Тагарев: Няма да подам оставка

Тагарев: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, каза пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той е на изслушване в парламентарната комисия по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари. Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл, заяви министърът. Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж, отговори Тагарев на въпрос защо получава критики. Няма нужда да се борим кой повече помага и кой по-малко, трябва да работим заeдно, добави той.

България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна, заяви Тагарев. И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности, обясни министърът. Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа, заяви той.

Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата, каза по-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за министъра на отбраната. Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула, каза и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика, смята и Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Според „Възраждане“ Тагарев трябва да бъде "обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава". 

Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев, отговори съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и добави, че не разбира желанието за неговата оставка.

Работим за допълнително оказване на помощ за Украйна, каза по-късно Тодор Тагарев по време на изслушването си в парламентарната комисия по отбрана. Внесено е предложение от Министерския съвет и одобрението му от Народното събрание ще позволи на Министерството на отбраната да продължи да работи в тази посока, обясни Тагарев. Той бе изслушан в комисията във връзка с предоставената военна помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари. 

Тагарев даде отчет на депутатите от комисията в каква степен са изпълнени решенията на Народното събрание за оказване на военна помощ на Украйна.

Първият пакет военна помощ за Украйна, одобрен от Народното събрание в края на 2022 г., е изпратен, каза Тагарев. Повече от три седмици е отнело извозването на БТР-ите от различни места до място, където е удобно да бъдат натоварени на железопътен транспорт, каза министърът. Вече има ясен график по дни кога ще има влакови композиции, добави той. Решението за дефектните ракети за зенитни ракетни системи С-300 е изпълнено, посочи той пред депутатите. Министърът обясни, че решенията на Народното събрание за оказване на допълнителна помощ от юни и ноември 2023 г. са съответно почти изцяло изпълнен и изпълнен в цялост.

Това, което предоставяме, е с различен приоритет, заяви министърът. Има средства, които заминават веднага със самолети. Има средства, които са с втори приоритет, и заминават с друг вид транспорт, има и средства, които са с още по-нисък приоритет, и за чието експедиране преминават месеци, обясни Тагарев. 

Имаме готовност да провеждаме подготовка на украински военнослужещи на наша територия, но няма конкретна заявка, обясни министърът във връзка с решението на парламента, който разреши преминаването през и пребиваването на територията на България, с цел обучение и подготовка, на ротационен принцип, на до четири пехотни/механизирани роти годишно, с численост до 160 души от въоръжените сили на Украйна, за срока на обучението и подготовка.

По-рано днес пред журналисти Тагарев каза, че до момента България е предоставила значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности, обясни министърът.

Източник: БТА 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Престижно е да се помага на наркомана Зеленски

    28 Фев 2024 16:51ч.

    Най-добрата помощ за Украйна е тоя да иде на първа линия на фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • инат досущо тагаре

    28 Фев 2024 17:44ч.

    па щом се е запътил, оставете го да ЦАРУВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Фев 2024 19:23ч.

    Той ще отговаря основно за обществените поръчки и незаконни назначения на близки ....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Фев 2024 16:57ч.

    Напипай го.... 🤣 Николай Марков, който всячески се опитва да ни насочи вниманието към орките рече, че този е руски агент и го погнаха хрътките 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • didi

    28 Фев 2024 16:57ч.

    БОКЛУК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без охрана

    28 Фев 2024 17:04ч.

    Имаше всякакви тези за този, вкл. че става дума украински агент, който дразни дори американците. Реч иде за друго. Разказ, първо лице, единствено число! Семейна разходка през един слънчев , но студен ден на януари, неделя. Подчертавам, че е студено, не е без значение. Въпреки уикенда, публиката в един от парковете е рядка. Гледам срещу нас върви двойка, мъж и жена. Не ги заглеждам до момента, в който усещам тежкия и изпитателен поглед на мъжа върху себе си! Първото впечатление от мен е да плаша хората. Заглеждам го! Нахлупил ниско вълнена, обемиста шапка, в очите му видимо напрежение! Присвивам очи и го заглеждам! Разпознавам лицето Т. Тагарев. Нарочно демонстративно извърнах глава и се изплюх неделикатно. Върнах поглед, но той вече видимо гледаше някъде зад нас. След като се разминахме, проверих. В далечината се задаваше друга двойка - мъже! Обосновано е да се предположи, че до разминаването Тагарев вече се е изпуснал. Само си представете, в какъв свят живее този човек! Горката му жена! Огледах, не видях охрана и това ме изненада донякъде, всъщност повече от "донякъде"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    28 Фев 2024 17:13ч.

    For Whom the Bell Tolls? The Bell is ringing for You…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Тагаренко

    28 Фев 2024 17:16ч.

    “Министър Тагарев трябва да бъде обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава. Той е агент.” Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов"...няма какво повече да се добави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aбе,

    28 Фев 2024 17:17ч.

    а къде са СУ-25?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    28 Фев 2024 17:25ч.

    Всички евроатлантически партньори харесват Тагарев, казва Кики, батати Петко сина. Това изречение е основополагащо за ПП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кочо

    28 Фев 2024 17:25ч.

    Тодоре, не заспивай.. Не заспивай... Пролетта е близо!!!! Пък и ножът е дървен, от талашит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия помияри

    28 Фев 2024 17:35ч.

    Ще се избият, кой да лапа по-черни бастуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамунчо

    28 Фев 2024 17:35ч.

    Затънал се е като

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамунчо

    28 Фев 2024 17:36ч.

    Запънал се е като тагаре на мост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    28 Фев 2024 17:42ч.

    Време е значи да висне на клона действащ министър като теб, Тагаренко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    28 Фев 2024 17:44ч.

    Галя не разрешава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абакумов

    28 Фев 2024 17:47ч.

    Товариш Тагарев е наш другар. Вербувахме го още по времето на обучението му, в академия “Жуковски”. Тагарев работи за интересите на Русия повече отколкото 100 декларирани русофили, взети заедно. Не пипайте другаря Тагарев ! Никаква оставка , Фьодор !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    28 Фев 2024 17:48ч.

    Нъц! Тагаренко е инат и сега е за'апал властта. Ще обяви всички за военнопрестъпници, ще ги арестува и ще се самопровъзгласи за цар на всички българи, макенонци и украинци. Сигурно вече си е измислил и корона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    28 Фев 2024 20:50ч.

    Не цар - император! Император Алопеций Тагарий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир

    28 Фев 2024 18:00ч.

    Щом България управляват американци, педерасти, канадци...нека да бъде и един тагаренко за разнообразие ...какво значение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарешки работи

    28 Фев 2024 18:00ч.

    Кой уби истински Денис Рашков? Кой ще направи пълно разследване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Фев 2024 23:17ч.

    Евала Тагарев Пеевски да те качи, няма да трепнеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ко?НЕ!

    28 Фев 2024 18:03ч.

    Лека-полека и нещата си отиват към бой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    28 Фев 2024 18:04ч.

    Idiot!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сЙАКкйкй

    28 Фев 2024 18:18ч.

    тагарчук, заминавай с БТР-ите да воюваш за любимата си уССССССССССрайна! уССССССССССрайна трябва да умре! Заминавай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    28 Фев 2024 18:22ч.

    Олигофрените превзели властови позиции,не искат да ги пускат .....ще трябва много,ама много бой за да си тръгнат.А боя са го заслужили милион пъти.Всички тия гнусни плужеци,ще бъдат бити и ебани.И понеже са отчайващо тъпи, вярват ,че ще им се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставка?

    28 Фев 2024 18:40ч.

    Тука, на тези географски координати, такава практика е непозната , пънат се до последно, докато не ги изритат с як шут, или ги изпратят посланици някъде, затова и престижа ни е, какъвто е!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    28 Фев 2024 19:02ч.

    ЧИБА KUCHE ПРОДАЖНО ЩЕ ВЗЕМЕШ СОПИТЕ СКОРО ГАРАНТИРАМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престижно ли?!

    28 Фев 2024 19:04ч.

    Вече не е. Само се отброява броят на глупаците и кой от тях е по-по-най. Демодирани сте и ставате само за архива, вкупом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригответе

    28 Фев 2024 19:06ч.

    ешафода. Тагарев идва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Фев 2024 19:08ч.

    Що го гоните чиляка, не разбрахте ли, че нищо не е дал на усрайна? 🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянка

    28 Фев 2024 19:19ч.

    Той може и да не иска, ама нали на 6-ти март академика ще подаде от името на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Фев 2024 19:31ч.

    Че как ще подадеш оставка, мариоентко жалка! Ти и по корем ще се влачиш, за да си на то пост. ГНУС МЕ Е ОТ ТАКИВА ОТРЕПКИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Фев 2024 20:02ч.

    Неправилно Тагарев! Казва се: ПРЕДАТЕЛИТЕ не подават оставка! Той забравя друго, Предателите по – рано или по –късно получават заслуженото! Наказнието е едно– в Конституцията го има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    28 Фев 2024 20:14ч.

    За да подадеш оставка се изискват поне някакви остатъци на достойнство. При този индивид дори и тези остатъци липсват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртия пергиш

    28 Фев 2024 20:15ч.

    И сам да съм у рейсо, па че се бутам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАГАР

    28 Фев 2024 20:19ч.

    БРАВО ТАГАРЕВ,КОМУНИСТ НЕ ПРЕДАВАЛ ВЛАСТ БЕЗ БОЙ.БРАВО,ТОВА СЕ КАЗВА МОРАЛ,РАЗБИРА СЕ,ЧЕ ДЕНКОВ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА,НО НЕ И АЗ.АШКОЛСУН, АШААЛА….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Фев 2024 20:29ч.

    Както казва народа: “Тази шия не е от туршия”. Като булдог е. Захапал е кокала и няма да го пусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Фев 2024 21:57ч.

    Ха ха. Харесва ми как Баце и Шиши тролят Тагарев че не помагал на Украйна. Нападнаха го оттам откъдето най-малко е очаквал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приятелски съвет:

    28 Фев 2024 22:19ч.

    Пашол на х*й!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Фев 2024 23:37ч.

    Няма нужда от оставка. Харакири или сепуко е удовлетиряващо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    28 Фев 2024 23:41ч.

    Запънало се е тагарето на моста. Само дето и друг да дойде, пак ще е соросоид, демек предател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Фев 2024 23:52ч.

    Още ли съм със з......?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    28 Фев 2024 23:54ч.

    Още 60 дни магарев? И когато минавам телената мрежа на колониалния концлагер ще те потърся. Предайте на тоя мръсник! Да не е изненадан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи