СЗО към Европа: Ускорете ваксинирането и носете маски сега, за да не съжалявате по-късно

СЗО към Европа: Ускорете ваксинирането и носете маски сега, за да не съжалявате по-късно

Европейските страни трябва да ускорят ваксинирането и да възстановят носенето на маски, за да се справят с нарастването на случаите на КОВИД-19, причинявано от подвариант на Омикрон, и да избегнат затягане на мерките по-късно тази година, заяви висш служител на Световната здравна организация (СЗО), цитиран от Ройтерс.

В интервю за Ройтерс регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге призова страните да предприемат действия сега, за да избегнат през есента и зимата претоварване на здравните им системи, тъй като ВА.5, подвариантът на Омикрон, се разпространява бързо.

Миналата седмица в Европа бяха отчетени близо 3 милиона нови случая на КОВИД-19, което представлява почти половината от всички нови случаи в глобален мащаб. Броят на хоспитализациите се удвои за същия период, близо 3000 души умират от болестта всяка седмица, посочи Клуге.

"Има покачване на броя на случаите... на фона на общество, което функционира както преди", каза той, подчертавайки необходимостта от "стабилизиращи пандемията фактори" като втора бустерна доза ваксина преди очакваните през есента, насочени срещу специфичните варианти на вируса лекарства, както и насърчаването на носенето на маски и по-добра вентилация на помещенията.

Тези стабилизиращи фактори трябва да бъдат приложени, за да се избегнат по-строги мерки, каза Клуге, допълвайки: "Не мисля, че обществото е готово за изолация по заповед".

"Хората понякога се питат върнал ли се е вирусът", каза Клуге. "Той всъщност никога не си е отивал. Още е тук. Разпространява се. Мутира. И, за съжаление, все още отнема много животи."

След две години и половина на пандемия и свързаното с нея блокиране и прекъсване на работа, сега държавите трябва да се справят и с нарастващата инфлация, и с повишената продоволствена несигурност, причинени отчасти от нахлуването на Русия в Украйна, но правителствата въпреки това трябва да инвестират допълнително в здравеопазването, каза Клуге.


"И ако правителствата не го направят, тогава обществото няма да бъде по-добре подготвено за бъдещето", добави той.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • като за стадо овце

    19 Юли 2022 18:38ч.

    От ваксини специално срещу ковид последствията са трагични - внимавайте в това отношение, не си вкарвайте неясната субстанция, за да не съжалявате после.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    19 Юли 2022 18:53ч.

    ми то само ваксинирани се разболяват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    19 Юли 2022 19:12ч.

    Няма никакъв вирус. Трета година се вихри сатанистки терор, изпълняват План 2030 за съкращаване на световното население. Всеки човек има два пътя пред себе си. Подчинението на сатанистите води към смъртта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ауууу

    19 Юли 2022 19:16ч.

    Няма ли да има край тази без подобна и гнусна лъжа. Хора, не се ваксайте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    19 Юли 2022 19:53ч.

    аз към частният лбгтм+ клуб на мизантропите и фашистите от последният билдербергски милиярдер - умрете днес, барабар с джените и чаветата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jfhcucucuc

    19 Юли 2022 20:17ч.

    Клуге да не е някой племенник на Менгеле?! Германците са идиотите на Европа! Да си затвориш ядрените централи за китайски панели е връх на идиотщината! Така че Клуге, отивай да правиш секс с майка си и остави нормалните на мира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смейте се вие ама в Ню Йорк

    19 Юли 2022 21:21ч.

    случаите на маймунска шарка са се удвоили; 95.5% са мъже! Е, "мъже".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лечител

    20 Юли 2022 0:52ч.

    На никой не му пука за ню йорк , лондон или брюксел и останалите сатанински сборища. И да ги няма , все тая. Това са циреи по лицето на земята. От там идват всички зарази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак изпълзяха да налагат НЕ-ваксини и боцкане на стадото по пътеката към отвъдното!

    19 Юли 2022 21:49ч.

    Нямат насита паразитите с био-лабораториите си и създаване на смъртоносни болести и всякакви гадости. Но никой не е крив на овцете щом сами се влачат за към кланицата под строй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PhD

    19 Юли 2022 23:11ч.

    Тези паразити от сзо продължават да изпълняват заповедите на началниците си за намаляване на световното население. Само да не направят някоя тъпотия като във филма 12маймуни, Z-та св.война и Влак до Бусан. Въпросните филми показват доста гадни сценарии, нищо че се водят фантастика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клубен на тебе какъв ти е

    19 Юли 2022 23:13ч.

    Щото и на мен ми е никакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мара Подробната

    20 Юли 2022 1:07ч.

    Има ли все още някой, който да се връзва на измислиците на сатанистите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Юли 2022 6:33ч.

    Приказката на Андерсен е за глупавия Ханс. Този обаче бил Клуге, демек "умен". Само че не е прав за варианта ВА.5. След Омикрон следва О'нано, защото след микро следва нано. А Ханс, както и всички тесни специалисти по О'нано са о'нанисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аксиома

    20 Юли 2022 10:32ч.

    Колкото по-бързо се разпространява даден вирус толкова е по-безобиден

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи