е кой да е, а амбасадор на Норвегия в Белград. Камила, сестрата на Йенс, пък се оказва активистка на младежкото крило на норвежката работническа комунистическа партия. Щура привърженичка на Мао Дзедун. Положението е повече от деликатно. "Отгоре" нареждат Карпузов да бъде "интерниран" за една седмица на Златните пясъци на разноски на милицията и после да бъде екстрадиран в Норвегия. Години по-късно игривата съдба отново преплита пътищата героите от лятната кричимска история. Човечето от етикета на вкусната лютеница става професор, а една лятна утрин се събужда и като министър. Нрвежецът Йенс пък се инкарнира в генерален секретар на НАТО. Двамата често се срещат и прегръщат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2023 4:09ч.

    Звънчо, Господ здраве да ти дава - сещм се преди може би месец четох очееците ти за малкият тагарчо, бях много впечатлен и вникнах в историята на Етикетчето на Хорце, ще си купя едно бурканче за твое здраве. Продължавай да ни радваш, Музата те е целунала, благодаря ти за което!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на Украйна"

    08 Юли 2023 4:46ч.

    З@дниците си - вашите, а не живота на нашите синове, друго в България не остана да "предоставяте".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    08 Юли 2023 10:49ч.

    Този е вреден и опасен за България! Да си взема оръжиата и заедно с тях да заминава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    08 Юли 2023 11:35ч.

    Докато Тагаренко прави анализ, на пловдивското летище товарят хеликоптери в украински самолет. В предаването "Седмицата на Нина и Зий" показаха снимки, изпратени от човек, който работи на това летище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев без анализ КАК оръжието от България ще помогне на нещастната Украйна - никакво оръжие няма да се праща!

    08 Юли 2023 12:04ч.

    Анализирай ефекта бе, многознайко преподавател, кажи, разкрий, как тези български муниции (по Денков) ще помогнат на Украйна - колко руснаци ЩЕ УБИЕШ с българските боеприпаси, а Тагарев, направил ли си анализ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън потвърди: САЩ пращат касетъчни бомби на Украйна, която обеща да ги ползва много внимателно за да не изтреби собственото си население!

    08 Юли 2023 12:07ч.

    Прочее Байдън праща касетъчни бомби, които били ШИРОКО ЗАБРАНЕНИ, а Украйна щяла да ползва "внимателно", колко внимателно АНАЛИЗИРАШ ли, Тагарев. И ако ги ползват тези касетъчни бомби "внимателно" твоите хора в Украйна, то българското оръжие ще е напълно излишно, анализираш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън потвърди: САЩ пращат касетъчни бомби на Украйна!

    08 Юли 2023 12:12ч.

    Байдън потвърди, че изпращайки ШИРОКО ЗАБРАНЕНИТЕ касетъчни бомби само разкрива, че САЩ са световните убийци на човечеството! ... САЩ спрете да пращате оръжия и спасете хиляди човешки животи, бе! ... Защо не се договорите с Русия и най-важното защо не изпълнихте СПОРАЗУМЕНИЕТО ОТ МИНСК, което подписаха партньорите ви Меркел, Оланд, Порошенко?! ... Как не ви е срам, бе? да пращате широко забранените касетъчни бомби срещу себеподобни човеци?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    08 Юли 2023 12:33ч.

    Този фашистки боклук ще се брои ли като "цвета на нацията" когато му бъде потърсена сметка и се пристъпи към изпълнение на присъдата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи