Супермоделът Татяна Патиц почина на 56 г.

Супермоделът Татяна Патиц почина на 56 г.

На 56 години почина Татяна Патиц, манекенка от елитната група супермодели, които красяха кориците на списанията през 80-те и 90-те години, предаде АП. Смъртта на Патиц в Санта Барбара, Калифорния, беше потвърдена от нейния агент в Ню Йорк Корин Николас от агенцията „Модел КоОп“. Николас каза, че причината е заболяване, но не даде повече подробности.

Патиц, която е родена в Германия, израснала в Швеция и по-късно изградила живота си в Калифорния, беше известна като част от елитна група „оригинални“ супермодели, появяващи се във видеото на хита „Freedom!’90“ на Джордж Майкъл. В него тя участва заедно с Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл и Синди Крофорд.

Патиц беше любимка на модния фотограф Питър Линдберг, който подчерта естествената й красота в прочутата си снимка от 1988 г. „Бели ризи: Шест супермодела, Малибу“. Линдберг я снима после и за корицата на британския „Вог“ от януари 1990 г., което според списанието кара Джордж Майкъл да покани манекенките за прочутото си видео.

Списанието цитира своя глобален редакционен директор Анна Уинтур, която казва, че Патиц „винаги е била европейският символ на шика, съчетание от Роми Шнайдер и Моника Вити, много по-малко забележима от колежките си - по-загадъчна, по-зряла, по-недостижима - и това имаше своята привлекателност“.

В интервю от 2006 г. Патиц изрази мнение, че златният век на супермоделите е приключил. „Беше една истинска епоха, защото притежаваше блясък", каза тя, цитирана от списание „Престиж Хонконг“. „Сега начело са знаменитостите и актрисите, а моделите са напълно изтикани на задната седалка.“

Тя също така отбеляза, че моделите по нейно време са имали по-здрава физика. „Жените бяха здрави, а не тези мършави малки модели, на които никой вече не знае имената“, каза Патиц.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • ловим бас !

    12 Яну 2023 12:55ч.

    3 X Phizer или 3 X Moderna

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    12 Яну 2023 14:48ч.

    Предходния "ловим бас" - взехте ми "текста от ръцете/клавиатурата". Само да добавя - в правилните страни поголовно ги "тръшка" внезапна смърт във всички възрасти. Но не си мислете че е свъзрано с това, за което си мислите. Няма никакви данни за това (смех), защото никой не пита (по инструкция) дали човекът е бил "пфайзиран" или "модериран".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    12 Яну 2023 17:27ч.

    Бог да я прости! Една от най-красивите естествени модели, истинско съзвездие бяха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи