Тагарев: Фалшива новина е, че ще изпращаме войници в Украйна. Изпращаме годни стари неща, ще ни компенсират финансово

Тагарев: Фалшива новина е, че ще изпращаме войници в Украйна. Изпращаме годни стари неща, ще ни компенсират финансово

Според Тагарев в момента върви „масирана кампания на манипулация, дезинформация и откровенни лъжи”.  Едната фалшива новина, която върви в момента – че ще изпращаме войници в Украйна. „За съжаление, в тази пропаганда се включват и лидери на парламентарно представени партии, каза Тагарев пред Нова телевизия. Той заяви още, че няма логически доводи, че оказването на помощ ще ни въвлече във война.

„Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, първоначално фокусирайки се върху хуманитарна помощ и защитни средства. След решението на Народното събрание в края на миналата година, МС беше задължен да изпрати такава помощ. Един пакет вече е и изпратен с решение на служебния кабинет, ние взехме решение за изпращане на втори пакет”, каза министърът на отбраната. „Трудни са изчисленията на стойността. Говорим за неща, които са купувани при една друга икономика, при изкуствени цени”, каза министърът.

Той потвърди, че изпращаме стари неща. „Стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. А сега са необходими на украинската армия, годни са. Някои от тях ще минат определени проверки, че са годни”, заяви Тагарев. Ние пък ще бъдем компенсирани финансово от съюзниците, поясни той.

Списъкът на нещата, които изпращаме е поверителен. „Всичко, което изпращаме, е в резултат на анализ на военното ръководство. То не нарушава нормативите за поддържане на запасите от различни средства. И имаме възможност да осигурим и подготовката на българската армия”, каза военният министър.  

Вчера Тагарев е информирал военния министър на Украйна за взетото решение за помощта.

Той обясни, че страната ни готви решение, за да се включи в инициативата на ЕС за предоставяне на 1 млн. 155-милиметрови боеприпаси за Украйна. По думите му, инициативата се развива в три направления. Първото е за предоставяне на 155-милиметрови боеприпаси на Украйна от съществуващите в складовете на армиите на страните членки на ЕС. Страната ни обаче няма такива. Второто направление е да се възстановят запасите от такива боеприпаси. Третото – да се увеличи производствения процес, обясни Тагарев.

„Тиери Бретон посети ВМЗ-Сопот, за да види какви са възможностите, за да се инвестират европейски средства и да се разшири производството. Ние казахме: „Не”. За мен няма никаква логика. Ние готвим решение, за да се включим в тази инициатива”, каза Тагарев.

„Говорим за инвестиции в нашата отбранителна индустрия, това е целта ни в момента. Когато бъдат направени тези инвестиции, ние ще можем да произвеждаме и за украинската армия, ако продължи толкова дълго войната, и за нас, и за други армии”, каза Тагарев.

Тагарев коментира и взрива в оръжейните складове в Карнобат. Вчера той е издал заповед за усилване на охраната на предприятията, на които е принципал.

„От предни взривове не научихме ясно и категорично какви са причините. Сега взривовете се случват много удобно. Тръгна и пропаганда, тръгнала по руска линия, поета от прокремълски движения у нас, че това било партизанска кампания. Това е пропаганда”, каза Тагарев.

Той заяви още, че няма логически доводи, че оказването на помощ ще ни въвлече във война.

„Помощта за Украйна намалява риска за страните от НАТО и ЕС. Приключването на войната в ситуация, изгодна за Русия, няма да утоли жаждата и за територии”, коментира Тодор Тагарев.

Според Тагарев в момента върви „масирана кампания на манипулация, дезинформация и откровенни лъжи”.   Едната фалшива новина, която върви в момента – че ще изпращаме войници в Украйна. „За съжаление, в тази пропаганда се включват и лидери на парламентарно представени партии, каза Тагарев.

„Политиците са наясно какво е решението на НС, а то казва – обучение на украински военни медици у нас и инструктори, които да работят или на наша територия, или на територията на други страни на ЕС, за да участват в подготовката на украински военнослужещи. Това се интерпретира целенасочено от лидери на политически партии в парламента”, каза Тагарев.

На закрито заседание на комисията в парламента му е бил зададен въпрос с термина „жива сила”. Въпросът бил поставен от човек от БСП. „Въпреки че уточних детайлно и ясно, същият термин беше използван от Корнелия Нинова в телевизионно интервю. Това е пряко в интересите на Кремъл”, каза Тагарев.

Източник: Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Необичаен

    27 Юни 2023 12:15ч.

    Въпроса е кой ше бъде компенсиран финансово ? И тая за войниците вече смея чували - същото бляботехте и за това,че няма да давате оръжие. А, сега се съшкъсвате от натягане пред американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно! Отново за пари става въпрос, аман от алчност, аман от продажност!

    27 Юни 2023 12:25ч.

    Тагарев демонстрира антибългарски и антидържавнически мисъл и действие. Като е стара, но годна, защо я давате да се утилизира бе?! Без да си осигурил защитата на народа си, продажник, дано усетиш пълното щастие от пращането на българско оръжие и техника срещу наследниците на нашите Освободители! ........... "Ще има финансово компенсиране" - само пари са в главите им. За пари ще дадат и дъщерите си на военния съюз. ......... Къде е семейството на Тагарев, децата му къде са, никой ли не знае?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакви компенсации няма да има

    27 Юни 2023 12:28ч.

    Тагарев говори едва ли не за стари неща, демек без стойност. За какво тогава да ги пращаме? Колосална лъжа, Тагарев, махай се от майка България, долно човече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕРВАМ Му

    27 Юни 2023 12:44ч.

    А ще ни компенсират финансово, КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ, каза МагареФ !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът им отива на небето с поздрав - АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ни е съюзник, че не разбрах?

    27 Юни 2023 12:22ч.

    Тия дето им платихме самолетите, а те нямат и хабер да ги доставят. Друг е въпросът, за какво са ни изобщо тези каруци! .............. Низко, много низко е всичко, срамно е за България да е чак толкова сервилна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По дяволите!

    27 Юни 2023 12:25ч.

    Що за идиоти сме, да сме на страната на Зеленски? "Посолството" къв е на народа ни, та да определя съдбата му! Тагарев, деца имаш ли, незнам, но това, което правиш е, е долно, подло и унизително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    27 Юни 2023 12:31ч.

    Като деца, когато си разправяхме небивалици, имахме една такава приказка- Който лъже, на въже !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особености на колониалното ибрикчийство

    27 Юни 2023 12:45ч.

    На фона на разследвания на Байдънови за корупция в Украйна и дори резолюция на конгреса на САЩ за импийчмънт, провал на англосаксите в прокси-войната срещу Русия, и най-вече - на фона на драматичните проблеми в страната ни, които правителството на посолствоТо не показва никакви намерения да решава - този антибългарин си позволява да унизява всички ни и да ни въвлича в братоубийствения конфликт. Апропо, какви са неговите корупционни интереси в Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • годни стари неща

    27 Юни 2023 12:46ч.

    Може ли няколко примера за "годните стари неща", щото въоръжението на цялата ни т.нар. "армия" се състои от такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Юни 2023 12:50ч.

    Да го питам тоз хубавец от партията ПП, които обещаха при създаването си прозрачност, що списъкът с военната помощ е "поверителен"? Защо шефът и собственикът на държавата - народът, който му плаща заплатата, и с чиято собственост се разпорежда без отчетно, да не знае какви точно ги върши този най-обикновен, самозабравил се "слуга на народа"? И защо в САЩ, които пращат повече и относително по-нова и боеспособна техника, информацията за пратената помощ е публична, а тук е "поверителна"? Аз, като собственик на въпросната техника, и като плащащ заплатата на министърчето и издръжката на цялото МО, настоявам за подробен отчет за дейността им и за пратената помощ! Както и подробности, до стотинка, кой, как, с колко ще ни компенсира! А не да ни залъгват с общи приказки и ала-бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    27 Юни 2023 12:52ч.

    тагарев, ти си ЛЪЖЕЦ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма логически доводи, че оказването на помощ ще ни въвлече във война.

    27 Юни 2023 12:57ч.

    Глупак. Царство България оказваше само логистична и “хуманитарна” помощ на Райха, без да изпраща войници в Русия… В резултат на това “неучастие” във войната, в началото на септември 1944 се оказахме във война не само с Великобритания и САЩ, но и с Москва ! Тези дебилщини нашият народ вече ги е преживял. Жалко че пак настъпваме една и съща мотика.??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И София беше бомбардирана от американците

    27 Юни 2023 13:16ч.

    И не само! ............ Много е тъп и прост тоя Тагрев! Отде е тоя човек? Какво е учил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    27 Юни 2023 13:16ч.

    Оставка, Тагарев, веднага преди да си ни докарал до безпредел. Всички умни хора са затаили дъх и наблюдават накъде ще тръгне играта само зомбираните като теб играят с глупавото убеждение в главата си че часовникът на живота е спрял на американската хегемония и това ще е во веки веков. Слепци ! Няма да има революция, няма да свалят Путин, ядрения арсенал си е все така в ръцете на главнокомандващия въоръжените сили на Русия и той и гарантира победа в тази война. България не може да осребри помощта си за Украйна ( е, ти можеш и вероятно това е движещата причина за употитоста ти) но всичко това би трябвало да си има граници, а ти ги пресичаш фатално и много се съмнявам че ще успееш да се порадваш на спечеленото от тази далавера.Не си пригоден за поста който заемаш, махай се , преди да ни набуташ толкова фатално че и поколенията ти няма да успеят да изкупят греховете ти. Поредният еничарин на ръководен пост в държавата, поредната национална катастрофа. Единственият оптимизъм е че след такива събития винаги обикновено идва и Народният съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    27 Юни 2023 13:20ч.

    Щели да ни компенсират финансово. Тагарев да каже предишният път когато участвахме в Ирак уж за да ни върнат дълга видяхме ли нещо финансово и какво стана с иракския дълг към България. Американците ни накараха да го забравим. Защо сега ще е нещо по-различно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A нали се сещаш

    27 Юни 2023 13:24ч.

    каква би била "компенсацията" за нещо "старо, но все още годно"? И какво ще можеш да си купиш с тая "компенсация"? С "компенсация" или без - все тая. А в момента тоя на снимката умишлено намалява боеспособностите на това, дето е останало от армията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    27 Юни 2023 13:30ч.

    Соломон Паси като външен министър на го опрости, без дори да информира суверена. Тагарев му е наследник по беззаконие, на своя глава за чужди и лични интереси. Лошото е, че няма мнозинство в Парламента, което да елиминира решението на Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сещам се

    27 Юни 2023 15:39ч.

    Нося тостер в гаранция в Кауфланд да го пратят на ремонт. Направо ми върнаха парите, ама аз не искам парите щото с тях не мога да си купя даже най-евтин тостер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    27 Юни 2023 13:22ч.

    Тъй, тъй, когато на времето седерастите пратиха нашите войници в Ирак, пак имаше "бизнес-модел" - да си върнем парите, които ни дължаха. В резултат единственото, което върнахме оттам, бяха ковчези с убити български войници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Юни 2023 13:43ч.

    Магарев накрая ще ревеш ми се струва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    27 Юни 2023 13:45ч.

    ЩО бе те и войниците които са боеспособни са такива! Все още годни но застаряващи, другито е просто дебилизирано джендър пред - апокалиптично поколение от послушници! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Юни 2023 13:55ч.

    Да не забравите да изпратите и от кокаиновите биствити на Нюланд и пиците с кристали на Кики, дето с удоволствие ги кусате, а ние ще ручаме жабетата, ако хартисат, ама няма страшно, ще осъществите приятелски хуманитарен внос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вие , неуважаеми г-н Тагарев сте фалшив бъларин..

    27 Юни 2023 14:01ч.

    Но това не е новина..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е най-добре да не си отваря устата

    27 Юни 2023 14:13ч.

    Ако не може сам да го направи, някой да му я затвори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    27 Юни 2023 15:15ч.

    Интервюто ( цели 30 мин. ) беше от дебили за дебили? Но водещата определено излезе едни гърди напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прочетете му на човека бе, прочетете му !

    27 Юни 2023 15:15ч.

    Този, вместо да говори глупости нон стоп и да продава България, да вземе да прочете, че още през 2019 г. американците са имали план за дестабилизация и дебалансиране на целия регион. Официално съществуващ план , изтекъл вече в медиите и разработен от корпорация, правеща такива планове и стратегии във военната сфера. С цел да вредят на Русия, като в същото време те стоят незасегнати. Както и с добре описан сценарии за Украйна, който в момента тече - бавна и изтощителна война, която Русия да не загуби, но и да не спечели, а Украйна да съществува колкото може повече. Ако е неграмотен, някой друг да му го прочете, за да престане да ни набутва в този план, защото след Украйна ние сме в него. На тези длъжности трябва да стоят големи капацитети и специалисти по военно дело, стратегическо планиране, геополитика, геостратегия и т.н. Защо вместо това ни набутват поредните партенки на Дебилна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    27 Юни 2023 15:17ч.

    Много е интересно какви и колко ще са компенсациите, а най-вече за кого ще са компенсациите. Системата “дайте да дадем “е отвратителна схема и машинация. Да не стане както със самолетите F -16 за България, “ дайте да дадем”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    27 Юни 2023 15:25ч.

    Това човекоподобно, като гледам, е старо. Дали е годно, не знам, ама да върви на фронта или "на майна си Райна".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    27 Юни 2023 15:30ч.

    Значи, изпращаме на Украйна "Стари неща, на които след няколко години им изтича ресурса. А сега са необходими на украинската армия, годни са. " Тагарев, как украинците ще искат стари неща? Кого заблуждаваш с тия приказки? Нали украинците ще изреват на умряло. Вече ни върнаха с див вой едни ръждасали снаряди. Щели да ни компенсират съюзниците... както ни "компенсираха" и за Ирак. И приказките за "живата сила", дето уж ще я изпращаме, дето няма да я изпращаме много ми напомнят на приказките на правителството на ПП дето уж България ще подпомага Украйна само с ремонт на военна техника. Ще обучаваме "украински военни медици" и за "санитари" преди ставаше дума - хайде да кажете какви са тия "медици" и "санитари" - украински или български граждани? Украинците гледат как да избягат от мобилизацията, как да идат зад граница, а вие ще ги обучавате да ги връщате обратно на фронта. А ако имате намерение българи да обучавате за военни медици и санитари, тогава работата е ясна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма логика в доводите

    27 Юни 2023 16:10ч.

    Тагарев сякаш шикалкави пред деца, които (не) искат да му вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала Бала

    27 Юни 2023 16:22ч.

    "...Ние пък ще бъдем компенсирани финансово" - Дали, или по-скоро ще си купим още оръжия на хартия? "...Приключването на войната в ситуация, изгодна за Русия, няма да утоли жаждата и за територии" Държава, която заема 1/6 от сушата, с цялата менделеева таблица била " жаждата и за територии"?!?! М@м@ му ст@ра, от къде ги вадят такива, че и ни ги назначават за министри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи