Светият Синод се противопостави на гей парада: Хомосексуалното поведение е съзнателно и греховно променяне на половата идентичност

Светият Синод се противопостави на гей парада: Хомосексуалното поведение е съзнателно и греховно променяне на половата идентичност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето неодобрение и несъгласие, и се противопоставя на организирането и провеждането на гей парад на 17 юни  (събота) т.г. в скъпата ни столица София.

Водени от загриженост за човека, който е създаден по Божий образ и подобие, с бащинска загриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно потвърждаваме, че хомосексуалното поведение е напълно съзнателно и греховно променяне на дадената от Бога полова идентичност. Половата ориентация не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо установена даденост.

Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции  сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта се увеличава. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично действие  - да посочва категорично кое е добро и кое е зло е и да проповядва с бащинска загриженост библейските и християнски нравствени ценности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимодействие на хора от един и същ пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето защо, независимо от  обстоятелствата при съзнанетелния избор за извършването на този грях, Православната църква не може да намери извинение за подобни действия и взаимоотношения.

Цялата православна антропология, категорично заявява, че единствената цел на човешкия живот, включително телесното му битие, е да прославя Бога. Тя подчертава и Христовата заповед: „Бъдете съвършени, както е съвършен Небесният ваш Отец” (Мат. 5:48); както и увещаването на св. апостол Павел – „прославете Бога в телата си!” (1 Кор. 6:20).

Православната църква всякога се е обявявала за зачитането на свободната воля на човека в избора определящ живота му. Но наред с това, категорично е отстоявала моралните истини, без да се влияе от натиска на силните на деня, от модата и суетата на времето.

Светият Синод е силно обезпокоен и от факта, че при орагнизирането на гей парада, из улиците на столицата на Обичната ни Родина, ще бъде използвана отделна сцена за деца, които ще бъдат живи наблюдатели и дори участници в това неприемливо събитие, защото „който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина“ (Мат. 18:6).

Призоваваме всички отговорни институции да сторят всичко по силите си за спирането на този акт на помрачение на ума и въвличането на най-малките и чисти по сърце в това събитие, проява на най-висша форма на разложение в нравствените и морални принципи в обществото ни.

Като отправяме искрена молитва към Господ Иисус Христос да просвети сърцата на всички, които се готвят да участват в непристойното събитие в София на 17.06.2023 г., да укрепи хората, от които зависи спирането на предстоящото събитие и да им даде разум да познаят Истината.

Източник: bg-patriarshia.bg

 

 

Коментари

  • медиен експерт

    16 Юни 2023 22:31ч.

    Ами бийте цял ден камбаните, както е по време на опасност. НЕ само да ми пишете някакви никакви декларации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакви камбани. Либерастите не дават.

    16 Юни 2023 22:33ч.

    Ще последва нота от Посолството и масов протест на педерасти и ретитутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    17 Юни 2023 12:23ч.

    Боят трябва да е по главите на евроатлантическите красиви и умни либерасти,които са също като камбаните - кухи,с дълъг език и издават звук само когато някой ги удари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    16 Юни 2023 22:36ч.

    Вижте Ердоган какво прави-пълна забрана!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    16 Юни 2023 22:42ч.

    По този въпрос - браво на Св. Синод! Очакваме обаче подобно осъждане на насилствените действия на режима в Киев срещу УПЦ - МП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп

    16 Юни 2023 23:23ч.

    За девиантите и техните ръководители, три пъти - АНАТЕМА ! АНАТЕМА ! АНАТЕМА ! И Бог да пази България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    16 Юни 2023 23:41ч.

    Първо не съм видял поп да проповядва.Второ, всичката останала мерзост на църквата, много е да се изброява.Трето, както каза и първия, бийте камбаната попища, ако има останали истински между вас следващи Христос на кръста!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Юни 2023 23:58ч.

    Браво бе, вие решихте да се задействате... ми що не почакахте до понеделник? Стягайте се, че това в Усрайна и вас ще последва, ако продължавате да мълчите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Robota

    17 Юни 2023 0:29ч.

    Ei, nai-nakraia! Setiha se che syshtestvuvat...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    17 Юни 2023 0:35ч.

    Браво на българската православна църква! България незабавно трябва да изгони всяка пропагандна лъгъбътъ сган, незабавно изгонване на сащническия посланик от България с всичкия му агентурен персонал! България е християнска страна с християнски семейни ценности! Извращенията, идващи от страната на сатаната - гейсащ, трябва да ги пращаме там! Незабавно закриване на БХК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакам шествие на духовниците

    17 Юни 2023 1:08ч.

    И за камбаните и идеална идея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беда е че служат НЕМУ

    17 Юни 2023 2:03ч.

    а не на америк.бази окупирали бг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    17 Юни 2023 2:52ч.

    браво! сега анатемосайте тагарев че иска да тъпче украйна с оръжие да се избиват люде человечески!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    17 Юни 2023 11:50ч.

    Обаче църквата не е толкова смела, за колкото се представя; тя би трябвало да говори в този дух отдавна, против изобщо сексуалните отношения извън брака, само че православните в някаква степен следват духа на времената и говорят дотолкова, доколкото все пак в обществото има подкрепа, в някакъв смисъл следват тенденциите в света, като просто заемат консервативната позиция на светските сили. Има и позиции, които никой невярващ не би заел, те също трябва да се казват и отстояват. Защото иначе не сме спирачка за нищо, деградацията е в ход, а ние отчитаме, че сме казали нещо по въпроса, когато е вече късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    17 Юни 2023 12:55ч.

    Наистина църквата закъсня с осъждането на откровена та и натрапчиви пропаганда на половите девици и сред подрастващите, но по-добре късно отколкото никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подрастваща полова девица

    17 Юни 2023 13:56ч.

    каква ти пропаганда, мен и без пропаганда абсолютно секи е готов да ме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    17 Юни 2023 15:00ч.

    Извинявам се, но не забелязах че редакторът е променил написаното. Имах предвид половите девиации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Юни 2023 17:07ч.

    Защо това нещо го изнасят в последния момент, един ден преди содомисткото парадиране? Едва сега ли разбраха, че днес ще извършват тази гавра пред Паметника на Съветската армия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинага

    17 Юни 2023 17:52ч.

    поклон, че застанаха на страната на заплашините от пе.до.илство деца и младежи…, за разлика от папата, който смята , че те имат специално място в рая…да не забравяме, ….хиляди скандали около темата и ватикан говорят сами

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи