Свещеник бе отлъчен от Католическата църква след като нарече папа Франциск "йезуитски масон, свързан със световните сили"

Свещеник бе отлъчен от Католическата църква след като нарече папа Франциск "йезуитски масон, свързан със световните сили"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свещеник от Тоскана бе отлъчен от Католическата църква след като нарече папа Франциск "антипапа узурпатор", съобщава "Гардиън".

Речта на отец Рамон Гуидети пред паството в църквата "Свети Раниери" в Гуастиче, селце в тосканската провинция Ливорно, беше по повод първата годишнина от смъртта на предшественика на Франциск, Бенедикт XVI.

Във видеозаписа на проповедта, който беше разпространен в интернет, Гуидети нарече аржентинския понтифик, с предишно име Хорхе Марио Берголио - просто "г-н Берголио", преди да го опише като "йезуитски масон, свързан със световните сили, антипапа узурпатор".

Гуидети казва още, че Франциск има "мъртъв поглед в небитието", за разлика от "добрия Бенедикт".

Според съобщенията той е бил аплодиран от част от паството си.

Отлъчването му от църквата обаче дойде бързо. Симоне Джусти, епископ на Ливорно, издаде декрет, в който се казва, че Гуидети е "извършил публично акт от схизматично естество", и нареди той да бъде отстранен от длъжността енорийски свещеник на Свети Раниери в Гуастиче. Епископът предупреди другите свещеници "да не участват в никакви негови церемонии или други култови практики", тъй като това ще доведе до "много сериозно наказание, а именни отлъчване".

Гуидети, който е известен в селото с предишни критики срещу папа Франциск, заяви, че се гордее, че е отлъчен, и добави, че това е "знак на гордост да бъдеш извън тази църква, която е тирания".

"Спокоен съм", каза той пред радио Domina Nostra, радиопредаване, водено от Алесандро Минутела, друг свещеник, който беше отлъчен, след като нападна папа Франциск. "Но съм изумен от скоростта, с която се спусна гилотината. Ще рамкирам декрета и ще го окача на стената - това ще бъде нещо, с което ще се гордея".

Източници: epicenter.bg, video.corrierefiorentino.corriere.it

 

 

Коментари

  • Теа посредници кво общо имат с проповедите на "божия наместник"

    05 Яну 2024 8:37ч.

    Намирисват на тръеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    05 Яну 2024 9:07ч.

    Едно от обещанията на Христос е да пренареди йерархията, след Второто Си пришествие и мнозина от първите ще бъдат последни и от последните първи. И с тази нова подредба, когато Той е видим за Своите и управлява директно, ще се изгражда Царството Му на земята. Той ще съди първо пастирите и свещениците, т.е. настойниците на лозето и няма да ги намери всички достойни. Няма „клауза“ за непогрешимост на църковните йерархии, затова те не могат да проповядват себе си като такива. Благодатта в църквите протича чрез индивидуалните човеци в индивидуалните сърца и не винаги е резултат от безупречно управление. Естествено, добрият вариант е по-горният от теб да е винаги прав и вдъхновен от Духа, но е много показателно, че Христос отличи за вярата и чистотата им човеци, които бяха самостоятелни, като тръгнем от самаряни, самарянки, проститутки и т.н., което означава, че съвестта и сърцето на човека стои преди всичко друго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Яну 2024 11:06ч.

    Мм, имаше там нещо, че Папата е непогрешим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Яну 2024 9:09ч.

    Папа ЧеГевара дела Серна и Берголио си е комундел, ето защо е толкова безочлив и безбожен йезуит и сатанист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    05 Яну 2024 9:15ч.

    викторчо, превъзбудил си се рано заран. пишеш глупотевини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    05 Яну 2024 9:51ч.

    Този аржентинец, когото наричат "земен наместник на бога" съсипва католицизма. Не че Ватиканът не е една голяма и богата корпорация, но до преди да почнат да приравняват педерастите със семействата, приличаха донякъде на християнска църква. Сега вече и техните попове СХВАЩАТ, ЧЕ ХРИСТИЯНСТВО В КАТОЛИЦИЗМА НЯМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    05 Яну 2024 21:58ч.

    Ще го пиша винаги и навсякъде: вероотстъпниците -католичари вървят към пълно отричане от Спасителя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Яну 2024 11:12ч.

    Тази година в половитата свят ще има избори. Във Ватикана отдавна има група, която рита и блъска Бергорио да се маха от Паският престол. Може и във Ватикана да се получат избори тази година с Божията милост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    05 Яну 2024 13:40ч.

    ...ВАТИКАНА ОТДАВНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ГЛОБАЛНА МАФИОТСКА ЦЕНТРАЛА ПОДЧИНЕНА И ПРЯКО РЪКОВОДИНА И КОМАНДВАНА ОТ ЦРУ НА САЩ... ...ВАТИКАНА РАБОТИ САМО В ИНТЕРЕС НА САЩ И ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКА И ДЕЙСТВА КАТО ИЗПЪЛНЯВА САМО ЗАПОВЕДИТЕ, НАРЕЖДАНИЯТА, ИНСТРУКЦИИТЕ И УКАЗАНИЯТА НА ЦРУ НА САЩ И ИЗПЪЛНЯВА БЕЗУСЛОВНО И БЕЗМИСЛОВНО САМО ЗАДАЧИТЕ И ЦЕЛИТЕ И ПОРЪЧКИТЕ НА ЦРУ НА САЩ... ...ВАТИКАНА ОТДАВНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В НАЙ - ГОЛЯМАТА В СВЕТА ПЕРАЛНЯ ЗА ПРАНЕ НА НАЙ - МРЪСНИТЕ МАФИОТСКИ ПАРИ, ПРИДОБИТИ ПО - ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПНИ НАЧИНИ НА ГЛОБАЛНАТА МАФИЯ НА САЩ И КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД... ...ВАТИКАНА ОТДАВНА Е ЦЕНТЪР НА ПЕЕРАСТИЯТА, А ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ Е И НАЙ - МОЩНАТА ПРОПАГАНДНА ЦЕНТРАЛА НА ЦРУ НА САЩ ЗА ПРОПАГАНДА И НАЛАГАНЕ НА ДЖЕНДАРИЯТА И ВСЯКАКВИ САТАНИНСКИ И ЛГБТВГЗ И Т. Н. ИЗРОДСКИ ДИВОТИИ... ...НО ТОВА Е СЪВСЕМ ЛОГИЧНО И ОЧАКВАНО КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, КАКВИ ЧУДОВИЩНИ, ГНУСНИ ЖЕСТОКИ ИЗТЕЗАНИЯ, ГАВРИ, МЪЧЕНИЯ И УБИЙСТВА СА ИЗВЪРШВАНИ МАСОВО ОТ ВАТИКАНА ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ЧРЕЗ НЕЙНАТА СПЕЦИАЛНА СЛУЖБА - "ИНКВИЗИЦИЯТА"... ...НАКРАТКО - СЕГА ВАТИКАНА Е НЕЩО КАТО ФИЛИАЛ, НЕЩО КАТО СТРУКТУРА, НЕЩО КАТО СЛУЖБА, НЕЩО КАТО ЦЕНТРАЛА НА ЦРУ НА САЩ... ...А КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗЛОДЕЙСТВА ВЪРШИ ЦРУ НА САЩ ПО СВЕТА Е ОБЩОИЗВЕСТНО...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанас Шалапатов

    06 Яну 2024 10:24ч.

    Папата е лъжеучител, лъжепророк и антихрист за което ву писах да се покае https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02hSa2j4W5BrMUsovD8eyTCWxs1eX4s46FYzsFWfiEYDCc4Z9EXYaDs3hxfATEhaskl&id=100008047303426

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Реджов

    07 Яну 2024 7:55ч.

    Викторчо, имаш бръмбари в тиквата, братле. Лекувай се, ако въобще може !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи