Св. Синод поиска от КЕВР токът за църкви и манастири да не е промишлен

Св. Синод поиска от КЕВР токът за църкви и манастири да не е промишлен

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Св. Синод излезе с декларация, с която иска от КЕВР токът за църкви и манастири да не е промишлен, съобщи NOVA.

Поради високата цена на тока религиозните храмове изпитват сериозни затруднения да плащат скъпите си сметките. А те се оскъпят от това, че са третирани като "стопански клиенти".

Според БПЦ токът в църквите служи за битови цели, а не за печалба и производство, затова трябва да бъдат третирани като битови потребители.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • тралала

    28 Яну 2023 23:46ч.

    Защо тогава църквата продава свещи, например. ДА не говорим за едни гривнички със светии, които са изключителен кич. И защо светите люде си позволяват да се делят от убогите детски градини и училища например. Вярата е изключително важна, но в момента българската църква не желае да бъде водач на българския народ. Ако има разумни хора в църквата, нека се замислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Защо тогава църквата продава свещи, например"

    29 Яну 2023 5:36ч.

    По тъп въпрос не можа ли да произведеш? Прочее ако България беше държава с достоен народ, отдавна всички щяхте да питате кой не само приравни болници, училища, университети, църкви, манастири с промишлени предприятия. И да му търсите отговорност и за набутването ни в "борсата", за закриването на аеците в Козлодуй и Белене, за ликвидирането на мариците, за продаването на останалите марици. Но вий сте и ще си останете страхливи чичовци под полите на булките си. И ще ликвидирате България заради чичовския си страх пред поредния бей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Но вий сте и ще си останете страхливи чичовци под полите на булките си. И ще ликвидирате България заради чичовския си страх пред поредния бей."

    29 Яну 2023 7:43ч.

    Боже, ти ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи