Свидетели: Таксиджията и негови приятели пребиха младежа, беше целият окървавен

Свидетели: Таксиджията и негови приятели пребиха младежа, беше целият окървавен

Тази нощ десетки таксита блокираха Орлов мост в знак на протест

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Шофьорът на жълтия автомобил започнал боя, когато му била направена забележка, че е навлязъл в насрещното. Минувачи и посетители на близък ресторант се опитвали да разтърват биещите се, тогава видели, че таксиметровият шофьор е паднал. Свидетели са разказали, че таксиметровият шофьор и негови приятели са пребили 23-годишния младеж, който в момента е задържан за трагедията  снощи в кв. "Разсадника".

Според тях не младият мъж е провокирал сбиването, научи "24 часа".  Инцидентът е възникнал около 18, 30 часа, когато таксиметров автомобил навлязъл в еднопосочната улица "Хъшове", по която се движел друг автомобил, управляван от жена.

Спътникът й се обърнал към таксиметровия шофьор и му обяснил, че се намира в нарушение. Това провокирало шофьора на таксито, който излязъл от автомобила и така се стигнало до саморазправа между двамата мъже.

Минути по-късно, младата жена, паркирала автомобила на тротоара, за да направи място на таксито и двете коли да се разминат.

В този момент върху приятеля й се нахвърлят няколко други непознати мъже, които били извикани от таксиметровия шофьор. Според свидетели, поне трима или дори четирима мъже, са нанасяли множество удари върху младежа, чието лице било окървавено.

Свидетели на сбиването станали посетители на намиращия се в непосредствена близост ресторант "Хъшове". Няколко мъже, посетители на заведението, се опитали да прекратят побоя.

Извикали и полиция. Едва след пристигането на полицията, свидетелите виждат, че таксиметровият шофьор, който е започнал конфликта е паднал на тротоара.

От МВР съобщиха, че работят по две версии, но не дадоха повече информация по случая. Не се изключва обаче шофьорът на таксито да е получил инфаркт или пир удара на главата да е пострадал смъртоносно. Това ще покаже експертизата.

По-рано днес от Софийска градска прокуратура съобщиха, че са уведомени по телефона за възникнал инцидент, без да са им предоставени събраните до момента материали от разследването.

По-късно оттам уточниха, че на младежа  е повдигнато обвинение, че по непредпазливост причинил смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

След запознаване с проведеното до момента разследване, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени указания за извършването на конкретни действия по събиране и проверка на доказателства с цел изясняване на фактите и разкриване на обективната истина.

Според указанията трябва да се съберат свидетелски показания и веществени доказателства, както и да се назначат редица експертизи.

Указанията следва да бъдат изпълнени от разследващ полицай в 3 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои събиране на още доказателства, техния анализ и преценката им в съответствие с изискванията на закона.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    09 Окт 2022 15:50ч.

    Извод:не прави забележки и си трай.Оснен ако нямаш в жабката пистолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои бакшиши наистина са много нахални и не се съобразяват с пътните правила!

    09 Окт 2022 15:57ч.

    Така е, като всички бивши затворници станаха бакшиши, поради липса на какво друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно "младежът"...

    09 Окт 2022 16:00ч.

    Не е някой случаен младеж, и сега му се прави кризисен ПР за да бъде оправдан за убийството , което е извършил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как прецени, че е убийство? Ами ако е самозащита? ......... Срещу група афектирани бакшиши?

    09 Окт 2022 16:05ч.

    В статията добре е описано (ако е истина) кой е крив, кой прав! Кога станахте "съдии"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами след като са убили шофьора

    09 Окт 2022 17:19ч.

    Значи е убийство. Преценката е много ясна. Не изглежда да е влезнал в разправия и да се е ... самоубил , нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    09 Окт 2022 17:34ч.

    След като бакшиша е предизвикал агресията си е чисто самоубийство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм на 60

    09 Окт 2022 16:03ч.

    Живея в голям град. 40 години съм и шофьор, и пешеходец, и клиент на таксита... Как бе , нито един път не съм имал проблем с таксиджии ? Нито един път не съм имал спречкване ? Нито сканадал, камо ли насилие ? Не ги идеализирам таксиджиите, но горната история с версията й са като изсмукани от пръстите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    09 Окт 2022 16:32ч.

    Явно малко си се возил или града, в който живееш, не е толкова голям. Доста отвратителни и гнусни бакшиши има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    09 Окт 2022 17:31ч.

    Аз пък съм живял 6-7 години в София, ползвал съм много таксита и съм ставал свидетел на много подобни ситуации. Безспорно има и свестни таксиметрови шофьори, но повечето са пълни боклуци, които не само, че не спазват никакви правила и закони, но и само гледат как да те преебат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    09 Окт 2022 17:33ч.

    Сега се сещам как конкретно на два пъти съм виждал как се изсипват поне по 15 таксита в Студентски град да бият пияни младежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    09 Окт 2022 19:36ч.

    Защото си таксиджия, затова! Айде стига изтъркани пинизи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    09 Окт 2022 20:40ч.

    Ми то в държава дето 80% са дебили, какви да са таксиметровите шофьори. Колко % от пътницете са такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уеи

    09 Окт 2022 16:16ч.

    В бг таксиметровите шофьори са мафиотска престъпна организация за обири грабежи изнасилвания и убийства. Въпроса е защо държавата мълчи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Претендират

    09 Окт 2022 16:35ч.

    Явно бакшишите претендират за бакшишка диктатура в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бакшиша е виновен

    09 Окт 2022 18:04ч.

    Той е в нарушение. Той е провокирал конфликта. Той е извикал глутницата да го ходкрепя. Младежът е в ситуация на самозащита. Ингересно за какво протестират колегите на бакшиша?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като въведохме Юбър във всички развити страни

    09 Окт 2022 18:05ч.

    Остарялата професия на таксиджия постепенно отмря и тези хора станаха или Юбъри, или си намериха по-достойно занимание, защото лесно разбираемо е, че таксиджийския шофьорлък е едно от най-глупавите неща, с които може да си губи времето един мъш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 18:23ч.

    Така като гледам, учителката ви по български език си е загубила времето с вас. Мъшшшшшш???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По принцип шофьорлъка е на отмиране в световен мащаб

    09 Окт 2022 18:07ч.

    Заедно с въвеждането масово на автомобилите с интелигентно автоматично управление, които вече са в експлоатация на много места. Така всички тези въртигевреци, изобретателите на контрабандата, накротрафика, крайпътната проституция и срането покрай пътищата, ще се насвият да си намерят някаква по-нормална и съвременна професия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 18:21ч.

    Пожелавам ви, да се оставите в ръцете (по скоро скриповете) на такъв автомобил в град София и да пристигнете жив. Успех. Повтарям жив да пристигнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По принцип

    10 Окт 2022 8:05ч.

    Шофьорлъкът е на отмиране, биологичният пол е на отмиране, мъжете са на отмиране - заменени с мъШе, нормалната съвременна професия е блогер, ютюбер, програмист, трол, обикновен пеерас... Ей това са истинските професии на Новото Нормално !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 18:16ч.

    Ето ви свидетелски показания пред камерата на Нова от жена (дори и пише името) свидетел на инцидента която твърди, че момчето от Алфата е излязъл и е почнал да налага шофьора на таксито. https://www.youtube.com/watch?v=x3lTUnixfyo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчерашната случка не е новост за София. Всеки ден по нейните улици стотици шофьори и пешоходци подхващат остри онтологически спорове, често завършващи с размяна на обиди, псувни и сбивания.

    09 Окт 2022 18:28ч.

    Причината за трагичния финал на спора на ул. Хъшове е по-скоро ономастична, отколкото психолингвистична. Двамата участници имат лошия късмет да дискутират в зона, чиято топонимия е натоварено с революционна символика. Близо до фаталното място е ул. Методи Патчев - Попчето, пряка на Хъшове. Тя носи името на прилепски войвода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попчето е ликвидирал Гърданов и Тале Горанов. На 25.03.1902 седемчленната чета на Патчев се сражава с 500 турски войници и след привършването на амунициите войводата застрелва четниците си и се самоубива.

    09 Окт 2022 18:30ч.

    По на юг е пряка именувана Алеко Туранджа. Той е лерински войвода на ВМРО. Напада гарата в Екши Су, убива андарите Вангел и Стерьос. Предаден, заловен и обесен на Ат пазар в Битоля. Има и още опасни топономически обстоятелства, които превръщат това райнче в буре с барут, готово да гръмне при най-малката искра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 18:35ч.

    Човек като прочете горните коментари може да си помисли, че тука пишат само отбрани люде, които никога не са влизали в забранена улица или не са паркирали на забранено място нищо, че като погледнеш през прозореца си е пълно с автомобили по тротоарите и тревните площи, с две думи тука само ангели оставят мнението си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 18:40ч.

    Но друго ми направи отвратително впечатление, за тези "хора" обикновеният човек си е заслужил да го убият само защото е таксиметров шофьор. Какво ви става, кога толкова озверяхте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    09 Окт 2022 18:50ч.

    аве мухльо, само ти ли още не си разббрал, че преди да умре манго е викнал дружки и са били младежа...явно се е превъзбудил и е умрял от инфаркт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 19:25ч.

    Когато нямаш какво да кажеж, нападаш опонента си, това даже си има и медицински термин, дал съм линк с интервю от Нова телевизия от вчера в което свидетелка твърди, че друсания младеж е нападнал пръв. Мухльо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    09 Окт 2022 19:37ч.

    Ни думай ва! То пък не може само нарушителите да имат права и все да са невинни! Аман от идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 19:55ч.

    Значи според вашата логика ако ви бяха разстреляли още първия път когато паркирахте на тротоара нямаше да ви четем глупостите! Примерно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    09 Окт 2022 20:39ч.

    Ти явно с цигани си нямал вземане даване. Това е паплач, която не признава правила, закони и хора. Колегата по-горе ти го написа, има свидетели - мангала е повикал себеподобни, били са момчето, ритали са го. Най-вероятно след това този е получил инфаркт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 21:42ч.

    Манол кехая, имал съм си вземане даване с агресивни цигани, имал съм си вземане даване и с агресивни българи, не одобрявам нито едните нито другите, всеки си има кусурите, но живеем заедно на едно място и трябва да се съобразяваме един с друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 21:46ч.

    А относно свидетелите, дал съм линк с интервю на Нова телевизия на очевидка на цялата случка която твърди, че младежа е нападнал шофьора пръв и той е предизвикал кавгата, ти имал ли си си земане даване с друсани пишлемете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 21:54ч.

    Точно преди два дена имах подобен инцидент с едно младо и "надъхано" петле, разминаха се нещата с добро. Важното в случая е да не се одобряват такива думи като, видители циганин е и си го заслужава, таксист е и си го заслужава, никой не заслужава да умре заради спор на пътя. Ако така възпитавате децата си няма какво да коментирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно си нямал

    09 Окт 2022 22:29ч.

    Те всички цигани са агресивни, такава им е природата. Освен това не живеем заедно с тях, те си живеят в гета, те са като пчели и се събират в кошери, не можеш да ги разпръснеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Окт 2022 23:58ч.

    Ох извинявайте, вие да не сте от голямото добро утро дето не стъпвате по земята или просто живеете в някаква друга вселена, огледайте се малко и ще забележите, че населението на Български е поне 20% цигани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    09 Окт 2022 20:42ч.

    Ама логиката е страхотна- таксиджията повикал 3-4 -ма приятели, пребили момчето, пък после таксиджията мъртъв?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се притеснявай

    09 Окт 2022 20:49ч.

    Когато се установи причината, поради която е починал човека, тогава ще се коментира случилото се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Окт 2022 21:53ч.

    Нямаш и на идея за какво говориш.Който нож вади от нож умира.Запомни го.Бас държа че досието на мангала не е чисто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    09 Окт 2022 20:48ч.

    четирима срещу един, дори са му направили път, но щом са дошли приятелите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ако мангала е бил бит

    09 Окт 2022 21:47ч.

    Е нямало как да извика себеподобни.Типично за тях.Сега българи ще осъдят българина щото сме боклуци.Прокурорите ще продължат да получават тлъстите си заплати,НПОтата субсидиите и т.н.А всеки който се е разправял с мангал знае как е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхотна логика

    09 Окт 2022 22:01ч.

    Преди седмица онзи младеж дето се вряза в друга кола с 200 км/час на околовръстното и уби човек няма начин да не е мангал и член на някое НПО със субсидията на което си е купил Поршето което разби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхотна логика

    09 Окт 2022 22:04ч.

    Отдавана подозирах, че Жоро Семерджиев се прави на българин явно си е чист циганин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхотна логика

    09 Окт 2022 22:06ч.

    То се знае за всичко са ни виновни циганите, комунистите , Държавна сигурност и Путин, според случая може да промените реда на определяне на вината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    09 Окт 2022 22:35ч.

    Казвали ли са ти, че си пълен олигофрен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхотна логика

    09 Окт 2022 22:53ч.

    Това ли си повтаряте сутрин пред огледалото в банята като си сгубете космите от носа, аз съм олигофрен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, имах удоволствието да се возя на някое и друго софийско такси и това са доста мръсни мърлячи, нещо като подхора, на които липсва всякаква квалификация, затова са неспособни да си намерят някаква интелуктуална работа а въртят геврека поцял ден,

    10 Окт 2022 3:13ч.

    когато се качи жена й се пускат, а когато се качи мъж почват да коментират преминаващи наоколо наконтени жени, защо се бели пременили така, ами нали са курви, или пък разказват как ужким карали красиво младо момиче и то го помолило да я оправи и тогава той "таковал и плакал " ей такива работи , въртенето на геврека по цял ден изкривява мозъка трябва да се въведе мандатност някаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, и тия дето пишат за Жоро Семерджиев, това са мръсни селяни от шопсите села, се навнадаха в София и са си променили мръсните селски имена там Мако, Тако Миню Деньо, Теньо и пр., на разни готини известни фамалии да мога да се пишат голяма работа,

    10 Окт 2022 3:18ч.

    такива на Запад са най-много градинари или чистачи на басейни ако не са в пандиза, но в България се развяват на свобода а разни милицьорнелки се възбуждат сексуално от техните криминални прояви и не само ги закрилят а и обслужват като ескорти безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sendar

    10 Окт 2022 5:27ч.

    Таксиджиите са действали като организирана престъпна група! Каквато в по-голямата си част са! Навлизане в насрещното и после организирана защита на нарушителя! Не разбирам защо властите не действат в тази посока! Блокиране на движение и подобни, да са имали разрешение да провеждат протести!? Има и свестни момчета между тях, но и гаднярите не са малко! Тъй че всекиму, заслуженото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зумер

    10 Окт 2022 6:30ч.

    Сега младото момче ще го отнесе, заради някакъв миризлив циганин, който е над закона, освен, че е било пребито, без причина. Но това е то, ония с властта се опитват да озаптят манговците, но това момче не може да изкупителна жертва на простащината им! Тоя умрелия циганин има ли шофьорска книжка и поне 8=ми клас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    10 Окт 2022 7:01ч.

    Лично аз не изпитвам никакво съжаление към умрелия. Кой го е пребил не е ясно, но при положение, че извършва нарушение, а след като му правят забележка вика подкрепление и слиза да се бие не заслужава никакво съжаление. Или вие предпочитате групата цигани да бяха убили младежа?! Не сгреших, като напуснах страната където арестуват и съдят жертвите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо Байдън

    10 Окт 2022 11:21ч.

    Хей убиец, ей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи