СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от коронавирус ще удари Европа тази зима

СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от коронавирус ще удари Европа тази зима
Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, тъй като пандемията не е приключила, каза топ представител на Световната здравна организация в Европа. В ексклузивно интервю за „Дейли Телеграф“ д-р Ханс Клюге, директор на СЗО за европейския регион, отправи остро предупреждение към страните, които започват да облекчават ограниченията си, заявявайки, че сега е “време за подготовка, а не за празнуване”. Д-р Клюге подчерта, че това че броят на случаите на COVID-19 в страни като Великобритания, Франция и Италия започва да намалява, не означава, че пандемията приключва. Епицентърът на европейското огнище сега е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, предупреди той.

 

Страните трябва да използват това време разумно и да започнат да укрепват системите за обществено здраве, както и да изграждат капацитет в болници, отделения за спешна помощ и интензивно лечение, каза той.

 

“Сингапур и Япония разбраха рано, че това не е време за празнуване, а е време за подготовка. Това правят и скандинавските страни – те не изключват втора вълна, но се надяват, че тя ще бъде локализирана и ще мога да я преодолеят бързо”, каза Клюге.

 

Той предупреди, че втората вълна може да съвпадне с избухване на други инфекциозни заболявания.

 

„Много съм загрижен за възможността от двойна вълна – през есента може да имаме втора вълна на COVID и друга от сезонен грип или морбили. Преди две години имахме 500 000 деца, които не бяха направили първата си ваксина срещу морбили”, каза той.

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • 999

  17 Май 2020 20:31ч.

  След безспорния си провал, СЗО трябва да замълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Втората по-смъртоносна вълна от коронавирус,

  17 Май 2020 20:36ч.

  както и първата ще бъде с любезното съдействие на СЗО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЗО

  17 Май 2020 20:37ч.

  този вирус дистанционно ли го управлява? Само питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано е инфекционист

  17 Май 2020 20:37ч.

  На Тиквунчо екстра ще му дойде да врътне ключа на държавата преди изборите на пролет догодина. Само нов генералисимус трябва да си избере, че тоя си направи публично сепуко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЗО се финансира от сатаниста Бил Гейтс,зад който

  17 Май 2020 20:49ч.

  стоят най-богатите банкерски фамилии.Всички знаем кои са.Това св е очакваше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Габровско се появила Q-треска от гризачи!

  17 Май 2020 20:56ч.

  Ето защо Мутафчийски каза "сега ще видите".Да махнем тия мутри работещи срещу България в полза на чичко еврей! Моля не мразете еврейският народ,той също страда от тези сатанисти-кабалисти пиещи кръв на малки деца.Нпишете в нета адренохорм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Май 2020 20:58ч.

  Звучи логично предвид случилото се вече. Това как задкулисия биха се възползвали (а някои от тях имат интереса да отричат) няма да попречи на живият живот да ни поднесе онова, което си е решил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ

  17 Май 2020 21:03ч.

  Става страшно.Сега са започнали да молят хората по селата да се тестват за короналъжата,даже и за по-големи градове като Пловдив!Започнали са и масово монтиране на 5G по блоковете ,а вече се монтират и нови стълбове уж за по-добър интернет.Явно ни подготвят за масово чипиране,чрез убийствените ваксини на Бил Гейтс и следене от спътник чрез 5G!Да не позволим това на тези убийци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до"минаващ"

  17 Май 2020 21:15ч.

  Най-вероятно новият корона вирус,ще бъде наистина страшен,и понеже хората разбраха,че KOVID-19 е обикновен грип, ще си помислят,че и новият е пак такъв и ако някой не попречи на господарите на новият световен ред,с пионката си Бил Гейтс, за съжаление ще успеят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помпео

  17 Май 2020 21:20ч.

  За най-честния източник на информация за КОВИД-19 се счита швейцарския проект «Swiss propaganda research» Езици: CZ, DE, EN, ES, FI, FR, GR, HBS, HE, HU, IT, JP, KO, NL, NO, PL, PT, RO, RU, SE, SI, SK, TR https://swprs.org/%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-19/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • slavabg

  17 Май 2020 21:40ч.

  Президентът на Мадагаскар твърди, че СЗО им е предложила 20 милиона долара подкуп да замърсят лекарството Covid-19, което произвеждат в страната! COVID Organics, напитка, произведена от Artemisia, растение с доказан успех в лечението на малария и други местни растения, може да излекува болните от коронавирус в рамките на десет дни, според президента Андри Райолина. Райоелина каза, че Мадагаскар вече е напуснал СЗО и призова други африкански държави да направят същото! https://www.youtube.com/watch?v=Qp7KB-rY1Aw&feature=youtu.be Та, тепърва предстои ПИКът за престъпната СЗО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЗО са терористи (terror = панически страх)

  17 Май 2020 21:45ч.

  СЗО не са пророци на смъртта, която вещаят, а нейни технолози. Анонсирането на още по-смъртоносна вълна ще посее масови страхове, които ще понижат съпротивителните сили на по-лесно внушаемите и психически по-слаби индивиди. А сред инфантилизираното население на САЩ и западна Европа такива индивиди са милиони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бацевия ас-фал-т

  17 Май 2020 23:03ч.

  Няма какво да се готвим, почваме да се шматкаме отново къде ли не, затова и се засилваме да строим лифтове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шменти Капели

  17 Май 2020 23:32ч.

  СЗО не е нещо, като ООН или негови подразделения, както наивно си мислят някои. Нищо подобно. СЗО е саздадена по идея на международния, глобален богаташки елит и до ден днешен финансирана от него. Тръмп наскоро отряза финансирането на СЗО, но преди няколко дни стана ясно, че е клекнал /пред кои ли точно?!/ и е заявил, че ще възобнови плащанията за издръжката на тази, откровено казано престъпна организация. Трябва да е ясно едно - СЗО е заплаха за здравето на човека въобще. Тя е заплаха за здравето на цялото човечество. Днес, човечеството е оцеляло, въпреки съществуването на СЗО, и това може да се охарактеризира, като негов невероятен успех. Това е антихристка, откровено сатанинска организация и хората трябва да са наясно с това. Нарочно не казвам "държавите", защото те вече на практика не съществуват. Включително и нашата, т.нар. "държава". Тя вече я нама. Свикнете с тази мисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да питам

  18 Май 2020 0:05ч.

  По какво СЗО познава, че човек е умрял от коронавирус, след като не се правят аутопсии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно

  18 Май 2020 0:45ч.

  Май трябва да черпим опит от англичаните по отношение на 5Г - то...като дадат фира няколко станции и мисля че ще размислят операторите ! Абе увеличи ли се заболеваемостта като/ако пуснат 5Г, тогава последиците за 5Г станциите ще бъдат унищожителни, само въпрос на време е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вижте последния пасаж - ваксините !

  18 Май 2020 1:59ч.

  „Много съм загрижен за възможността от двойна вълна – през есента може да имаме втора вълна на COVID и друга от сезонен грип или морбили. Преди две години имахме 500 000 деца, които не бяха направили първата си ваксина срещу морбили”, каза той..... СЗО са интегрална част от елита на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е отговора на хората, които се изказаха публично

  18 Май 2020 2:08ч.

  Излезоха наяве някои истини, хора се изказаха публично ( напр итал. депутатка), и това сега от СЗО е контра-настъплението. Трябваше да отговорят някак си. Няма изказване ей-тка, без основание или без цел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това е отговора на СЗО на публичното изобличение в последно време

  18 Май 2020 2:15ч.

  В публичното изобличение се включиха и кардинали от католическата църква ( начело с кардинал Вигано. Защитават свободната воля на човека и говорят, че вируса е претекст за дикататура, и ход на „световното правителство" за пълен контрол върху хората и църквата : в ютуб : ++ ++++++++++++++++ + https://www.youtube.com/watch?v=6lEIDfMfS0I&feature=youtu.be

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б@Й ХОЙ

  18 Май 2020 6:23ч.

  24.01.2020 г. · Австралиецът Питър Салама, изпълнителен директор на Световната здравна организация, е починал внезапно на 51- .../ трябва ли Ви превод ,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б@Й ХОЙ

  18 Май 2020 6:32ч.

  "Диагнозата" може би е КОВИД 19 ! Всъщност е САМОУБИЙСТВО, поради несъгласието да обяви пандемия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медийна бележка до Шменти

  18 Май 2020 8:14ч.

  Тази одиозна шайка сЗО е пуснала отровните си пипала във всички страни , всички държави , и по-голямата част от медиите. Гласове остават от малкото БГ медии където все още може да се говори критично срещу сЗО. Опитай се да напишеш нещо в други електронни медии , коментар срещу тези сатанисти и масови убийци ! Моментално се трие и се налагат вечни банове ! Има дежурни цензури които бдят да не се изнасят информации за престъпленията на сЗО , Гейтс и Фамилиите , които стоят зад тях ! По-възможно е да мине критика за Тиквата и ГРОБ , но не и за сЗО. Явно тази шайка е световният интернационал на сатанистите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  18 Май 2020 8:39ч.

  СЗО явно има вътрешно инфо,че китайските им спонсори имат намерение зимата пак да ядат супичка от прилепи,и да пътуват масово по света,за да ни заразят отново.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • JJJ

  18 Май 2020 9:01ч.

  Медицината е изключително сложна, мултифакторна наука, поради което всяко едно събитие в нейната област е изключително трудно за анализиране и прогнозиране. Както изчезна причинителят на SARS, а после и на MERS така може да изчезне и ковид-19, поради което, ако чрез изолация можем да се опазим днес, Господ може да ни отърве утре. Последствията за здравето, белезите от преболедуване от ковид-19 са изключително тежки понякога (мултиорганни увреждания, хемосидероза, дихателна недостатъчност, белодробно сърце), така че не е добра идея да рискуваме разболяване днес с оглед придобиване на имунитет за утре. За съжаление все още няма сигурно лечение, а надеждата за ваксина може да се окаже напразна. За СПИН повече от 35 години ваксина все още не е създадена, все още абсурдно невъзможна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  18 Май 2020 9:49ч.

  Ето че ще има повод за ново извънредно положение, в самото навечерие на изборите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  18 Май 2020 9:52ч.

  организацията сигнализира 6 месеца преди зимата после да няма изненадани от сега да започва подготовката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до JJJ

  18 Май 2020 10:14ч.

  Айде да не учите докторите на медицина. Единственото вярно нещо , което написахте е "Медицината е изключително сложна, мултифакторна наука" ! Другото е от рубриката "може да вали , ама може и да не вали". Ковид 19 вирусът е ръкотворен , и това се призна съвсем официално от нобелиста Монтание. От тук нататък всякакви прогнози за това какво би направила Природата на есен , са безсмислени. НЕ Природата движи събитията днес , а зли твари в човешки кожи. Епидемията от ковид 19 бе пусната умишлено за да имаме това , в което сме в момента. Световен тоталитаризъм , диктатури , цензура , насилие над свободната воля на хората , отнемане на елементарни човешки права. Сеене на страх , паника и ужас ! Умишлен срив на световната икономика , срив и извращение в смисъла на медицината. Бум от заболявания ! И от тук нататък можем да сме сто процента сигурни , че всяка нова епидемия , или "епидемия" ... ще бъде дело на същите хомоциди , на същите престъпници срещу човечеството , които започнаха изтреблението на хората с ковид 19. Няма никакви естествени и природни процеси в тези дела , даже напротив. Бързото спихване на вируса и смехотворно ниската му патогенност (заболели и умрели са КОЛОСАЛНА ЛЪЖА като числа) показва че Природата не търпи изкуствени продукти като този вирус. Не запазва "ашладисани" вируси-химери от ръцете на хора , бързо ги води до мутации след които те се превръщат във вирус-хрема. Или в напълно безопасни вируси. Така се случи преди години с птичия грип , това се случва и в момента с вируса на ковид 19 ! Изчезва ! Спихва ! Мутира в безвреден щам (САЩ) ! Самоликвидира се ! Това разбира , се сатанистките медии няма да ви го съобщят. Но лекарите днес го виждат с очите си ! Болни няма и се симулира дейност , за да се оправдаят диктатурите и тоталитарните мерки , наложени от политиците по заповед на Сатанистите - СЗО и Фамилиите , които стоят зад тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яко ще се мре

  18 Май 2020 10:21ч.

  Имаме голям късмет с генерала, пак позна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  18 Май 2020 12:38ч.

  Нека тази втора вълна порази всички които я вещаят и очакват, мръсници сатанисти и човеконенавистното войнство по света, начело с всички от организацията др.змеяКОЙ! Тогава света ще бъде по добро место за живеене. Идва им края и те сами си го чертаят, вещаят и желаят. Много неприятна игра е да се опитваш да се правиш на господ и да разполагаш с живота, страховете и свободата на хората, защото тогава се сблъскваш с единия, истинен и жив Бог и осъзнаваш, че няма къде да се скриеш и лъжата, ваксините и невежеството не помагат срещу живота и истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • четец

  18 Май 2020 12:44ч.

  Бог да ни пази Да се молим

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • този

  18 Май 2020 13:19ч.

  че то всяка година има едни и същи грипове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аванти Дилетанти!

  18 Май 2020 13:47ч.

  Всяка година грипните епидемии са с все нов вариант на вирусите. И ооо - чудо! Още с началото, даже и преди, се предлагат щедро ваксини и ваксиниране - точно за новият щам! В резултат имунните системи отслабват, има все повече алергично заболели, все повече ракови болни и смърт. Както вече ви обясниха, за ваксините, че е нужно технологично време за изнамиране на поредната. Което време за готовността 'и и производството в никакъв случай не може да съвпадне с началото на епидемиите! Означава тогава, че заедно с новият вариант вируси, започва разработването и производството на "ваксините". Дали са "истински" или не? - Просто едни хитреци си пълнят гушките с "дребни" парици - всяка година нови и нови стотици милиарди. Полезното за "тях" е, че заплануваната ликвидация на 5/6 от земната популация уверено се изпълнява. Не е ли радостен този факт? Ето на, чрез раздухване на паниката, страховете и повсеместната истерия се подготвя задължителното, даже принудително, ваксиниране на стадото. Вече и в новият "здравен" закон пробутан преди седмица, се предвижда задължителната ваксинация. Честито!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян Велики

  18 Май 2020 14:59ч.

  Тези гадове се държат така,сякаш миналия месец сме попаднали на тази планета и ни чака непознат страшен ад.Абе диваци скапани,тук сме по-отдавна и не веднъж сме патили и от войните които правите и от всичките мърсотий,които забърквате срещу цялото човечество само за пари.Абе за хиляди години не разбрахте ли,че за пари,индолгенций за оня свят не се продават бре.Спрете се най-после бре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян Велики

  18 Май 2020 15:01ч.

  Тези гадове се държат така,сякаш миналия месец сме попаднали на тази планета и ни чака непознат страшен ад.Абе диваци скапани,тук сме по-отдавна и не веднъж сме патили и от войните които правите и от всичките мърсотий,които забърквате срещу цялото човечество само за пари.Абе за хиляди години не разбрахте ли,че за пари,индолгенций за оня свят не се продават бре.Спрете се най-после бре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Новият завет

  18 Май 2020 23:40ч.

  ...и Господ ще отвори за тях портите на Ада ! А там сатанистите ги чакат вечни страшни мъки. И никакви милиарди и богатства в земния живот няма да им помогнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи