Светият синод: Молете се за патриарха, приет е във ВМА с белодробно заболяване

Светият синод: Молете се за патриарха, приет е във ВМА с белодробно заболяване

Патриархът и Софийски митрополит Неофит е хоспитализиран във Венномедицинска академия (ВМА) заради белодробно заболяване, съобщи Светият синод.

Оттам призоваха миряните да се молят за бързото оздравяване на патриарха.

Ето и цялото съобщение:

„Обични в Господа братя и сестри,

Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване.

Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП.“

Коментари

  • Виктор

    29 Ное 2023 11:53ч.

    Господ здраве да му дава, и дано се оправи бързо, че след снимката от онзи ден в синодът, нищо чудно Пеефски да пожелае да стане патриарх и без това върви страшна нишка с църковните имоти и финанси, още от времето на Илия Павлов ментор на "ДП-10"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vladimir Phillipov

    29 Ное 2023 13:13ч.

    Боже, дай здраве на Патриарха Неофита. Без него къде сме? Той ни е единствената останала опора. След дядо Максим той бе единственият негов отечествен наследник, който крепеше нацията. Боже, моля те помогни ни да го имаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Ное 2023 15:29ч.

    Горещо се присъединявам, със смирена, но настоятелна молитва към сина Божий и неговата Майка, за помощ към Българския Патриарх Неофит, да има крепко здраве и живот още много години! И към многострадалният и православен български народ, да не допусне недостоен негов заместник, ако се наложи, от типа на Николай Пловдивски и креатури на Вартоломей и Козяк .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да даде Бог здраве и дълъг живот

    29 Ное 2023 15:26ч.

    на нашия Патриарх. И дано се смили над нас, защото без него съвсем ще осиротеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи