Стопява се разликата между Макрон и Льо Пен

Стопява се разликата между Макрон и Льо Пен

Във Франция се затяга интригата преди президентските избори в неделя. Остават прогнозите за победа на президента Макрон и балотаж с лидера на "Национален сбор" Марин льо Пен.

В края на кампанията изходът от балотажа вече не изглежда сигурен. Според последните анкети крайнодясната кандидатка Марин льо Пен може да получи между 47% и 48,5% от гласовете на втория тур. Така победата е в рамките на статистическата грешка.

Днес е последния митинг преди вота на льо Пен, която за последните две седмици затвърждава позицията си сред избирателите с крайнодесни убеждения, за сметка на другия крайнодесен кандидат Ерик Земур. Очаква се обаче на балотажа тя да се възползва от гласовете на неговите привърженици.

Льо Пен обеща на избирателите да се погрижи за парите им. Тя повиши рейтинга си и подобри имиджа на своята партия, като се отказа от най-агресивната си реторика, без обаче да промени антиимигрантската ѝ платформа. Какъвто и да е изходът, с тази предизборна кампания Марин льо Пен прави сериозна стъпка по пътя към целта на политическата си кариера.


Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    07 Апр 2022 18:44ч.

    Успех на Льопенката, умирам да чуя послеквичът ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    07 Апр 2022 22:24ч.

    Айде , сопрете се малко с тези “крайнодясна”, “крайнодесен”. Че ще вземете да ми изкарате ча повече от половината французи са крайнодесни. Ами не са, просто не са глобалистки либерална джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Францизите, известни с това, че са сред победителите над нацистка германия, както и с героичните си битки с нея,

    07 Апр 2022 22:43ч.

    както и с доброволците на Източния фронт и със защитниците на Райхстага, не може да имат крайнодесни партии по дефиниция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доброволците на Източния фронт са исторически факт

    09 Апр 2022 17:05ч.

    Предимно елзасци, но не само. Бият се до последно, отрядът на Фене (дивизия "Шарлеман") е сред последните защитници на Райхстага, дори когато немските СС-овци се отказват... И все пак. Франция като цяло остава антифашистка страна. Изстъпленията на хитлеристите в Орадур сюр Глан не се различават от зверствата им в Русия, Полша, Югославия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • x 2

    09 Апр 2022 17:12ч.

    Голистите, както и комунистите-антифашисти са в пъти повече от френските фашисти. Веднага след освобождението от американските сили и армията на Де Гол , антифашистите устройват на фашистите и служителите на Виши такива отмъщения, пред които нашия 9-ти септември е селска драка...Без съд и присъда са убити близо 30 000 "колабо" и фашаги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинците пък са известни

    07 Апр 2022 22:49ч.

    Със степан Бандера , антисемитизма си и с 14 пехотна доброволческа дивизия на СС (1-ва украинска).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Френците са известни с това, че са ...

    09 Апр 2022 13:47ч.

    Антипод на българите. Ние сме спечелили всички битки на бойното поле, и после губим всички битки на зеленото сукно ... Френците обратно - губят всички военни сражения, а накрая винаги са на масата с победителите ! Кой от кого има да се учи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи