Тагарев: Да помагаме на Украйна е не само морален ангажимент, а и наш стратегически интерес

Тагарев: Да помагаме на Украйна е не само морален ангажимент, а и наш стратегически интерес

Министърът на отбраната Тодор Тагарев (вдясно) и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг / Снимка: НАТО

Ще помагаме на Украйна с много ясното разбиране, че това е не само морален ангажимент към страна, близка до нас и жертва на агресия, а това е наш стратегически интерес, за да можем да гарантираме сигурността в нашия регион. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред български журналисти след края на двудневното заседание на своите колеги от НАТО в Брюксел.

По неговите думи европейската инициатива за придобиване на боеприпаси е само една от няколко и предвижда повишаване на възможностите за производство и за възстановяване на запасите на съюзниците. Първата ни реакция според мен не беше достатъчно добра, изразихме пасивност, коментира той по повод това, че България все още не е част от общите европейски поръчки за боеприпаси калибър 155 милиметра. Тази инициатива даваше възможност за инвестиции в нашата отбранителна индустрия, които да ни помогнат и да преминем към стандартите на НАТО, отбеляза министърът. Заради пасивността си забавихме доста действията, ще проучим доколко е възможно в момента да осъществим тази идея, добави Тагарев.

Същото важи и за други инициативи като тази за поддръжка на бронетанкова техника, отбеляза той. По неговите думи България има възможности да се включи в тази дейност.

Вече не става въпрос само за предоставяне на въоръжение на Украйна, а и за изграждане на капацитет, на бази за ремонт на техниката, за подготовка на украински военнослужещи, за почистване на мини, които са с хиляди на и около фронта, посочи министърът. За съжаление, въпреки предоставената от нас помощ, войната продължава с много високо темпо. Много голямо впечатление ми направи абсолютната ангажираност на всички страни тук, с много ясното разбиране, че помощта за Украйна означава гарантиране и на нашата сигурност, допълни той по повод завършилата среща на министрите на отбраната от алианса.

Трябва да бъдем проактивни навътре в системата и към нашето общество, заяви той по повод намерението да се обособи структура към Министерството на отбраната за борба с дезинформацията. Чувал съм, че е имало такива идеи и по-рано. Трябва да видим как трябва да се пренасочи капацитетът, за да бъдем активна страна в стратегическите комуникации. Държавата трябва да има и има такива структури, въпросът доколко е ефективна тази комуникация, поясни министърът.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • За американците е стратегически интерес, боклук недоклатен!

    16 Юни 2023 19:48ч.

    Идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    16 Юни 2023 20:55ч.

    може да не е по рождение, може да са го изпускали да падне на глава. многократно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    16 Юни 2023 19:51ч.

    Този е на-големият продажник и боклук, да се маха това нищожество час по-скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е кой да го маха

    16 Юни 2023 20:35ч.

    60% от мазохистите ли ? Или бюфетните революционери и гъбарите и рибарите . Приятен престой РОБИ, и да не съм ви чул да се правите на Родолюбци на 19.02, на 03.03 и на 02.06, защото всички ние сме СРАМ ЗА ПРЕДЦИТЕ НИ… Долнопробни мазохисти и кухненски революционери .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Юни 2023 19:51ч.

    "..., а и за изграждане на капацитет, ..." не съм чувал за технология за изграждане на капацитет, догодина Тагарчук ще е Нобелов лауреат, или по-скоро "О, боже, защо не може"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инспектор Жув

    16 Юни 2023 19:54ч.

    Ттргашев, стига си трупал имидж пред господарите си за сметка на народа, стига си обещавал да раздаваш това, което народът ни е сътворил. Иди първо при обикновените хора и попитай те от какво имат нужда, дай им първо на тях и тогава отивай да се подмазващюш по посолствата за синекурна длъжност в НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    16 Юни 2023 19:56ч.

    Сбъднатата се мечтата на този нелигитимен жалък лакей - лично да отиде да ближе подметките на господарите си от името на "България", но не и на истинската България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    16 Юни 2023 20:51ч.

    Отвратителен е. Голямо лизане на зад...ници падна тия дни в НАТО Тагарев няма грам морал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2023 20:00ч.

    Тъй , тъй... Къде беше моралът на Тагарев, когато беше нападната Югославия? Когато беше нападнат Ирак, беше нападнат Афганистан? На кого да помогнем - на тутси или на хути? МММ? Или украинците са по-висши създания от останалия свят? И щом делото за спасяването на Украйна е толкова силен морален императив, що не почнем направо да бием злия Путин? Нали това ни казва вътрешният глас? А иначе оставяме украинците да гинат заради нас. Ами ако рекат да се откажат, що ще правим тогаз? Не може да така - хем да искаме да участваме, хем да не искаме да понесем щети. Я направо да изпращаме войска барабар с оръжието да помогнем на многострадална Украйна час по-скоро да се справи с руския агресор - нали всички, ама всички в света го признават по вашите приказки, като такъв? Иначе горките украинци много още ще страдат и то заради нас - щото не им помагаме както трябва. Това ли иска да ни каже магарето Тагарев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Юни 2023 20:02ч.

    Хайнрих Химлер, Райхсфюрер SS: „Следващата година ние най-накрая ще завладеем тези територии на Европейска Русия, които все още не са окупирани ... Принципната линия е абсолютно ясна за нас - на този народ не трябва да се дава култура. Искам да повторя тук дума по дума какво ми каза фюрерът. Напълно достатъчно е: първо, децата в училище да запомнят пътните знаци и да не се хвърлят под колите; второ, че учат таблицата за умножение, но само до 25; трето, за да се научат да се подписват с фамилията си. Не им трябва нищо повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    16 Юни 2023 20:02ч.

    На гол задник да окачиш мишена само с десятки не всеки го може.Тагарев дори подтичва с мишената около господарите.Да гласуваш шест пъти за две години и накрая пълен кръжок Киряк Стефчо-вци.Уникално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    16 Юни 2023 20:03ч.

    Много ми харесва да чета коментарите за този лакей. Такъе евроатлантически боклук България никога не е получавала от запада. За съвсем кратък период Тагарев стана най мразеното същество в България. Тагарев доказа че най вреден за страната е бивш комунист станал евроатлантик срещу някой долар. Надявам се клетвите срещу него да го застигат поколения напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да подчертая

    16 Юни 2023 20:08ч.

    Бивш педигрипал може да има, но няма такова животно бивш комунист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2023 20:06ч.

    "Вече не става въпрос само за предоставяне на въоръжение на Украйна, а и за изграждане на капацитет, на бази за ремонт на техниката, за подготовка на украински военнослужещи, за почистване на мини, които са с хиляди на и около фронта, посочи министърът." Това с почистването на хилядите мини на и около фронта и нашата помощ не можах да разбера. Как ще помагаме, без да сме там? Ще правим металотърсачи??? Че те Китай произвеждат милиони бройки, за Тайван и Корея да не говорим? Или просто ще пратим хора да извършват разминиране, което е най-логичното обяснение? То добре, ако е след войната, но краят й засега нямак си не се вижда, което ми говори за наши сапьори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мале, мале

    16 Юни 2023 20:11ч.

    Много ми харесва как с първото изречение на статията подчертават къде точно се намира Тарашев на снимката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Юни 2023 20:11ч.

    Досега все сме изпращали тъпунгери, ама тоя направо кърти мифки с бисерите си! Може пък и да блесне там, то нали са се сблали все дружина отворковци холерици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпунгери са ВСИЧКИТЕ ни министри на отбраната и

    16 Юни 2023 20:48ч.

    нашите представители в НАТО през последните 30 години. Справка - публикуваната още в първите дни след началото на СВО 2022 г. декларация подписана от всички наши бивши министри на отбраната, с изключение на Красимир Каракачанов: https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Юни 2023 20:17ч.

    И друг път съм ви казвал, дъртите комунета още не сте смелили какво ви се случи през 1989 г. Затова се чудите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поемаш онова, което ни отреждаш, ти самия, като герой - да те видим дали го можеш

    16 Юни 2023 20:51ч.

    Въздържай се да казваш каквото и да е, реституска пачавро, за да не целунеш пръстта преждевременно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2023 22:30ч.

    Ти, младо диване с жълто около устата, нищо не си разбрал за света около теб. Така и ще остарееш. Дано живееш дълго време да се наслаждаваш на реализацията на това, което искаш да натресеш на другите. Не че ще го разбереш, но животът е добър учител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    16 Юни 2023 20:28ч.

    Тези 70%, които не гласуваха си го избраха безродника. Нали така полковник Марков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами най големите

    16 Юни 2023 21:20ч.

    Агитатори хората да не гласуват бяха Веселина Томова от Афера и един провокатор със ник АЗ .Това АЗ е измiслено по много курвенски начи н е се знае дали е мъж или жена .Тези и други хора бяха най активни хората да не ходят гласуват ,понеже били отвратени от политическата власт Ами като са отвратени от политическаста власт българските мазохисти що търпяха над 33 години да ги управляват банда продажници и крадливи бандити .Ха сега каквото си надробиха тези 60% от Българските мазохисти ,това и да сърбат .Това е .!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    16 Юни 2023 23:43ч.

    Точно така стана, полк. Марков най-големия хибрид, преподавател в нов сороски университет, беше един от най- големите поддръжници да не се гласува за да може ДПС и предателите да правят конституция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    16 Юни 2023 20:30ч.

    Да сме чули и прочели някой от ПП-тата да използва верни понятия и да прави правилни действия? Тагарев използва думата 'морал' за агресивна чужда ни политика - няма нищо морално в подкрепата на Украйна. Що се касае до 'стратегическия интерес', ние отново нямаме такъв. Позицията на Тагарев е за сметка на верен морал, стъпил на истина, и национален интерес. Но виновните така правят - агресивна риторика, компенсаторна нахъсаност, обърната изказност. Поне да ни е ясно какъв е и да се стягаме, че нищо добро не ни чака с такава вийнолюбива политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Контранастопчук

    16 Юни 2023 20:32ч.

    "тази инициатива даваше възможност за инвестиции в нашата отбранителна индустрия, които да ни помогнат и да преминем към стандартите на НАТО". Чиче Тагарефффф, от 11 дена гледаме как хубаво горят в степите на древните руски земи , тия "стандарти на НАТО"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    16 Юни 2023 20:45ч.

    Да се помага на укро нацистите убийци на хора и деца е истинско престъпление, независимо с какви измислени думи го оправдват! И така нашият министър е съучастник в престъпление. Но него отдавна го помня такъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВКК

    16 Юни 2023 20:48ч.

    Гаден ейй, много е гаден тоя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Юни 2023 20:49ч.

    ние нямаме интереси интереси имат сащ да продават оръжието и да печелят направете финансов одит на украина да видим какво ще излезе тагарев да спре да говори защото никои не е гласувал за него винаги да се съобразява с 40 процента изб активност наи добре е да си подаде оставката докато е време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б@хти новговора

    16 Юни 2023 21:06ч.

    В наш интерес била украйнизацията ни с всички ефекти от това, а морален ангажимент било да се включим в братоубийствена война на близки до нас хора, подклаждана от другия край на света, от много далечни нам хора - и ментално, и морално, че и физически...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    16 Юни 2023 21:10ч.

    Сега или никога, няма по подходящ момент за окончателното решаване на североизточно славянския въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • млъквай, човеконенавистна жидовке

    16 Юни 2023 21:27ч.

    Модератори, защо не триете за откровен фашизъм и расизъм бе!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадно ли ти стана

    16 Юни 2023 23:45ч.

    чугун комунистически, няма го твоето минало, зачеркнато е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си трольо

    17 Юни 2023 2:44ч.

    Едновременно с решаването на североизточно/тире/славянския въпрос,викам да караме наред.Англо-сакси,китайци,индийци и така нататък/бурни аплодисменти/.Ще оставим само чукчите.Да има кой да тролиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАГАР

    16 Юни 2023 21:31ч.

    ТОЗИ Е НОВИЯТ ТРИМОРЕЦ….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да им харижем малко Ф-ки

    16 Юни 2023 21:42ч.

    че ПЕЙТРИЪТ-тите горят кат еднодневки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само 46% от българите и 40% от словаците вярват на Русия срещу Украйна

    16 Юни 2023 21:46ч.

    GLOBSEC поръча представително социологическо проучване в осем страни от Централна и Източна Европа и сравни резултатите му с подобно проучване, проведено преди година през втората половина на пролетта на 2022 г. Проучването включва Полша, Литва, Латвия, Чехия, Румъния, Унгария, България и Словакия. През годината делът на тези, които са съгласни, че Русия е основна отговорна за атаката срещу Украйна, се увеличава или остава почти непроменен в повечето от изследваните страни. Миналата година имаше само една държава, в която по-малко от половината граждани подкрепяха това мнение - Унгария (48%). Днес унгарското общество значително промени мнението си, като повече от половината унгарци вярват в безпочвената атака на Русия - 54%. Резултатите на други две страни, Словакия и България, обаче бяха катастрофални. В България вярата във вината на Русия за атаката срещу Украйна спадна от 50% на 46%, докато в Словакия динамиката е още по-плашеща - тази цифра падна от 51% на 40%, най-ниската сред изследваните страни. Словашкият президент изрази по-рано безпокойство от нарастването на проруските настроения в страната му. Словашките разузнавателни служби наскоро разкриха опита на Русия да фалшифицира предстоящите парламентарни избори, насрочени за септември. В заключения това най-актуално проучване на общественото мнение показва изключителна промяна в общественото мнение на европейските общества на Източна Европа за това кой е виновен за войната в Украйна, а именно Русия. Вижда се заблуда само в България и Словакия, където рашистката 5-та колона със своите тролове и агенти провежда масова фалшифицирана и манипулативна пропаганда и е окупирала социалните медии и форуми с рашистка пропаганда, необезпокоявани и дори поощрявани от множество "пробити" от рашистите оторизирани институционални органи. Абе, как не ви е срам да вЕрвате и дори да поддържате рашистките убийци, бре?! ---> https://www.globsec.org/sites/default/files/2023-05/GLOBSEC%20TRENDS%202023.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2023 22:00ч.

    Този анонимния с проучванията що не излезе с името си, а? Да видим, дали българският народ ще повярва на тази глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    16 Юни 2023 22:11ч.

    Туй е щото подбират кого да питат по ай-питата, предоставени от Дневник и Медиапул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @16 Юни 2023 19:00ч.

    16 Юни 2023 22:18ч.

    Чукча не читател, чукча писател:) Изследването е официално и публично. В линка има конкретна организация, авторите, които са направили изследването, методологията, референции, донори. Анонимност има само при Z-етниците, писещи от множество анонимни профили, създавайки впечатлението за масовост, обслужващи рашистка пропаганда, водеща до изтребване и претопяване на цели народи, днес украинския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адрешко

    17 Юни 2023 2:52ч.

    Вярно,българите сме много гламави.Толкова години ни плакнат канчетата с изворна евро-атлантическа водица,ний си знаем нашето.Що ли?Aми,защото отдалеч подушваме еничарите.Ген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е от авторите на фалшиви платени проучвания

    17 Юни 2023 12:45ч.

    и е достатъчно глупав да мисли, че като постне половин страница "проучвателни" глупости, ще му повярва друг, освен глупак като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    17 Юни 2023 14:27ч.

    Хахахахх, много се кефя на коментарите за тоя капут Магарев и кликата, която го набута в министерството на войната. Имам чувството, че нормалните хора се пробуждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    16 Юни 2023 21:55ч.

    Освен магарето Тагарев има още едно магаре от неговия табун: https://bgnes.bg/news/dots-shalamanov-blgariia-i-rumniia-da-si-vzaimodeistvat-kato-belgiia-i-niderlandiia/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • афи

    16 Юни 2023 22:31ч.

    Да,Жорка! Много правилно напомняш за другото магаре-Шаламанов!!!!Чета за него-Член на БКП,секретар на ППО на БКП на випуска,който е завършил-според списание-Военна техника.А сега той и други като него-Тагарев,Аню Анев,и продажници оглавяват Атлантически клуб,и смучат парици -срещу предателства!Самият Тагарев има три деца.нека ги праща да помагат-не нашите деца!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • афи

    16 Юни 2023 22:32ч.

    Списанието е от 1984г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Юни 2023 22:01ч.

    Не съм писал от 2 април.Няма по принцип за какво за тая колония.Чета 1-2 пъти седмично Гласове,Поглед инфо, някой Интернет канал.Само простотии,негативизми...Мразя колонията и управниците и.Тая гад Магарев е учил по едно и също време с мен(само че аз съм пехота).Сигурно още в военното училище е станал партиен член за да докаже верността си.Тотални боклуци.Не е помирисал войнишки чепик но за война ни стяга.Гад.И има наглостта да заявява-Правителството реши....демек той ще реши кой ще живее и кой мре.....Ако има гражданска война в колонията ще се върна за да Ги избивам.Все още ме бива. Никаква милост към тия долни гадове.Но ....майната им.Природата Ги е наказала със злоба, подлост...Ще пукнат до един.Никой не ще ги помни.Ще бъдат отнесени като диария от дъжд.Призовавам можещите и знаещите, а и да не са такива,но са нетърпими към колониалната КОЧИНА-ЕМИГРИРАЙТЕ! На 49 тръгнах-писал съм го.Махайте се.Майната и на колонията.Майора ви го пише.От 4 години не съм се връщал-изобщо не ми липсва колонията.Защо чета все пак?Ами ако има предпоставки за гражданска война да разбера и да се връщам.Много народ има за избиване. Ще е удоволствие. Животът ми не е от значение -България е убита.Поне врагове някой и друг да избия.Мразя ги до смърт-списъкът е дълъг-почва от льотчика през тиквата,кокорчо , простото,тоя с носът дето го чопли и прочие назад крадци.Повече няма да пиша.Да пукнат до един ,и децата им,и внуците до 10то коляно. Г-н Дачков,простете за езика в сайта ви но унижението е огромно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колективната самоотбрана е моралното задължение да се помага на жертвата във военна агресия и гаранция за международна сигурност и мир

    16 Юни 2023 22:05ч.

    Украйна е брутално нападнатата суверенна държава от доказано терористичната държава РФ на Путин. По принципния, ценностен аспект, всяка държава, има право да се защити от военна агресия, тъй като това е престъпление, признато от цял свят. Затова помощта за Украйна е правилната от морална гледна точка, както е легитимна, обоснована от международното право. След приемането на Устава на ООН оказването на подкрепа на една от воюващите страни в даден конфликт, и особено на тази, която е нападната, не представлява въвличане в конфликта. Идеята е, че законът за неутралитета не може да ограничи правото на трети държави да се намесят в полза на държава, която е била незаконно атакувана. С приемането на Устава на ООН директно се забранява воденето на агресивна война и се признава правото на самоотбрана. Така малко или много разбиранията за неутралитет се променят и предоставянето на военна помощ или налагането на санкции, не може да бъде третирано като акт на война. Най-отчетливи противници на подкрепата за Украйна са такива, които подкрепят не руския народ, а онзи репресивен режим в Кремъл - като "Възраждане", "Русофили", БСП, Р. Радев. На протестите на такива се развяват знамена на държава, вече доказана като терорист срещу собтвения си народ и срещу чужди народи като чеченския, грузинския, молдовския, прибалтийските, беларуския, черногорския, сръбския, сирийския, вече тероризиращи множество африкански народи и сега украинския, като във всяка такава държава Рашата организира и провокира регионални сепаратистки движения и войни за сваляне на законно избраната местна власт с цел поставяне на марионетни режими в обслужване интересите на рашисткия режим в Кремъл. В позицията на такива "български" поддръжници на репресивния кремльовски режим няма изненада, тъй като те преследват целите си за изваждането на България от европейската цивилизация, от съюзите, в които сме членки - икономическо-политическия ЕС и съюза за отбрана НАТО и съюзяването ни със съответните евразийски изостанали и неадекватни на традиционните български манталитет, култура, развитие. Р. Радев и Нинова/БСП открито не се противопоставят на излизане на България от ЕС и НАТО, но не могат да обяснят защо смятат, че изпращането на военна помощ или оръжие означава "въвличане" на България във войната, нито какво точно визират под "въвличане във война". Нинова не дава обяснение и за евентуалните "последици", които може да има подобно решение за България. Няма как предоставящият военна помощ да се смята за участник във военен конфликт, особено след като в свои декларации Общото събрание на ООН, Международният съд на ООН и Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) са излезли с резолюции, в които се казва, че военната агресия следва да спре. Всичко това показва, че агресивната война от страна на Русия към този момент е в нарушение на международното право, което дава право на Украйна да се защитава, което пък от своя страна включва правото и да получи военна помощ от трети държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Юни 2023 22:32ч.

    Айде... поредният тъпанар, който пише за нещо, което изобщо не е чел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    17 Юни 2023 1:13ч.

    Бях се напънал да го дочета до края този пасквил, но още на третото изречение усетих, че вече съм го чел, и май неведнъж... 5:1 залагам, че текста го е писал народният любимец Илиян Василев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оффф, аман от тъповати преписвачи

    17 Юни 2023 12:53ч.

    не си струват коментарите дори...Да се чуди човек откъде изпълзя толкова много Чукче-писатель, май западняшките реномирани университети са виновни:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    16 Юни 2023 22:09ч.

    За какъв морал говориш бе тошко тагарев??? Въобще знаете ли какво значи думата МОРАЛ ??? Не разбрахте ли, че вие сте временен боклук на общата картинка, вие сте просто скрап??? Колкото и да се мазниш на временните си господари на които се хилиш, като ........, тове е за много кратко време. Вие сте просто пътници, това е истината, голата, но не цялата. Като много искаш да помагаш на укрите, слагаи каската и бронежилетката и заминавай за ухраина... Да, ама не / беше казал един наш журналист, вече покойник /. Устата ви е по-голяма от ума / доколкото имате такъв / . Смешници в смешна страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    16 Юни 2023 22:24ч.

    Не си хабете енергията да коментирате този "приятел" на България и укрофил. Излизайте в неделя на похода за мир и утре на похода за защита на семейството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    16 Юни 2023 22:32ч.

    най-малкото, но този трябва да бъде политически дискредитиран и неотрализиран, преди да умре един човек заради това продажно гов.,до!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоталната дерационализация на публичността

    16 Юни 2023 22:38ч.

    Който тероризира народа си, после да не се чуди защо народът няма да изпълнява законите. Каза ви се да не гласувате - политиката отдавна умря пред очите ви. Останаха само назначенците и вие им легитимирахте длъжностите в полза на задокеанския господар, вместо да им обърнете гръб като на абсолютни предатели и безродници. Единен фронт срещу фашизма, но вече на основата на гражданска платформа, не на политическа. Политиката е отрова в такива времена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • _Проф._ Тагарев

    16 Юни 2023 22:39ч.

    Истинска драма е проф. по кибернетика да му липсва естествен интелект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Марин

    16 Юни 2023 22:59ч.

    Дядката,е на път да продаде България на задокеонските гадове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TaGaReVv!21

    16 Юни 2023 23:19ч.

    Никому неизвестен и ненужен Тагарев,същия като Паси.НАТО,САЩ,хранилки за бедни души. Като сте лоялни на САЩ и НАТО пратете семействата си в Украйна и умрете за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    16 Юни 2023 23:46ч.

    Стратегически важно е да ни натресат ЛГБТ извратеняците и да ни пратят месо в Украйна. За 3-та и последна национална катастрофа. Всеки, който се изправи срещу Русия е предател на източната цивилизация (на която ние бяхме стълб).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    17 Юни 2023 0:15ч.

    По повода небългарския минитър Тагарев, чета поста започващ с “Колективната самоотбрана . . „!? Та има ли нормален човек който не е разбрал, че войната започна 2014 г., че агресор официално са укро нацистките убийци, а реално САЩ. Ако това разбере човек, друго не е нужно! Но те са платени, и затова лъжат, и пак лъжат! Че са нечестни и са продали душите си на злото, но са и гадни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колективна самоотбрана

    17 Юни 2023 1:05ч.

    е класически оксиморон.. Нещо като екип от индивидуалисти.. Шизофренията, явно, вече е норма..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Robota

    17 Юни 2023 0:19ч.

    Interesa si e edinstveno vash!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BTW

    17 Юни 2023 1:02ч.

    Между другото, България няма избор. Ако продължава да поддържа запада и укрите може да го отнесе от Русия. Ако излезе от НАТО , Турция веднага ще си присвои Румелия и от България ще остане Княжеството , проблемът е че в България има много цигани и турци и помаци, които май няма да са на страната на България. Различни култури са, както в Ливан християни и мюсюлмани не се разбраха и Ливан стана на кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • др. Ренегат Тагарски

    17 Юни 2023 1:08ч.

    Аз съм възпитаник на съветската академия "Жуковски" , демек ченгенце. Партиен стипендиант в СССР . Но днес съм най-върлият русофоб от всички русофоби. Е това е МОРАЛНА ПОЗИЦИЯ, другари !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние баш

    17 Юни 2023 1:08ч.

    такъв "стратегически интерес" и "морален ангажимент" сме имали и откъм началото на 1930-те докъм 1944г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сякаш го е казал някой самозабравил се украинец

    17 Юни 2023 3:32ч.

    Тия в България не виреят. Морален дълг? Да помагам на последователите на Бандера? Каква глупост. Магарев и морал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не помагаме на Бандера

    17 Юни 2023 12:52ч.

    а на широка коалиция целяща приключването със северноазиатското сбъркано славянство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо помогнете на себе си, сбърканяци

    17 Юни 2023 13:08ч.

    а ако не смогнете, има лекари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе бастун недоклатен

    17 Юни 2023 13:31ч.

    Та нали и ние от там идваме една кръв сме. Предателите на рода не се научихте да не слугувате на англосаксонците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАГАРЕВ

    17 Юни 2023 6:44ч.

    ТАГАРЕВ, НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЕДИНСТВЕНАТА ЗАДАЧА И ЦЕЛ Е ДА ПОМАГА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ДА ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНАТА НЕПРИКОСНОВЕНСТ И УСИГУРЯВА СИГУРНОСТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ! ТОВА БЕЗ ВЪОРЪЖЕНИЕТО, КОЕТО ТИ СИ ОБЕЩАЛ НА УКРАЙНА НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!! ТАГАРЕВ ПО КОНСТИТУЦИЯ ТИ СИ НАЦИОНАЛЕН ПРДАТЕЛ!!! НАСТАВА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, АКО СИ ЧЕ АНТО ДОНЧЕВ!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарев

    17 Юни 2023 11:25ч.

    Тагарев нали беше съветник на Порошенко или там какъвто е бил? Видехме го с неговите съвети до къде докара Украйна. Сега е ред и на България да превърне в руини. Истински строител на атлантизма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    17 Юни 2023 11:54ч.

    По-добре да помагаме на мира и разума, а не на Украйна или Русия, които са в голяма степен грешни и двете страни. Войната просто не бива да има подкрепа от никой. Трябваше да има намеса още когато Украйна започна да бъде нетолерантна към малцинствата си, при това към всички, не само руски, но български, унгарски и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    17 Юни 2023 12:22ч.

    Л@нарефф имал стратегия, ръзбиръш ли мъ. Този на кенеф ходи у съседите, стратегия бил имал. Какво си докарахме на главите, Боже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    17 Юни 2023 12:23ч.

    Редник Тагарев, трябвало е да служиш повече като "Механик-водач (шофьор) на дежурния влекач", според УВС, член 321 . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    17 Юни 2023 12:39ч.

    Лицето тодор димитров тагарев има(ше) много показателен ФБ-профил - с профилна снимка украинското знаме с бандеронацистки лозунг. На какво основание този стана български министър на отбраната? Той с готовност ще вкара държавата ни във война на страната на киевската нацистка хунта, която тероризираше бесарабските Българи, гореше български знамена и оскверняваше български паметници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Натовска България

    17 Юни 2023 15:03ч.

    в последно време много се разпищолиха путеноидите и българите с руско самосъзнание, рашисти на Задунайска България. Почна се вече.Най-малко над сто човека искат да съдят съществото Пьотр Волгодонски/Волгин/ за това ,че плаче с крокодилски сълзи да се върне мракобесния и нечовешки Народен съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    17 Юни 2023 15:22ч.

    "Разстрел и след разстрела червей, това толкоз просто и логично..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи