СЗО: Починалите от COVID-19 са почти три пъти повече от официалната статистика

СЗО: Починалите от COVID-19 са почти три пъти повече от официалната статистика

Починалите в резултат на COVID-19 са почти три пъти повече, отколкото се посочва в официалните данни. Това се казва в нов доклад на Световната здравна организация (СЗО), който представлява най-изчерпателният поглед върху реалния брой жертви на пандемията досега, отбелязва Reuters.
 
Налице са 14,9 милиона повече смъртни случая, свързани с COVID-19 до края на 2021 г., се казва в доклада на СЗО. Официалният брой на смъртните случаи, пряко дължащи се на COVID-19 и докладвани на организацията, са за периода от януари 2020 г. до края на декември 2021 г.
 
В документа на СЗО се казва още, че почти половината от смъртните случаи, които досега не са били отчетени, са в Индия. Докладът предполага, че в страната са починали 4,7 милиона души в резултат на пандемията, главно по време на огромния скок в броя на заразените през май и юни 2021 г.
 
Индийското правителство обаче определя броя на жертвите за периода януари 2020-декември 2021 г. на около 480 000. СЗО заяви, че все още не е проучила напълно новите данни, предоставени тази седмица от Индия, която се противопостави на оценките на организацията.

 

Източник: dariknews.bg

 

 


 

Коментари

  • Путин

    05 Май 2022 17:03ч.

    унищожи медийната подкрепа за вируса.. И всички Ковидисти тръгнаха да защитават Украйна..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другата статистика

    05 Май 2022 17:33ч.

    Добре тези са три пъти повече, но починалите или увредените от препаратите са сигурно триста пъти повече от официалната статистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специалното "внимание" към Индия

    05 Май 2022 19:52ч.

    може да се дължи и на факта, че в Индия раздадоха на ЦЯЛОТО си население (всички провинции, освен една), набор от лекарства за превенция и ранно третиране на К-19, състоящ се от 1. Ивермектин; 2. Vitamin D3; 3. Цинк; 4. Quercetin (хр. добавка която подпомага абсорбирането на Цинк в тялото) При оздравителния процес белите дробове имат нужда от повишени количества Цинк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специалното "внимание" към Индия - 2

    05 Май 2022 20:05ч.

    Първите резултати от профилактиката в Индия (а и в Мексико!) бяха смайващи - бройката на заболелите спадна с 97%! Индия заведе дело срещу СЗО за дискредитация на лекарството, защото твърдението на СЗО, че "Ивермектинът е лекарство за коне!", умнокрасивите индийци отказваха да ползват лекарствата и така се саботираше справянето с пандемията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Докладът предполага"

    05 Май 2022 20:06ч.

    Ъхъ, "ние вярваме", "международната общност е убедена". Как пък от Джен Псаки и оня, дето от Лондон броеше труповете на "убитите" от "режима" на Асад, нещо ново и поне малко по-умно не можаха да измислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германия

    05 Май 2022 20:08ч.

    също оповести техните резултати: бройката на усложненията след ваксиниране са били занижени с 40% в официалната статистика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи