Строителни работници блокираха движението на пътния възел „Белокопитово“ на магистрала „Хемус“

Строителни работници блокираха движението на пътния възел „Белокопитово“ на магистрала „Хемус“

Работници на „Автомагистрали - Черно море“ блокираха движението на пътния възел „Белокопитово“ на автомагистрала „Хемус“ и се включиха в националния протест на строителния бранш. Екипи на полицията пренасочват движението по алтернативни маршрути. Протестни действия на същото място са предвидени на 28 и 29 юли, съобщава БТА.

„Настояваме за незабавно изплащане на средствата за работни заплати в сектора и тяхната спешна актуализация за покриване на кумулативната инфлация в страната. От неразплатените близо 720 милиона за извършени строително-монтажни дейности, около 100 милиона са дължими средства за заплати на работещите в засегнатите строителни фирми“, се посочва в протестна декларация на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, Синдикат „Пътно дело“ към КНСБ и Синдикалната организация в „Автомагистрали – Черно море“ в Шумен във връзка със ситуацията в строителния бранш. Поради опасността от закриване на фирми и трайна загуба на работна ръка, настояваме за гаранции за финансова стабилност на българските строителни фирми, чрез продължаване дейността на всякакъв вид строителни обекти, се посочва още в декларацията. 

Тя е изпратена до Мирослав Иванов, изпълняващ длъжността председател на Народното събрание, премиера в оставка Кирил Петков, министъра на финансите в оставка Асен Василев, министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов, инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, и инж. Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Българската браншова камара. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Започнаха протестите на пътните фирми в цялата страна. В София участниците се събират в района на Народното събрание и покрайнините.

    27 Юли 2022 12:05ч.

    Тези защо не протестират в Банкя, ул. „Жан дьо ла Фонтен“ 15? "Боко взе парите."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    27 Юли 2022 14:54ч.

    Фирмите на хранилка на ДПСЕРБ, протестират на повикване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи