Свиленски: ИТН полудяха, като разбраха, че Рашков може да стане шеф на КПКОНПИ

Свиленски: ИТН полудяха, като разбраха, че Рашков може да стане шеф на КПКОНПИ

"ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ" когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане председател на КПКОНПИ, когато разбраха, че срокът за подаване на документи ще бъде намален на пет дни и другата седмица щяхме да имаме избран председател на КПКОНПИ, който да се бори с корупцията, когато видяха закона за КПКОНПИ приет на първо четене и реалната възможност той да бъде приет на второ четене, полудяха": това каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Георги Свиленски, председател на ПГ на "БСП за България".

По думите му, те са приложили хиляда процедури, само и само това да не се случи. И подчерта, че ДПС бърза да се върне на власт отново.

Свиленски посочи, че са водили преговорите за съставяне на правителство по правилата, вчера до 13 часа са получавали предложения за програмата на бъдещия кабинет и 3 часа по-късно преговорите са прекратени.

"Препъникамъкът бяха тези 5 дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, Бойко Рашков показа, че не го е страх да се бори с корупцията, че не е заложник на интереси, това показа той и от това ги е страх", подчерта председателят на ПГ на "БСП за България".

Според него Бойко Рашков може да каже какво се прикрива и какво не се прави и това е големият страх, който тресе хората, които искат България да няма правителство, да се тласне към избори, да няма парламент.

По думите му конституцията дава възможност на третия мандат да бъде с по-дълги срокове, за да се проведат тези срещи, да се намери подкрепа, да се намери консемсус, поясни Георги Свиленски. И отбеляза, че "Има такъв народ" за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата, събарят правителствата.

Видяхме как ИТН за четвърти път в рамките на година и половина сриват държавата и провалят всичко: рушат институции, законодателството, и всичко. Заради тях отиваме на избори за четвърти път, категоричен е социалистът.

Два часа преди изявлението на Слави Трифонов вчера, бяхме заедно с Тошко Йорданов и Ива Митева. Не ни е работа да коментираме срещата на ДБ, могат да си говорят каквото искат. ДБ бяха достатъчно коректни като казаха, че след като подредим програмата, ще дойдат и тогава ще решат дали да участват с министри или не, каза още Свиленски. И Трифонов намери един привиден повод, като разбра, че Рашков ще бъде избран, да се оттегли от преговорите.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Коментари

 • Сиктир бе говедо! Рашков за 1 година и 4 месеца като вътрешен министър

  23 Юли 2022 7:31ч.

  с каква корупция се пребори? С някоя дамаджана - може...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  23 Юли 2022 8:20ч.

  а с каква корупция се пребори вашия Гешев, бе Мунчо, който е няколко години на поста гл. прокурор ? М ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аааа, нова опорка

  23 Юли 2022 8:55ч.

  Който не хвали Рашков е за Гешев , който не славослови Кирчо , Кокорчо и Еуглена е фен на Борисов . Чудесна опорка… като за деб%ли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свиленски: ИТН полудяха, като разбраха, че Рашков може да стане шеф на КПКОНПИ

  23 Юли 2022 7:36ч.

  Бе, то за ИТН не се знае, но ако Корни ще превърти, ако някой и дръпне копанята, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига сълзи, стига сополи!

  23 Юли 2022 7:58ч.

  Верно ли е, че според Цацаров имало компрометиращи документи за Рашков в КПКОМПИ? Иначе, нямало никакъв интерес на Рашков да се натиска за понижение?! А верно ли е, че Трифонов развали схемата на Козяк и треска тресе Нинова и нейните подръжници?! Свиленски да спре с театрото. ВЪЗРАЖДАНЕ-ТО ИДВА! Не плачете американски подлоги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкинците нещо много сте се разпалили

  23 Юли 2022 8:17ч.

  Айде да не ви знаем що за стока сте

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За кого иде

  23 Юли 2022 8:25ч.

  тук реч не разбрах,хората на Нинова ли са въпросните “копейкиновци”?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади

  23 Юли 2022 8:27ч.

  Възраждане са за предпочитане пред ПП и БД. Дори Слави е по-добър от Прокопиевите протежета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Категорично

  23 Юли 2022 10:13ч.

  ............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата млада орда около Нинова

  23 Юли 2022 8:28ч.

  са за бунището на историята!В тяхно лице виждам достойни продължители на делото на Лилов,Дъбов,оня плъх Кирето Добрев и баща му естествено!Жалко и гадни ръководство на тая достойна някога партия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи