Свиленски за Дунчев: Лъже. Има проблем с психичното състояние

Свиленски за Дунчев: Лъже. Има проблем с психичното състояние

"На фона на всички кризи - здравна, ковид, война сега - те явно не се отразяват добре на психичното състоянието, състояние на някои наши колеги народни представители. Казвам "психични" проблеми, защото това не може да съответства на здравия разум на един кандидат за министър. Хубавото е, че това не е негово лично мнение. Нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група". Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от БСП Георги Свиленски. 

Повод за думите му е вчерашният коментар на депутата от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев. Вчера пак пред БТВ Дунчев оповести гръмовно за схеми за назначения в горски стопанства у нас, без да подкрепи думите си с конкретни факти. Той заяви, че от ПП са задавали 4-5 пъти парламентарни въпроси за имената на новите директори на горски стопанства, но министърът на земеделието отказва да им отговори.

"Този човек клевети. Обясняваше вчера как с жена си и децата си преследвал някакви камиони. В качеството си на какъв преследва камиони?", попита Свиленски.

"Той, Александър Дунчев., каза, че са уволнявали едни хора назад във времето, които са били назначавани, и са назначавали други хора. Нали имало беззаконие в земеделския сектор в продължение на 12 години и трябва да се случи промяната?! Това е отговорът на тази дървена мафия. Когато министър Иванов беше номиниран за земеделски министър, аз казах - ще видите какво ще направи той и веднага ще получи ударите. Да, и сега ги получава. Защото когато тръгнеш срещу една система, която години наред е ограбвала България, ти се случват такива неща", коментира социалистът. 

Свиленски продължи емоционално: "Той даде три примера и аз си направих труда да ги проверя. Единият - експерт с 30-годишен опит в Югозападна България. Не е ли време да стане директор? Другите двама експерти, които "нямали" качества - единият е доказан юрист, другият доказан лесоинженер. Не може от национална медия да спекулираш". 

"Той наясно ли е как се управлява една държава? Той иска горските да ги назначава Министерски съвет. Ами аз днес му предложих горските да ги назначава Министерски съвет. Той ми каза, че думите му са били на "неуравновесен човек" и ми позволи да го цитирам", заяви Свиленски. 

"Нали не е забранено членове на БСП да работят в държавна или общинска администрация? Какъв точно човек трябва да намерим, за да бъде този господин, който беше вчера при вас, доволен?", попита депутатът от БСП.

"Този човек е бил представител на неправителствена организация и в същото време - председател на агенцията, която я контролира. Това не е сигнал, това е клевета! Къде ги е подал тия "сигнали"? На кого ги е подал? Или си ги е подал в неговата НПО? Идва в телевизията и казва, че има горска мафия и това вече става "новина". Не може така да се говори от народен представител. А този народен представител е сменил няколко партии, преди да попадне в парламента. Незадоволени лични амбиции няма да толерира никой.

Председателят Корнелия Нинова е говорила с премиера Петков, който категорично се е разграничил от позицията и действията му. Аз съм разговарял с председателя на парламентарната им група. Сондирахме - няма никаква подкрепа към него. В крайна сметка се надявам с това нещо да се приключи. И ако наистина има някакви неща, има съответните органи, които трябва да си свършат работата", заяви Георги Свиленски.

Според него правителството работи добре на фона на всичките кризи, с които се сблъсква. А думите на Дунчев не са от името нито на ПП, нито на премиера Петков" "Със сигурност правителството ще бъде подлагано на външен удар - заради борбата с корупцията и изкарването на различни "схеми". Ние нямаме проблем нито с коалиционните партньори, нито с взаимодействието с правителството. Коалицията може да управлява и се справя със задачите и програмата, която изпълнява правителството".

"Дунчев беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителството и не се случи. Допускам, че е огорчен", побърза да коментира вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви, че изказаното мнение от депутата не е позиция на „Продължаваме промяната”. "Говорих с премиера Кирил Петков и получих отговор „не”, каза Нинова.

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    10 Март 2022 20:14ч.

    Тия взеха взаимно да се наричат луди. И едните, и другите са маскари, а коалицията им е перверзна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борил

    10 Март 2022 22:15ч.

    Тия наглеци от БСП са готови да лъжат и да се съюзят с дявола зада папат. Тая некадърна пасмина раздава квалификации, граничещи с престъпление. Но.... скоро ще им видим края!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Март 2022 22:22ч.

    В You Tube от вчера има видео на Украинската армия, в което се жалват от лошото качество на 120 мм минохвъргачки продадени от др Гебрев фирма Емко ..........а вчера се кълняха в друго. нищо лошо да се правят приходи за страната, но да не се излагаме двояко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    11 Март 2022 7:41ч.

    Свиленски и Нинова е най-добре да се самоубият. Защото иначе горите ни ще си отидат завинаги с техните назначения щедро съгласувани с ДПС, както и в енергетиката, впрочем. Дунчев е прав, много прав-за съжаление...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъствието на наглата социалистическа приватизаторка от седесарско потекло в каквото и да е правителство

    11 Март 2022 7:58ч.

    Е гаранция за катастрофа. Подлизурските приказки на бебешкото лице оставям без коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи