Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха за засилване на военното присъствие на САЩ в региона

Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха за засилване на военното присъствие на САЩ в региона

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен

Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха днес за засилване на военното присъствие на САЩ в региона, предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че държавите от т. нар. Букурещка деветка (Б-9) са отправили своя апел броени месеци преди една от тях - Литва, да приеме срещата на върха на алианса през юли.

Трябва да направим всичко необходимо, "за да увеличим американското присъствие в нашия регион, на източния фланг (на НАТО), що се отнася до войници и военна техника", заяви румънският министър на външните работи Богдан Ауреску след среща с колегите си от Б-9 в полския град Лодз (б. ред.: на полски Лудж). Той се аргументира, че "солидната отбрана" ще послужи като "силен възпиращ фактор" пред "дестабилизиращото поведение" на Русия. "Това е единственият език, който Русия разбира", подчерта Ауреску.

Румънският външен министър призова по-конкретно за "повече противовъздушна отбрана, по-голям зенитен капацитет на територията (на страните от Б-9 и) повече средства за наблюдение и разузнаване".

Държавите от източния фланг на НАТО също така обещаха допълнителна подкрепа за Украйна, за да отблъсне руските нашественици.

"Приоритет от сега нататък е да помогнем на Украйна да спечели тази война", изтъкна Ауреску. Той даде да се разбере, че страните от Б-9 подкрепят присъединяването на бившата съветска република към НАТО.

Форматът включва България, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Латвия и Естония.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Защо НАТО не се разформирова, когато се разформирова Варшавския договор?

    01 Апр 2023 8:30ч.

    За какво са ни били тия от Държавна сигурност, за какво са ни тия военни пенсионери днес с големите пенсии, след като държавата се оказа гола! За какво изобщо е бил труда на хората отпреди 1989?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото целта

    01 Апр 2023 9:24ч.

    винаги е била разгрома на Русия. През годините англосаксонците бавн3се доближаваха до границите с Русия. Американците разполагаха разни ПРО и ПВО системи като се готеиха за удар. Същото време лъжеха, чр били насочени срещу Иран. Разполагането се обезсмисли в момента в който руснаците успешно внедриха хиперзвука на въоръжение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама, разбира се, че всичките българи искат засилване на военното присъствие на САЩ

    01 Апр 2023 9:48ч.

    само дето не сте ги питали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо бе серсеми?

    01 Апр 2023 12:07ч.

    Защо вървим, направо летим към пропастта. От кого ще ви защити НАТО? Те една Украйна не могат да защитят, че до нас опрели! Една малка бойна група от пет-шест милиона китайци ще ги разкатае за нула време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България призовава?

    01 Апр 2023 8:35ч.

    Коя България? Някой изобщо има ли намерение да се съобразява с българския народ и с националната сигурност на страната ни? Шепата платени слуги на американската Дълбока държава да си вземат партакешите и да отиват при кукловодите си. А преди това - на фронта в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    01 Апр 2023 8:52ч.

    Точно! България ще призове, когато поне 80% от народът го заяви, например на референдум. Или пък се избере партия с абсолютно мнозинство и от Народното събрания да се каже, че България иска повече НАТО. Сега, когото и да питаш, няма да иска войски на НАТО в България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бакунин

    01 Апр 2023 9:30ч.

    Българите утре ще гласуват за партиите на войната, защото мнозинството няма да иде до урните. После някой им бил виновен. Остава да чакаме да дойдат ракетите от изток заслужено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    01 Апр 2023 10:33ч.

    Шепата сте вие. Един файтон дърти комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стадо

    01 Апр 2023 11:00ч.

    Овцете призоваха касапа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм сигурна, че си прав. Опитват се платените

    01 Апр 2023 14:33ч.

    журналистутки да го внушат, но не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Апр 2023 15:05ч.

    Ей продажно либеррално мекере , във твоята прогнила джендър глава все комунисти се върти . Какви комунисти те гонвят бе хапльо въшлив ? Ами безпартиините хора къде ги слагаш бе мухльо неграмотен . Че ние сме десет пъти повече от комунистите и се борим да не се раждат повече такива продажни мекерета като теб .И ще се борим докато не постигнем целта си да ви унищожи продажното котило до девето коляно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Апр 2023 15:21ч.

    само че на теб няма да дадем свободно да напуснеш България . Те избраха свободата Всичко започна на Първи април - 1 април 1980 г., когато кубинец с кола блъсна портите на перуанското посолство, което послужи като сигнал за почти 10 хиляди кубинци, които започнаха да щурмуват посолството, за да получат политически убежище там. Фидел Кастро действаше в тази ситуация извън кутията: той не стреляше по обезумялата тълпа с картечници, а напротив, улесни всички да напуснат Куба. На кубинците, желаещи да напуснат остров Либърти, беше разрешено да напуснат страната по море от залива Мариел, на 25 мили западно от Хавана. Така започва и завършва „кризата Мариел“ (The Mariel Boatlift Crisis), в резултат на която до края на 1980 г. около 125 000 кубинци (т.нар. „мариелитос“) напускат Куба. Наивният президент на САЩ Джими Картър нарече корабите и лодките, напускащи залива Мариел и тръгнали към Флорида, "флотилия на свободата" - не подозираше каква свиня му подхлъзна Фидел. Факт е, че кубинският лидер позволи на 2746 престъпници, паразити, дисиденти, психично болни и, казано по-съвременно, „професионални блогъри“ да напуснат страната. Така Кастро уби два заека с един камък: от една страна, той облекчи бремето върху кубинския бюджет (в страната имаше по-малко ядещи и недоволни, затворите и психиатричните клиники бяха опразнени), а от друга страна, подхлъзна прасе на американците. Малко хора знаят, че преди свалянето на диктатурата на Батиста през 1959 г. потокът от имигранти в Съединените щати от Куба е бил по-голям, отколкото от всички страни от Централна и Южна Америка взети заедно. То беше по-значимо, отколкото от Африка и Океания, отколкото от такива демографски гиганти като Китай, Индия, Иран, Турция, Пакистан и Индонезия. rusfact.ru

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Призоваха" продажните марионетки,

    01 Апр 2023 8:35ч.

    не оцеляващите търсят бюджетни разходи. Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    01 Апр 2023 8:36ч.

    Изпълзяха националните предатели от дупките си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Апр 2023 8:40ч.

    Слуховете за бъдеща война и участие на наши момчета са силно преувеличени, нали ? Въпроса е не политическото решение за това, което е предрешено, а дали българите ще се вдигнат срещу това да участват в чужда война ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Апр 2023 9:20ч.

    Слуховете че ще участваме със воиски във украйна не са преувеличени ,а са вярни .Май че не си чел какво каза вчера Виктор Орбан ,че ЕС смята да изпрати мироопазваши воиски във украйна .А отговоръ на Русия беше че тези воиски ще станат легитимна цел за Руската армия .Така че не се само успокоявай ,ами приеми нещата за реалнни ако спечелят утре партиите на войната .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    01 Апр 2023 12:40ч.

    Това, което е написал е ирония, Вълчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    01 Апр 2023 14:33ч.

    Вярно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Апр 2023 15:09ч.

    Иронията е неуместна във случая ,щото тук се касае за човешки животи във това число и Български . Ако ние Българите си мислим че всичко е на майтап жестпоко се лъжем . Световната буря така ще ни удари че свят ще ни се завие и няма да знаем на кой свят се намираме .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    01 Апр 2023 8:51ч.

    Утре американците ще си осигурят правителство в България което ще се опита да ни вкара във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те вече са си го осигурили с командировката

    01 Апр 2023 14:25ч.

    на шефа на Информационно Обслужване - една седмица персонализиран инструктаж на място - как се печелят избори с нечувано мнозинство. Светъл пример - бай Дън спечели с историческите 82 милиона гласа, нечувана избирателна активност, БЕЗ дори да прочистват избирателните списъци, както впрочем и у нас! MAGA феновете все още се опитват да докажат, че това е ... шега. Но не е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tatiVladi

    01 Апр 2023 8:57ч.

    По съвпадение в Сената на САЩ преди дни е внесен проектозакон даващ право да се финансират мултинационални Румъно-Молдаво-Българо-Грузински сили желаещи да опазват мира в държавите от Черноморския регион ... https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/804/text?s=1&r=16

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    01 Апр 2023 13:15ч.

    Тъжното в цялата тази история е, че единствено българите нямаме никакъв интерес от включването ни в този конфликт. Според моето скромно мнение, целта е да бъдем тотално унижени като нация, която дължи освобождението си след 500 годишно робство именно на тези, срещу които ни изправят да воюваме! Нашите продажници не ги броим. Те просто са инструмент в ръцете на глобалистките сили, чиято цел е унищожаването на националната държава като такава! Без значение дали става въпрос за българи, грузинци или молдовци. Имаше един нашенец, назначен за президент, който каза, че българите нямат нужда от собствена писменост. В Молдова ги принудиха да приемат румънския език като официален - това е все едно да принудят англичаните да пишат по американски. Въобще, драги ми съфорумци, светът е качен на шейна, която с бясна скорост се движи към Тартара!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    01 Апр 2023 9:17ч.

    Усещате ли как ни пързалят към участие във войната, докато от телевизора твърдят, че няма такова нещо? Спинкайте си сладко, стойте си на топло, като ви напече под онези части вече ще е късно. Не знам дали е от отчаяние или от тъпо безразличие, но българите предадоха страната си на "съюзниците". Време е да обявим официално, че България вече не съществува, има само територия, ръководена от САЩ с население, което е част от обоза на американската армия - чистачи, теляци и пушечно месо, да загива вместо американските войници в обречени войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига си се всйкал

    01 Апр 2023 9:22ч.

    Битката за България те първа започва. Тази година и догодина ще са критични. Или ще докажем,че сме народ с характер или не. Киро Бойко и останалата козяшки фекална маса са прекалено малко дори и с фирижирането от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предадохме се още през соца

    01 Апр 2023 10:30ч.

    Кога се "гърчеехме" с саксочалгата на уж прогреса , та кръщавахме и децата с техни имена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онзи прекрасен човек ло**р...

    01 Апр 2023 14:34ч.

    предстои да ни демонстрира хакерския си талант. Боку май кандиса да се вземат с Политическия Проект, е, при условие, че хвърлят про100то под автобуса. Изобщо - драма. Про100то само ще се отстрани от пътя към стабилността. То се е записало вече в историята като Спасител! Вероятно вече е и възнаградено подобаващо. Лесно ще забрави за борбЪта си с корупцията, и ето ви - безгранична стабилност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той се аргументира, че "солидната отбрана" ще послужи като "силен възпиращ фактор" пред "дестабилизиращото поведение" на Русия. "Това е единственият език, който Русия разбира", подчерта Ауреску.

    01 Апр 2023 9:27ч.

    и на този му е празна тиквата, колкото градинска лейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И този точи зъби да отхапе парче от Украйна!

    01 Апр 2023 18:23ч.

    Стара руманска мечта... Нека да става "силен възпиращ фактор" срещу Русия - Ние пък, НЕ искаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влахундерите имат традиция

    01 Апр 2023 21:01ч.

    влезли са с 600 000 души в СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акушерка

    01 Апр 2023 9:32ч.

    Българският народ и само българският народ е виновен ако бъде въвлечен във война, защото утре няма да гласува или ще гласува за партиите на войната. Изгоряха ви мъжките чада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    01 Апр 2023 9:36ч.

    Изличаването не е вече зад хоризонта, а ясно видимо пред плебса тук. Дали в цялостта си го вижда или не, хомота е добре стегнат, наочниците прилепени и сега борбата е да се "конструира" Камшика! А какво бръщолевят продажните, лъжливи медии на мисирките за доомайване на стадото преди вкарването му в скотобойната, то така или иначе не успява да доразбере в детайл. Остава само надеждата, че в предсмъртен гърч, все някоя "единица" от него ще нанесе поне един точен, финален къч!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ifhchcbchch

    01 Апр 2023 9:43ч.

    Аз прочетох, че румънският пумпал е призовал! Никъде не видях ние да сме призовали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Апр 2023 9:54ч.

    Байдън го каза. Ние сме на предната линия на фронта. Аз не съм чул президент или някой от политиците ни да му се е опънал. Така че лека полека ни подготвят за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ifhchcbchch 01 Апр 2023 9:43ч.

    01 Апр 2023 9:56ч.

    румънците искат Молдова и малка част от Украйна, поляците - Галиция, Унгария - свойто си. Това може спокойно да мине за национални интереси на тези държави. Какъв е националния интерес на България в този конфликт? единственото, което ми идва на ум е индулгенция на целия ни продажен "елит" и парите им, изнесени навън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    01 Апр 2023 14:32ч.

    Бай Дън да го ду...а! А ние да не ходим за гъби утре, а срещу военолюбците продажни! Масово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • националния интерес на България в този конфликт

    01 Апр 2023 14:41ч.

    е много по-голям процент "интелектуалци" да хванат чуковете и баданарките и да докажат, че всички паметници, освен паметника на хамер. летци, се нуждаят от ... пролетно зачистване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адддд

    01 Апр 2023 10:05ч.

    всички продажници от пп дб и гроб в анадола за вечни времена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    01 Апр 2023 10:08ч.

    Каква дребна душичка и манипулатор се оказа Радев - бил против войната, нямало да даваме оръжия на Украйна, България била за мир! А сега, зад гърба на българите, действа най-нагло и срамно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    01 Апр 2023 10:19ч.

    Разбира се, че са призовали. Нали страните, където е имало военно присъствие на сащ просперират и са ни за пример- Ирак, Афганистан. И ние искаме такъв просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    01 Апр 2023 10:23ч.

    платените от американското посолство доларджии - ПРЕСтитутки и социолози вече цял месец зомбират хората, че изборите вече са спечелени от партиите на войната (ШАЙКАТА крадци на боко барселонски + КОХОРТАТА измамници на р.радев-мустафа). а целта им е съвсем прозрачна: да откажат умните хора да не гласуват и да "насърчат" идиотите да скочат в капана на войната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРЕСтитутки и социолози

    01 Апр 2023 14:47ч.

    А какво да речем за Домуса и брат му, които продадоха телевизия НОВА толкова сполучливо? Просто бизнес? Почетен гражданин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    01 Апр 2023 10:31ч.

    До като, си чешем езиците тук, ония правят каквото им наредят! Не народ ,а мърша сме всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    01 Апр 2023 11:05ч.

    Хората не могат да си въобразят и да противодействат на всичко, което се крие от тях, и то с десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както ни агитират

    01 Апр 2023 11:07ч.

    по пресата с лъжливите си проучвания, че изборите щели да се спечелят от гербаджиите и пепетата, като нищо резултатите ще бъдат нагласени да са наистина такива и като нищо тези две партии, които си казаха. че искат война, че ни вкарат във войната! Утре ще гласувам за Възраждане, както и всичките ми роднини, за да няма война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    01 Апр 2023 11:08ч.

    Туземната колониална администрация на триморския ренегат румен мустафа радев е недалновидна и не си дава сметка какво може да я сполети в недалечно бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Призоваваме правителството

    01 Апр 2023 11:14ч.

    да каже официално, дали това е вярно! И ако не е, да го публикува незабавно в пресата!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разследване на Диляна Гайтанджиева потвърждава намерението на американците да вкарат България във военен конфликт.

    01 Апр 2023 11:14ч.

    Автор: Гласове 13 Март 2023 САЩ подготвят влизането на България във войната. Това става ясно от обява за работа, според която американската армия търси лингвист с български език за мисия във „възможна военна зона“. Информацията е публикувана в обява за работа на компанията WorldWide Language Resources със седалище Файетвил, Северна Каролина. Компанията има договори за 529.2 милиона долара с Пентагона, като 501 милиона долара от тях са по договор с Американското командване за специални операции. Американската армия търси лингвист с български език за „мисия във възможна военна зона“ Според обявата за работа „Лингвист с български език Категория II” предстои сключването на договор на компанията с правителството на САЩ за тази позиция. Работата изисква допуск до класифицирана информация с ниво „Секретно“, като кандидатът за лингвист с български език трябва да покрие изискванията на американското командване. Според обявата кандидатът може да бъде назначен в съответната държава (в случая България), но да му се наложи да работи временно или за неопределено време в съседна държава, както и във възможна военна зона с повишен риск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мърша сме всички!

    01 Апр 2023 11:20ч.

    които вием денонощно тука и лижем кремълски сапоги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    01 Апр 2023 11:28ч.

    Ето го. Този е готов да взима пушката и да ходи да мре вместо американците за американски интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    01 Апр 2023 12:57ч.

    Простата ми женска глава не разбира тезата на "Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха днес за засилване на военното присъствие на САЩ в региона", предаде Франс прес. ... Действително ми писна от простотии като вируси, военни операции, смартфони, унищожаване на животни , грозде, ябълки и прочие... и най-вече на гадно образование и разсипана икономика и култура. Въпрос - Борисов и Киро дали някога са ходили на опера или на концерт в зала "България"!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И РОЗОВОТО НИ МАСЛО !!!

    01 Апр 2023 18:31ч.

    Сега и то им боде очите - било токсично - и него искат да го унищожат, освен "... животни, грозде, ябълки и прочие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги до Мери

    01 Апр 2023 13:07ч.

    Почти сигурна съм, че не са! То цялото им време е насочено главно да ни лъжат, колко са добри управници и как се "грижат" за благото на страната ни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    01 Апр 2023 13:41ч.

    Виждам, че сред изброените държави е Унгария. Интересно ще има ли някаква реакция от там след думите на румънеца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    01 Апр 2023 13:47ч.

    Кой е този "българин", който е подписал този ПРИЗИВ към хамериканаците? В това президентско правителство има ли някой нормален министър или всичките са зомбита? Като ги слушаш, един ден ти казват едно, след това започват да се самоопревергават, но казаното не можеш да го изтриеш. Тези СИЛОВИ министри кой им подава "информацията", от която се отказват след това? Но важното за тях е да изпълнят нарежданията на посолството, да пуснат фалшивите новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    01 Апр 2023 13:56ч.

    Интересно как Франс Прес и БТА споменатват България между страните, включени в т.нар. източен фланг, без да посочат лично представител, или изрично потвърждение от български държавен служител. Това си е чиста проба неправомерно обобщение, по-добре Франс Прес да осъзнае колко непопулярна е държавната политика на Франция спрямо протестиращите по френските площади и улици. А БТА по най-предателски начин повтаря това глупаво сведение през главите на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • -----

    01 Апр 2023 13:59ч.

    Сигурно ще има някакви изненади на православния Великден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Paul Craig Roberts

    01 Апр 2023 14:13ч.

    Това очаква васалите на Щатите: - като се започне от Южен Виетнам и евакуацията на американското посолство в Сайгон, - продължи с египетския президент Хосни Мубарак, който вярно служи на Вашингтон 30 години и почина на леглото в затворническа болница, и завършвайки с Афганистан и местните колаборационисти, вкопчени в шасито на транспортния "Херкулес" на ВВС на САЩ, излитащ от пистата на летището в Кабул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Ильо

    01 Апр 2023 14:14ч.

    Ясно е, че режимите на Демократическата партия на сащ в източна Европа, от тук на татък ще се крепят само на американските щикове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Апр 2023 14:15ч.

    Ако Нато се намеси директно в конфликта или с някакви си миротворци, ръководителят на Африканския корпус заявява, че ще воюва на страната на Русия, освен многото други потвърдили тази готовност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    01 Апр 2023 14:17ч.

    Хайдеееееее, вече осезаемо се усеща, че е неминуемо изтеглянето на НАТО в границите от 97г. Остава да видим дали ще е през глава, както стана в Авганистан, оставяйки въоръжението и всичко включително слугите им от налаганата ни коалиция на войната. Та тези слуги, бързат да си осигурят изтеглянето, за да не се наложи да висят по колесниците на панически изтеглящите се американски самолети! Само забележете колко панически Борисов заяви, че колкото и да не се понасят с ПП и ДБ са им наложили да се коалират за да стане истинска уйдурма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ръководителят на Африканския корпус заявява, че ще воюва на страната на Русия

    01 Апр 2023 14:57ч.

    :) и мангалите от Факултето така викат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    01 Апр 2023 15:14ч.

    Любомир Аламанов с призив за вота: Не им давайте да ни завлекат в миналото, гласувайте! Един от създателите на Българската асоциация на пиар агенциите (БАПРА), Любомир Аламанов, призова българите към избирателна активност на вота за парламент на 2 април. Не им давайте да ни завлекат в миналото. Отново. Само два дена до изборите... Знам, че ви е писнало. Знам, че сте уморени. Знам, че сте сърдити. Знам, че сте гневни. Знам, че имате друга работа. Знам, че искате малко почивка. Знам, че искате малко спокойствие. Знам, че ви омръзна различни партии и политици да ви дрънкат глупости. Знам, че се притеснявате за децата си, за бъдещето си, за настоящето, за всичко... И аз съм така. Май всички сме така. Но... Понякога в живота на човек има моменти, които са на кръстопътя на Съдбата. Моменти, които могат да предопределят бъдещето. Моменти, в които и най-малкото усилие може да промени всичко. Понякога малко усилие в подходящ момент може да промени всичко. Такъв момент може да се окаже в неделя", написа в профила си във Фейсбук пиар експертът. В неделя. Моментът, който може да предопредели как ще живеем следващите години. Дали в блатото на застоя или в опит да построим нормално бъдеще за децата. Всичко зависи само от теб. И от всички нас. Точно в този момент. Колкото и да сме изморени, отчаяни, обезверени, ядосани, това е моментът да положим минимално усилие. Да отидем и да гласуваме", призовава Аламанов. Излезте и гласувайте. Опитайте, поне за децата. Има как те да живеят в нормално бъдеще", завършва апела си популярният пиар експерт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    01 Апр 2023 15:21ч.

    Вълчо, той призовава, но за партиите на войната, в частност ПП/ДБ, с които отдавна е обвъзран. Така, че не бързай да публикуваш този призив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    01 Апр 2023 15:17ч.

    Докато не видя линк към статията, на БТА нямам причини да вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настоятелно искаме

    01 Апр 2023 15:18ч.

    да се цитира кой конкретно от България и от коя партия е поискал България да се включи в тази война?!? Това не е молба, а настояване, за да се разбере с какви пълномощия е направено и дали е съобразено с българското законодателство!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    01 Апр 2023 15:22ч.

    "призоваха днес за засилване на военното присъствие на САЩ" Хади, холан! Много хора, еситествено и аз, призоваваме засилване производството на млЕко, оттам производство на истенско сирене и кашкавал, и кисело млеко... и засилване производство на агнешко и друго мЕсо... Да не си измислят реднеците, че баш те са ни първи приоритет!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Призовавам

    01 Апр 2023 15:32ч.

    утре всички българи, които са против изпращането на българи във войната, да гласуваме масово са Възраждане!! Така ще си проличи народ ли сме или "мърша" и дали ще си продадем хубавата си земя и държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    01 Апр 2023 20:25ч.

    За ИЗрожденци "шменти-капели" - никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    01 Апр 2023 15:58ч.

    Джак е прав за Аламановите призиви. Четете къде дрънка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    01 Апр 2023 16:52ч.

    Мамалигата реве,защото присъединяването на територий към тях както си мислеха се отлага.Колкото до останалите глупости дето е сътворил даже няма смисъл от коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мамалигата има да връща една Трансилвания на Унгария

    01 Апр 2023 19:04ч.

    И не е само това за връщане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега по-горе е пуснал линк, превеждам с транслатора

    01 Апр 2023 19:04ч.

    (c) Дейности.— (1) СИГУРНОСТ.—Стратегията, установена съгласно подраздел (а), трябва да включва следните елементи, свързани със сигурността: (A) План за засилване на междуведомствената координация в Черноморския регион. (B) Оценка дали е препоръчителна ръководена от Съединените щати инициатива със съюзници от НАТО за увеличаване на координацията, присъствието и регионалната ангажираност между черноморските държави. (C) Стратегия за увеличаване на помощта за сигурността на черноморските държави, фокусирана върху Украйна, Румъния, България, Молдова и Грузия. (D) Приоритизиране на системите за разузнаване, наблюдение и разузнаване за наблюдение на операциите на Русия в Черноморския регион. (E) Оценка на стойността на създаването на съвместен, многонационален тризвезден щаб в Черно море, който да отговаря за планирането, готовността, ученията и координацията на цялата съюзническа и партньорска военна дейност в по-големия регион на Черно море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важна е подточка С

    01 Апр 2023 19:05ч.

    (C) Стратегия за увеличаване на помощта за сигурността на черноморските държави, фокусирана върху Украйна, Румъния, България, Молдова и Грузия. (

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демек

    01 Апр 2023 19:06ч.

    Окупиране до дупка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последното изречение убива! из _Introduced in Senate (03/15/2023) 118th CONGRESS 1st Session S. 804

    01 Апр 2023 19:12ч.

    (7) насърчаване на инициативата, предприета от централно- и източноевропейските държави за напредък в Инициативата на трите морета за укрепване на транспортната, енергийната и цифровата инфраструктурна свързаност в региона между Адриатическо море, Балтийско море и Черно море. ...................... .... SEC. 4. СТРАТЕГИЯ ЗА СИГУРНОСТ И РАЗВИТИЕ НА ЧЕРНО МОРЕ. (a) Стратегия за сигурност и развитие на Черно море.—Не по-късно от 180 дни след датата на влизане в сила на този закон, Съветът за национална сигурност, в координация с Държавния департамент, Министерството на отбраната и други съответни федерални департаменти и агенции, е упълномощен да ръководи междуведомствена стратегия за увеличаване на координацията с НАТО и Европейския съюз, задълбочаване на икономическите връзки, укрепване на енергийната сигурност, подкрепа на усилията за укрепване на тяхната демократична устойчивост и подобряване на помощта за сигурност с нашите регионални партньори в съответствие с ценностите и интересите на Съединените щати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    01 Апр 2023 20:23ч.

    И това за какъв ..й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    02 Апр 2023 0:58ч.

    Румънците нали получиха даром Северна Добруджа от Бисмарк, /пак при едни времена дето Западна Европа се бореше срещу царска Русия,/ уж за 100 години ама междувременно те построиха лагери на смъртта за българите и прочистиха територията че през 1978 г там да няма наши сънародници…и сега искат същото от Украйна. Затова са толкова напористи за американски войски!?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    02 Апр 2023 7:04ч.

    Предполагам призовавването се заплаща добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи