Столтенберг: Военната подкрепа за Киев е единственият път към дългосрочен мир

Столтенберг: Военната подкрепа за Киев е единственият път към дългосрочен мир

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Продължаването на военната подкрепа за Киев е единственият път към дългосрочен мир в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред журналисти в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщават германските медии.

"Призовах съюзниците да направят всички по силите си, за да доставят съвременни оръжия, в това число бронирани машини и бойни танкове", каза Столтенберг.

Руският президент Владимир Путин също трябва да разбере, че при преговорите ще трябва да приеме, че Украйна ще оцелее като суверенна и независима държава, добави той.

Столтенберг допълни, че конфликтът най-вероятно ще приключи на масата за преговори, но изходът от тях ще зависи от ситуацията на бойното поле. "Затова сега военната подкрепа [на Киев] е единственият начин да се гарантира постигането на дългосрочен и справедлив мир“, увери норвежецът.

На въпрос дали Украйна може да спечели войната, той отговори: "Да, и това е причината, поради която подкрепяме Киев“.


Източници: Агенция "Фокус", vesti.bg

 

 

 

Коментари

  • светът по "1984" на Оруел

    17 Фев 2023 19:02ч.

    "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." Но все пак да повторим първото, за да угодим на тоя господин: ВОЙНАТА Е МИР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    17 Фев 2023 19:11ч.

    Напълно вярно. Но Оруел вече не може да се цитира ..... свободно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Фев 2023 19:12ч.

    Оруел нервно пуши в ъгъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    17 Фев 2023 19:02ч.

    Мир ще има САМО когато остатъците от бивша Украйна бъде реално НЕУТРАЛНА даржава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бившата УССР е бъдещата европейска Нубия

    17 Фев 2023 19:28ч.

    Несъществуващата държава от анекдотите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    17 Фев 2023 19:06ч.

    ...украйна щяла да спечели войната...и как ще стане това бе, байно? питахте ли руснаците дали са съгласни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    17 Фев 2023 19:29ч.

    "Военната подкрепа е единственият път към дългосрочен мир" ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този боклук е норвежец

    17 Фев 2023 19:33ч.

    бесен русофоб е и премиер министъра на Норвегия. Норвегия е съучастник в терористичния акт на СП.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове, задължително

    17 Фев 2023 19:35ч.

    намерете и публикувайте речта на Макрон, който същомстигна до абсурдни признания, че от 20 години (поне) се опитват да махнат Путин. Тия западняците тотално са загубили всякакъв здрав разум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мюнхенската конференция

    17 Фев 2023 19:40ч.

    загуби смисъл още след като тези сбърканяци не чуха какво им каза Путин през 2007 г. А изказването на Столтенберг страда от неразбиране на реалността на фронта - Украйна не може да бъде суверенна и независима, а дали изобщо може да бъде? Не я ли доведоха с помощта на зеления си клоун до утилизиране?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    17 Фев 2023 19:43ч.

    Както един счупен часовник, така и говорящата глава Столтенберг е прав понякога, без да се усеща. Когато НАТО се озове по бели гащи, без муниции, с избити "доброволци от легиона", руски танкове до Полша и Путин питащ "Да продължаваме ли?", ще настъпи относително траен мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    17 Фев 2023 19:43ч.

    Западняците са боклуци. Призовавам да направим санкции на всички стоки, които продават у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната е мир, нали така?!

    17 Фев 2023 19:44ч.

    Украински защитник на лгбт-тата иска джендърите да бъдат освободени от задължението да стават пушечно месо! Така че хетеросексуални мъже - или си сменяйте пола или под строй да ви убиват... Ама дословно взеха да го карат по "1984"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не схващате

    17 Фев 2023 19:54ч.

    Последните седмици сме слушатели на шизофренни изявления. Ту някой високопоставен западен фактор се изпусне , че работите за Украйна въврвели зле... Че Путин можел да спечели ... Че за да не се стигне до ТСВ - най накрая да вземем, пък да му дадем там 20 % на Путин, и да сложим демаркационна линия /като в Корея/ ... Значи някъде там из западните колуари вече се "пече" примирието ! ... Ту на следващия ден я Борел, я Столтенберг, я някой друг се обърне и пак заповтаря - никакъв мир ! Ще помагаме на Украйна до победа (какво ли значи такава "победа" ? ). Ще речете , тези хора не знаят какво говорят. Лявата ръка не знае какво прави дясната ръка ? Или пък са шизофреници ? Или пък плямпат каквото им кефне на момента ? Нищо от изброеното. Тия всичките много добре знаят какво говорят и изпълняват добре програмирана и координирана медийна стратегия. Тази война е договорняк !!! И едната, и другата страна, знаят как ще свърши. Кой какво ще получи. И дори знаят КОГА ще свърши. И понеже моментът още не е дошъл, датата още не е доближила - непрекъснато редуват противоречиви заявления. "Ще воюваме - няма да воюваме ! Време е за мир - още не е време за мир !". Публиката е ошашавена. Никой не знае какво става и колко време ще продължи. И в същото време "чичковците с пурите" / да цитирам един диванен експерт/ са подали на публиката и двете възможни посоки - мирната, военната ! И тако и вако ! Ако войната все още продължава , хората си викат - "Ами Борел го каза, ами Столтенберг го каза, ами Урсула го каза..." , а ако утре започнат преговори и се постигне прекратяване на огъня, пак същите овчави маси ще си кажат - "Да, от доста седмици посказваха за примирие, ето ! Настъпи примирието" . Така се управляват стадата - инг и янг . А датата за края на войната си я имат там някъде на лаптопите. До нейното идване трябва да се избият още рускоезични мъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    17 Фев 2023 19:55ч.

    Столтенберг е кръгъл идиот. Всяко друго определение за него е неточно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    17 Фев 2023 20:28ч.

    Стеклов,правилно,войната е мир,мирът е война. Брюксел е Картаген ! Само с война ще постигнем вечен мир ! Колкото повече млади африкански войни в Европа ,толкова повече мир в Картаген! Кога ще поканиме Зеленски ? жената под Боян Петров кво каза по въпроса ? колкото повече война ,толкова повече мир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрият чичо доктор

    17 Фев 2023 20:35ч.

    Едно изцяло шизофренно изказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Фев 2023 21:26ч.

    норвежкият терорист Столтенберг да се готви за военен трибунал за д бъде съден за това че неговата държва взриви СП-2 .И да бъде сигурен че нито НАТО нито джендър съюза ще победят Русия .този кукунделник иска да побеждава ядрена държава . Ама е забравил какво каза Путин преди време ,че без Русия няма да има свят .И те Руснаците ще отидат във Рая ,а англосаксонците във АДА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984

    17 Фев 2023 22:12ч.

    За тъпи ли ни смятат? И за слепците стана ясно, че Украйна се зачиства от ... населението и. По един мноооого стар проект. Жалко за обикновените украинци, които ще трябва да изпият горчивата чаша до дъното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не му ли писна?

    17 Фев 2023 22:14ч.

    Не му ли писна на натовския пиар с гръмката титла генсек да повтаря като папагал едно и също? Освен да храни котката на началствоото друго дали му влиза в пълномощията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    18 Фев 2023 2:20ч.

    А пък опозоционера Джефри Йънг обвини петима американски служите във военни престъпления . Всички тези хора, според него, извършили ужасни военни престъпления, трябва да бъдат уволнени и изправени пред съда. Лойд Остин е един от най-лошите, най-могъщите военнопрестъпници в света в момента. Той трябва да бъде уволнен, официално обвинен и отстранен от длъжност заедно с Байдън, Съливан, Блинкен и Нуланд“, туитира Джефри Йънг. А иначе на светът вече са известни имената на тези военно престъпници и военнолюбци които действително подлежат на военен трибунал .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    18 Фев 2023 5:45ч.

    Да, трябва да се помага на Украйна с всички сили, за да се справи с жестокия руски агресор и да победи. Ние нямаме никакви оръжия у дома (много сме миролюбиви), но пък изпратихме три плюшени мечета, две сърнички от кадифе, едно картонено жирафче и едно зайче-байче, плюс кашон сини балончета. Много са сладки ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    18 Фев 2023 8:16ч.

    А сложихте ли си 10 украински знамена на профилите в социалните мрежи? Да знаете, че който има 9 или по-малко е таен поддръжник на Путлер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ергенът

    18 Фев 2023 8:31ч.

    Много мило ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    18 Фев 2023 8:43ч.

    Да, всички сме с украинския трикольор - бяло синьо и черв... охх, обърках се, в слънчевожълто и небесносиньо. ❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи