Тагарев: Готвим за Украйна бойни медици и санитари

Тагарев: Готвим за Украйна бойни медици и санитари

"Помощта за Украйна не минава само през боеприпаси и въоръжение. Тя минава и по много други начини. България е приела да готви т.нар. бойни медици или бойни санитари. Тоест хора с някакво равнище на медицинска подготовка, които да могат да оказват някаква първа помощ на ранени и тяхната евакуация. Говорим с украинската страна кога и как да започнем изпълнението на този ангажимент, който е също така ценен.

Още от 2014 г. ние посрещаме тук ранени военнослужещи на рехабилитация. Намерението ни е да продължи този тип помощ. Има много други начини да се помага на Украйна, не е само с боеприпаси". 

Това каза в интервю за "Свободна Европа" министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Някои наши съюзници буквално са изпразнили складовете си. Дали са всичко, което могат, разбирайки, че ако Украйна защити себе си, това е най-добрата защита и за нас. А ние действаме така и продължаваме да действаме така - да осигурим на армията ни да действа и да даваме това, което е извън тези потребности. Дори не сми стигнали до въпроса - можем ли да дадем нещо, което е нужно на армията ни", продължи министърът.

Помощта по следващия пакет, който министерството готви, нямало да е същата като първата "но са само неща, които са нужни на Украйна и които са извънщатни".

"Това, което ми докладваха за първия пакет е, че макар да става дума за стари системи от въоръжение като тактико-технически характеристики, украинската страна е много доволна от тяхното техническо състояние. Докладваха ми, че някои наши съюзници са били изключително изненадани от това, което сме предоставили на Украйна", обясни той.

"Все още това, което даваме е в срок на годност. Украинците са готови да приемат някои въоръжения и боеприпаси, които са им много нужни, дори да не са в напълно работно състояние, защото те разполагат с ремонтен капацитет, за да ги доведат до състояние на използване. Но основното, което сме давали, е напълно годно за използване", увери той.

"Нелогично и неразбираемо" нарече Тагарев решението на президента Румен Радев България да не се присъедини към общата поръчка на боеприпаси за Украйна.

Проспахме възможността за триъгълни сделки, каза още той.

БСП поиска изслушване на военния министър Тодор Тагарев в парламента заради последното му изявление, че България ще предостави медицински кадри за войната в Украйна.

Борислав Гуцанов изчете декларация, в която напомни, че ЕС е готов да даде втори пакет от помощ в подкрепа на Киев, който би трябвало да е за следващите 4 г. Според него и нашето правителство мисли в тази посока, без това да е съгласувано в НС.

"Това, че ни управлява правителство, което ни тика към въоръжен конфликт, не е ново. Ако България се включи в тази помощ като част от ЕС, всеки жител ще дава по над 27 евро за въоръжението на Украйна", предупреди Гуцанов. А парите щели да отиват за патрони и снаряди, докато няма пари за образование, здравеопазване и за пенсионерите, и се "чудим откъде да отрежем живо месо, за да вържем бюджета", заяви Гуцанов от парламентарната трибуна.


 

 

Коментари

 • Интересно, колко

  21 Юни 2023 16:31ч.

  точно "медици" и "санитарни" ще се запътят за към древна укрия, щото моите спомени от ковид-истерията бяха, че нямаше желаещи за хекатомба и за специализираните отделения

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тагарев: Готвим за Украйна бойни медици и санитари

  21 Юни 2023 17:09ч.

  Със сигурност в тази група са и децата на Тагарев, Паси, Шаламанов, про100 Кирчо, Баце, Атанасов, Бойкилиев и на останалия евро-атлантически планктон, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  21 Юни 2023 18:54ч.

  Искането на БСП за изслушване на Тагарев е в унисон със самите претенции на ППДП за възстановяване на парламентаризма, т.е., ако Парламентът ни откаже тази помощ, то и Тагарев ще трябва да клекне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знаех си

  21 Юни 2023 18:55ч.

  Това дърто Тагаре маса бели ще направи. Никой не се поинтересува защо е бил съветник към украинското министерство на отбраната и не е ли чужд агент на влияние. Още ли се чудите, от къде бившият украински посланник в България беше осведомен за наличното тежко въоръжение в складовете на българската армия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Падение

  21 Юни 2023 20:42ч.

  Да сложиш Тагаре за министър е върхът на падението!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  22 Юни 2023 5:04ч.

  АКО допуснем и проспим това, то ние официално влизаме във войната с жива сила!!! ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА! Този човек е за затвора ведно с назначилия го. А ние ако сме народ ще се вдигнем за да спасим Родината си! Запада вижда, че не може да настрои българите срещу Русия и затова ще направи всичко възможно да пролее кръв! Да не бъде! Долу кръволоците войнолюбци! Да спасим България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пряко участие във войната

  21 Юни 2023 16:33ч.

  Честито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изплюха камъчето, васалните кьопеци

  21 Юни 2023 18:09ч.

  готови на всичко за власт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  21 Юни 2023 16:34ч.

  Спокойно, няма такива... само с готвенето ще си останат, говорят колкото да не заспят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тагарев, когото мрази 98% от българското население

  21 Юни 2023 17:55ч.

  Медици се подготвят във ВВМУ "Вапцаров" в гр. Варна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  21 Юни 2023 16:36ч.

  Че то дали са "медици" или "санитарни", са си все ПУШЕЧНО МВСО !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  21 Юни 2023 16:37ч.

  Няма ли кой да озапти това диване тагарев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  21 Юни 2023 18:28ч.

  Има - разгневен отряд от медици и санитари, които да го въдворят в клиниката "Свети Безум" на "4ти километър".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  21 Юни 2023 19:01ч.

  Зодия, къде са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • луд за връзване

  21 Юни 2023 16:42ч.

  Трябва да се въведе тест за психично здраве за кандидатите за министри. Този неприятен индивид изглежда като луд, на когото са дали в ръцете картечница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  21 Юни 2023 17:20ч.

  Защо си мислиш, че вече не е държал такъв?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българите, които имат в биографията си

  21 Юни 2023 16:42ч.

  работа за нато са най-продажните ни сънародници. Без да мигнат продават интересите на държавата ни в стремежа си за изява пред "началниците"... Горко ни от таквиз натегачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май няма,

  21 Юни 2023 16:43ч.

  зомбираните не подлежат на промяна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  21 Юни 2023 16:45ч.

  "разбирайки, че ако Украйна защити себе си, това е най-добрата защита и за нас" -- за вас може. ако успеете да хванете последния хеликоптер от покрива на една сграда на "козяк". за българите - не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • разоръжаване

  21 Юни 2023 16:50ч.

  "Украинците са готови да приемат някои въоръжения..." Започва ударно разоръжаване на българската армия. Ще подаряваме тежко въоръжение, което ще е ефикасно в ръцете на украинците срещу Русия, но на нас не ни върши работа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Юни 2023 18:01ч.

  А къде са дрйстващите офицери от армията, те са се снишили и не смеят да реагират. А са се клели в името на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  21 Юни 2023 17:02ч.

  Га д д.лен, в българските болници хората умират непогледнати в чаршави с кръв завити, без храна…а този м.ръсен г.ад ще изпраща хора за войната , която подклаждат с боеприпаси….изверг.и

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наистина опасен

  21 Юни 2023 17:34ч.

  В българските болници няма персонал, работят мед.сестри на по 70-75 години.Може би тях има предвид тоя червей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видял Тагарев, че подковават коня и

  21 Юни 2023 17:03ч.

  той вдигнал крак. Ако иска да бъде жаба - да бъде, но трябва да научи, че ние българите не искаме да сме лигави, лепкави жаби от блатото като него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А, най-добрият

  21 Юни 2023 17:05ч.

  Учител е гневният народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Автономна Бойна Единица

  21 Юни 2023 17:05ч.

  Тези от правителството на България си правят сметки без кръчмаря. И на всичкото отгоре си вярват. Чиста шизофрения. Всъщност кой има интерес да набута България във война ? Българите нямат интерес , тогава кой ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  21 Юни 2023 20:32ч.

  ненавиждате хирата, които едва успяват да преживеят?, които умират по болниците непогледнати, които изградиха страната , на които откраднаха труда, миналото и бъдещето, които живеят за да преживеят….? Ненавиждайте и презирайте боклуците от ДПС, БСП, СДС, ПП, ДБ, ГЕРВ, НДВС, Възраждане и т.н. начело с румен мустафа , които извършват нечуван геноцид в новата история …срещу пари, а който е най-ниско на пирамидата, се бори за да оцелее, а не за идеали…няма силна личност, която да поведе народа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк

  22 Юни 2023 0:17ч.

  Аз имам интерес да вкарам Бъкгария във война с Русия, каквото и да означава това. Муха срещу слон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • любител готвач

  21 Юни 2023 17:07ч.

  Как ги готвите в тенджера или в тава на фурна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Юни 2023 17:13ч.

  Значи, идиотщините продължават. Въоръжението, което щели сме даваме, било технически изправно, в срок на годност. Значи, то не е свалено от въоръжение и е нужно на армията ни. За какъв дявол са го държали досега? Защо не е бракувано, ако не се ползва и няма да се ползва? Не е ясно за какъв вид въоръжение говори това магаре, но от сериозните системи остават С-300, вероятно С-200 и по-стари като Куб, изобщо зенитно-ракетни комплекси, оръдейни системи. Но всички те работят със съветски калибри. И сега какво, освен че ще дадем системи, но и боеприпаси трябва да им произвеждаме на украинците. Те какво, чакат да им сложим пушките в ръцете, а те само спусъка ли да натискат? Ми като са били пред война с Русия, знаели са, че е неизбежна, какво са правили? Само са се дръвчили. Ама че тъпотия. Като се готвиш за война, готви се за война. Иначе си едно едно лайно, което само пръска с желанието да бъде настъпано. А Тъпирев... е ясен. Дори и няма какво да се коментира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европейската украинска мечта!

  21 Юни 2023 17:25ч.

  Най-интересната дискусия в руското медийно пространство е: Приключи ли първата част от СВО, а именно демилитаризация на Украина? И ако е приключила, сега какво- продължава демилитаризация на НАТО ли?!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.А.М.

  21 Юни 2023 17:33ч.

  СУ38, имаме два полка ЗРК ОСА-АК, предполагам, че за тях става въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Юни 2023 17:37ч.

  Нещо такова. А колко ракети имаме за тях? Ще ги изстрелят и какво? Купчина желязо... И те няма да имат полза от тях и ние няма да имаме полза от тях. Същото е с оръдейните системи и, вероятно, танковете. С какво ще стрелят???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чл. 51 от устава на оон,

  21 Юни 2023 17:13ч.

  Какво гласи, бе зелените чорапи ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  21 Юни 2023 17:24ч.

  На др. Тагарев, който през 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, знаете ли какъв цвят са чорапите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Юни 2023 17:35ч.

  Ти прочете ли го, бе идиот? Каква колективна самоотбрана с Украйна? Какви договори за отбрана имаш с Украйна, бе умнико? Украйна може да се отбранява сама, никой не й е задължен да произвежда оръжия, при това без да плаща, с които да си води тъпите войни? Изобщо можете ли да прочете два реда с разбиране или трябва като на идиоти да ви се обясняват елементарни неща? Хората ти пишат, че трябва да се обърне към ООН, а какво ще си реши тя, няма никаква връзка с украинската война. Айде стига се правили на идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обама - удря Сирия в 2013 г. без решение на ООН!

  21 Юни 2023 17:38ч.

  Бомбардировките на Обама, без санкция на ООН, разкостиха цветущата близкоизточна държава и какво направи скъпоструващото ни ООН?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как Украйна ще си организира

  21 Юни 2023 17:40ч.

  Отбраната не зависи от мнението на фатмаците от Бна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Юни 2023 17:44ч.

  Точно това ти казвам. Как Украйна ще си организира отбраната, си е нейна работа. Но не е задължение на никой да спасява украинския задник в война, която тя е провокирала, нали? Така че, ако има идиоти, да и помагат. Носят си отговорността. Ние не искаме да се намесваме. И това е мнението на 99% от българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хаха!

  21 Юни 2023 19:30ч.

  Умен човек си, пък задаваш такъв глупав въпрос, Su38! Забрави ли, че не украински задник спасяваме, а един прогнил, вековен и вмирисан англосаксонски задник. След прословутото контранастъпление именно британския военен министър каза, че всичко е наред. Всичко се получи. Какво имаше предвид? Разкриха сериозната отбранителна линия на руснаците на южно направление. А другото го запазиха за Енергодар, през пресъхналото пустинно поле на Кахайовската ВЕЦ. Цел - презвемане на Запорожката АЕЦ и ядрен шантаж на Русия с цел принуждаване към преговори. Нищо не е свършило. А да подчиниш националната икономика на толкова много страни да работят за НАТО си е голямо изпитание. Изказването на Тагарев е от рода - ние сме умни. Лошо няма, ама да имаше и малко сериозни съветници, които да го наставляват, щеше да бъде по-добрият вариант. Сериозните анализатори казват, че Европа тепърва ще се готви за големия сблъсък, но за целта и трябва време за въоръжаване и производство на вездесъщите боеприпаси. 2024 - 2025 година. Това е прогнозата. А дотогава Тагарев ще продаде и на баба си кюлотити, само и само да угоди на господарите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обама - удря Сирия в 2013 г. без решение на ООН! 21 Юни 2023 14:38ч.

  21 Юни 2023 19:33ч.

  То добре че Путин още тогава направи успешен опит да го спре. Помним кризата в Източното Средиземноморие през септември 2013 г. - фактически Русия спря бомбометача Обама да разсипе напълно поредната близкоизточна страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По чл. 51 от Хартата на ООН индивидуалната и КОЛЕКТИВНА самоотбрана не е задължение, а право на държави, членки на ООН

  21 Юни 2023 20:04ч.

  Колективното (ЕС и НАТО) подпомагане на нападната държава не е намеса във военния конфликт между агресора и жертвата. Не разбирате, че държави, които се включват във военната, хуманитарната и всяка друга помощ за нападнатата Украйна ЗАПАЗВАТ СВОЯ НЕУТРАЛИТЕТ по този чл. 51. Защото тези държави не участват със свои военни армии, а предоставят само средсвата за самозащита на нападнатата Украйна. Не разбирате и какво е съдържанието на чл. 51 от Хартата на ООН. Става въпрос за възникване на НЕОБХОДИМОСТТА и ПРАВОТО на индивидуална или КОЛЕКТИВНА самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на ООН. Русия не е въоръжено нападана от Украйна, че да има право на самоотбрана и въоръжена отбрана срещу Украйна. Точно обратното Русия участва още 2013 г. НЕЗАКОННО във вътрешен въоръжен граждански конфликт в Украйна, подпомагайки сепаратистите. Във всяка една държава има закони, които държавата има право и задължение да потушава терорирстични актове, осъди и ликвидира сепаратитски движения. Русия наруши межд. право и устава на ООН и с насилственото и със заплахи анексиране и референдум в Крим и окупираните райони в Донбас. На 12 октомври 2022 г. 143 държави членки на ООН страни подкрепят резолюция ( https://news.un.org/en/story/2022/10/1129492 ), осъждаща незаконно проведените референдуми в части от Източна Украйна. Само пет държави гласуват против резолюцията – Русия, Северна Корея, Беларус, Никарагуа и Сирия. И нещо друго, колкото и любопитно, толкова и потвърждаващо поредното закононарушение на Русия. УССР е сред основателките на ООН и съответно Украйна като първонаследник е ратифицирана като постоянен член. Беларус/БССР напр. - също е постоянен член и основател на ООН. СССР е също основател на ООН, а след разпада 1991 г. страните членки на ООН приемат негласно Русия като първонаследник на СССР. Но за разлика от Украйна, Беларус и всички останали 192 членки на ООН Русия не е спазила Устава на ООН и не е подавала декларация за ратифициране за заместването на членството на СССР с това на Русия в ООН. Така несъществуващ Съветски съюз е член на ООН, но не и Русия. Няма публични решения за влизането на Руската федерация в тази организация, освен това секретариатът на ООН отказва да покаже "секретни" документи по този въпрос. Както и да е, със сигурност може да се каже, че според документите постоянният член на Съвета за сигурност (а именно този статут дава право на вето) все още не е Руската федерация, а ... Съветският съюз. През 1991 г. обаче, в опит да осигури ядрения и военен потенциал на Русия, Съветът за сигурност на ООН реши да си затвори очите за нарушаването на устава на организацията и позволи на Русия да седне на масата - което обаче все още не я прави законен член. Т.е. Русия няма право нито на вето, нито на ротационно лидерство, каквато е сега в ООН. Трябва също така да се признае, че доскоро и Украйна си затваряше очите за това нарушение. >>> https://www.eurointegration.com.ua/rus/articles/2022/02/8/7133682/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И още нарушения на Хартата на ООН от Русия

  21 Юни 2023 20:13ч.

  Действията на Москва са в разрез с Устава на ООН, който забранява заплахата със сила или употребата на сила спрямо друга държава. Чл. 2, ал. 4 от устава на организацията гласи: "Всички членове на организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на ООН". Принципите на ООН изискват от членовете на организацията да "уреждат международните си спорове с мирни средства по такъв начин, че да не поставят в опасност международния мир и сигурност, както и справедливостта". Твърденията на Русия, че действията ѝ в Украйна са в защита на етническите руснаци там, че предотвратяват "геноцид" и извършват "денацификация" и "освобождение", че са в отговор на заплахата от колективния Запад и прочие са многократно опровергавани, защото Русия не успява да докаже пред международната общественост с нито един документ тези си твърдения, а използва само пропагандна риторика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Член 51, Устав на ООН

  21 Юни 2023 20:16ч.

  "Никоя разпоредба на настоящия Устав не накърнява неотменимото право на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на Организацията, докато Съветът за сигурност вземе необходимите мерки за поддържането на международния мир и сигурност. Мерките, предприети от членовете при упражняването на това право на самоотбрана, трябва незабавно да бъдат съобщени на Съвета за сигурност и с нищо не трябва да засягат правомощията и отговорността на Съвета за сигурност съгласно настоящия Устав за предприемане по всяко време на такива действия, каквито той сметне за необходими за поддържането или възстановяването на международния мир и сигурност."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Юни 2023 1:53ч.

  Хората казват: "Силен вятър и простотия не се спират". Явно не можете да четете. Просто не можете да четете. За разбиране и дума не може да става. Каквото и да ви се обяснява, е безполезно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... И това е мнението на 99% от българите..."

  22 Юни 2023 14:12ч.

  "Su38", как разбрахте какво е мнението на 99% от българите?! Вашето и на който и да е твърдение и генерализация за каквото и да е, ако не се основава на факти е само една манипулация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Petrov

  21 Юни 2023 17:21ч.

  Не мога да разбера, колко още по-сериозно трябва да стане, че да разбере тоя заспал народ какво се задава. Лае се из социалните медии, на маса всеки разбира геополитиката...Ше ни запалят като едното нищо, докато тия предатели си играят на войници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво предлагаш като организация?

  21 Юни 2023 17:30ч.

  Нали трябва организация за бунт, за въстание, за протести. Ха, нали помним Отровното трио какви сценарии спретваше - Първо народно въстание срещу ГЕРБорисов и Гешев, Второ народно въстание срещу ГЕРБорисов и Гешев и накрая какво се получи?! .......... Така че трябва си организацийка. Ето така прави Левицата - организира поход за мира, чудесна инициатива будна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предлагаме бдение със свещи пред Посолството

  21 Юни 2023 17:32ч.

  Поне и те и ние да знаем всички, че знаем какви ги вършат, и че търпението ни е докато дойде Голямото Време. А то като гледаме няма да се забави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Petrov

  21 Юни 2023 17:39ч.

  Така е походът за мир е чудесна инициатива и възможно най-доброто за момента. Защо не излизат по 100хил. в големите градове ? По 500хил ? Какво е по-важно от това да запазим мира в държавата ? За чий са ти заплата и пенсия ако след 6 месеца и тук ще е бойно поле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Т. нар. "миролюбци" са военнолюбци, поддържащи репресивния апарат в Кремъл

  21 Юни 2023 20:34ч.

  Поход за мир с развяти знамена на държава-терорист, която денонощно пролива кръвта и на свои, и на чужди цивилни и военни, преследва, осъжда и праща в каторги всеки руснак пацифист, "православната" му секта благославя кръвопролитието, само и само да запази репресивната си власт?! ?‍♂️

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Petrov

  21 Юни 2023 22:03ч.

  Вижте, това е въпрос на здрав разум и инстинкт за самосъхранение. Всичко останало е от вечното дерби сини срещу червени. България трябва да бъде предпазена от огромната беля !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 21 Юни 2023 17:34ч.

  21 Юни 2023 23:58ч.

  Бе ти идиот лил си или да? Какви 5 лв. и пр. алабализми? САЩ са агресора, и техните действия без спиране са първопричината за хаоса и войните на света! Какво търсят тук със сатанинската си зверилница? Търпете и се снишавайте - затриването на мамковината е гарантирано с тези предатели начело!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  22 Юни 2023 2:46ч.

  ако българите заедно с незнайните руски войници със свещи правеха бдения срещу побеснелите турците , то още щяхме да сме ОФОЦИАЛНО под турско робство,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Юни 2023 17:24ч.

  Такива, като Тагаретко скоро няма да могат да си намерят място на наша територия... Просто въпрос на време. И колкото повече грачат, толкова по-зле им се пише!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • К. А. Т. И. Л. А

  21 Юни 2023 17:30ч.

  Евроатлантикът Тагаре в напразно се натяга Няма да го направят генерален секретар на нато няма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  21 Юни 2023 17:31ч.

  Жалък предател, който вместо да мисли за интересите на България, ще праща български синове и дъщери на фронта! НАРОДЕ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е семейството на Тагарев?

  21 Юни 2023 17:34ч.

  Има ли деца, къде са, с какво се занимават? Като е влязъл в светлината на публичното пространство всичко лично е важно за обществото, което му плаща издръжката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига сте повтаряли и плащили с рашистки опорки

  21 Юни 2023 20:37ч.

  Пращането на фронта става само с решение и вот на Народното събрание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Пращането на фронта става само с решение и вот на Народното събрание”

  21 Юни 2023 21:00ч.

  Имаше един български педерас, който се бие рамо до рамо с хохлите. Кой го е изпратил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами, проучете кой, как и защо праща:)

  22 Юни 2023 15:45ч.

  Във всеки случай не той е такъв, защото е достъчно смел и отстояващ на дело мнението си, за да реши да е на фронтовата линия под обстрел за разлика от този "диванен" пиздец, който го квалифицира. Участието на доброволците/легионерите не са отговорност на държавата. Решават на своя отговорност. В края на февруари 2022 г. Украйна обяви, че създава Чуждестранен легион за защита от руската агресия. На 5 март 2022 г. правителството на Украйна откри отделен сайт, който да помогне за набирането на чуждестранни доброволци в подкрепа на украинската армия ( https://fightforua.org/ ). Генералният щаб на въоръжените сили в Киев разпространи инструкции за желаещите да се включат в Чуждестранния легион за защита на Украйна. Първата стъпка е контакт с посолството в съответната страна. Кандидатства се писмено, а след провеждане на интервю, одобрените получават инструкции за маршрута, по който да се придвижат до Украйна. Договорът за присъединяване към украинските въоръжени сили се подписва при пристигане в страната. Пътува се организирано или самостоятелно и на влизане в страната се получава оръжие. Броят на българите, които в момента се намират в Украйна като част от отряда доброволци/легионери, е между 10 и 100 души, но тази информация не може да бъде потвърдена. Причините да не се говори официално за заминаване на българи като доброволци/легионери в Украйна са няколко. "На първо място са правните проблеми. Това, доколко е законно да го направиш", коментира експертът по сигурност Краси Панчев. Обикновено наемните войници работят по договори с международни контракторски фирми, които имат лиценз за такава дейност, а случаят с Чуждестранния легион на Украйна не е такъв. В Украйна лично ВСУ приема кандидатите, филтрира и/или ги отхвърля като неподходящи, или им предлага разпределение в определена военна част срещу договор. Доброволците, които искат да помагат с труда и професионалната си квалификация като готвачи, санитари, транспорт и др. хумнитрани дейности кандидатстват през контракторни фирми. Друга причина за пазенето на тайна е разделението в обществото. "Хората са разделени на два лагера и това би могло да е проблем, както за личната сигурност, така и за сигурността на семейството на заминаващия", каза Панчев. "Те наистина смятат, че тази война е несправедлива и непредизвикана. Хората чувстват, че трябва да отидат и да помогнат", казва пред Асошиейтед прес-военният аташе на Украйна в САЩ Борис Кременецки. Половината от кандидатстващите доброволци бързо са били отхвърлени и дори не се е стигнало до онлайн интервю. Поради липса на необходимият военен опит, криминално минало или по други причини, включително и като възраст. Подобно участие в чужди военни конфликти е забранено в много държави. Правителството на САЩ не насърчава американски граждани да се бият в Украйна, заради правните проблеми и опасностите за националната сигурност, които биха могли да възникат покрай подобно участие. Великобритания също предупреди гражданите си, че тези, които предприемат пътувания до Източна Украйна с цел "да се бият или да подпомогнат други, участващи в конфликта", могат да подлежат на съдебно преследване след завръщането си обратно. В същото време говорител на вътрешното министерство на Германия каза, че немски граждани могат да се включат в конфликта, както на украинска, така и на руска страна и няма да подлежат на наказателно преследване. Русия отговори със заплахи като обяви, че "присъединяващите се към украинските въоръжени сили са бандити, престъпници и наемници и ще бъдат съответно наказани". Говорителят на Министерството на отбраната Игор Конашенков каза, че всеки чуждестранен доброволец, заловен в Украйна, няма да получи статут на военнопленник, а ще бъде третиран като нарушител, отговорен за действията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Припомням

  21 Юни 2023 17:34ч.

  Че Богдан Филов изпрати на източния фронт санитарен влак да лекува ранени германци на руския фронт Тагарев да прочете нещо за съдбата на Богдан

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви "бойни" медици и санитари бе, в Укрия ранени няма!

  21 Юни 2023 17:36ч.

  Доколкото следим военните новини от 18 източника - ранени бойци няма! Има само убити и пленени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мурджо

  22 Юни 2023 5:45ч.

  Що бе?! Ще вадят човешки органи за присаждане в западни клиники! Може и некакъв мозък за присаждане на Тагарето да намерят!? Тая война си е преди всичко бизнес далавера и спекула!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проект на нова конституция

  21 Юни 2023 17:37ч.

  Понеже ДБ-ПП готвят порект за нова Конституция, направо да запишат в нея, че: чл.1 България е двунационална държава от украинци и българи. Украинците са господарите, а българите - робите, които денонощно ще се трудят за благото на укрите. Чл.1а - Украинците винаги са прави и не може да подлежат на съмнения техните брътвежи и приказки. Задължително се въвежда украински език, новини на украински, а на всички институции да се вее украинското знаме. Българското знаме може да остане в по-малък размер или да се свали. чл.1б - Всеки българин месечно ще отделя по 100 лв. под формата на данък, който да се дава за издръжка на украинското население. При необходимост и колкото дълго се налага, ще пращаме оръжия и войници. Спират се всички помощи за пострадали, увеличения на доходи, средства за образование и здравеопазване и се изпращат на Украйна за водене на война. 1в. На всички медии се забранява да публикуват данни, коментари или да канят гости, които не защитават Украйна и не са одобрени от Посолството. 1г. Българският наркосектор задължително да отделя по 100 кг. кокаин годишно за лично ползване от Зеленски. Слава на Зеленски! Слава на Украйна! чл.2 Каквито избори да има в България, който и да спечели, винаги ще управлява ДБ-ПП с хора, одобрени от Посолството. чл.3 Единствена задължителна идеология е евроатлантизмът и всички други идеи са забранени, а разпространителите им се осъждан на затвор. чл.4 На вожда и учителя Тагарев да му се направи паметник, а всички дечица в синьо-жълти униформи да пеят песнички за Украйна пред него, да поднасят подаръчета под формата на малки снарядчета и да крещят: Слава Украина! Чл. 5 Главният прокурор се назначава и уволнява единствено по разпореждане на Посолството. Чл. 6 Всички държавни служители трябва да са крайно-либерални разбирания, по възможност гейове, а най-малкото-джендъри. До обяд да изпълняват задълженията си като мъже, след обяд - като жени. Чл. 7 Участието в гей парада е абсолютно задължително за всички. Специални органи ще следят и наказват тези, които не участват. Чл.8 Всяко българско семейство трябва да даде на държавата минимум едно дете, на което да бъде променен пола. Ако нямат дете - се променя пола на единият родител. Чл.9 Всеки българин трябва да има в стаята си един голям портрет на Зеленски, а под него по-малък на Тагарев. Вечер преди лягане задължително да се застава пред тях с изпъната напред ръка и да се декларира "Хайл Зеленски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киек

  21 Юни 2023 17:48ч.

  Масов П Р О Т Е С Т! Н Е З А Б А В Н О! Кретените карат по плана на Посолството, на малки порции с миши стъпки към ВОЙНАТА срещу РФ! Искат да накървят отношенията на България с РФ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  21 Юни 2023 17:50ч.

  Резидент: Вопрос с ядерным оружием снова на повестке дня, причем Офис Президента давно работает над этим вопросом. Джонсон будучи Премьером обещал Зеленскому помочь в реализации этого кейса, но Банковой создана специальная группа, которая работает по грязной атомной бомбе. Нардеп от фракции «Европейской солидарности» Алексей Гончаренко призвал украинские власти начать переговоры с западными союзниками о размещении в Украине ядерного оружия. Альтернативой этому он считает запуск собственной ядерной программы Украины. "Что делать нам? Вести переговоры о размещении ядерного оружия наших союзников. Это если мы не хотим запускать свою ядерную программу", - заявил нардеп. "Если Запад против нашей ядерки, пусть подождет – россияне сделают ядерное оружие иранцам, а мы можем потом повторить вопрос. Но зачем тратить время?", - пишет Гончаренко. Бележка: Резидент от украинския сектор на Телеграмата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евровизия

  21 Юни 2023 17:58ч.

  Една рота бойни соросоиди с гейпарадна маскировка, водени от фелдмаршал Тагарев, е напълно достатъчна, за да умори от смях цялата Червена армия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  21 Юни 2023 18:00ч.

  Тагарев, да не забравиш себе си и другарите ти от кликата да се дислоцирате в Украйна, като примамки за защита на нашите медици-будали, ако такива има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боен санитар, другия път

  21 Юни 2023 18:07ч.

  Айде затъкнаха ли ви го ? Пушечно месо на източния фронт. Може да ги нарекат както си искат . Бойни санитари, санитарни бойци или тънда си бичкина...Това нищо не променя. Попълваме "месние щурми" на бандеровците с българско месо. Много ми е интересно кои са тия които са се съгласили доброволно да ги убият в Запорожие ? Колко пари са импредложили за да умрат ? Те дали осъзнават къде ги пращат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен Генов - "блогър"

  21 Юни 2023 18:14ч.

  А с образование средно специално – керамика, технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство може ли да стана санитар-доброволец в свободното ми от телевизионни добре платени бръщолевения?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иначе казано,

  21 Юни 2023 18:14ч.

  Тагарев и останалите ПедалиПредатели-ДоносническаБългария са решили директно да ни вкарат във война! Санитар на огнева позиция си е боец на огнева позиция и законна цел на всеки руски боец. А тия после ще обясняват, че лошите руснаци стрелят по санитари и затова трябва да пратим бойци на фронта! Аман от изтъркани номера!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RENT - A - COUNTRY

  21 Юни 2023 18:19ч.

  Rent - a - country! Новият бизнес на англосаксонците. С Тагарев Бълггария става част от наемателите на украинската държава и на брокерите на украинската млада кръв. За съжаление този брокер ще съдейства и България да бъде наета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  21 Юни 2023 18:43ч.

  "Тоест хора с някакво равнище на медицинска подготовка, които да могат да оказват някаква първа помощ на ранени и тяхната евакуация.". Това не може да е сериозно изречение, изречено от "някакъв" министър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  21 Юни 2023 19:06ч.

  Тоя чува ли се какво говори - някакво равнище, някаква помощ? Какви ще са малоумниците, които ще отидат доброволно там? Има достатъчно информация, ако човек я търси, какво се случва РЕАЛНО там, където българи ще оказват някаква медицинска помощ. Всичко е повече от ясно - никакво значение няма жалката помощ,важно да ни набутват в тази история заради кефа на САЩ. Егати грижата за тая Украйна и украинскитке турист тук! Това правителство трябва да бъде свалено възможно най-бързо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  21 Юни 2023 19:06ч.

  Как ли се чувстват главатарите на СДС отпреди 25 години, подлъгали и прогонили толкова народ по чуждите земи, скапали държава на 1340 години и ни оставили в ръцете на подобни елементи като този на снимката!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  21 Юни 2023 19:12ч.

  По кои пътеки ще ги минат? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • El Condor

  21 Юни 2023 19:13ч.

  Санитари трябват за Тагарев и сие. Да им турят по една бяла престилка, от тия дето ръкавите им се кръстосват отпред и се връзват отзад, на гърба. И по предназначение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Юни 2023 19:13ч.

  по селата няма доктори тои ще изпраща за украина да ги избият там сащ да им пращат които иска да помага да заминава за фронта аз искам преговори и мир

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къна

  21 Юни 2023 19:26ч.

  Е те тоя сам мое да свали туй пагубно правителство и да дойде спешно новв народен съд!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ние не сме нацисти и убийци на руските си братя

  21 Юни 2023 19:40ч.

  Референдум за мир и неутралитет веднага! Не се ли организира референдум, гражданско неподчинение и неизпълнение на никакви закони и разпоредби на назначената от ФАЩ колониална власт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво разбирате под руски братя?!

  21 Юни 2023 20:48ч.

  Занете ли колко руснаци за обявени, осъдени и пратени в каторга за десетки годиниот властимащите в Кремъл?! Вие поддържате именно този режим, като искате продължителен военен конфликт. Да не мислите, че ако Украйна не разполага с оръжия, войната ще спре?! Просто конфликтът ще замръзне, но не и съпротивата. Украинците няма да спрат да се съпротивляват и защитават Родината и децата си, да отстояват своята идентичност, суверинитет, териториална цялост, независимост, свобода, независимо на какъв терор са подложени от кремльовския режим. Защото украинците са нация за разлика от Оркостан, който се разпада пред очите ни и виждаме как различните руски клептократски кланове воюват един срещу друг, а голяма част от руския народ оказва тиха съпротива с напускане зад граница, саботажи, отказ от мобилизация, опожаряване на военкомати, складове с боеприпаси, военни цехове, подкопоаване на ж.п. линии, тероактове срещу рашистки пропагандатори и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за _ Какво разбирате под руски братя?! 21 Юни 2023 17:48ч.

  21 Юни 2023 23:56ч.

  Говориш глупости. В момента Зеленски хвърля на сигурна смърт украинци, изловени по улиците, насила вкарани във в ойската. Толкова безмислена смърт незнам дали някога е имало. Само и единствено заради американски и западни интереси. ........ А ти, като те чета, ти имаш "братя" в Русия. Чувал ли си за Центъра Елцин? Е те говрят като теб, те са руски граждани и работят за американски интереси. Това е по повод, щото питаш за това, какво се рабира под руски братя. Имаш ги, в лицето на предателите от центъра на Елцин. ............ А в Одеса има партизански отряди точно срещу Зеленски, а не срещу Путин. свири си часовника, уте ще си от първите да целуваш ръце!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментатор

  22 Юни 2023 12:33ч.

  Виж какво, като толкова много се грижиш за демокрацията, айде недей да пишеш тук, ами иди ти да се биеш по украинските полета! Па може и да видиш що е туй демокрация по украински, щото Зеленчукът толкова много "демократични" закони прие, че да се чудиш що е туй демокрация и има ли то почва в държавата Украйна? (...Не че ние сме цъфнали, де!)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната е на путьо, за спасяване на неговата корумпирана и репресивна власт, което ползва хората като КОНСУМАТИВ за постигане на целите на "СВО"

  22 Юни 2023 16:30ч.

  Да изпозлваш хората като ресурс и консуматив е характерно за чекистите, какъвто е и самият путьо, както и режимът, който го назначи за президент, след като скри делото за разследване срещу корупцията му и го тества със задача да организира тероакт "под фалшив глаг" в Подмосковието в три жилищни блока, в които погуби над 320 цивилни московчани, за да намерят повод за Втората Чеченска война и режимът да смаже всякакви бунтовнически опити за автиномия и независимост на Ичкерия. Защо не сравните борбрата на чеченските бунтовници за независима Ичкерия с тази в Донбас?! За да видите двойният аршин на отношението на режимът на путьо в една и съша ситуация. ❗ В Русия всеки може да бъде и е обявен за "чуждестранен агент", всеки извън кремльовския "елит" със собствено, различно от пропагандния мейнстрийм мнение и/или критично към властта - организации, медии, депутати, политици, писатели, поети, издатели, художници, артисти, композитори, журналисти, спортисти, частни лица, блогъри, НПО-та... Дори създателите на свръхзвуковата ракета "Кинжал" бяха обвинени в държавна измяна ( https://www.mediapool.bg/razrabotchitsi-na-svrahzvukovite-raketi-na-putin-byaha-masovo-arestuvani-za-darzhavna-izmyana-news347800.html ). ?‍♂️ В Одеса има "партизани"/титушки срещу Президент Зеленски, защото администрацията му и украинското правораздаване гони разни олигарси корумпета, а държавата им блокира и/или конфискува активите. Титушките са известни още от майданите 2014 г. като тайно използвани от местните власти като подстрекатели, наемници за организиране на силови провокации, сбивания и др. подобни партизански изтъпления. Украйна много бързо се реформира, вкл. и в правораздавателната им система, която погна корумпираните по върховете на управлението, което е и основно условие страната да бъде приета в ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  21 Юни 2023 19:49ч.

  "Журналистка към Тагарев: „Иди си, бе! Национален предател!“-https://www.youtube.com/watch?v=vBHwARM9TAE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  22 Юни 2023 0:02ч.

  Браво на Ася. Много въздействащо видео.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е само началото! Излизайте на улицата ! Или ще станем пушечно месо!

  21 Юни 2023 21:57ч.

  Уж нямаше един човек да отиде на фронта, а вече се планират първите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  22 Юни 2023 6:59ч.

  Явно според тагарев медиците не са хора и можем да ги изпращаме в Украйна. Ще стане както с патроните на многострадалната корнелия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли читави български военни,

  21 Юни 2023 22:32ч.

  които да искат оставката на това недоразумение? ВВС възразиха против назначаването му за министър, но никой не им обърна внимание... Той български министър ли е или украински? И няма ли при него конфликт на интереси, доколкото е работил за Украйна? Колко са очевидните агенти на чуждо влияние в това антибългарско правителство? Кой ще носи отговорност за живота на хората, които изпращат в Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма никакви проблеми

  22 Юни 2023 0:32ч.

  защото народонаселението е скодоумно. Откъде читави военни, като народът е мърша?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аноним

  21 Юни 2023 22:49ч.

  Сигурно тия ,,кандидат-медици'' ще ги гонят по улици и магазини-така,както става в Украйна! А трите деца на това мазно нищожество,тази мърша,сигурно са на някой остров ,на Тихия океан,както беше уговорката на ,,елита'' във изнесеното от Руди-гела!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен Михай

  21 Юни 2023 23:20ч.

  хора с някакво равнище на медицинска подготовка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не 27 евро, много повече бих дал, ако са за справедлива кауза.

  21 Юни 2023 23:24ч.

  Но БСП се страхува да заеме открита позиция - Русия не е заплаха за нас, но режимът на Украйна и геостратегическите интереси на тези, които го използват, са огромна заплаха, и не само заплаха, а реални вредители на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • теоретично

  22 Юни 2023 2:58ч.

  БСП .... импексова гергов божанката ... клиентелистка партия Няма такава партия вече отрочето на сдс я унищожи а циганина си вади още дивиденти от импексова ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българофобът

  22 Юни 2023 1:04ч.

  Тагарев готви окончателното унищожаване на българските болници извън София като ще изпрати и маЛкото медици да се грижат за чужди войници, а нека българските родилки да мрат, българските онкоболни да висят по 3-4 часа в коридорите/ без да има места за сядане за всички/ и да не знаят дали ще ги прегледат, дали ще има лекарство за вливане дали изобщо ще има лекар-специалист за тяхното заболяване. Е самият Тагарев и семейството му дали се лекува в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  22 Юни 2023 2:58ч.

  българските болници са прототип на украинските, мръсни, разкъртени , окрадени с незнаещи и неможещи корумпирани изчадия, ами да мрът за пари, но няма, защото изнудват тук пациентите…( има и 0,5% истински лекари, които моля за извинение)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mystic

  22 Юни 2023 2:00ч.

  в България има сигурно около милион антибългари /цигани и български турци и мелези/. Да ги съберете и да ги пратите на фронта ще е най доброто за България. Те не умеят да воюват и стават идеална мишена за очистване. Хем ще рапортувате пред господарите си за свършена работа , хем България ще се изчисти от кърлежите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предложението ти е

  22 Юни 2023 2:13ч.

  Отвратително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То... българските турци мислят доброто на България

  22 Юни 2023 2:32ч.

  много повече от магаревци, кокоровци и другите от парада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брюкселска зелка

  22 Юни 2023 10:36ч.

  Ами ако събереш споменатите "цигани и български турци и мелези" и ги пратиш на фронта, колко "българи" ще останат на "територията"? Почти със сигурност може да се твърди, че българите в чужбина са повече от останалите в България... Говорим за онези българи, които са българи не само по паспорт/лична карта...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Mystic

  22 Юни 2023 14:43ч.

  Това да си българин не е шега работа, гледай скоро време Висшите сили да не подложат теб и семейството ти на редица тестове, за да докажете, че заслужавате да носите отговорната съдба да се наричате "българи", отворко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, модераторите?!

  22 Юни 2023 16:37ч.

  ***Тук се лее откровен език на омраза и ксенофобия, но не се изтриват такива призиви и не се блокират IP-тата им за разлика от някои критични, но без квалификации постинги***

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  22 Юни 2023 5:15ч.

  Без ГЕРБ и без лично банкянскио измекярин на чичо Сам Тагарето нямаше да е министър, ППДБ-тата нямаше да са на власт и България нямаше да бъде в такава страшна опасност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • караПрас

  22 Юни 2023 6:11ч.

  А хигиенно-баняджийски батальон от партийни бойни теляци няма ли изпрати Тагарето?! А също и бойни акушерки и бойни санитари по кожно-венерически болести?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • LiCeMeRiii

  22 Юни 2023 9:26ч.

  Тагарев определено е против Русия,но това си е негов проблем. Да ходи в Украйна на фронта. А не като Зеленски да воюва по тениска в Япония,Вашингтон,Кан,Сан Ремо и.т.н. Докато украинските мъже гинат Воюващите като Тагарев пращят от здраве и пълнят банковите сметки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  22 Юни 2023 10:28ч.

  Този излод сякаш раздава лични вещи, сякаш свои деца и внуци изпраща в укрина! Няма ли кой да прибере такива нацисти в подходящи за тях места? Кой му дава толкова много права, че да раздава българското, за което са работили българи, за което са давани милиони от общия ни бюджет?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  22 Юни 2023 11:26ч.

  Времето мина и е и пуснато. Тия ще се задържат дълго на власт. Поне докато не изпълнят всички поставените им задачи. Поправянето на щетите ще бъде тежко и, за съжаление, кърваво. Много кърваво. Гответе се за това. Колкото по-рано, толкова по-малко кръв. Ама откъде умни и,най-вече, със здраво дупе хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Сигурно тия ,,кандидат-медици'' ще ги гонят по улици …”

  22 Юни 2023 13:15ч.

  Въобще не позна. В 404 има военно положение и вилнее свирепа диктатура и произвол. У нас ще подходят ехидно, мръснишки. Ще привикат военни (медици) на договор, ЗАПЛАТАДЖИИТЕ ! И ще им поставят въпроса ребром (щото те са се подписали под задължението да изпълняват заповеди). Или на фронта , или прекратяване на договора. Уволнение, край на безметежния живот, безработен на борсата… Ако приемат да идат в Украйна, ще ги подмамят с премии, повишения… Алчни бунаци ще се намерят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментатор

  22 Юни 2023 13:40ч.

  Кирчо и Асенчо ще отидат ли да станат "бойни" санитари, а? А тия от ПП и ДБ? Или децата, или внуците им? Или евроатлантиците, дето пишат по форумите ще отидат? Ами, не, няма да отидат, защото се мислят за елит и карат глупаците да ходят по бойните полета. Не, ужаваеми евроатлантици, не сте елит, а най-долнопробни мекерета. И що сте толкова уверени, че Русия ще загуби, а? Я си представете, че Красная армия пак вземе, че дойде тук, а? ... Или нямате достатъчно въображение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дерал

  22 Юни 2023 14:58ч.

  След доста успешна подмяна на елита с проамериански, следващата цел е да се пролее българска кръв от руска ръка, все едно как (и все едно дали наистина ще е руска ръката). За целта идеално средство ще бъдат медицинси кадри, които да бъдат убити от лошите руснаци. Това ще ни накара да пратим и военен контингент. Следващите жертви трябва да довършат в достатъчна степен русофилството у народа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БНА-фармацевт

  22 Юни 2023 17:47ч.

  Е нали вече им изпратихме бойния "аптекар" Брендо-фарма?! Той е равен на цял доброволчески корпус!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи