Столтенберг: Войната в Украйна може да продължи години

Столтенберг: Войната в Украйна може да продължи години

Британският премиер Борис Джонсън споделя същото мнение.

Войната в Украйна може да продължи години. Това каза ръководителят на НАТО в неделя, на фона на засилените руски атаки, след като Европейският съюз препоръча Киев да стане кандидат за присъединяване към блока.

Йенс Столтенберг заяви, че доставката на най-съвременно въоръжение на украинските войски ще увеличи шансовете за освобождаване на източния му регион Донбас от руски контрол, пише германският вестник „Бил дам Зонтаг“. „Трябва да се подготвим за факта, че това може да отнеме години. Не трябва да спираме да подкрепяме Украйна”, каза генералният секретар на военния алианс и допълни: „Дори и разходите да са високи, не само за военна подкрепа, но и заради покачващите се цени на енергията и храните“.

Британският премиер Борис Джонсън, който посети Киев в петък, също говори през уикенда за необходимостта да бъдем подготвени за дълга война. Това означава да се гарантира, че „Украйна ще получава оръжия, оборудване, боеприпаси и обучение по-бързо от нашественика“, пише Джонсън в лондонския „Сънди таймс“. По думите му времето е жизненоважен фактор. „Всичко ще зависи от това дали Украйна може да засили способността си да защитава своята територия по-бързо, отколкото Русия може да поднови способността си да атакува“.

Говорейки пред репортери в събота, Джонсън подчерта необходимостта от избягване на „умората от Украйна”. Тъй като руските сили „откъсват напред сантиметър по сантиметър”, съюзниците трябва да покажат на украинците, че са там, за да ги подкрепят дълго време, каза още британският премиер.

Украйна получи значителна подкрепа, когато Европейската комисия препоръча страната за статут на кандидат - решение, което се очаква страните от Европейския съюз да одобрят на среща на върха тази седмица. Това би поставило Украйна по пътя да реализира стремеж, смятан за недостижим преди нахлуването на Русия на 24 февруари, дори ако членството може да отнеме години.

 

Източник: Нова тв

 

Коментари

  • ще увеличи шансовете за освобождаване на източния му регион Донбас от руски контрол

    19 Юни 2022 8:40ч.

    Дали са луди ? Дали живеят в паралелна реалност ? Едва ли ... Те имат служби които много добре ги информират какво става на бойното поле и накъде вървят работите. Но с подобно говорене дават "исо" на киевската хунта да се насъсква украинското население ! Да се хвърлят нови и нови човешки маси в месомелачката, да се убиват нови и нови млади украинци ! Война с Русия до последния украинец !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    19 Юни 2022 9:22ч.

    Идва ред и на старите украинци. С ултранационалисти тип SS няма измъкване. Дори при съотношение 100:1 загинали украинци:руснаци, Западът ще изпита гейска радост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубаво е, че са разбрали

    19 Юни 2022 8:45ч.

    Виждам голямо разочарование и отчаяние у столтенберг. Русия няма да спре, а бавно и методично ще им види сметката. Глобалистите имат нужда от бързо решение, надяваха се на блиц война, но не я получиха. През това време света, който създадоха си отива. Тепърва ще гледаме срамотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така, така

    19 Юни 2022 8:46ч.

    Така Украйна ще прекрати съществуването си като държава, поради липса на украинци, а Европейският съюз ще се превърне в съюз на държави от Третия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    19 Юни 2022 9:25ч.

    Европейският съюз ще се превърне в нов тип колониална империя; за съжаление, България ще принадлежи на колонизираните държави от Третия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До момента украинците са дали

    19 Юни 2022 8:46ч.

    Около 80 000 убити, над 200 000 ранени ! Това за 4 месеца бойни действия. Не е трудно да се пресметне, че с тази интензивност до есента украинските загуби ще се удвоят. Реално населението на Украйна вече под 30 милиона, само за 8 месеца се очертава над половин милион от населението - мъже в активна възраст, да бъдат убити или ранени. Това е хекатомба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    19 Юни 2022 9:29ч.

    Дори при съотношение 100:1 загинали украинци:руснаци, Западът ще изпита гейска радост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    19 Юни 2022 8:48ч.

    Въоръжението не прави армията, и особено чуждото. И това не е типична война, прекалено хуманно-избирателно удрят братушките. Това е точно спецоперация, на която се изпробват оръжия и тактики за бъдещето, като успоредно с това се решават други, стратегически, но не пряко военни задачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    19 Юни 2022 8:48ч.

    явно САЩ са решили да вземат под ръчен контрол конфликта в Украйна, след като се видя, че ЕС не може, а май и не иска (усетиха се, че САЩ и Великобритания искат да ги сварят живи) да се задълбочава конфликта повече. Вчера пипаднах на коментар, в който се твърдеше, че Украйна едва ли не ше се раздели подобно на Корея преди 70 години. Доста съмнително, като се има предвид днешната конюнктура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече беше казано, че украйна няма да съществува скоро. Логично. Един раков тумор с разсейки убива организма, даже и да му се приложи хирургична интервенция.

    19 Юни 2022 10:01ч.

    Подобни исторически аналогии са нефелни. Периферията продължава да мисли в клишета, така им изнася. Но Русия е доказала, че е Русия и не се съобразява с хора-чекмеджета. Изненадите предстоят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да

    19 Юни 2022 8:50ч.

    Ами в какво друго да се превърне (ЕС), след като приеме за членове Албания, Косово, Северна Македония, Грузия, Молдова и Украйна? Това е една предизвестена смърт. Могат от сега да печатат некролога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Юни 2022 9:09ч.

    Санким ний сме много хубави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доставката на западни оръжия

    19 Юни 2022 8:51ч.

    За Украина върви с по-бавни темпове отколкото нарастването на руската огнева мощ. Просто руският ВПК превъзхожда по количествени възможности колективния Запад ! Факт. И то при условие, че това не е могъщият СССР , а РФ... В момента на фронта руската армия има артилерийско превъзходство над украинската в съотношение от 10/1 на определени участъци до 40/1 !!! Това е смазващо руско превъзходство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    19 Юни 2022 8:52ч.

    Това за вас не е лош вариант, което означава че няма да бъдете превъзпитани със Сармат още. Допрыгались пидеры до нашых границ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някакъв Берг се изказал неподготвен

    19 Юни 2022 8:53ч.

    Само с оръжие не става, трябва и акъл бедни ми Столте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    19 Юни 2022 8:59ч.

    Руските сили провеждат настъпателни операции, отстъпвайки в численост на украинските сили на места до 1/2 - което е без аналог във военната история. Руската армия воюва от дистанция, с ракетни и артилерийски удари, с контрабатарейна борба, давайки минимални загуби. Украинските сили са превърнати в пушечно месо, компенсиращо огневата си немощ с пехотни контраатаки и съпротива до последния човек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на бой

    19 Юни 2022 9:05ч.

    Столти, ти не се бой, а виж колко прекрасни гей паради ще върти още вашата военщина през годините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Юни 2022 9:11ч.

    Войната в Украйна е най-хубавото нещо случвало се на Русия от много време насам.Съгкасен съм, че войната ще продължи дълго.Десетки години.По този начин ще се възстанови имперския руски чип чрез каляване със стомана и кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    19 Юни 2022 9:18ч.

    Досега в човешката история няма случай на война , приключила за няколко месеца, тъй че специалистите от Нато, чак сега ли го разбраха ? А Европа дотогава ще се превърне в Четвъртия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    19 Юни 2022 9:19ч.

    В човешката история има всичко.И войни за няколко часа и за 116 години... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото по-дълга е войната...

    19 Юни 2022 9:32ч.

    ... толкова в по-свои води плава Русия ! Това е христоматийно правило. Руснакът бавно "зпряга", после няма спиране... Идеята да се победи Русия в продължителна война, на изтощение, е идея дебилна, направо идиотска ! След толкова примери за последното половин хилядолетие, да се повтаря този опит е трагична глупост, историческа амнезия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За последният век и нещо се сещам само за

    19 Юни 2022 9:37ч.

    Руско-Японската война от 1905, която Русия губи. И тази война има повече характер на блицкриг, проведен от Япония срещу слабите далекоизточни руски войски, преди Москва да успее да придвижи до там европейската си армия ! /Тогава ТрансСиб току що е пусната и капацитетът е много малък/ ... Русия губи войната, но само след 40 години си връща почти всичко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да почват хайки

    19 Юни 2022 9:39ч.

    Сон го лаже Столтенбергот. До Коледа няма ди има живи останали украински мАже,освен момчета и старци. Я да почват хайки по Европата да събират избягали мъжки укрита от военна слежба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая работас хайките трудно ще стане

    19 Юни 2022 9:44ч.

    Укри с "Ягуар"-и, отседнали трайно в хотели ***** където една нощувка в апарт. достига 2000 евро, просто ще хвърлят пачка в лицето на "хайка"-джиите и ще ги разкарат. Войната е за бедните, в Украйна специално и за глупаците. Такива имат много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайки вече има в братска Полша

    19 Юни 2022 12:38ч.

    В Полша властите вече са почнали хайки. Улавят 18-годишни укродангалаци, облечени в синьо-жълтото знаме и шляещи се по улиците и директно ги предават на военните окръжия на Зеленски. по-нататък - на фронта, в окопите по канален ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Впрочем , при подписване на примирието 1905

    19 Юни 2022 9:41ч.

    Русия не капитулира ! Япония настоява за по-големи придобивки и руска капитулация, но посредниците за примирието /САЩ и др. западни страни/ убеждават Токио да не иска много, защото по-късно ще загуби всичко ! Те разясняват на жълтите , че Руската Империя НИКОГА не е признавала капитулация, няма загубени войни, и няма да приеме такива условия... Още тогава са разбирали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    19 Юни 2022 10:55ч.

    Руската империя е била окупирана два пъти от Жеч Посполита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не си знаещ

    19 Юни 2022 12:39ч.

    Тогава все още не е била империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Базирайки се на предходния си опит,

    19 Юни 2022 9:47ч.

    НАТО е единодушно, че може да се разчита на 10 до 15 годишна продължителност на конфликта и изразява непоколебима увереност в неговото успешно разширяване и задълбочаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    19 Юни 2022 9:49ч.

    Просите си Сармат-а!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зла хлебарка

    19 Юни 2022 9:49ч.

    Ще продължи с години защото държите да победите Русия . Когато Господ иска да унищожи някохо първо му взима акъла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванга

    19 Юни 2022 9:53ч.

    Първа година ще се лее кръв, втора година ще е глад, трета година Русия ще победи. Австрийският пророк и екстрасенс Готфрид фон Верденберг през 1994 г. предсказва военен конфликт в Южна Полша, провокиран от събития, случващи се в друга държава. Мирът за Европа ще приключи и войната ще дойде в самата Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванга

    19 Юни 2022 9:55ч.

    Волф Месинг предсказва войната на Русия с Украйна, Полша, Турция, Европа и САЩ. Всъщност, ако се замислим, тя вече е факт. Ще има жертви, но руснаците определено ще спечелят. Повечето от жертвите ще бъдат сред поляците. Победата на руските оръжия ще бъде белязана от кръстосана звезда, която ще се появи на небето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    19 Юни 2022 10:04ч.

    Иска им се. През ноември САЩ ще прави избори, американците ще изпъдят от властта тези които ги направиха по-бедни, и САЩ ще обърне плочата. Ако на ЕС са им останали тежки оръжия дотогава, може би ще им трябват на самите тях, за всеки случай ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    19 Юни 2022 10:09ч.

    Така му се иска на Столтенберг, но там Русия е активната сила и няма как Да не завърши това, което е започнала, тя няма интерес да остави до границите си тлеещ огън за дълго време. Щом е започнала тази война, ще я завърши без да се мота, защото това и е целта, да си гарантира безопасността на границите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг: Войната в Украйна може да продължи години

    19 Юни 2022 10:14ч.

    Точно това плаши глобалистите. Те не го искат. Междувременно ще изтекат в канавката. Вижте ги у нас в момента как се гърчат. Ето това е положението им и в световен мащаб. Паника и знание, че изчезват безвъзвратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бухахах

    19 Юни 2022 11:12ч.

    И какво викаш у нас ГЕРБ, ДПС и новата Атака мачкат глобалиатите. Айде малко по-сериозно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йенс Столтенберг заяви, че доставката на най-съвременно въоръжение на украинските войски ще увеличи шансовете за освобождаване на източния му регион Донбас от руски контрол

    19 Юни 2022 19:22ч.

    още иската да освобождават Донбас, т.е. да го присвоят -- Донбас е руски и винаги е бил, бре идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разсъждения

    20 Юни 2022 16:10ч.

    За каква война бълнува този чичко, това според РФ е специална военна операция, ако на Украйна не и харесва - да обяви война на РФ, но до момента такава няма и всеки който борави с таблицата за умножение и деление, би трябва да знае защо не я обявява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи