Свиленски: Република Северна Македония е червена линия, която БСП няма как да прекрачи

Свиленски: Република Северна Македония е червена линия, която БСП няма как да прекрачи

Над 80% от българските граждани подкрепят позицията на левицата, заяви социалистът.

 „Нашата позиция е последователна – Република Северна Македония може да продължи пътя си към Европейския съюз след като изпълни договора и декларацията от 44-ото Народно събрание. Върху Българската социалистическа партия, върху парламентарната група и върху представители на БСП не е оказван натиск от никого.“ Това заяви председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски в кулоарите на Народното събрание.

По думите му, тази позиция е записана и в коалиционното споразумение. „Там е записано еднозначно на какви условия трябва да отговорят съседите от Северна Македония, за да продължи процеса по присъединяване“, посочи той.

Георги Свиленски бе категоричен, че това е червена линия, която БСП няма как да прекрачи. „Тя е червена линия и за всички български граждани. Обществото по тази тема е обединено, над 80% от българските граждани подкрепят позицията и на БСП, и на коалиционното управление, а и в голяма част от опозицията среща подкрепа“, каза още той.

 

 

Коментари

  • обективен

    04 Май 2022 13:39ч.

    От вас освен декларации и закани - НИЩО! Как се оставя кокала, каот иезуити се въртите и сео бяснявате, лицемерни и лъжливи. Позор сте за електората си, той ви е нужен само по време на избори. Нито веднъж не сте защитили интересите на хората, гласували за вас. Предавате националните интерси всеки ден докато сте част от тази антибългарска задруга!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    04 Май 2022 14:08ч.

    Не ви ли станаха много червените линии- доставките за Украйна, Македония... И след прекрачването на която и да е било от тях си стоите във властта, долни гьонсурати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи