Тагарев: Историята ни е писана под диктовката на Кремъл. Не познаваме подвига на Димитър Списаревски, а говорим за Альоша

Тагарев: Историята ни е писана под диктовката на Кремъл. Не познаваме подвига на Димитър Списаревски, а говорим за Альоша

Свързани текстове: Тагарев в САЩ: Учебниците да се изчистят от факти, които пораждат признателност към Русия

"Едно от обясненията ми за руската пропаганда у нас е, че ние не познаваме собствената си история. Учим я по начин, който е писан в голямата си част под диктовката на Кремъл или директно от Кремъл. Трябва да познаваме по-добре собствената си история. Имаме много събития и постижения, с които трябва да се гордеем. Много от тях не съответстват на интересите на Кремъл и съответно са забравени от хората, не се преподават, не са известни на голяма част от българския народ" - така военният министър Тодор Тагарев разясни пред журналисти предложението си учебниците по история, медиите и социалните мрежи да се прегледат за руска пропаганда.

За това той заговори в свое интервю от миналата седмица в дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ.

"Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват", за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало", каза в САЩ военният министър Тодор Тагарев.

Водещата Илва Тейр попита българския военен министър какво смята да предприеме България, за да противостои на руската пропаганда. В отговора си той казва, че от руска страна се упражнява голяма пропаганда спрямо българските граждани и посочва, че за да се противостои на това, е необходимо следното:

„Първо, трябва да можем да представим на българския народ историята в нейния реален смисъл. Защото поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното. Макар в историята често да сме били на противоположните страни при различни конфликти", обяснява Тагарев.

"Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието. Другото нещо е да сме в състояние да идентифицираме дезинформационни и пропагандни кампании и да намираме най-добрите възможни начини за противодействие на тези кампании. В този смисъл трябва да можем да проследяваме пропагандните кампании за дезинформация не само в традиционните медии, но и в социалните мрежи, които въздействат ден след ден върху различни групи от населението. И да намираме най-подходящите интерпретации за противодействие на тази дезинформация", коментира преди дни Тодор Тагарев в САЩ.

Днес министърът даде и пример с офицера Димитър Списаревски. "Малко хора знаят, никога не сме го учили това. Достоен български офицер, изключително интелигентен, който дава живота си, защитавайки София от бомбардировки. Загива на 27-годишна възраст, преди три седмици отбелязахме 80 години от неговия подвиг. Това не е известно в България, а говорим за някой си Альоша, който никога не е воювал на наша територия. Това е измисления герой, наложен от руската пропаганда в България", обясни Тагарев.

Днес министърът даде и пример с офицера Димитър Списаревски. "Малко хора знаят, никога не сме го учили това. Достоен български офицер, изключително интелигентен, който дава живота си, защитавайки София от бомбардировки. Загива на 27-годишна възраст, преди три седмици отбелязахме 80 години от неговия подвиг. Това не е известно в България, а говорим за някой си Альоша, който никога не е воювал на наша територия. Това е измисления герой, наложен от руската пропаганда в България", обясни Тагарев.

В САЩ той се е срещнал със заместник-министъра на отбраната, представители на Държавния департамент, Съвета по национална сигурност към Белия дом, Агенцията по отбранително сътрудничество, с фирми, неправителствени организации и университети.

Министърът обясни, че нови решения всъщност няма, тъй като те се вземат в рамките на НАТО.

"Дискутирахме за многонационалната бойна група, която е на наша територия, в каква степен сме готови да осигурим съюзниците, които вече се намират на наша територия и възвръщането на допълнителни сили, когато това се наложи", обясни Тагарев.

Той подчерта, че у нас има и американски военни, а САЩ може да помогне на България да получи пари за изграждането на допълнителна инфраструктура у нас. Обсъдено е било и изграждането на центъра за ремонт на бойни машини "Страйкър" в България.

 

Източници: "24 часа", dariknews.bg, epicenter.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Хм,

    17 Яну 2024 15:10ч.

    така и така сме зачекнали кап. Списаревски, да питам министъра - в чий самолет се врязва капитан Списаревски при смъртта си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    17 Яну 2024 15:25ч.

    това, което за наш срам имаме като министър на войната, си създава словесни конструкции, за да докаже безумна теза. не знам, дали си дава сметка, че вече си е написал съдбата... изтривалките пред вратата се използват. но никой не ги внася в дома си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Автобиография тагарев

    17 Яну 2024 15:49ч.

    Образование: През 1982 г. завършва ВНВВУ „Георги Бенковски” в Долна Митрополия, като инженер по автоматика и телемеханика.През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски” в Москва, СССР, а през 1994 г. - Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Яну 2024 16:01ч.

    Димитър Списаревски е свалил американски бомбандировач. На който издигнахте паметник а не на нашия пилот. Баси лицемерието !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    17 Яну 2024 16:06ч.

    Пак да попитам този еничарин от сглобката, как искат да го върнат в природата : - „ГОЛ или с БУКЕТ“ ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друго мнение

    17 Яну 2024 16:36ч.

    Психиатричната помощ в България е на най ниското си ниво от както е организирано здравното дело в България. Не може на общинска държавна или изборна длъжност да се назначават хора страдащи от психични заболявания пък били те и дори не психотични. България е малка страна и човешкия ресурс е ограничен и непрекъснато намалява. но все пак ,преди да се заеме държавен ,общински или какъвто и да е изборен пост трябва да се минава задължително и на преглед за психическа,психологическа и умствена годност. психическите заболявания са огромен брой ,само шизофренията е над двеста вида и всеки вид си има своите специфики. Борбата с тези заболявания в България е силно занижена. Най много страдащи от тези заболявания са хората упражняващи власт или стремящи се към някаква власт. Там проблемите са огромни с изключително значими последици,както да самите болни така и за близките им и обществото. Много често отклоненията на пръв поглед не се забелязват или успешно се прикриват или пък не се съобщават или признават от болните,но за специалисти е достатъчен около 5 -10 минутен разговор за да установят лицето в групата на легионерите ли е или не. Много е важно са обхванат различните групи ,съсловия и особено тези ,упражняващи власт, търсещи публичност,изява,доминантност, даващи поуки, опрощения, оценки, осъждания, и т.н. Психическите страдания са само една малка част от стотиците други заболявания , значими за нормалното функциониране на висшата нервна дейност на човека. Много често ,умствено некомпетентни или страдащи от психотични заболявания лица упражнявайки власт ,причиняват страдания и дори смърт на хиляди. И това е една от формите на изява на ЗЛОТО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТ

    17 Яну 2024 16:45ч.

    Този на никого неизвестен преди сглобката субект заедно с вредите , които нанесе на България има и заслуга за обединението на българите против фашисткото управление сега и неговия ментор Галя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Яну 2024 18:14ч.

    В СТ Загора без Тагаревци и пр. отдавна сме ремонтирали и поддържаме надгробните плочи на загиналите летци Веселин Рачев , Георги Кюмюрджиев и починалия Христо Костакев , който е имал неблагоразумието да свали 5 американски бомбардировача !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мистър Пропър

    17 Яну 2024 18:34ч.

    Лекето си е леке.Жалко,че е лекьосало националния ни флаг,и ежедневно пръска с нечистотии целия БЪЛГАРСКИ НАРОД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скапана ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ

    17 Яну 2024 19:30ч.

    неграмотни и тъпи хора....той се бил срещнал, то било уплътнено със срещи, той се подписан на едно желязо...ма тя историята била не каквато той я разбира катко украинска подлога.....ми той спиралевски се треснал в АМЕРИКАНСКИ БОМБАРДИРОВАЧ...е това го пропусна. Русия никога не е бомрабдирала София, ама това са дребни факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да

    17 Яну 2024 22:39ч.

    Май не ви е ясно, министрето е искал да каже, че Списаревски е загинал при бой със съветски (а може и руски) бомбардировачи, изравняващи София със земята. Ама нещо го е дострашало, защото все още има хора, помним кой бомбардира София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    18 Яну 2024 10:07ч.

    точно Списаревски да дава за пример, не го знаеха при социализма, защото е български царски офицер, награден с немски кръст, въпреки че в родния му град Добрич има паметна плоча точно от това време, но сега го знаем защото е загинал в огненото небе на София срещу американските бомбардировачи, между другото летецът, в чийто самолет се врязва Списаревски е оцелял и се среща с майка му, като ѝ предлага всичките си военни награди в памет на неговия подвиг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • \'\'\'\'

    17 Яну 2024 15:16ч.

    Трета световна война е задължително да има! Ядрени бомби на всеки 10 метра трябва да падат по цялата територия на сатаната сащ! сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир! сащ е сатана! Свят без сащ би бил приказка, щастие и благодат! сащ е световно сатанистко зло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    17 Яну 2024 15:36ч.

    И аз плюя САЩ защото първо объркаха къде да хвърлят атомките и после се отказаха от плана Тоталити на Айзенхауер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    17 Яну 2024 16:28ч.

    Американският дявол Байдън е като мис Вселена в сравнение с дявола путлер.А Тагарев е абсолютно прав, че ролята на русия в историята ни е зловеща.Десетки документи има за това в тритомника "Руската империя срещу България".Никой не го е казал по-ясно от аксаков -"Всяко тържество на българите е смърт за русия'.Русоробите, кланящи се на вечното проклятие на България русия, са много болни хора, безродни и безмзъчни.За тях смисълът на живота е да лижат руския ботуш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с тоя фалшив патос, бабо Славо.

    17 Яну 2024 16:33ч.

    Вие, които смучете американските подметки, не сте по-добри от ония, които лижеха руските чизми,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Объркаха, трябваше да изпарят фюрера ти заедно с Берлин,

    17 Яну 2024 16:34ч.

    ама нещо им се разигра халката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 16:38ч.,

    17 Яну 2024 22:43ч.

    още един нуждаещ се от психиатрично освидетелстване, не е само Тагарев, страдате от колективна психоза, цялата банда, това е феномен!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fajk

    17 Яну 2024 15:17ч.

    За политически престъпници трябва смъртна присъда за деятеля на престъпленията и смъртни присъди за цялото му семейство, отнемане на всякакви имущества и активи в полза за държавата! Докато не изгоним от България скандалния българоубиец - американския посланик, България няма бъдеще! Българоубиецът от посолствоТО е дал заповед на Свинян ПеефСАЩски да унищожи България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да

    17 Яну 2024 22:43ч.

    Сега ми стана ясно защо са толкова много смъртните присъди от Народния съд. Например цялото Народно събрание барабар с министрите (няколко правителства) и регентите. Както и много дребни държавни служители, но при тях случаят е по-друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    17 Яну 2024 15:17ч.

    Потресаващо лицемерие,а къде е паметника на убийците му,сложи ли там цветя след това изказване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Яну 2024 15:18ч.

    Проблемът, че не познаваш кой е Димитър Списаревски, си е лично твой проблем! Ти не познаваш и българската история, която са учили твоите връстници! ти навяярно не познаваш и родителите си, рода си! Трябва да си бил отхвърлено още с раждането си, затова си такова злобно СЪЩЕСТВО, мразещ всичко свързано с нашата история, с нашето минало, с БЪЛГАРИЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    17 Яну 2024 15:52ч.

    Този министър е такава гадна плюнка, че на човек му се доповръща като го гледа и слуша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той ще умре скоро

    17 Яну 2024 17:29ч.

    Заедно с практически всички, минали през властта през последните десетилетия, особено през новия век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станислав Томов

    17 Яну 2024 15:19ч.

    Тагарев звучи като човек, който си няма и хабер от българската история. Да каже кое точно е писано от Кремъл. Вече 35 години всеки може да пише свободно каквато история си иска, но нещо не им се получава с пренаписването. Не защото някой им пречи, а защото няма друга история на България и Русия присъства в нея. Ще трябва или да приемат фактите, или да се откажат от българския си корен и да се изселят някъде другаде, например в Салвадор, Гватемала или някое друго място, където има САЩ, а няма Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    17 Яну 2024 15:22ч.

    Малоумен,злобен получовек.Магарев отдавна трябваше да бъде отстранен от поста си.Ако не го разкарат след тия изцепки,ще бъде огромна грешка.Идиота като нищо ще ни вкара във войната,май за това е инсталиран на поста министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брех, плямпало вредно!

    17 Яну 2024 15:23ч.

    Така ли?! А ти къде си завършил, сподели с нас, недоучилите история?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    17 Яну 2024 15:26ч.

    Тоя е болен ! Малко инстинкт за самосъхранение да имаше и щеше да е спрял да говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние си дремем, а тези си правят каквото си искат

    17 Яну 2024 15:30ч.

    Престъпленията на тези продажници минават всякакви граници. Чета в Държавен вестник от 12.01.24 г. „Гаранционно споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета“, в което подробно е описано как бедна България е станала гарант на част от заема, който ЕС дава на Украйна. Заемът е 1 млрд. евро, а ние гарантираме около 16 млн. от него. С други думи, ако Украйна не си върне заема /което е сто процента сигурно/, то това ще правим ние – българите и нашите деца. Ще връщаме милионите на зеления наркоман, дето си купуват имоти по целия свят и на жена му, дето си ги харчи по парижките бутици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • невежество и нищожество

    17 Яну 2024 15:31ч.

    Какви са му заслугите към България и нейната армия та инсталираха този българофоб на това важно място и най-вече без да му направят психотест предварително? Той не само изглежда, но и се държи като луд. Каква беше за него Русия, когато избра да учи там? Незабавна смяна на този психопат и пълен неграмотник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    17 Яну 2024 15:31ч.

    Тагарев/Магарев, знам аз кой ще ти помогне за писането на правилната българска история. Взими си историци от Серена Македония. Те имат страшен опит и е ти помогнат. Пък нали са си те българи, като нищо ще излезе че "истанската" история на Тангария (твоята България, да не кажа майка) не се пише в Кремъл а в Скопие. Айде целувки по стодуното ти чело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаем, Тагаренко, знаем

    17 Яну 2024 15:34ч.

    Това, че теб не са те учили, докато си бил в съответната съветска военна академия, си е твой проблем. Големи патриоти станахте изведнъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия Недева

    17 Яну 2024 15:35ч.

    “преди три седмици отбелязахме 80 години от неговия подвиг“ Кой, къде и как отбеляза подвига на Димитър Списаревски? Нима имаше нещо организирано от Министерство на Отбраната? От правителството, от президентството?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    17 Яну 2024 15:38ч.

    Тагарев, а ходи се лекувай бе човек. Мислиш ли, че някой обръща внимание на тоталните глупости, които плещиш. Толкова си ограничен, че дори не осъзнаваш прекрасната възможност, която може да ти представи всяка психо клиника. Там може да го играеш всякакъв и никой няма да ти се смее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    17 Яну 2024 15:40ч.

    Този е завършил военното си образование в СССР. Значи този е без образование. Скъсаи си дипломата. Според неговите думи всичко е фалшиво, натрапено от Русия. Тагаренко ти си без образование!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    17 Яну 2024 15:45ч.

    Да напишат в учебниците както за Списаревски, така и за българските пилоти сражавали се в Сталинград на страната на Германия и наградени с железен кръст от Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Русия не й трябват никакви усилия

    17 Яну 2024 15:45ч.

    При врагове като тоя - само като се появи и си отвори устицата, всички нормални хора мигновено стават русофили и путинофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2024 15:47ч.

    Ти като украинец мисли за своята история, нашата я остави на назе! ? Никой не се интересува от мнението на един слуга на чужди интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    17 Яну 2024 15:49ч.

    Хей магарев след като използваш името на капитан Списаревски, знаеш ли от къде е родом и срещу чия въздушна армада е воювал? Май не знеш?! Да те светна капитан Списаревски е роден в Белоградчик и има издигнат паметник от неговите съграждани, а е воювал и свалял самолети на днешните ти приятели фащ и англия! И знаеш ли колко свалени самолета са свалени като започнеш да ги броиш от Лом до София ще ги научиш! Идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Яну 2024 15:49ч.

    Фашизмът в България набира сили. Ето го доказателството в лицето на този индивид, за когото нямам прилични думи, с които да го назова! Трагичното е, че такива отявлени фашистки елементи има вече във Властта. Точно по същия начин, с отмяна историята, с унищожаването на паметници, с горенето на книги, с разпалването на омраза към цели народи и нации и с терора на "кафявите щурмоваци", фашистката диктатура идва в Германия начело с хитлеровите нацисти. Какво още трябва да се случи, за да разбере дремещия плебс, къде са го повели сегашните сглобкари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    17 Яну 2024 16:01ч.

    Много ме кефи коментара, че даже си припявам die Fahne hoch

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде, айде, дъвчи избрания рязан и мълчи.

    17 Яну 2024 16:38ч.

    ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В съвременна Германия

    17 Яну 2024 16:41ч.

    фането го носят предимно капитан Челик Арслан, редник Абдурахман Ар-Резан и други такива. Могат да те подигнат на дръжка за фане, да се подрусаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стара е

    17 Яну 2024 15:49ч.

    информацията на тази жалка и престараваща се подлога. В момента в учебниците от малките класове нагоре се пише за ЕС като за въздуха и слънцето за всяко живо същество, периодът от '45-та до '90-та година е описан като "време, в което българите не са били свободни", Русия се споменава само в негативен контекст, а (интересно) малобритания - като пример и пътеводна светлина. Та тоя или си плещи опорки наизуст, или иска да ревизира още историята в края на 19-ти век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    17 Яну 2024 15:51ч.

    Е, как да не те избие на агресия, като го видиш тоя мръсен и долен изрод!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    17 Яну 2024 15:53ч.

    Та баце Тагарюк, я ни светни как е умрял точно Списаревски и от кого е защитавал София?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    17 Яну 2024 15:56ч.

    Значи тоя дебил предлага, понеже (според него) историята ни била писна под диктовка на Кремъл, сега тя да бъде пренаписана по диктовката на Вашингтон, така ли?!... Демек, от трън, та на глог, по същия принцип. Как е възможно изобщо, да се овластяват такива отрепки, подлоги и откровени национални предатели?! Ако не си върнем спешно Държавата, скоро България просто няма да я има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моят дядо Иван, покойник отдавна

    17 Яну 2024 16:07ч.

    Имаше мечта, да иде да види Дунава. Все това казваше, искам да видя как руснаците са минали тази голяма река.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано

    17 Яну 2024 23:51ч.

    да сте го завели до Дунав. Светла му памет на дядо Иван!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безимен

    17 Яну 2024 16:07ч.

    Яхай някой от "украинските" БТР-и и повтори подвига на Списаревски. Знаеш къде да се направиш на мъж. Най-страшното е след това-командировка на Източния фронт. НО БЪДИ МЪЖ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отврат

    17 Яну 2024 16:11ч.

    Говори като типичен украинец - там пренапиват историята, събарят исторически паметници, горят книги, в училищата пишат Русия без главна буква, напук на граматическите правила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    17 Яну 2024 16:17ч.

    Един ден народен съд може да даде възмездие на този нагъл имбицил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    17 Яну 2024 16:19ч.

    Знаем, Тагарев, знаем кой е пилота Списаревски. Защото в дома на родителите ми са живели софиянци избягали от бомбардировките и те са разказвали. После и до нас идва преданието за българските летци дали живота си за България. И знаеш ли, дълго време в родното ми село за да уплашат някого викаха "Крийте се! Американците идат".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Яну 2024 16:25ч.

    Тагаренко е глупак безподобен. Альоша и пилотът на самолета, в който се е врязал кап. Списаревски, са били съюзници срещу врага, който сегашните ни съюзници признават за най-страшния. Кап. Списаревски е защитавал нашето небе, но по този начин е помагал на враговете на американците. И това трябва да се знае. И щом на пилота може да има паметник, при това този пилот е изтребвал българи, защо да няма паметник на Альоша, който е бил съюзник на американеца (или англичанина)? Другото е омраза. Когато изразяваш омраза, ще получиш омраза в отговор. Друго няма какво да очакваш. Винаги трябва да си даваш сметка, твоите действия до какво водят, а не после да се чудиш "Кой ми сра в гащите"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще си намерите "Ние бранихме тебе София" за да не сте идиоти като Тагаре

    17 Яну 2024 16:31ч.

    Стига с тоя Списаревски! Така плюете на паметта на истинските асове защитавали България. Загинал за България. Поклон до земи. Но като пилот, като умения.... Само ще кажа поручик Стоян Стоянов. 16 победи. Не една, не 2, 16!Най-много. Капитан Кондаков. Командир на ескадрилата. Първи се врязва в армадите на американските "Летящи крепости". А какво представлява една крепост всеки знае. 12 картечници на машина Армади от по 100, 200 машини. А българските пилоти излитат срещу това. Едно е да умреш един път. Друго е непрекъснато да излиташ и да гледаш смъртта в очите. И не един, не два пъти,не три.... Непрекъснато излиташ срещу смъртта... Войната не като пропаганда, а като неуморен труд. За съжаление няма Вазов, за да напише нова " Епопея на забравените" . Има паметник на американските летци, а има ли на българските?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Овертон

    17 Яну 2024 18:17ч.

    Тагарев даде сигнал от САЩ и тука US еничарите веднага се активизираха : Светла Енчева - завършила философия в Софийския университет. Преподавала социология, работила като анализатор в Центъра за изследване на демокрацията. Основателка на сайта Genderland. Gender.land е сайт за информация и анализ в областта на пола, разбиран като джендър. Центърът за изследване на демокрацията насърчава процеса на реформи в Европа чрез въздействие върху политиката и гражданското общество.Центърът за изследване на демокрацията (ЦИД) е първият /1989г/ създаден в България американски тинк - танк предназначен да налага проамериканската „мека сила“ и анализи, използвани и от американски институции. Дълго време той е финансиран от USAID , а впоследствие и от Отворено общество . Цитирам Енчева от ЦИД : "За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи. Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им." Възловото словосъчетание е 100 000 имигранти - някъде някой вече е решил, че това ни е квотата и вече започват да ни варят като жаби на бавен огън по алгоритъма на Овертон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    17 Яну 2024 16:35ч.

    По-големият путиноид кощунствено сравнява Българския герой Списаревски със съветския окупатор и това е прекрасен пример за извратената логика на русороба.Сравнява лебед с червей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дявола е зомби-либерастията

    17 Яну 2024 16:39ч.

    Гейробе, ако Списаревски стане, такива като вас ще ви рита с ботушите от София до Берлин и обратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    17 Яну 2024 17:08ч.

    Какъв окупатор бе магаре? Кой къде и как те е окупирал освен краварите днес!!!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк професионал

    17 Яну 2024 16:42ч.

    Тоя криптокомуняга от коя дупка изпълзя, че пак се разчетал публично да ни налага еднопартийния по чл. 1 от живковата конситутция възглед за историята? Ай сик тир от недоубити тоталитарни кречетала, дето претендират да мислят вместо мене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подписвачо върху ф-ки, ето ти я историята - разказвай!

    17 Яну 2024 16:45ч.

    Александр Роджерс: "Одна надежда – на могучую Литву, которая готова передать украине все свои F-16, только у неё их нет. Но ведь готова!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KuKu

    17 Яну 2024 17:10ч.

    Кой е Тагарев и откога така мрази Русия не ме интересува. До вчера гласа му не се е чувал,днес е пръв патриот. Факт е че прави поразии и дразни народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    17 Яну 2024 17:28ч.

    Баце и Кики предадоха/продадоха нашата история на северомакедонците за да ги похвали Макрон. Сегашните министри ще направят същото с останалата ни история за да ги остави Галя министри. Ибрици.Но ние сме си виновни. Нищо не се е изменило от времето на Петко Славейков и неговото стихотворение. Даже са се изострили нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    17 Яну 2024 17:29ч.

    Обикновен евроатлантически изрод, напъващ се до скъсване пред новия господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се издигне паметник на Димитър Списарѐвски

    17 Яну 2024 17:32ч.

    На мястото на съборения паметник срещу фашизма. Символиката ще е уникална. ........... Българският пилот срещу американския пилот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фир

    17 Яну 2024 17:33ч.

    Не го мислете Тагаренко, той си резервира колесник на Ф16, като ходи в Щатите. Да му мислят останалите евроатлантици, дето спаха досега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    17 Яну 2024 17:45ч.

    и какъв е подвигът на Димитър Списаревски, спасил софийското небе от американски бомбардировки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Яну 2024 17:53ч.

    И кво стана? Германия ли е фашистката държава, или и го натътрузиха нацизма както сега на нас. Това ровидение на Тагарски кога му се присъни? Когато беше в САЩ да се моли за ефки, или когато се сношиха с Тонката Блеър? А ние какво за царският офицер от фашистка България? Щом Щатите и англичаните са съгласни, и два паметника ще поставим даже. Пред двете посолства, - за да се знае, че сме ги победили. А реабилитация и паметник на Кирил Сакс Кобург Гота кога? А корона на Симеон кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И искам

    17 Яну 2024 17:59ч.

    на личната ми карта да пише Царство България. Стига с тази срамна пластмаса - Европейски съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаден безчестник

    17 Яну 2024 17:54ч.

    Защо едното да изключва другото? Аз познавам и Альоша и Списаревски. Само простия еснаф се зъби и ръмжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    17 Яну 2024 17:54ч.

    Този сух,стар дънер,злепоставя държавата ни,без да му мигне окото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един мъдрец е казал…

    17 Яну 2024 17:55ч.

    че простите са по-опасни от лошите. Но нищо не е казал за тези, които са и лоши и прости - още не е познавал Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев, ти си уволнен от българския народ над 80% срещу пращане на оръжия за Украйна!

    17 Яну 2024 18:01ч.

    Работата е по-сериозна защото има ПЛАТЕНИ "българи", на които не им пука нито за държава, нито за български народ! Вижте какво правят "български офицери от резерва" от хранилката на отан - пуснали са Декларация срещу исканията за Тагаревата оставка... ето тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съюз на офицерите от резерва "Атлантик"

    17 Яну 2024 18:04ч.

    Това са офицери дали клетва под националния флаг на България! Ще се бием българи срещу българи ли, бе?! Декларация против исканата оставка на Тагарев: ... https://www.atlantic-bg.org/bg/index.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев, защо досега вие от съюз Атлантик" не сте популяризирали ПОДВИГА на пилота Д.Списаревски

    17 Яну 2024 18:07ч.

    Какви инициативи направи ти като преподавател и като виден Атлантик за да знаят българите повече за първокласния летец БЪЛГАРИНА Д.Списаревски?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предстоящо

    17 Яну 2024 18:07ч.

    Бившият водещ на FOX News, Тъкър Карлсън твърди, че в края на декември на таен брифинг в Камарата на представителите на САЩ, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин твърди, че е казал: „Ако не отделите повече пари за Зеленски, ние ще изпратим вашите синове и братя да се бият в Русия. Платете на олигарсите, или ние ще погубим децата ви." Карлсън твърди, че тази информация е потвърдена ! ПОСЛЕСЛОВ: Това на практика означава че според миналогодишните разчети от съвещанието на НАТО в Рамщайн и разходките на Тагарев до Вашингтон, се очаква скоро да бъдат създадени многонационални сили от прифронтвите държави – Полша, Румъния и България ! Първите повикани "за справка" във Военкоматите у нас по закон ще бъдат мъжете до 35 годишна възраст...най–боеспособната част от населението ! Честито, българи-юнаци !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    17 Яну 2024 18:08ч.

    Да бе, и кой ще ни я напише "правилно"? Някакъв дръндьо, който се хвали, че е обучавал терористи в Украина с цел преврат и избиване на невинни? Този е болен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома

    17 Яну 2024 18:14ч.

    Освен всички останали глупости, които са избълвани в това интервю, се забелязва и следния текст, цитирам: "Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ.'' Дотук добре, разбираемо е всяка държава да преследва собствените си интереси, и е логично понякога това да е в ущърб на чужди интереси, в случая, на българския народ. Веднага обаче възниква въпрос, как Тагарев, в качеството си и капацитета на висш служител на държавната българска власт преследва интересите на същия този български народ? И как, преследвайки каквито там интереси преследва този доказан продажник, са те доказано полезни за народа. Защото той за интересите на народа говори. Та, нека да ни поднесе малко фактология с примери за обгрижването на интересите на българския народ този Тагарев, че да блесне как той не върши същото в собствената си държава, в което обвинява други държави. Като завършил образования на изток и на запад, едва ли би могло да се говори за субект, който е некомпетентен. Но когато си се продал и решил да се кланяш на чужд господар, може да навиеш всичката си компетентност и образование, набрано с годините, на едно дебело руло, и да си го навреш отзад. После имаш право да бистриш колкото искаш, кой чии интереси обслужва, и в чий ущърб. Позорен негодник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    17 Яну 2024 19:21ч.

    Правилно. По тази логика според Тагарев САЩ трябва да са добри, защото са действали в ущърб на собствените си интереси и в интерес на България... Моля? Точно пък САЩ през последните 100-200 години са гонели само собствен интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ онуфри

    18 Яну 2024 11:30ч.

    Ти пък, как смееш да клеветиш Щатите, защитници на цялата планета откак се е започнала историята им от преди 200 години? Защитници на индианците, защитници на цяла Южна Америка, защитници на Азия, защитници на арабите... Тоя народ със собствени разноски е построил незнамсиколкостотин военни бази по цялото земно кълбо с една едничка цел: защита на правдата и интересите на туземните народи, благоденствието и техния просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAY

    17 Яну 2024 18:15ч.

    Да беше се ограмотил как е загинал Списаревски !<Толкова нагъл дебил не е за оставяне да излага България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    17 Яну 2024 18:16ч.

    Ти ли ще ни пренаписваш историята, бе - укрoпитешки катил? Наистина ли мислиш, че ще ти се размине? Жив няма да излезеш от Пазарджишкия, изрoд, там ще ти е е края !!! И крайно време е да си върнем адекватното законодателство, за да има законова възможност да трeпем такива национални предатели. Ти нямаш право дори да споменаваш името на капитан Списаревски, бе гнус. А без съветската армия, сега Пловдив щеше да е на гръцката граница !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mdaaa

    17 Яну 2024 18:18ч.

    Военен министър говори за история, учебници по история, образование, ти да видиш. Какво ли ще каже министъра на образованието за Ф-16 например се чудя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаваме на военни атлантически релси

    17 Яну 2024 18:22ч.

    В казармата важи принципът на единоначалието. В представянето на историята ще важи също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    17 Яну 2024 18:28ч.

    "Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ." Може ли другаря Магарев да посочи конкретни факти. Да му напомним, че Русия има грижа за геополитиката и е важно как стои в световен мащаб, много пъти нещата се диктуват именно от геополитиката, защото ние само се скътаваме зад нея и я оставяме сама да се оправя, а в същото време чакаме да ни защити. Да му напомня на тагаренко че заради геополитиката сащ лесно ще ни изтъргуват на турция срещи някои договорки, вече са ни сложили за мигрантски хъб в ЕС, унищожиха ни селското стопанство, транспорта, и цялата ни икономика, медии, образование е в техни ръце. Виждаме резултатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мале, мале

    17 Яну 2024 18:31ч.

    мале, мале - "социалните мрежи трябва да се проследяват, за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда- да се проследяват, промъква...какви думи, какво чудо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Яну 2024 18:35ч.

    Историята ще го накаже ,има господ той гледа но не забравя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правилно за Списаревски

    17 Яну 2024 18:39ч.

    Много правилно за Списаревски, ама тоя идиот да довърши "защитавайки София от бомбардировки"- от чии бе! Хубаво го обясни, че е от бомбенето на нашите настояши "приятели" над цивилна София, тонове бомби и нито една над военен обект. И да учат че това винаги, винаги е било военно престъпление, и да учат че до ден днешен е ненаказано, нека учат и за други престъпления на "приятелите" ни. Дано го учат този подвиг в цялата истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ffffkkkk

    17 Яну 2024 18:45ч.

    Верно ли сме оставили краденков да назначи този боклук за министър."Альоша, който никога не е воювал на наша територия"- не е поставен за това на чия територия е воювал, а сме признателни за това, че воювайки на други територии спасява нашата територия, спасява народа ни, спасява държавата ни от фашистите..Учи история бе тъпак, и доживотен е малко за тебе, боклук гнусен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    17 Яну 2024 18:50ч.

    Е, как за Списаревски паметник, нали вдигнахте паметник за загиналите от лошия Списаревски американски летци, на неговите невинни жертви вдигнахте паметник, нещо си противоречите, бре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Яну 2024 19:05ч.

    Ще каже човек, че тоя се е родил през 1990 година. Не е учил и израстнал в кариерата си през годините на лошия социализъм. На гърба на държавата завърши в Д. Митрополия. Дуржавата го изпрати на учи в лошата Русия-в академията за кадри на ГРУ "Фрунзе", после го пратиха да учи в САЩ (интересно как съветски агент отива да учи в САЩ). Историята щял да променя......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Две хубави очи…

    17 Яну 2024 19:07ч.

    душата на леке

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Яну 2024 19:10ч.

    Училият и защитил успешно висше по "кремълска" история в "кремълски" университет в Москва, ще бори "кремълската" история на България, заменяйки я с "вашингтонската" история на България... Тоя "обслужващ персонал" е научил едно име и го употребява за агитпропагандата "в синергия" с чуждодържавни интереси, като съм сигурен, че дори не е наясно с подробностите около личността и подвига на Списаревски. А за Неделчо Бончев не е и чувал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Яну 2024 19:11ч.

    Забравих - понеже в САЩ днес е модерно жертвите да искат репарации, този що не свърши нещо полезно за България и не поиска репарации за убитите от американците българи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С всеки изминал дан

    17 Яну 2024 19:18ч.

    кретенизмът на този рапон става все по- отвратителен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вековната злоба на роба

    17 Яну 2024 19:26ч.

    Щом е бил съветски военен възпитаник, при новите условия и заставайки на страната на враговете, той не може да не е фашист. Един от признаците на диктатура в държавата е, че на такива отрепки щедро се предоставя трибуна да си фашистват на воля. Ако бяхме демокрация, журналистите щяха да му обръщат гръб за такива ултратоталитарни изказвания, а ръководството на алма матер щеше да излезе с декларация за защита на демокрацията и гражданските права и свободи относно такова дисциплинарно-уравниловъчно тълкуване на историята, характерно по-скоро за едни отминали времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    17 Яну 2024 19:33ч.

    Кой е убил Списаревски? Според Тагаренко, това са направили Съветите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паисий Хилендарски - агент на Путин

    17 Яну 2024 19:42ч.

    Изчезваща държава, няма нужда от история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    17 Яну 2024 19:46ч.

    Чета коментарите и мед ми капе, явно нашия брат масон се справя добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичките сте от едно дивашко фашистко котило

    17 Яну 2024 19:58ч.

    Затуй и по традиция се справяте добре в едно единствено нещо: да рушите българската държавност и да затривате народа ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    17 Яну 2024 20:01ч.

    Тагаренко, давай, продължавай! Колкото повече дрънкаш, толкова повече отвращаваш хората от себе си и всичко евроатлантическо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генчо

    17 Яну 2024 20:14ч.

    Историята отдавна е пренаписана с прозападна такава, като този процес е започнал преди повече от 30 години. Проблемът за подлизурковците като Тагарев и пропагандата е по-скоро литературата, която още не са успели да подменят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано не остане министър

    17 Яну 2024 21:29ч.

    Имам чувството, че влиза в оправдателен режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    17 Яну 2024 21:45ч.

    Плюете тук Тагарев, но той е просто една маша. Да, мръсник, нищожество, антибългарин, но просто изпълнител на чужди инструкции. Как мислите, че се е озовал иначе в САЩ, ей така е решил да отиде на разходка и да се срещне с тоз онзи. Не, там се ходи не с покана или по желание, а само с повиквателна. Ползват го както по линия на войната, така и като мюре, да тестват българите доколко са загубили инстинкта си за самосъхранение. Посегнат ли на историята на един народ и то най-близката, и този народ си мълчи, край с него и с държавата му. Любопитно ми е само такива завършени изроди ли ги подбират янките или допълнително ги роботизират с чипове и нервна лингвистика. Направо като играчки, навити на пружина са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точно казано!

    17 Яну 2024 21:59ч.

    Това е жалката истина за този безродник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герасимов

    17 Яну 2024 22:14ч.

    Явно положението на тагарето се е разклатило с разклащането положението на Зеленски и клепто-еврейската му бандеровска банда! Затова тагарето търчи във Вашингтон с надеждата, че няма да изпадне от американската колесница с изпадането на Зеленски и Ко.! И сега се натяга по БКП-комсомолски с предложения за пропагандно-идеологически цензорни мероприятия, забравяйки, че точно с налагането на комунистическата пропагандно-идеологическа цензора със заглушаване на западните радиостанции и прочие, се срина комунистическия режим, на който тагарето беше верен номенклатурчик, възпитаник и чекист-разведка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яко е затънал в л@йна

    17 Яну 2024 22:41ч.

    И се докарва всячески пред господарите да не го изпортят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев-луд,

    17 Яну 2024 22:53ч.

    спри се бе нещастник, млъкни, няма да стане твоето, не се надявай!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    17 Яну 2024 22:55ч.

    Списаревски загинал, като свалил американски самолет. Дайте и друг пилот, който да е свалял английски самолети и да му сложим паметник като герой. Защо само на този? Щото свалил американски самолет? Англетата май искат да ни скарат с американците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не регистриран

    17 Яну 2024 23:11ч.

    Тагарич ти не си българин.Още по малко можеш да се произнасяш какво трябва да прави министерството на убразованието.Това не ти е военна диктатура боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам!

    17 Яну 2024 23:35ч.

    Явно Тагарев наскоро е научил за великия Списаревски след като е убеден, че ние не знаем нищо за най-известния пилот в българската история. Позор за армия с такъв министър, чийто заповеди изпълняват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BhBp.bg

    18 Яну 2024 0:17ч.

    Оставете човека! Готви се за шериф или губернатор, конгресмен....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доколкото знам

    18 Яну 2024 2:53ч.

    в Украйна няма такива длъжности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Героят на Достоевски стана

    17 Яну 2024 23:35ч.

    кретен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиче,

    18 Яну 2024 0:04ч.

    ние знам и единия и другия. Та не говори в множрствено число, белким омаловажиш тъпотията си....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо, чиче,

    18 Яну 2024 0:06ч.

    твоята история е писана в кремъл, за българската история нямаш диплома, че да я коментираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    18 Яну 2024 0:09ч.

    Тагарев да коментира паметника на американските летци преди да твърди, че не познаваме Димитър Списаревски (Който май и паметник си няма!). После мже и за паметника Альоша да се изока...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    18 Яну 2024 0:15ч.

    Между другото има и германски офицер пилот загинал защитавайки София (може и да са повече от един). За него паметник ще има ли гусин тагарев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. редник Eisblock

    18 Яну 2024 1:03ч.

    Осмелявам се още веднаж да изкажа възхита към таланта на о.з. ефрейтор доц. Карачибук! Бравос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. Мл. сержант

    18 Яну 2024 1:48ч.

    Присъединявам се! Ефрейторът да получи похвала пред строя и гарнизонка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    18 Яну 2024 1:28ч.

    Няма по-голям руски пропагандатор от "българското" правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анатема!

    18 Яну 2024 1:28ч.

    Странно нещо е историята! Понякога тя се извърта по един действително невъобразим начин. Малцина са тези, който в нашата страна познават факта за наличието на Клуб на летците “Капитан Димитър Списаревски”, подразделение към Съюза на възпитаниците на ВНВУ. Нещата стават още по-брутални, когато непосветените се запознаят с още един "странен" факт. През 2004 година в присъствието на зам-военния аташе на Германия в София, в градинката срещу баня Мадара е открит паметникът на капитан Герхард Вангел. В този факт се крият някалко странни обстоятелства. Годината 2004-та говори ли ви нещо? Знам, начетени сте и нямате търпение да извикате правилния отговор. Да, през 2004 г. Бг е приета в ОТАН. Нали знаете, какво правил Дявълът от скука?! Големият въпрос и мистерия се крият зад името на кап. Вангел! Буквално всеки ще каже: кой е пък този? Германският летец е предислоциран с авиационното си звено от германски летци и техните изтребители за отбраната на град Сохфия на 9-ти януари 1944 г. Едва пристигнал, на следващия ден, по време на най-голямото авионападение на англо-американските сили, кап. Вангел загива храбро в бой, бранейки София. Германското военно подразделение е изпратено в София не на последно място, поради причина че германското командване е било впечатлено от безпримерната храброст на българските летци, които буквално безразсъдно се изправят срещу противник, който ги превъзхожда десетократно. Става известен и подвигът на поручик Списаревски (произведен е в капитан посмъртно, а в последствие и в полковник), който извършва ритуална саможертва само 3 седмици преди пристигането на германското подкрепление. Този тотален олигофрен - Тагарчук е толкова прост и мръсен, че буквално не съзнава, каква ненормалщина е изрекъл. Призовава ни да отдадем почит, лепта и дан на хора, които яростно са избивали мръсните псета, които по съвместителство днес са негови "любими" господари??! Анатема! Ама ние се прекланяме действително пред подвига на Списаревски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    18 Яну 2024 5:09ч.

    Този е цинк Историята ни не е писана под диктовка на Кремъл а се фалшифицира от такива бългафоби Ка декана на историческия факултет на търновския университет Същите унищожиха българския етнос и крадат националната идентичност. Ако имаше 5 милиона българи както лъжат управляващите,то при положение че Кирил Петков затваря руското посолство и срамно гони дипломатите , поне един милион българи щяха да са по улиците да протестират, Всички българи обичат Русия, русофоби в България са такива които лъжат че са българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    18 Яну 2024 11:59ч.

    ФАШИЗМЪТ СЕ ЗАВРЪЩА !!! - Кафявата чума вече е в България.... Като нов български Фюрер се изявява Т.Тагарев, който е поклоник на Хитлер и ревностен подражател на Гьобелс.... От „Свободна Европа“ предлагат да се махне „Аз съм българче“ от училище, защото пречи на имигрантите.... Отвратителна гавра с българската памет е това.... Сигурно ще бъде заменено с "Аз съм американче, джендърче, гейче".... SS Фюрерчето, лилипутчето Гном е хвърлил око и иска да възседне парламента..... ....... = Една минетчийка, лизачка от ДеБилите (ДБ), които са новите български фашисти, иска да събаря паметника на "Альоша" в Пловдив...... Вандалите, фашисти от ДБ до сега не са построили една кирпичена барака, но при разрушаването са първи...... Сега може от тях да очакваме да започнат да горят и книгите, като първо ще бъдат книгите на Иван Вазов, защото в тях е истината, която трябва да бъде изтрита и заменена с възхвали за янките.... ПП Идиотите ще правят "ремонт" на паметника на Шипка, за да няма 3 години тържества за 3 Март, после на ред е паметника на Левски в Карлово и на Ботев в Калофер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Причината

    18 Яну 2024 12:12ч.

    Без абсолютно никаква (смислена) причина, Тагарев отиде чак в Америка! За него лично има причина, все пак! Оттам той размахва пръст, към тези фактори, които сега редят в сянка новия кабинет. Не си и помисляйте да ме забравите, вика тодор! Пък е знайно, че в България най-добре се вижда това, което е сторено и изречено в Америка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от Съчуан

    18 Яну 2024 13:49ч.

    Катърски е прав! Докога ще се премълчава фактът, че от турците ни освободи Бъфало Бил, а от фашагите - бойците на Тарантино?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи