Съдът освободи предсрочно убиеца Джок Полфрийман от затвора

Съдът освободи предсрочно убиеца Джок Полфрийман от затвора
Апелативният съд в София реши да освободи предсрочно австралийския гражданин Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов.

 

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд, с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на Полфрийман.

 

Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Полфрийман беше осъден на 20 години затвор, от които е излежал 8 години.

 

Очаква се съдебният състав да публикува мотивите за предсрочното освобождаване.

 

Джок Полфрийман вече няколко пъти се опитваше да излезе предсрочно от затвора, но досега съдът не считаше, че австралиецът се е поправил.

 

На 28 декември 2007 г. той наръга с нож в сърцето 20-годишния студент Андрей Монов и рани тежко в гърдите със същото хладно оръжие неговия приятел Антоан Захариев. Момчетата били заедно с други свои приятели в центъра на София, когато към тях, въоръжен, отишъл Полфрийман с думите: „Ноу фашизъм!“ и кървавата разпра започнала.

 

 

Източник: flashnews.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Маймуната Дарвин

  19 Sep 2019 16:34ч.

  Горките родители на Монов. Дано не са живи да изтърпят и това да видят на свобода убиеца на сина им ! ПОЗОР ЗА НАС БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ, ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА СТРАХЛИВИ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо?

  19 Sep 2019 16:36ч.

  И на какво се дължи това “милосърдие” към хладнокръвен убиец?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка

  19 Sep 2019 16:47ч.

  Ужасяващо, отвратително, престъпно, гнусно, долнопробно, евтино, безсъвестно и безсърдечно решение. Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, срамувам се, че сте част от моя народ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  19 Sep 2019 16:58ч.

  За съжаление, родителите на убитото момче са живи за да видят и тази гавра. Сега чакайте как скоро ще излязат и други знакови убийци. Само не мога да разбера, защо този убиец и екскметицата Иванчева получиха една и също присъда, освен това съм сигурен, че ако присъдата на Иванчева бъде потвърдена, тя ще лежи повече, отколкото Фриймън и убийците цигани от последните няколко години... Нещастна държава, която дори не може да накаже убийците на собствените си граждани... А може би освобождават Фриймън защото е "борец срещу фашизма"?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анализатор

  19 Sep 2019 17:05ч.

  Вчера в Бургас дадоха на мъж (Боби Хлебаря, за търсене в нета) пребил от бой сестра си условна присъда !?! Това е част от кампанията за обезверяване на местното аборигенно населени да му писне, обезвери и освободи от присъствието си тази територия !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Мунчо Мънчев - Сливата

  19 Sep 2019 17:06ч.

  бившата кметица Иванчева е даже по-голям убиец-тя уби надеждата на ГЕРБ, че единствено те, от ГЕРБ, имат право да крадат на едро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефчо Чуденски

  19 Sep 2019 17:09ч.

  Че този австралиец е някакъв примитивен питекантроп, който знае да изразява отношението си към околните само с нож в ръка, спор няма. Само не мога да разбера, защо е викал "Ноу фашизъм?" като ги е нападнал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джоузеф Конрад

  19 Sep 2019 17:10ч.

  За партньорите - може, за другите - не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-(

  19 Sep 2019 17:22ч.

  Нашенският съд ни унижава, като народ нисша раса, който може да бъде клан, е@ан, безнаказано. Ясно е, че от някое посолство са ги посъветвали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нагушкали са се

  19 Sep 2019 17:30ч.

  Или са ги заплашили, че няма да могат утре да хранят децата си. По-скоро някой друг се е нагушкал, а тия са последните изпълнители, изпълнили нечие нареждане от страх. Прокурорската мафия в действие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  19 Sep 2019 18:03ч.

  20 години за убийство е необичайно строго за български съд. Сигурно не си е платил навремето и за назидание са го одрусали. Пък сега е събрал нужната сума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  19 Sep 2019 18:15ч.

  Никъде не е написано каква е сумата за кръвнина, която този е изплатил на семейството. Съдът има две задачи - да овъзмезди потърпевшите и да се поправят злодеите. Нито едно от двете не се случва чрез "стоене", "лежане" и каквото друго правят днес затворниците вътре в сградата на затвора. Овъзмездяването на потърпевшите става чрез големи суми пари (след като мъртвият няма как да се върне), а поправлението става чрез труд в полза на семействата на жертвите. Не да лежиш години, а да работиш дълги години за онези, които си онеправдал, може да има превантивна функция. Всеки може да лежи, макар условията да не са от най-прекрасните в затвора, но съвсем друго е да се бъхтиш и трепеш за някой друг човек, това наистина може да накара един престъпник да има едно наум и да се контролира повече. Затворите приличат на санаториуми, за които плащаме ние, голяма работа колко точно години ще пребивават там убийците. Свободното си време те прекарват във вършене на още и още злодейства един спрямо друг, т.е. поквареният им начин на живот не се променя изобщо. Може да се очаква, че ще излязат от там, още по-покварени. От друга страна, жертвите не получават нищо реално, с което да бъдат поне частично овъзмездени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба ви от Горно Нанадолнище

  19 Sep 2019 18:18ч.

  Нямям думи - срам, но аз се питам колко срам изживяхме и изтърпяхме през тези 30 години наречени преход.Преход към какво - към нищото в което полека, полека се превръщаме.Хайде, ние си отиваме, но какво оставяме на нашите деца - срамът да се наричат българи. Не съм от тъгуващите за онези 45 години - тогава имаше и лошо, имаше и добро, но нито аз, нито хората с които съм се познавала или работила, никога не сме изпитвали срам да се наречем българи.Съболезнования за майката на момчето - тези негодници убиха още един път сина й Чакам да видя дали най-безсрамно ще потвърдят присъдата на г-жа Иванчева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжливият Мутрьо Пръстовете

  19 Sep 2019 18:20ч.

  Убиецът на детето на Московски даже не го разследваха, оня гербажийски общинар гръмнал госта си на рожденния ден - тоже. А наскоро един наръгал при подобен инцидент с нож жертвата си в Дупница, го осъдиха само на 8 години... Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире! https://www.youtube.com/watch?v=IdbcOeLY3vg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • име

  19 Sep 2019 20:58ч.

  сега очаквам принципната журналистка великова да развенчае от критики съдиите.дали ще стане? не .тя е човек на съдиите , не на прокурорите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ози

  19 Sep 2019 23:17ч.

  Бях в Австралия когато почна процеса срещу Полфрийман в България и четях вестниците коментиращи случая. Разбира се имаше коментари от типа "Нашето момче", но също и от хора пострадали от Полфрийман при предишни негови "геройства". Един потърпевш бил пронизан от него на само един сантиметър встрани от сърцето, което спасило живота му, той никак не се учудваше на убийството в България. Също се споменаваше че бащата на Полфрийман бил патоанатом и още като дете Полфрийман имал възможност да реже трупове, това най-малкото е помогнало да преодолее естественото чувство на възпиране при рязане на човек. Коментираше се и участието му във войната в Ирак, но се изтъкваше че и там, и в България той е бил за да задоволи своите вътрешни щения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи