Строители блокираха АМ "Хемус"

Строители блокираха АМ "Хемус"

Снимка: БТА

Пътните строители от "Автомагистрали-Черно море" блокираха движението по магистрала "Хемус" край Шумен. Час преди обявения протест те излязоха на пътното платно на пътен възел "Белокопитово", предава Нова тв.

От компанията настояват държавата да им изплати 26,7 млн. лв. за извършения миналата година ремонт на участък от АМ "Тракия".

Заради липса на средства преди седмица строителите обявиха, че са принудени да съкратят над 500 души. От компанията са категорични, че протестните им действия не са политически.

Хората са с плакати "Искаме парите си", "Искаме запазване на работните места". Също така опънаха и 100-метров трибагреник и се зарекоха, че ще блокират пътища до успех и приеха нарочна декларация. 

"Ще разпъваме знамената, колкото е нужно. Ще затваряме пътища, докато не ни платят. Нашето търпение е изчерпано", обяви пред протестиращите Асен Тодоров от дружеството и бе категоричен, че протестът е изцяло синдикален.

Коментари

  • Шефовете им кои са? Защо ги няма на протеста?

    28 Март 2022 13:23ч.

    Шефовете им са излапали парите и сега пускат работниците да искат излапаните пари, да им ги плати държавата втори път. Да си ги искат о своите шефове. Няма да им ги плащат обикновените българи по сто пъти. Да протестират пред шефовете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи