Тагарев към Хинков: Докладвайте ми кой от "Пирогов" качи във Фейсбук случката с Мустафа Емин и урони престижа на министерството

Тагарев към Хинков: Докладвайте ми кой от "Пирогов" качи във Фейсбук случката с Мустафа Емин и урони престижа на министерството

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият здравен министър Костадин Ангелов публикува в профила си във Фейсбук писмо на военния министър Тодор Тагарев, адресирано до настоящия министър на здравеопазването Христо Хинков, по случая с Мустафа Емин. То е с дата 31.08.2023 и е подписано лично от министъра на отбраната.

Във въпросното писмо пише, че заради необходимостта от изясняване на случая с Мустафа Емин в "Пирогов" и обществения отзвук, който уронва престижа на Министерство на отбраната, Тагарев се обръща към колегата си с молба за възлагането на проверка, която да установи:

- Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук на факти и обстоятелства?

- По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- Колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?

- За резултатите от проверката, моля да бъде уведомен своевременно с оглед предприемане на последващи действия.

Писмото, което са получили в Министерството на здравеопазването от министъра на отбраната Тагарев

По-рано днес от "Пирогов" излязоха с резултати от проверката по случая "Мустафа Емин".

След тяхната вътрешна проверка е станало ясно, че дежурните медици в Спешното отделение на на болницата са спазили всички стандарти за работа и оказване на помощ на детето на Емин, съветник от "Да, България" на министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

Мехмед Емин е съветник на министър Тодор Тагарев от края на юни тази година

По време на проверката са били снети записи, както и обяснения от страна на медицинските специалисти, които имат отношение по случая. Проведени са срещи с всички, имащи отношение към случилото се. Резултатите показват, че дежурните са направили нужните прегледи и изследвания и са изпратили малкия пациент с препоръки вкъщи.

Документацията за детето е водена по правилата. През тези часове в детската противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 деца и е направена продължителна животоспасяваща процедура на друго дете, което е било прието с тежък хеморагичен шок.

Правилата на триажа са спазени стриктно, показва проверката. Данните от нея са предоставени на Етичната комисия на политическа партия "Да, България".

От болницата обявиха, че имат готовност да предоставят информация на всички заинтересовани при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни.

Преди дни медицинска сестра в "Пирогов" разказа, че Емин вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

По-късно Мустафа Емин се извини и описа случая в свой пост:

"Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в "Люлин", откъдето ги насочват към "Пирогов". Пристигнахме в "Пирогов" около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце". Това написа съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

"Не съм заплашвал в „Пирогов”, тази сестра не присъстваше", посочи още той в коментар по случая.

Партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин. От "Да, България" обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • онуфри

    01 Sep 2023 17:50ч.

    Смях в залата! Министерството имало "престиж" и бил "уронен". Тагарев е забравил да си пие хапчетата. К'ъф престиж, к'ви пет лева?! Колкото е престижът на съветника му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    01 Sep 2023 18:32ч.

    Клоака Максима (на латински: Cloaca Maxima) е името на големия подземен канал, обслужващ Римския форум и изливащ се в река Тибър. Тарквиний Приск започва строежа на канала през 7- 6 век пр.н.е.. Сега нашите политици основават българската Клоака Максима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    01 Sep 2023 19:59ч.

    "Уронване на престижа" има, когато казваш лъжи. Когато казваш истината не се нарича "уронване на престижа", вашта майка крадлива, некадърна и безочлива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглите животни от ДБ сериозно се взеха за украинци

    01 Sep 2023 21:05ч.

    и очакват съответните привилегии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Правилата на триажа са спазени стриктно, показва проверката. Данните от нея са предоставени на Етичната комисия на политическа партия "Да, България"."

    02 Sep 2023 1:13ч.

    Леле, от Пирогов, Господ здраве да им дава, се обясняват за триажа на ПП "Да, България", а те горките вероятно дори не знаят що е то, освен Бонка Общата и Демократ от Родопите, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    02 Sep 2023 2:04ч.

    Само от няколко месеца сглобкоуправляват и вече се държат като болшевики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро - най-простия и най-тъп американски агент в България

    01 Sep 2023 17:52ч.

    За плужеците на киро, кокоро и тиквата или добро, или нищо. В случая е нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефинатор

    02 Sep 2023 1:40ч.

    "най-тъп американски агент в България": не подлежи на дефиниране. Всички американски агенти в България са БЕЗКРАЙНО тъпи, следователно не може да има градация (тъп, по-тъп, най-тъп).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 17:56ч.

    Само Тагарев липсваше в случката, но и той побърза да се изцепи. Съветникът с профил култура и образование просто трябваше да бъде по-културен и да се извини за просташкото си поведение и заплахите че ще се обади на здравния министър. Нещо от рода - тревожих се за детето и бях афектиран, съжалявам за моето поведение. Всичко щеше да приключи, но съветникът и министърът решиха да се омажат още повече. Прав им път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парите и властта не изкривяват...

    02 Sep 2023 1:14ч.

    ...понятията за добър и лош човек, те просто ги демаскират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wlad

    01 Sep 2023 17:59ч.

    Тагаренко иска и да е министър на информацията. Вместо да направи проверка със собствения си човек, прави проблем защо въобще случката е обявена публично. Добре, че на това правителство дните са преброени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проверка е имало

    01 Sep 2023 19:41ч.

    Открили са, че материалът в прокремълската РИА Новости е писан, преди да се появи статията в 24 часа, която уж цитират. Не е трудно да се предположи, че руснаците следят хората от екипа на Тагарев дори в болницата. Май скоро ще изпращаме на Терминал 2 още руски “дипломати”. Този път е добре да качим на самолета и няколко от най-отявлените български “патриоти”, начело с пилонаджията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе ти откъде я четеш

    01 Sep 2023 20:13ч.

    тая РИА Новости, като е забранена и спряна по Интернета на всичките земни кълбета. Освен това достъпът до всяка вражеска пропагандна медия е строго забранен на такива като тебе от Строевия устав на евроатлантическия измекярин, Аааааа, ще се наказваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Току-що проверих

    01 Sep 2023 20:28ч.

    Сайтът ria.ru си се зарежда без проблем. На първа излъчват на живо отрит урок “Разговор за важното”, воден лично от Путя. Интернетът ми е вивакомски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интернетът ми е вивакомски.

    01 Sep 2023 21:08ч.

    а ВПН-ът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "На първа"

    01 Sep 2023 21:25ч.

    Та на колко канала викаш стриймва Риа.ру?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Проверка е имало 16:41ч.

    01 Sep 2023 21:44ч.

    Поредното тъпо копитно побърза да вирне рогите! Изброените за репресии я посмеете да я започнете, я по-скоро ще бягате така, че с петите ще си ритате ушите даже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    01 Sep 2023 18:01ч.

    Тия са дошли да ни турят в ред. Приключихме с демокрации, свободи и тем подобни глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    01 Sep 2023 18:02ч.

    Пълна поддръжка за оберфюрер Тагарев! Уволнение на целият екип на Пирогов и тяхната спешна мобилизация и пращане на източния фронт, а непригодните за военна служба да ходят да се трудят в специални лагери. И какво е това комунистическо име "Пирогов"? Всеки, който работи там е руски агент и путинист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "какво образование и квалификация има Мустафа Емин, че да съветва министъра на войната?"

    02 Sep 2023 0:37ч.

    Образование и квалификация тук нямат никакво значение. Пък и да имат, то е все едно да съветваш шугава овца, накъде да се върти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Sep 2023 21:37ч. Образование и квалификация тук нямат никакво значение. Пък и да имат, то е все едно да съветваш шугава овца, накъде да се върти.

    02 Sep 2023 1:17ч.

    ОК, това вероятно е така, но все пак "какво образование и квалификация има Мустафа Емин, че да съветва министъра на войната?"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Ох боли

    02 Sep 2023 11:45ч.

    Майстор-гипсови тавани...Вече 5 пъти го съобщиха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    01 Sep 2023 18:02ч.

    Колкото повече размазват кафявата субстанция по стената, толкова повече ще мирише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 18:03ч.

    Само Тагарев липсваше в случката, но и той реши да се изцепи. Съветникът с профил култура и образование просто трябваше културно да се извини. Нещо от рода - тревожех се за детето и бях афектиран, съжалявам за поведението си и заплахите да се обадя на здравния министър. Това е. Но Тагарев и Емин решиха да се омажат докрай. И успяват. Прав им път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 18:07ч.

    Получи се повторение защото писах под първия вариант на статията, но докато писах са я изменили и ми даде грешка 404. Помислих че няма да публикуват и написах под редактираната статия. Би било добре да махнете едно от двете заедно с оправданието ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престиж?

    01 Sep 2023 18:06ч.

    За кое?Че раздаде народно имущество на нацистите? Че иска да постави черти забрадки на майки и съпруги? Тоя изрод-1 нещо-въже на шията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    01 Sep 2023 18:07ч.

    Всеки министър, зам.-министър, съветник и прочие трЕбе да мине с детето си на ръце за 3 часа през 100 кабинета, за да види какво правят стотици български родители дневно и нощно времете, за да се погрижат за децата си. Детското здравеопазване в България, и особено спешната грижа, са под всякаква критика, и когатов България останата само циганета за прегледи, докторите ще ги бият и убиват ката ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откак БНМП се отдели и почна да се "усъвършенства"

    01 Sep 2023 21:23ч.

    по евро и ФАЩ проекти, нещата отидоха съвсем на зле. Обадете се с оплаквания от болка в гърдите. Екипите ще ви транспортират до частната болница, която в момента им плаща на ръка най-много (голям е шансът да е "Сърце и мозък"). За нула време ще се озовете с 3-4 коронарни стента, които не ви трябват, касата ще олекне с еди колко хиляди, чорбаджиите болнични ще спечелят, колкото за две гуми на джипа, младите колеги ще получат поредния урок по мародерство... и така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, я, майн Фюрер!

    01 Sep 2023 18:08ч.

    Ех, Тагаренко, гад мръсна фашистка! Скоро ти ще даваш обяснения, а за сега по-добре си прикривай рогцата и си дръж псетата на каишка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руси от Русе

    01 Sep 2023 18:24ч.

    Магарев, може би, си мисли, че е в Украйна и е гаулайтер на тая територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Sep 2023 18:31ч.

    кога е имало престиж мо оставка на кабинета и нови избори това е анархия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара 01 Sep 2023 15:31ч. кога е имало престиж мо

    02 Sep 2023 1:19ч.

    При бай Добри Джуров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато МО беше Министерство на Народната Отбрана

    02 Sep 2023 3:02ч.

    И когато БА беше Българска Народна Армия. Тогава си имаха престиж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омерзен

    01 Sep 2023 18:40ч.

    Ако Тагарев иска да знае кой уронва престижа на военното министерство, може да се погледне в огледало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Sep 2023 18:43ч.

    този съветник има ли турско гражданство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв е проблемът, ако има

    01 Sep 2023 19:34ч.

    С Турция сме съюзници. Русия е враг. Свикнете с реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Sep 2023 21:10ч.

    Тази релност е единствено в главата ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, Викт

    01 Sep 2023 21:28ч.

    каква реалност в абсолютната празнота (освен метафизична).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попът

    02 Sep 2023 1:04ч.

    Турция в враг, Русия ще ни освободи, а америкянските подлоги ще обесим по фенерите. Поздрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди обесването ще гледат какво се случва със семействата им

    02 Sep 2023 3:03ч.

    Както парите ограбени се онаследяват, тъй и вината върви по кръвна линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ти е враг на теб

    02 Sep 2023 12:54ч.

    За огромното мнозинство българи Русия е Освободителка. Руснаците са ни братя ! Свиквай с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заплашва фашистката гадина !

    01 Sep 2023 18:46ч.

    Иска разправа ! Пита що няма цензура !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    01 Sep 2023 18:47ч.

    Този човечец си позволява такъв тон при положение, че не е никакъв шеф на директора на "Пирогов"???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    01 Sep 2023 18:48ч.

    Тоз чиляк май не се усеща, че ще яде хурката за всички ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    01 Sep 2023 18:50ч.

    И какво стана “старат песен на нов глас“ Помните ли, такива случай е имало и друг път и се търси – не дали е вярно, а кой го разгласи! Така и този безродник търси виновен защо е качено във Фейса! Всички знаят, него не го интересува България, а Украйна! Той служи на нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Sep 2023 18:54ч.

    Тагарето повърна! Оронили му престижа! Е чак сега вече ще коли и беси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писмото на Тагарев е

    01 Sep 2023 19:00ч.

    доста хрисимо. Прочетете го, преди да коментирате. И се молете да не попадате в ситуацията на Емин. Ще страдате много, но за мъката ви няма да разбере никой. Казвам го като патил от българска болница. При това такъв, който чинно си плати толкова, колкото му поискаха. Преди да разбере, че парите не стигат до тези, в чиито ръце е попаднал близкият му. В здравеопазването трябва скалпел. Парите вече не са достатъчни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    01 Sep 2023 19:07ч.

    И кой ни докара до тази ситуация? Я по-добре си замълчете..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Платили си на болницата?

    01 Sep 2023 19:14ч.

    За какво, колко? Да, плаща се, но аз знам, че младите лекати и 2 000 чисто не могат да вземат заплата на месец. И то с нощни дежурства, отговорност, напрежение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подхранваната съвсем доскоро

    01 Sep 2023 19:15ч.

    от кремълския режим корупция в българската власт. Когато си ортак със свине и твоят двор става кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    01 Sep 2023 19:21ч.

    Не мога да съчувствам на Емин. Вероятно всеки простосмъртен в България е преживявал челен сблъсък със здравната ни система - било заради деца, било заради родители. Но да настояваш, че за твоето дете трябва специално отношение, а другите - кучета ги яли - това е недопустимо поведение на политик в нормална държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но аз знам, че младите лекати и 2 000 чисто не могат да вземат заплата на месец.

    01 Sep 2023 19:37ч.

    И какво сме ви виновни ние гражданите затова! В здравеопазването няма никаква организация, никаква сигурност за хората, никакви правила и регламент, така че човек да е спокоен, че детето му няма да умре, докато го влачи часове наред от кабинет на кабинет. Затова не раждат деца българите и мрат като мухи. Това не е държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Sep 2023 19:50ч.

    Въпросът е за нахалството на Емин и прикриването му от Тагарев. Никой не му е отказал да прегледа детето. Просто е трябвало да си изчака реда. Защо не се поставите на мястото на родителите чието дете Емин е искал да изкара от шоковата зала за да вкара своето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нахалството на Емин е ясно на всички.

    01 Sep 2023 19:55ч.

    Но никъде не се поставя публично въпросът за мъките в детското здравеопазване. Еминчо чак сега разбрал, че в българското здравеопазване три часа хората си разнасят децата от стая в стая. И вместо Еминчо да постави въпроса защо в България хората си разнасят децата с часове от стая в стая, защо се ходи само в "Пирогов", къде са другите болници и места за грижи за децата БЕЗПЛАТНО, той тръгнал да злоупотребява с обществено положение. Еминчо е еднодневка в политиката и в общественото пространство, но ние вече 30 години се мъчим в тая тъпа и неорганизирана, корумпирана здравна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние вече 30 години се мъчим в тая тъпа и неорганизирана, корумпирана здравна система.

    01 Sep 2023 21:32ч.

    Нали трябваше да разбием "системата Семашко", уравниловката, невидимата ръка на пазара да ни бръкне в задника и др хубави работи. Е, за това скачахме по площадите и ревахме като идиоти. Получихме си го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    01 Sep 2023 21:52ч.

    "...но аз знам, че младите лекати и 2 000 чисто не могат да вземат заплата на месец. И то с нощни дежурства, отговорност, напрежение" - вземат те, вземат, под 4-5 хиляди не падат. Забрави ги тези мантри за бедните лекари. Но не е това въпроса в случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я кажи къде ги вземат наред над 5000

    01 Sep 2023 23:40ч.

    че да си пратя асистентите там? Дръвник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    01 Sep 2023 23:44ч.

    Точно така. Ходят сутрин в болниците, след обяд в някой мед център за час два и за има няма осем часа общо изкарат 5 бона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    02 Sep 2023 0:45ч.

    Ами вземат ги, дръвник такъв. Даже и повече, 5000лв бяха преди 10 години. Не съм длъжен да ти се обяснявам. Сега една продавачка със средно образование в София взема 2000лв чисто, ти ми говориш за доктори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол тъпанара

    02 Sep 2023 1:07ч.

    Абе я се скрий ве, коя продавачка взема 2К ? И кой млад лекар взема 5000? Айде стига глупости сте писали! Не бил длъжен да се обяснява, трол си и си за триене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Sep 2023 16:21ч. Но да настояваш, че за твоето дете трябва специално отношение, а другите - кучета ги яли - това е недопустимо поведение на политик в нормална държава.

    02 Sep 2023 1:22ч.

    Но да настояваш, че за твоето дете трябва специално отношение, а другите - кучета ги яли - това е недопустимо поведение на ЧОВЕК в нормална държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    02 Sep 2023 2:24ч.

    Явно въобще не си наясно как вървят заплатите в големите градове, малоумен трол такъв! Хайде върви и си намери качествен продавач консултант за по малко от 100лв на ден! За докторите какво да говорим - 2010г , токущо завършели, работейки на 2 места, изкарваха по 4-5 хиляди, и пак не им стигаха, заминаха за Англия и Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти защо не отидеш да работиш на 2-3 места

    02 Sep 2023 12:06ч.

    а висиш из нета да тролиш по нощите. Да си отговорим ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реаниматор

    02 Sep 2023 13:10ч.

    Тука има етичен момент , който не ви е ясен. Вероятно в работното помещение е имало място и за детето на Емин. Но колегите са длъжни , когато има пациент в тежко състояние - тежък травматизъм, наранявания, кръвотечения, конвулсивни състояния и т.н. "страшни гледки" за странични наблюдатели... да осигурят разделност. Да има паравани между отделните пациенти ! Не познавам конкретната структура в случая, но ако колегите не са можели да осигурят параван между детето в шоково състояние и детето на Емин , очевидно с незначителна рана и в съзнание, можещо добре да гледа и да разбира какво се случва до него с другото дете , това в тежко състояние ... напълно правлино са ги накарали да чакат ! Това е правилното повеедение. Иначе са можели да предизвикат психическа травма у детето на Емин. Вместо да им благодари, той вдигнал скандал...примитив !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На държавното

    02 Sep 2023 13:14ч.

    Лекар със стаж, ако работи само на едно място, според отделението, според месеца и пътеките , 3-4 хиляди. Рядко до 5 хиляди, но няма сигурност. В частните клиники - 6-7... хиляди, но там няма медицина. Там е счетоводителство и робство на Чорбаджиите. Затова който млад лекар иска нормална кариера и достойно заплащане - Германия, Франция, Обединеното Кралство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя се е самозбравил

    01 Sep 2023 19:11ч.

    И на мнение ли нямаме вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петлюра

    01 Sep 2023 19:11ч.

    Тоя се е напрегнал … Ходом марш да уволняваш Еминчо, че той доорони имиджа, доколкото беше останал, на това - пази, Боже! - българско министерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    01 Sep 2023 19:12ч.

    Когато фашистите фашистко право раздават....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русоробите да си опичат акъла

    01 Sep 2023 19:18ч.

    Тагаренко е научил туй-онуй в Украйната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боклуци прокремълски,

    01 Sep 2023 19:26ч.

    питам ви аз, що ще материал за случката с бебето на Емин в “Пирогов” в руската РИА Новости. Дълго се чудех как още преди войната украинците намразиха толкова силно руснаците. Почна да ми се прояснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уф, гнидо евроатлантическа,

    01 Sep 2023 20:00ч.

    Ще споделиш ли, ти лично как различаваш руснаците от украинците, като ги срещнеш на улицата? Сигур, по татуираните свастики, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Sep 2023 20:02ч.

    От про-кремълски медии се информираш за новините в България!? Удари един коктейл "Кръв от руско детенце", за да се успокоиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    01 Sep 2023 20:21ч.

    Боклук, за тебе - четири коня, ти - по средата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оплаквай СССР-то

    01 Sep 2023 20:54ч.

    и се готви за разпада на кочината Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и се готви за разпада на кочината Русия.

    01 Sep 2023 20:59ч.

    Надежди-говежди.. ЕС ще се разпадне преди Русия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • johny

    01 Sep 2023 21:35ч.

    А ти се оплачи на Бай Лйнен у памперСащен, нещастно тролче фашистко,че скоро мозъкът му съвсем ще изтече в памперса. Дори не се знае мъжки памперс или дамски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говно американско, за каква РИА ми говориш

    01 Sep 2023 21:43ч.

    ????????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отец Паисий

    02 Sep 2023 15:14ч.

    Личните обиди и мръсните думи са признак на слабост и ниска култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отец Паисий

    02 Sep 2023 16:55ч.

    Това,някой заслужава укорява, не значи че трябва да се самоунижаваме и да опростачваме разговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    01 Sep 2023 19:27ч.

    Няма как да се урони престиж , който не съществува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тукола Z

    01 Sep 2023 19:28ч.

    Това деденце да взима старческите си петна и да подава оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    01 Sep 2023 19:31ч.

    Дай на простака власт и гледай сеир! Особено ако са уникални простаци, които дори не могат да осъзнаят колко са прости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, че Киро не говори добре български,

    01 Sep 2023 19:43ч.

    не значи, че не е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    01 Sep 2023 20:35ч.

    Киро не говори добре какъвто и да било език, той е обикновен илитерат, за нищо не става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега си представи

    01 Sep 2023 20:55ч.

    колко жалък си ти, за да допуснеш такъв да те управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 01 Sep 2023 17:35ч. Киро не говори добре какъвто и да било език

    02 Sep 2023 1:28ч.

    Канадският му е перфектен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ----

    02 Sep 2023 14:56ч.

    Вземи се омъжи за него. Добре хваща парапета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    01 Sep 2023 19:33ч.

    Гледах военния парад на 6-ти май и престиж не видях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    01 Sep 2023 19:39ч.

    Сега сериозно - Тагарев е тотално неадекватен и не може да състави елементарна причинно-следствена връзка. Да се заяждаш с лекари и медицински сестри, а също да се опитваш да ги заплашваш с административни мерки, е меко казано профанско. И то във времена когато България средната възраст на медицинския персонал е 56 години. В период когато има нужда от тях в света, навсякъде. Само да постна една статистика: "The estimated total pay for a Registered Nurse is $130,954 per year in the New York City" ---- Годишната заплата на регистриран/а медициска сестра в Ню Йорк е над $130 000, вие може да екстраполирате колко взема един лекар в САЩ. Малко по-внимателно господин Тагарев това не са Ви некадърниците и мижитурките от ПП, ДБ и разните жълтопаветни хайлази.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търсят руски шпиони бе, хора,

    01 Sep 2023 19:46ч.

    не разбрахте ли. РИА Новости издъни активното мероприятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    01 Sep 2023 21:51ч.

    Карлуково, недей издавай заплащането, сега и последните сестри и доктори ще напуснат БГ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    01 Sep 2023 19:46ч.

    Не защо неговия служител, а кой от Пирогов!? Това е подигравка и безумна наглост, на самозабравили се персони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Квото Тагарето, таквоз му и магарето"

    01 Sep 2023 19:46ч.

    цитат от колега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    01 Sep 2023 19:50ч.

    Тагаренко явно е прихванал болестта на Зеленчука... Неизлечима и с летален край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вовка

    01 Sep 2023 19:51ч.

    Шиене ме и мен за изпратил . НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ

    01 Sep 2023 20:05ч.

    Основните евроатлантически ценности. Манталитетът на Хегемона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    01 Sep 2023 20:06ч.

    ''Светлият ум'' Тагарев бил загрижен за престижа на МО?! Вашият съветник от ДБ се е държал недостойно, а писмото до мин. на здравеопазването е нахално. По-добре е ТТ да се замисли в/у проблема с текучеството в армията и защо няма кандидати за работа в нея? Числата говорят повече от думите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, кът как Гестапуту ощи ни е изаснилу

    01 Sep 2023 20:08ч.

    кой скапвъ рипуткациата на Тралалев и минстерсвуту Му и как се ощи вапросниа вапросната са на свубуда!?!? Ма ноу ниификтивен тоз Тралалев. Пусолсвуту ша иска по иниргичин на негуву мясту

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драстичното уронване на престижа на МО,

    01 Sep 2023 20:14ч.

    започна с назначаването на Тагарев за военен министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкият министЕр

    01 Sep 2023 20:28ч.

    Какво се е променило от времето на Бочко? Ами нищо. Когато публикуваха снимките от спалнята с пистолета, пачките и кюлчетата, въпросите се въртяха все около това, кой ги е снимал и разпространил. Тагаренко днес се държи по същия начин. Голяма промяна, ей.))) В нормална държава Емин незабавно би си подал оставката. Дръжките на микрофонш питат ли Емин как така бебето му е паднало и си е наранило главата на ръба на масата? Защо майка му и баща му не са го наблюдавали и са го оставили без грижа? Задействала ли се е Агенцията за закрила на детето? Няма ли да отговарят пред закона семейство Еминови? И друго не питат джурнялата - какво образование и квалификация има Мустафа Емин, че да съветва министъра на войната? Известно е, че е майстор по замазки и шпакловки. Или е заслужил наш човек и са му осигурили топло местенце с голяма заплата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "какво образование и квалификация има Мустафа Емин"

    02 Sep 2023 0:42ч.

    Тук няма никакво значение. Пък и да има, то е все едно, да съветваш шугава овца, накъде да се върти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов - "Докладвайте ми кой от "Пирогов" качи във Фейсбук случката"

    01 Sep 2023 22:05ч.

    Защо? Искате да го/я сложите на стената за разстрел ли? Какъв престиж, след като цялата ви шайка свинепаси превръща страната в кочина за скорошни масови свински свадби?! Не ви ли стига, че директно и нагло ликвидирате държавата и всекидневно сервирате поредното непростимо престъпление, та сте тръгнали и да заплашвате?! Утешението е, че скоро, много скоро ще се свикат военните трибунали и всички вие ще минете пред тях - на път за пъклото. Лошо магарев, много лошо! Няма да има прошка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • казах

    01 Sep 2023 22:07ч.

    никой, освен Магарев няма право да уронва престижа на МО, защото той се справя най-добре, а и "престижът" е на привършване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • IsTiNaTaWzZ!

    01 Sep 2023 22:36ч.

    Истината я качи,докато Ти Стоиш В Киев и Не искаш да идеш на фронта да се биеш за Украйна.Срамуваме се от Тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя пък!

    01 Sep 2023 23:20ч.

    Не стига,че е смешен плашип.тарник,ами и говори за уронване на престижа на министерството!Какъв престиж,бе брат'чед?Ти виждал ли си тулупите в българската армия,които не могат да си вържат връзките на обувките,че да говориш за уронване на престижа?Те са като теб,тавариш Тагаренко,цуцат държавна пара и се правят на рамбовци! Ти си един смешник,такава ни е и армията,затова си и министър!...и престани да се правиш на страшен,защото един ден няма да си министър,а обикновен гражданин,нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    01 Sep 2023 23:50ч.

    Тоя съвсем се е самозабраил и е крайно време да му припомним, къде се намира! Стига вече с тая краварска помийна яма!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коджачоджук

    02 Sep 2023 0:24ч.

    От Военна Полиция са провели разследване.. Значи господин Емин на посочената дата, не е уронвал Престиж в Пирогов, а е оронвал цареица в Рибново за мисирките на дедо си Минчо... и баш по същото време си изгубил едната еминия, марка Ромика.. наследство от същия дедо Минчо, който ги оставил чеиз за господин Емин...Този факт се потвърждава от другия факт - Съветникът Емин пристигнал на работа в МО полубос, с обут един крак, пак с Ромика.. В Министерството са намерени много "Престижи" Ама не оронени, става дума за бисквиди "Престиж", две щайги.. ... Военна Прокуратура е установила, че въпросните бисквиди, и щайгите, са докарани от Митю Стоянов - инкогнито, а са крадени от него и Р.Радев от артелната в Графа... Неоспорим ФАКТ, който от една страна води към импичмънт на Радев, а от друга страна Митю ще лежи в затвор от 2 до 22 години,,,, Заради кражба на "Престиж" в особено големи размери и укриването на бисквидите"Престиж" в МО..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хората в "Пирогов"

    02 Sep 2023 0:54ч.

    Не за първи път срещат изплашени родители с агресивно поведение, а и родителите срещат тях. В този момент, в който носиш детето си на ръце, ти се струва, че всички работят бавно, това е ясно. За да бъде публикувано във Фейсбук това, което косвено "Пирогов" не опровергава, то значи Емин се е държал точно като изнервен и уплашен родител с власт и то не каква да е, а дабългарейска, дето всеки член на тази партия е самият закон, самият морал, самата добродетел,самата социална отговорност, самата свещена кауза на Украйна до степепн такава, че нищо хубаво за закичване не остава за всички други. На хората им омръзна да бъдат презирани, назидавани и заплашвани със закона от подобни персони. Това е провокирало реакцията на "Звънарката на Невски", както я нарича някой си Орлин ли беше, какъв беше, в своя фейсбук. А там, в "Невски"според него всички" жени" са "агентки на Путин", а поповете в БПЦ хич да не говорим, и те по аналагия на тези в УПЦ. Такава митомания, такава внушаемост и толкова ментална истеричност в средите на "високообразованите" ми напомня за жестоки социални експерименти като напр. Станфордския затворнически експеримент.Все едно гледам това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станфордския затворнически експеримент.

    02 Sep 2023 12:13ч.

    Оф топик, ама излезе, че и той е фалшифициран. Както сума други наукообразни опори на социалната инженерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рав Финкел

    02 Sep 2023 1:11ч.

    Тагаренко и шайката му ще са едни от първите в списъка, като дойде денят Z. Няма да ги забравим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    02 Sep 2023 1:59ч.

    Никой не си зададе въпроса защо емин не мръдна на две минути до ВМА? Та там са му подчинени. Може да ги юрка как си иска и няма да се оплакват, а той взел, че тишъл в пирогов (а се пише рудофб). ДАне би да му е известно с какво се занимават военните лаборатории във ВМА и за това да не смее да стъпи там. Въпреки, че а му подчинени и ще правят каквото им заповяда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    02 Sep 2023 11:30ч.

    ВМА няма детско отделение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митко Бомбата

    02 Sep 2023 2:33ч.

    Тагарето пак се изпъpдe медийно и писмено! Очаквам утре да поиска от МинСъвета да преименува болницата от името на руснака Пирогов на "Менгеле"! И целия персонал на болницата да бъде обявен за руски агенти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на хората от Пирогов,

    02 Sep 2023 2:55ч.

    раздухали на обществото за тоя случай на арогантност и простотия ! Така се ражда гражданското общество- будно и съзнателно, без страх, нетърпящо театър на посредствеността !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданското общество

    02 Sep 2023 13:01ч.

    Трябваше отдавна да е родено, след 34 години демократични напъни... По-скоро имаме мъртво раждане , а това в Пирогов са някакви пост-мортални конвулсии на гражданското общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    02 Sep 2023 2:56ч.

    Много неприятен е лицето Магаренко. Прилича на педя човек без брада и коса. По подходящо е да се извини за предизвикателното поведение на съветника си. МО нямат уважението респект на българите, благодарение на министър Тагаренко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Sep 2023 3:49ч.

    Именно педя-човеците без брада и коса страдат от най-злокачествен властови комплекс. В случая министърът на войната се изживява като императора-тиранин Алопеций Тагарий. Единсвено спешна намеса на отряд бойни санитари ще ни отърве от натрапчивото му присъствие. А след това ще организираме празнични кушии и ще се поздравяваме с "Тагар оттече" и ще отговаряме въодушевено "Воистина оттече!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    02 Sep 2023 3:13ч.

    И какъв точно "престиж" има в момента МО, под властта на тая укропитeшка подлoга, която, ако бяхме нормална държава, щеше да увисне на въжето ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    02 Sep 2023 18:23ч.

    Този дано са го накарали да плати 120 лв. задето е губил времето на лекарите с неживотозастрашаващото състояние на детето си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неизненадан

    02 Sep 2023 22:55ч.

    Какво министерство...какъв престиж....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи