Тагарев постави условие на сглобката, за да остане министър след ротацията

Тагарев постави условие на сглобката, за да остане министър след ротацията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свои условия, за да остане министър на отбраната и след ротацията на премиерите през март, ще постави Тодор Тагарев, ако получи покана от бъдещия министър-председател Мария Габриел. Това се разбра от негово изказване пред Би Ти Ви.

"Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, вече ще трябва да имаме разговор за това при какви условия ще се очаква да изпълнявам своите отговорности. В една трудна ситуация сме, която изисква бърза адаптация на цялата отбранителна система. Това далеч не е тривиален въпрос и за да се реши той, е необходима възможно най-широка политическа подкрепа и със сигурност такава от парламента. Министър, който няма политическа подкрепа от парламента, няма шанс да осъществи нужните реформи", коментира Тагарев на въпрос дали ще остане министър на отбраната в кабинета на Мария Габриел.

"Аз съм човек с математическа подготовка и се изказвам максимално прецизно - Ако имам покана, ще имаме разговор, ще видим дали ще бъдат създадени условията, за да мога да си изпълнявам задълженията така, както аз ги разбирам", допълни Тагарев.

Министърът е бил и в първоначалния списък на правителствената делегация за САЩ. Той е трябвало да проведе срещи в Пентагона, но е взето решение да не пътува и затова разговорите му ще се проведат дистанционно, стана ясно от думите му.

Тази седмица за САЩ ще пътуват само трима министри – финансовият Асен Василев, икономическият Богдан Богданов и енергийният Румен Радев. Първоначалната идея бе с тях да бъде и премиерът Николай Денков. Но още в неделя той обясни, че няма да пътува. Сред причините Денков посочи протестът на земеделските производители.

В същото време стана ясно и че американският държавен секретар Антъни Блинкен e заминал в неделя на посещение в Близкия Изток, за да съдейства за освобождаване на заложниците на „Хамас" в ивицата Газа и да подсигури хуманитарна пауза. Това също обяснява защо визитата на Денков в САЩ няма как да се случи тази седмица.

Запитан бил ли е в списъка с делегатите за САЩ, днес Тагарев каза: Имаше такава идея, да.

Аз прецених, че в този период може и по друг начин да продължи комуникацията ни с американските партньори. В постоянен контакт сме, просто няма да пътувам физически, обясни той.

Имам уговорена среща на много високо ниво в Пентагона, която ще проведа онлайн, допълни той. Но отказа да сподели с кого точно ще разговаря.

Военният министър обясни, че няма повече информация по случая с арестувания за шпионаж служител на ДАНС.

Надявам се тези, които са провели операцията, да са действали достатъчно професионално и да са имали достатъчно данни, каза министърът.

При нас органът, който извършва проучвания за допуск до класифицирана информация, е ДАНС. В зависимост от нивото на достъп, той може да е до 3-4 г. Периодично се прави преценка на служителите, обясни той.

При визитата си в САЩ в средата на миналия месец Тагарев обсъди възможностите за разполагане на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси. На тази идея се противопоставиха от опозицията в парламента.

Има решение на Народното събрание, което ми възлага да провеждам такива преговори, а явно някои депутати не са запознати. От какво е възмутена опозицията? Че искаме по-силна отбрана. Казват, че нямаме нужда, а имаме. Какво искат - да имаме или да нямаме отбрана?, запита Тагарев.

Няколко правителствени ръководители вече излязоха с теза, че трябва да се готвим за война. Рисковете нарастват и трябва да работим за минимизирането им. Водещо в отбранителната политика е да не се стига до военни действия, увери министърът.

Говорим за рискове в случай, че Русия успее да постигне целите си в Украйна и след това продължи с агресивните си действия, каза той.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • ибреее

    05 Фев 2024 18:57ч.

    БТР да го гази, данооооооооо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    05 Фев 2024 19:25ч.

    Това е много милостиво! Предлагам до края на живота си да работи тежък физически труд, напр. в Белене. И сутрин и вечер на проверка да пее химна на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълен игнор

    05 Фев 2024 20:59ч.

    Не си струва да се коментира какво бил казал Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брей, Голям тежкар!

    05 Фев 2024 21:44ч.

    Явно знае, че знаят чии човек е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немой така!

    05 Фев 2024 21:47ч.

    Тагарев е ценен за България. Благодарение на него психиатричната ни наука ще се изкачи до небивали висоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Язе

    05 Фев 2024 23:29ч.

    Руските умни глави вече денонощно обсъждат как да спрат това НАТО да ги напада, особено след редицата заявки да се готвим за война с Русия. Оформя се идеята за превантивен ядрен удар по НАТО по цел която ще позволи да не се отвръща с ядрено оръжие. За да има мир макар и с един враждебен алианс. С това боклучаво ръководството, коя е по-добра цел от нашата клета държавица? Ще разменят ли ингилизите ядрени парцали с Русия заради нас? Та те пръста не си мръднаха докато бяхме под турско робство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    05 Фев 2024 18:58ч.

    То никой не го ще, той условия за оставането си поставя. Смешен и жалък кат изоставен дърт педал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    05 Фев 2024 20:44ч.

    Ще постави условие да си запази екипа и най-вече Миленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    05 Фев 2024 21:57ч.

    Ние може и да не го искаме, но глутницата си го иска. Защото иначе- лошо, току виж посолството си направи организационни изводи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    05 Фев 2024 18:59ч.

    "Говорим за рискове в случай, че Русия успее да постигне целите си в Украйна и след това продължи с агресивните си действия, каза той." Тагаренко, хайде стига сте сънувал мокри сънища. Тази мантра, дето я повтаряте всички натовци никога не е споменавана и потвърждавана от никоя служба, която ви донася информацията. Явно много ви сърби г..еца вие да почнете нападението над Русия. И тогава тежко и горко ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    06 Фев 2024 17:31ч.

    Русия също иска Тагарчук да остане, защото е ценен за продължаването на войната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магаренко, министър, че и условия? Пази Боже, сляпо да прогледа!

    05 Фев 2024 19:00ч.

    Бегай, бегай бързо при зельо, докато все още го има! Иди на фронта, оти си "женерал", вдигни гордо шишането, стани "херой"! А министър и магаренко? Оксиморон, Сър, ма жалък! Иди си, остави ни, молим те! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    05 Фев 2024 20:08ч.

    Както и преполагах тагаренко след отказа на фащ да го приемат два пъти оттича в канала. хамериканците хич не обичат натегачите. Това се случи и с молеца който по същия начин компрометира генерал-губернатора на територията! Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    05 Фев 2024 20:21ч.

    Точно така е! "Прекалените светци и богу не са драги", но от къде да знае тези народни мъдрости този ограничен "математик"! Така се получи и с оня капут магарето на Бойко-ирландска пастирка. От натегачество до такава степен стана мразен от българите, че накрая нямаше никакви шансове за втори мандат и американците го оттеглиха поради "семейни" причини! Сега този жалък американо-украински ибрикчия щял да поставя условия да останел министър при положение, че никой не го иска!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господин никой

    05 Фев 2024 19:12ч.

    Няма никаква легитимност сглобката, защото е назначена от посолството. Оръжие срещу братята си от Север няма да вдигнем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    05 Фев 2024 19:14ч.

    Кой дава телевизионно време за изява на тоя Олигофрен.Ясно е ,че това подобие на човек няма Какво да каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Фев 2024 19:14ч.

    Леле Тагареф душица златна. Той не иска, ама те го натискат. И за да не им разваля хатъра поставя условия белким не е валат. Не се усеща, че достатъчно глупости натвори и изговори. Просто да се маха! Ще изкарат от папките друг като него, ще му поиздухат праха и ще го сложат да заема място, но без да философства толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разоръжаване

    05 Фев 2024 19:21ч.

    Има пропуск в информацията на "24 часа" относно намерението на Тагарев да бъде предадено на Украйна и въоръжение, което не е с отпаднала необходимост, защото се е оказало, че със западното оръжие Украйна не е успяла, но с наличното наше съветско въоръжение, Украйна ще успее. Той буквално призова за изпразване на складовете на нашата армия, като докато дойде заместващо западно въоръжение, НАТО ще ни пази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С - 300

    05 Фев 2024 19:51ч.

    Днес правителството на Гърция официално опроверга, че ще предаде ЗРК С - 300 на Украйна. Явно, че офертата е била към всички военни министри в НАТО, но от интервюто е ясно, че нашият Тагаренко е готов. Гръцкото правителство заявява, че няма да допусне да се рискува защитата на страната. Въпреки, че и Гърция е член на НАТО, но за разлика от Тагаренко, не разчитат на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    05 Фев 2024 20:03ч.

    Не трябва да остава оръжие в неблонадеждни ръце, че няма да е за сефте да се извъртате на 180 градуса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stefan Valchev

    05 Фев 2024 20:11ч.

    Te ne go iskat v seloto,toi pita za kastata na kmeta!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    05 Фев 2024 20:23ч.

    Този се оказа много по-загубен отколкото изглежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Фев 2024 21:45ч.

    Май само такива останаха. Нормалните хора са толкова отвратени, че не искат и да чуят за власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    05 Фев 2024 21:02ч.

    И тоя иска място на колесника ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцман

    05 Фев 2024 21:07ч.

    Време му е да се върне към старото поприще на съветник, на територията известна като 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    05 Фев 2024 21:09ч.

    Този задължително трябва да бъде съден и вкаран в затвора!! Докато не бъде направено това, подобни подлоги ще ни съсипват!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    05 Фев 2024 21:16ч.

    Въпреки, че никой няма да го публикува, но днес на грузинско- турската граница са заловили диверсанти с 14 kg С4. Експлозивът е влязъл в БГ (България няма от 30+ години), влязъл е в Турция и оттам в Грузия, където са ги заловили. Главният Въпрос е: как 14 kg С4 влизат в БГ, преминават я цялата и излизат към Турция безпрепятствено?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    05 Фев 2024 21:35ч.

    T....каква отбрана и от север и юг ,ако ни надуят кой ще ни пази ти ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    05 Фев 2024 23:22ч.

    "математическа подготовка" :)))))) идиот !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rtoday

    05 Фев 2024 23:50ч.

    Скоро ще им гледаме сеира на продажните ни български предатели, обърнали се срещу братския руски народ, заради облаги и пари > https://disk.yandex.ru/i/0KzF698w-1asXw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отбрана е нужна…

    06 Фев 2024 1:20ч.

    срещу Тагарев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • критична

    06 Фев 2024 6:58ч.

    Точно го каза-отбрана срещу Тагаренко.Народът го мрази,защото е военолюбец и продажник..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    06 Фев 2024 8:11ч.

    Този е заплаха за България! Никаква покана, никакво оставане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    06 Фев 2024 8:47ч.

    Този Тагарев е едно голямо л*йно. Винаги е работил за чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    06 Фев 2024 9:55ч.

    Тоя пък, поставя и условия! Баси наглия и отвратителен елемент! Да си се връща в УСрайна и дано не го виждаме и чуваме повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    06 Фев 2024 10:00ч.

    Яко ме избива на агресия, само като му видя гнусната мутра на тоя дебил! Защо ли?... Прилича ми точно на хиена с изцапана с кръв муцуна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи