„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ е пречка за интеграцията на имигрантите

„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ е пречка за интеграцията на имигрантите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българската редакция на финансираната от американското правителство медия „Свободна Европа“ публикува анализ на мерките, които са необходими да се предприемат, за да се интегрират имигрантите в България.

Една от тях е промяна на образователната ни система, така че тя да е не само за „етническите българи“, но и за имигрантите, идващи у нас. „Свободна Европа“ твърди, че има „ксенофобски фон“ и че страната ни приема „собствените си малцинства като чужди“.

За да се промени това трябват не само законодателни промени, но и промяна на образователната система, предлага българският клон на американската медия. Според анализа стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас. Ето точен цитат на написаното:

“За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.”

Стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов, изучавано в училищата, пречи на интеграцията на децата на мигрантите и те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество, за което е виновна българската образователна система и тя трябва да се промени, за да не е само за „етническите българи“, е позицията на българската редакция на американската „Свободна Европа“.

Източници: obektivno.bg, marica.bg

 

 

Коментари

  • без коментар

    12 Яну 2024 15:29ч.

    Каквото и да каже човек, малко ще е; няма достатъчно силни думи в българския език да опишат това уродство и това падение!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Яну 2024 15:44ч.

    апцалутно! това: "без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им", как да го разбираме? с какво са се "обогатили" децата на германия, великобритания, франция, белгия и пр.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Падение е по цял ден да целувате

    12 Яну 2024 16:18ч.

    Миризливия руски ботуш, при положение, че Русия те е обявила за враг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 16:26ч.

    Още един тъ**нар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    12 Яну 2024 16:53ч.

    На времето при играта на късмета Къци Вапцаров бе поканил Вежди Рашидов и Иван Гарелов и на игра ги помоли да кажат стихотворението "Аз съм българче". Гарелов запецна и не успя. Вежди обаче го каза цялото без грешка, като отбеляза, че е турчин! Така че буламачите на продажниците няма да имат край! Надявам се обаче да не допуснем да успеят... Това означава масова съпротива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Яну 2024 16:54ч.

    Лесно е : " Аз съм Българче, обичам ВАШТЕ планини залени "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емигрант

    12 Яну 2024 17:13ч.

    След като "Аз съм българче " пречи , значи и името България трябва да се заличи . Това ли следва ? В някои градове на Германия бяха забранени Коледните празници в детски градини за да не се чувстват децата от другите религии неприятно. Само , че в разговор с мои колеги от арабските страни никой не казва ,че са против традициите и културата на европейските народи. Всичко е една политика на асимилация , предвещаваща новото прекрояване на границите и заличаване на християнството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    12 Яну 2024 17:19ч.

    Кажете има ли един божи ден , в който да не се прави нещо против българският народ и България . До кога ще спим ? Какво още трябва да се случи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде го удряш , къде Се пука!

    12 Яну 2024 17:35ч.

    Какви българи сте? Какво общо има тук Русия? И отново поляци, германци, унгарци, румънци ... ни дават урок по патриотизъм

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец храбър

    12 Яну 2024 17:37ч.

    Вчера бяха паметниците, днес книгите, а утре и хората, ако този населяващ кочината БОКЛУК, може да се нарекат „човеци“ !!!! Ех памет, ех любов народна! Кой ли е сънувал такова издевателство над злощастната ни Родина? Любопитно какво разбират под интеграция на Запад? Значи може "I' am American", А "Аз съм българче", не може!!! А може би така е по-добре, че и на последния идиот в кочината да му стане ясно, какви изроди ни управляват!!!! Ако още някой още не е разбрал, вече светна ли ви, за какво ни подготвят "управляващите" ни уроди?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм циганче

    12 Яну 2024 17:51ч.

    Това на “мигрантите” ще им допадне. От къде да знае дядо Вазов, че ще имаме гости от Африка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някой да иска да пита кой ни краде историята?

    12 Яну 2024 18:42ч.

    Никой, ние сами я унищожаваме ежедневно. Рушим паметници, рушим вековни връзки, унищожаваме и малкото което имаме. Ботев - терорист, Вапцаров - комунист, Русия - окупатор, американските летци - герои, а някой пита ли се ние какви сме? Серсеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крадецът на ...избори

    12 Яну 2024 18:51ч.

    "Крадецът дохожда, само за да открадне, убие и погуби"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    12 Яну 2024 15:29ч.

    Пречка ли? А в песента "I was born in the usa" Не е ли пречка за цялото емигрантско множество?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кожа Остря

    12 Яну 2024 15:50ч.

    Не смятам, че е пречка защото се изпълнява от "пчилъ" и интегрира едни други елементи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    12 Яну 2024 18:25ч.

    Даа, интегрира едни други елементи като вдигане на дясната ръка високо нагоре, по същия начин навремето изговаряха "хайл хитлер". Ето го клипа за спомен https://www.youtube.com/watch?v=jqUk0SMzkeI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Овертон

    12 Яну 2024 15:37ч.

    Това е само началото. След това ще въведат двуезично обучение,после ще забранят публичните християнски празници, после публичните сватби между мъж и жена и накрая ще забранят българския език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    12 Яну 2024 15:40ч.

    "Свободна Европа" - каква ирония? Точно е когато се пише с кавички. Защото вече нито е свободна, нито е Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е

    12 Яну 2024 15:41ч.

    Новата реколта цвят на нацията цъфна и е крайно време да и се обърне внимание по утвърдената методика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    12 Яну 2024 15:41ч.

    Явно ще се наложи да грабваме кирки и лопати и да излизаме... Ако така продължава, неизбежно е! До кога може да се търпи това неописуемо безобразие?! Ако не заради нас, то поне заради децата ни е време да се събудим и да се изправим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кожа Остря

    12 Яну 2024 15:52ч.

    Нищо няма да грабнете. Единствено ще се лигавите по форумите. Скоро няма да можете даже "да подбуждате към насилие". Ксенофоби безподобни! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За втория

    12 Яну 2024 15:55ч.

    Насилие е да ти ти сменят историята, да ти налагат чужд и неприсъщ за теб начин на живот, насилие да обескостяват Родината ти чрез прийомите на демокрацията! По големи идиоти от тия американски НПО-та няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бърборко

    13 Яну 2024 0:16ч.

    Много по-ефективни от кирките и лопатите са идеите. Четете Антонио Грамши - италиански синдикалист, комунист и един от великите теоретици на Марксизма. Западните полит-технолози със сигурност познават неговите "Писма от затвора" в детайли и планомерно прилагат идеите му, а целият живот и цялата мисъл на Грамши е насочена към пробуждането на класовото съзнание у работническите маси и тяхното творческо извисяване, за да докажат, че са достойни за новото общество, което искат да създадат. Негова е идеята, че капиталистическата държава не се основава само на репресивния апарат (чиято жертва е самият Грамши), а на господстващите идеи в културното и социалното поле, вкл. чрез литература, изкуство, традиции, социални норми, религия, философия, наука; че ако пролетариатът иска промяна, трябва да създаде свои интелектуалци и творци, свои идейни центрове, свои художествени произведения, свои успешни примери, свой научен кръг, своя представа за света; че преди да поиска властта, трябва да постигне културна хегемония, доказвайки своето интелектуално превъзходство над съществуващите буржоазни идеи и буржоазни вярвания, заменяйки ги със свои собствени, плод на собствения му опит, собствената му мисъл и труд. Точно тези идеи прилагат съвременните полит-технолози, за да ескалират класовата война, водени от глобалистката върхушка срещу народите по света: създават своя идеология, свои интелектуалци, свои кадри в областта на социалните науки и изкуството, опитвайки се да проектират културното си надмощие в обществото, за да го трансформират в желаната от тях посока, точно както предписва Грамши. Какво друго са неолиберализмът, глобализмът, джендър-идеологията, зеленизма и всички НПО-та, които ги пропагандират под формата на "независимо експертно мнение"? За какво мислите, че се плаща на Комсомол Кръстевци, Ганьо Миндевци и Киряк Минджевци, за да го раздават общественици? Защо се използват Кришнар Геновци и Манол Глистевци, за да мацат паметници и да имитират граждански протести по поръчка? Защо се пробутват за министри на образованието псевдопрофесори и псевдоакадемици като Игнат Фараонски и Денко Сапунджи? Защо се подпомагат услужливи журналяйки като бойкия Василев или плебесцитната Чешмеджийка? Защо се подкрепят издателства като Мажоретки по Жанетки и се издават и награждават посредствени драскачи като Букър Джентълменковци и неостаряващи млади надежди, навъртели по 50+ лазарника като Лачен Поповци? На какви теми мислите, че са дебатите в Червените къщя с кафевите кенефи, организирани от двете Иви? Кой подкрепя разни институти за близки срещи от трети вид с миналото или исторически реститутки като Келбеци и Гюбеци?... С кирки и лопати можете да си спретнете стихиен бунт, можете да направите погром, дори може да свалите правителството, както се случи при спонтанните протести за цената на ел. енергията през 2011-та година, но това няма да промени нищо. Ако на полето на идеите нямате своя собствена културна и идеологическа рамка, която да предложите, не след дълго ще се наложи да се обърнете към "независимите експертни мнения". Затова и ми е трудно да приема като нещо повече от конюнктурно явление антисистемни партии като "Възраждане", които имат претенциите да представляват въжделенията на народа, но не правят нищо, за да пробудят съзидателните сили на този народ. Защото само със сочене на проблемите и "ура"-патриотарство не става. Четете Грамши и мислете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    12 Яну 2024 15:42ч.

    Косово и Албания колко имигранти са приели?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    12 Яну 2024 15:43ч.

    А няк'ва реакция от "управляващите"?!... Нищо?... Е, поне и на последния идиот да му стане ясно, какви изроди ни управляват!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    12 Яну 2024 15:47ч.

    Ако още някой не е разбрал, вече светна ли ви, за какво ни подготвят?! Подсказвам - Гетото на ЕС! Шенген, а!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    12 Яну 2024 15:50ч.

    Очевидно иде пак ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, а въпросът единствено е, ще оцелее ли за пореден път българския народ, език и националност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    12 Яну 2024 15:52ч.

    Вчера бяха паметниците, днес книгите! Ех памет, ех любов народна! Кой ли е сънувал такова издевателство над злощастната ни Родина? Любопитно какво разбират под интеграция на Запад?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 15:52ч.

    Не може да им се отрече, здраво ръфат. Вече са около сърцето. На зла круша - зъл прът, не е за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 15:53ч.

    И защо броят 100 000 имигранти, откъде ги измудриха - нали бяха около 100-200?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    12 Яну 2024 16:31ч.

    Само украинските са над 140 000 по официалната статистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    12 Яну 2024 15:52ч.

    Още малко и ще предложат да се учи задължително "Аз съм краварче". България все по-наложително има нужда от приемане на законодателство срещу чуждестранните агенти. Ето ярък пример как финансираните от чужда държава такива лица активно работят за подкопаването и унищожението на единството на българите и българската (все още) държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя България?

    12 Яну 2024 16:02ч.

    Та когато дойде демокрацията, официално някакви преподавателчета от мизерен колеж в Индиана бяха тези, които промениха основите на образованието у нас. След 1989 година, нашите езикови и математически гимназии бяха подложени на критика, че изнасилвали децата да учат прекалено много. Оттам се започна надолу, надолу. За електротехникуми, механотехникуми, та такъва аналог в САЩ нямат. Няма никакво специализирано образование в американското средно образование. Та станеш електротехник започваш да се учиш нови 4 години след като си станал вече на 19 години. Губят им годините на децата до 19 години да учат пълни глупости. И у нас съсипаха страхотна учебна система, която обаче им изпрати специалисти да им вдигне икономиката! Не мога да се побера от яд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи може "I' am American"

    12 Яну 2024 15:53ч.

    А "Аз съм българче", не може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    12 Яну 2024 15:56ч.

    Всичко се обяснява с това кое е писал статията: Светла Енчева Светла Енчева е завършила философия в Софийския университет. Преподавала е социология, работила е като анализатор в Социологическата програма на Центъра за изследване на демокрацията. Редовна авторка е в "Тоест". Фокус на интересите ѝ са човешките права. Сега съвместява журналистиката, социологията и преподаването на немски език. Основателка е на сайта Genderland.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 16:04ч.

    Авторството нищо не обяснява. Другото име на "Прозореца на Овертон" е "то така се почва". А да си обясняваме нещата с авторството, е все едно "спете спокойно, деца".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    12 Яну 2024 15:57ч.

    Та г-жа Енчева се бори за Джендърасти и други представители на 268-ят пол. Не знам тя как се самоопределя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нешастница, как да се самоопределя

    12 Яну 2024 16:06ч.

    Няма сексуален живот, няма емоции, каква да е! Отмъщава си на останалите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 16:00ч.

    "за да не е само за „етническите българи“". Ще въвеждаме, галиба, неологизми - "афробългарин" и "арабобългарин"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    12 Яну 2024 16:08ч.

    $15 млн. инжекция от ФАЩ: Тодор Тагарев инструктиран – България да смени всички руски имена на улици и паметници „Именно това е бил поводът за изненадващата визита на военния министър Тодор Тагарев в Щатите – получаването на конкретни инструкции и осигуряване на финансиране за проекта. В края януари в една от латвийските столици ще съберат всички военни, вътрешни, външни, културни и образователни министри от Източна Европа за спускане на мерки как да заличат всичко руско от териториите им”, подчерта информаторът. По думите му работата в посока изличаване на всички руски имена, като вече има предложения да се преименува храм-паметникът „Св. Александър Невски”, да се премести паметникът на Цар Освободител, да премести Руски паметник, да се нареже и премахне от тепето Бунарджика паметникът на Альоша и т.н. Често идеите идват от наследници на фамилии, свързани с фашисткия режим в България през 20-те и 30-те години на XX век, завърши източникът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом забраняват "Аз съм българче", трябва да бъде забранена "Свободна Европа"

    12 Яну 2024 17:45ч.

    За 100 000 мигранти ли се договориха Денков и Габриел с Австрия? Оставка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    12 Яну 2024 16:16ч.

    И в момента цигани и турци, родени в България изобщо не се интересуват от нейната история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2024 16:25ч.

    Тъ**нар, то и ти не се интересуваш от нищо, но тва не е основание да не ти набиват в празната чутура "Аз съм българче!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • човекът си призна, че не е българин

    12 Яну 2024 17:15ч.

    Ами ясно е че не се интересуват, ти явно имаш предвид себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    12 Яну 2024 16:17ч.

    Мръсни долни Сатани! Който е в България трябва да се чувства българин, да ,милее за нея. Ако не, не трябва да е тук! Ако не се радва на нашите планини зелени, той не е българин, и няма да стане! Познавам турци изселени в Турция, те милеят за България, и когато могат идват и се радват! Който не я обича да се маха! А Вазов е истински българимн, той е велик, и който живее тук трябва да го узучава! А на ЕС, м@@ната му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    12 Яну 2024 16:18ч.

    Абе ако ги слушаме за всичко направо да забраняваме кирилица, език и цялата история, култура и суверенитет. Така всеки ще се "интегрира" успешно като създава собствен стандарт за интеграция. По същата логика и османските турци са се интегрирали във Византия и цяла югоизточна Европа, а англичани, португалци и испанци са се интегрирали много успешно в северна и южна Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    12 Яну 2024 16:35ч.

    Ми що не премахнем и БГ език и БГ история защото ще им е трудно да ги запомнят? Абе май ще е най- добре да премахнем всичко и да въведем арабската и африканската образователна система. И без това безродниците дето ни управляват само чакат повод и сами ще го предложат на посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    12 Яну 2024 16:38ч.

    Нещата вървят бързо; Руска църква, съветски паметници, български стихове...И се гответе за война, война, война. Дали това определя нас или господарите, които диктуват дневния ни ред, преценете сами. Както Джордж Оруел казва "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила". Имаме всичко от казаното. И продължаваме на висока скорост към повече от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бесен

    12 Яну 2024 16:42ч.

    Все по-често напоследък се сещам за Ботевото стихотворение "На прощаване" и особено думите: "...та сърце, майко, не трае да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище..." Така че, време е отново за Народно Опълчение! Не се търпи повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейроатлантик

    12 Яну 2024 18:36ч.

    Добре го рече, на място. Сега справедливо ще забранят и вагабонтина Ботев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    12 Яну 2024 16:54ч.

    В САЩ всички деца се кълнат със следните думи "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America , and to the Republic for which it stands, one nation under God , indivisible, with liberty and justice for all“... Текстовете са по-популярни от Отче наш, знаят се наизуст от всеки американец, идеята е, че една нация може да е изградена от различни семейства, но тя е една нация неделима, със съответното име, което всички носят с гордост. Аналогично всички трябва да носят с гордост името българин, ако ще стават част от българската нация. Няма нация без обединяващ елемент, а обединяващото е конкретната ИДЕНТИЧНОСТ на нацията, заради които си отишъл да емигрираш конкретно там! Проблемът е друг, когато тези са те хванали на мушката и знаеш, че мозъкът им щрака как да навредят на народа ти, това беше ясно още по времето на „Великите народни въстания“. Но не вярвам народът да се покае за чудовищната си простотия тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е, в САЩ можеш да бъдеш само американец

    12 Яну 2024 17:50ч.

    там няма други националности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    12 Яну 2024 17:03ч.

    Бай Тръмпе, идвай, че се не трае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    12 Яну 2024 17:24ч.

    Дори само преди десетина години едва ли някой можеше да си представи че това някой може да си го помисли. Би била интересна реакцията на сглобката ако това беше написано от някаква руска медиа. Ибрици. Не смеят да гъкнат щото е Свободна Европа и явно напътствията на Галя ще са в тази насока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    12 Яну 2024 17:29ч.

    Ето, че горенето на книги започна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и после македонците ни били откраднали историята

    12 Яну 2024 17:42ч.

    - Знаеш ли кой е Стефан Караджа? - О да, улица във Враца. - А Иван Вазов? - Ами Народния театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли България право на съществуване?

    12 Яну 2024 17:47ч.

    Ами те и долните ни гащи ще откраднат, защото ние си показваме срамотиите по цял ден. Нещата които правят един народ нация са: територия, народ и език. А познайте сега, чия е територията в момента и кой я ползва, що за народ сме и кой ни краде езика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моето име

    12 Яну 2024 17:53ч.

    Защо имигрантите трябва да се интегрират не разбрах? Да си ходят, като не им харесва. Който се смята да за българин да стои в България. Нали за това се казва България - страната на българите. Аз не ходя на гости, за да кажа на домакина как да се държи в собствения си дом. И значи "Свободна Европа" и хората зад това нещо са враг на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан-1

    12 Яну 2024 17:57ч.

    Дали ще се разрушават паметниците на съветската армия и Шипка, дали няма да се изучава "Аз съм българче", дали ще се преименуват паметници и т.н.- стратегическия замисъл е един . Да не си спомняме за миналото, да ни го преиначат. Тогава по-лесно ще ни манипулират сега и още по-лесно в бъдещето. България е примамлива за усвояване територия и българите и нашата история са пречка за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    12 Яну 2024 18:04ч.

    Няма низост, подлост и предателство на което тези безродни отрепки да не са способни. България няма малцинства, българите никого не са канили и не желаят никого да им заселват в държавата, още по-малко пък да го интегрират . Нямаме намерение да търпим млади рязани навлеци доставяни през границите да имат претенции към нас и ще ги натирим всички обратно там откъдето са се довлекли неканени. И с вас, предатели на българщината ,също ще се разплатим справедливо и няма да ви хареса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРЕДЛАГАМ

    12 Яну 2024 18:16ч.

    Ежедневни публични четения на стихотворението.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странни времена

    12 Яну 2024 18:42ч.

    Може би в историята за пръв път, и то мащабно - почти на цял континент, се изисква превъзпитанието на домакините, вместо на гостите, които никой от домакините не е канил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    12 Яну 2024 18:43ч.

    Сатанисти, сър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    12 Яну 2024 18:47ч.

    У българите е повече от национализъм. Разбирайте го както искате, но това си има основания. Някои от тези основания са в книгата "Българите са в основата на човешката цивилизация". Рекордни находки за човешка дейност са от пещерата "козарника", милион и половина години назад. Не ми е известно другаде да има такова нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    12 Яну 2024 19:26ч.

    Представям си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    12 Яну 2024 19:29ч.

    как като отидат 100 000 българи в Германия и веднага ще въведат правенето на мартеници като задължително, а пък ако отидат в Афганистан - там веднага ще забранят стихотворението "Аз съм талибанче". Свободна Европа нито е свободна, нито е Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Несвободна България

    12 Яну 2024 19:34ч.

    Свободна Европа не може да разбере, че Вазов описва българчето като любов към отечеството, което за всички родени в България би трябвало да е България. Българин може и да е нидерландец, не заради документите, а заради отношението му към България. САЩ като са сбирщина, заличила индианците, сега искат мигрантите да са такава сбирщина, унищожила българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    13 Яну 2024 2:51ч.

    Да не премахнем и българския език, както сме тръгнали? На имигрантите ще им бъде безумно трудно да се интегрират без английски. Пфу! Но какво друго да очаква човек от Свободна Европа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм българче!

    13 Яну 2024 11:18ч.

    Любопитно, колко ли останахме на територията? Явно някой не може да брои от уж Свободна, уж Европа!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    13 Яну 2024 13:15ч.

    Абсолютно всички организации и медии, финансирани от САЩ и сорос тряббва да бъдат забранени, а такива продажници на род и родина като енчева - в Белене за храна на прaсетата !!! Ако искаме да оцелеем като държава и народ, милост не трябва да има за изменниците. А талибаните да си заминават за Талибания. Иран и Турция ги гонят, ние да сме ги интегрирали ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле

    13 Яну 2024 15:39ч.

    Национализма е генетично вграден във всеки индивид във всяка нация. Това е еволюционна даденост – тази даденост я приемаш или умираш – велик природен закон! И никой и нищо не може да го промени – нито егалитарните левичари и глобалисти, нито сорос или свободна европа или която и да е помийна медия като тях. Човек не може да ибере родителите си и Родината си. Дори и да я напусне физически то да края на дните си всеки остава българин. (в скоба – следващите поколения – родени или израсли в чуждата държава и нация – да, те не са българи и никога няма да бъдат).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    13 Яну 2024 15:52ч.

    РЕЧ НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!?! "Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството с една дума, каквато и да е безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове. Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Ето това ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза:" Защита на правата на човека и гражданските му свободи..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    13 Яну 2024 20:27ч.

    Горещо препоръчвам употребата на АК 47 срещу всякаква финансирана външна намеса. Дозировка по 30 "капсули" индивидуално на отделен финансиран пациент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи