Столтенберг: Украйна е в критично положение

Столтенберг: Украйна е в критично положение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинската контраофанзива не постигна своите цели, а големите руски атаки напоследък поставят Украйна в критично положение, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за ARD.

"Винаги съм предпазлив да правя предсказания, защото войните са по принцип непредвидими. Но е ясно, че колкото повече подкрепяме Украйна, толкова по-бързо ще приключи тази война", посочи той.

"За нас трябва да е ясно, че за Украйна ще е пълна трагедия, ако Путин спечели войната. Но това ще е опасно и за нас. В наш общ интерес е да се погрижим за това Украйна да се наложи. Да, през последните месеци по фронтовете не настъпиха големи промени, но трябва да погледнем какви бяха изходните позиции. Украинците успяха да нанесат на Русия сериозни поражения с удари дълбоко в тила, осъществени чрез крилати ракети. Там бяха разрушени самолети и хеликоптери, те успяха да отблъснат руския военен флот в източната част на Черно море. Това означава, че те са способни да поддържат отворен морския път, по който житото от Украйна се транспортира през Черно море. Тоест става дума за големи победи, макар и да не успяха да изместят фронтовите линии.$

"Ние трябва да сме подготвени и за лоши новини, но сме длъжни да подкрепяме Украйна и в добри, и в лоши времена. Това е война на изтощаване – битка за ефективност, битка на логистиката. Увеличаването на военната продукция е от решаващо значение. Ние работим сериозно в името на тази цел", подчерта генералният секретар на НАТО, цитиран от DW.

По думите му доставката на повече военна помощ и боеприпаси е от решаващо значение в сегашния момент. 

Източници: bgonair.bg, DW

Коментари

  • Su38

    02 Дек 2023 18:03ч.

    " Но е ясно, че колкото повече подкрепяме Украйна, толкова по-бързо ще приключи тази война". ........... Верно е така. Още по-силно подкрепяйте, та още по-бързо са свърши тази война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 21:28ч.

    Тези малоумници си помислиха, че хванаха Русия в капан с покрайна, но сега се изясни, че те влязоха в капана! Така е като не се чете и знае историята! Жалко само за загиналите млади момчета от двете страни на фронта, защото са все славяни и руснаци, макар, че от покрайна успяха да им "сменят чипа", като ги залъгваха с прекрасни химери! Но така е който се хваща на лъжите на англосаксите! Учете историята млади хора! Поне има стотици примери за да се поучите и да не се лъжете лесно! Като начало започнете да изучавате геноцида над индианците! Благополучието на англосаксите се крепи на планини от трупове и кръв на индианци, негри, азиатци, славяни и какви ли още не, които са повярвали на англосаксонските лъжи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    02 Дек 2023 21:49ч.

    Да, видя се ,че Русия е по-силна от нато. Време е да се присъединим към Евразийския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    02 Дек 2023 23:21ч.

    Путинистите тук са импотентни, както се вижда и им предлагам, съвсем хуманно, да се присъединят към пионерския лагер за възрастни "Вперед в СССР"! И тогава нормалните българи най-сетне ще си отдъхнат и ще си кажат: "Уф, отървахме се!" ? ? https://t.me/politcircus/13113

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХЕХЕ ама не четеш

    03 Дек 2023 1:28ч.

    Евроатлантическите джендъри получавате веднага оргазъм като ви хванат на задна прашка от човек като Столтенберг, който на младини е бил противник на войната - през Виетнамската война е замерял с камъни посолството на САЩ в Осло, протестирал е срещу френските ядрени опити в Муруроа, движел се е в радикални среди, критикували НАТО и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Дек 2023 4:21ч.

    Бегай да пророниш някоя сълзица на гроба на бай хенри. Цели 100 години изтребва народи из Азия и Латинска Америка, нобеловия лауреат за мир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хихитлер е kaputt

    03 Дек 2023 8:51ч.

    Веч бий 12-тия кобен час и ще сразим престъпната ве еврогейска влас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    03 Дек 2023 9:31ч.

    КОЛОНАТА БЪЛГАРСКИ БТР Е БИЛА УНИШОЖЕНА В ЗАПОРОЖКА ОБЛАСТ. ИМА ВИДЕО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО ИМ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    03 Дек 2023 15:57ч.

    Това че като се оправяте отзад и не може да имате деца не значи че всички са импотентни. Така че не казвай на нас хетеросексуалмите къде да ходим ами ходи в холивуд да се снимаш във филми за възрастни. И тогава наистина нормалните ще в Бългатия ще си отдъхнат и кажат "най накрая, отървахме се"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    02 Дек 2023 18:08ч.

    Да приема ли, че капитулацията на Украйна, означава капитулация на НАТО. Щото нали.. победата на Украйна означава победа на НАТО. А победата над Украйна ще означава победа над НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То на него точно това му е проблемът -

    02 Дек 2023 18:26ч.

    че всъщност губи НАТО. Както той, тъй и всички останали "подкрепящи" са достатъчно цинични и изобщо не им пука за съдбата на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на европейците,

    02 Дек 2023 18:33ч.

    и на европейците ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И най-вече на САЩ.

    02 Дек 2023 18:37ч.

    Те диктуват, заедно с Великобритания, всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    02 Дек 2023 18:43ч.

    ми не ! те си продадоха боеприпаси, напомпаха ВПК, защото само това вади икономиката им от минус, гушнаха финландия, даже, в алианса, швеция също. ще имат време да живнат и да организират междувременно 2,3,4 и пр серии на филма "да ухапем мечка" .... Виж ако украйна изчезнае от картата, ако някога се разшуми колко са полските директни жертви - сериала може и да спихне за дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светлана

    02 Дек 2023 20:51ч.

    Време е всички войни да се пренесат в САЩ , да видят краварите колко е хубаво да съсипеш толкова държави по света . сИ тогава ще настъпи вечен мир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стевтланке, много ти е тъмна жалката душичка:)

    02 Дек 2023 23:23ч.

    На кривата ракета, т.е. на кремльовския НЕОКОЛОНИАЛЕН режим космосът/САЩ им е виновен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалката душичка

    03 Дек 2023 10:25ч.

    Центъра на злото в света са хибридите "англо-сакси +". Унищожи раковият тумор, с метастазите е лесно. И точно това става в момента. На тумора му е нужна все повече и повече хранителна среда, но тя намалява и той закърнява, изсъхва. А и самата му тъкан, населението става все по постно - погледнете класациите за образованост. Така, че подобни тапири тук като горния, са перфектен пример за развитието на нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    02 Дек 2023 18:15ч.

    Няколко ескадрили F35 над Крим, Новоросийск и Мурманск, матушката ще колабира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони Тонев

    02 Дек 2023 18:22ч.

    Абе педал, как да стане тази работа? Да не си на кокаин и на кристали? Или си сънувал мокри сънища, или си играл на "Звездни войни", или и двете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от Лелинци

    02 Дек 2023 18:36ч.

    Сигурно мечтаеш да те оноди Пеевски и майка му да ви свети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВКС РФ

    02 Дек 2023 18:39ч.

    Тъй, тъй, ние ще стоим и ще гледаме, нали ? А когато няколкото ескадрили Ф 35 почнат да падат като круши от НАШИТЕ ескадрили СУ 57 , СУ 35 , МИГ 31 и най-вече от нашето ПВО с S-400 и S-500 ? Дали си наясно какви ще са имиджовите загуби за САЩ ,търговските загуби на Локхийд Мартин от отказани продажби ? Глупак си комисаре, глупак си беше и глупак ще си останеш. НЕ ИЗЛИЗАЙ ОТ ЛИШЧЕТАТА , не импровизирай ! Колчем пъти импровизираш - толкова пъти глупащини изтърсваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До еврокомисарчето

    02 Дек 2023 19:10ч.

    питали 100 еврокомисаря къде за последно са правили секс...в гъза, отговорили 95 от тях....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    02 Дек 2023 19:20ч.

    Я пак? Много филми си гледал май? Том Круз ли ще води ескадрилите? И май и в казарма не си ходил. :))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много готина ирония с Том Круз

    02 Дек 2023 19:45ч.

    Мощно оръжие си е тя, но трябва да се владее елегантно. Еврокомисарят си го заслужава. Той работи тук сериозно, пък ти го прати буквално на кино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    02 Дек 2023 19:48ч.

    "Няколко ескадрили", а? Все едно Русия няма самолети? А ПВО? Абе, вие - русофобите такива кpeтени ли се раждате или ходите на курсове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 21:36ч.

    Те русофобите са все кретени, които си представят желаното за действителност! Спомням си преди 10-на години, как упорките им бяха, че руското ядренно оръжие били вече деградирало, че Русия била бензиностанция с ракети и т. н. и т. н. Русия зорлен я принудихте да се изправи отново и да ви фрасне един в зъбите! Няма такъв случай в световната история велика сила да се разоръжи и да протегне ръка към враговете си с надеждата да се заживее в мир! Е не стана! Англосаксите съдят за друггите по себе си и си помислиха, че Русия е вече победена! Сега предстои да видите кон боб яде ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    03 Дек 2023 3:39ч.

    що преди десет години бившият премиер петков го каза преди година

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Дек 2023 4:29ч.

    Бай Иване, за съжаление имаше такъв случай. Случаят с Горби, Елцин и задругата пияндета, тъпанари и купени. Руснаците си ги погребах с почести и сега ги славят че докарали демокрацията в Русия. А ние с гайдите едните ни сисат, другите ще ни таковат. Пък като гледам ДПС и присъдружните нашенски чорбаджии работата отива на назад в бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    02 Дек 2023 18:16ч.

    Този глист на снимката да не е пил хапчета за досещане? Откога им го казват това, а те разправяха, че било руска пропаганда... Тези са направо престъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Дек 2023 18:18ч.

    Българската енергетика и водоснабдяване е в критично състояние !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Дек 2023 18:18ч.

    Що така? Нали Джонсън им казал просто си воювайте. Ква я мислехте, а ква стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столти е нах-големият

    02 Дек 2023 18:19ч.

    ШИЗОФРЕНИК. През ден тоя палячо си сменя мнението. И тоя 'управлява всесилното' ГОВНАто!!!!!!! Руснаците не са поискали не са ги ебали всичките подред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилтчо

    02 Дек 2023 19:12ч.

    Още един ренегат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаварит Масква...

    02 Дек 2023 18:22ч.

    Ша ва клеца баба Меца...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Дек 2023 18:23ч.

    как ще е в трагично положение толкова пари наляхте в сметките си в имения и яхти межд съд за вас убиици толкова народ се изби за какво за печалбите на впк на сащ и запада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Дек 2023 18:28ч.

    "Украйна в КРИТИЧНО положение??? Не може да бъде! Нали укровермахтът щеше да марширува по Червения площад?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    02 Дек 2023 18:28ч.

    Този отявлен нацист столтемберг все повече вие на умряло. Що ли. Нали окрите все печелят. Освен явен тероризъм под командването на НАТЮ окрите нищо друго не могат. Окрите са бита карта САЩисаните нацисти и сатанисти ще гледат да вкарат във войната полша, литв,а латвия, естония, румъния, и България. Е пак ще ядем хурката но какво да се прави. Евроатлантизъм . Но на първа линия правителството и тези на държавна работа . После ние ще посрешнем Руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Дек 2023 18:34ч.

    Лавров от Скопие: СЛЕД УКРАЙНА ИДВА РЕД НА МОЛДОВА! Show must go on.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    02 Дек 2023 18:39ч.

    Потрошиха съдбите на милиони, загинаха стотици хиляди - заради лозунги, пластмасови приказки и алчност. Ако има и парченце истина в приказките на Хърш за сделка залужни-герасимов .... руснаците ще се окажат отчайващо тъпи, а тоя от снимката и подобните му ще победят. На-вече, защото ще докажат, че наистина жертвите до тук не са им важни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    02 Дек 2023 18:46ч.

    Имах предвид, че руснаците ще докажат ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехе

    02 Дек 2023 18:47ч.

    Де да е само едно "парченце" истина. Нали и Истанбулският договор беше по подобен начин неизгоден за Русия. Сериозно започвам да си мисля, че Путин не е това, което е, а нещо много по-лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    03 Дек 2023 1:31ч.

    На прайда ще ви успокоят, имайте търпение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    02 Дек 2023 18:39ч.

    Прост китоловецо, Украйна е зле от първият ден на спецакцията. Само пълен кретен дето библиотеката му се състои от "Пипи Дългото чорапче", може да си е фантазирал, че резултатът ще е друг. Но, както казват митничарите при специфичен преглед: Болката е поносима - срама е горям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    02 Дек 2023 19:02ч.

    Има класа във Вас! Браво! За малко да се попикая от смях! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    02 Дек 2023 18:55ч.

    Айде бе! Аз пък го знам това отдавна. Щом се налага вече и на най-тъпия електорат да му се съобщава предизвестения край - нещата са много напреднали. Следва денацификация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турция се оплаква

    02 Дек 2023 19:01ч.

    Загазили са както и българите. Платили са самолети F-16 и не ги получават. Не се знае дали изобщо ще ги получат. САЩ са в плачевно състояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 21:41ч.

    Явно и турците не са се поучили от нашия "челен опит" в сделки с американците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Дек 2023 4:35ч.

    Бачо, не турците ние не се поучихме от техния печален опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    02 Дек 2023 19:05ч.

    A? Айде, бе! В критично положение? Не думай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    02 Дек 2023 19:08ч.

    Важното е, че избихте толкова много руснаци за сметка на няколко десетки милиарда за яхти и къщи за Клоуна и обкръжението му. Пак от вашите корабостроителници и пак във вашите подопечни господарства. Всичко е точно. Сега остава ватенките да изпраскат един договорняк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    02 Дек 2023 19:09ч.

    С две думи - пари, пари и пак пари. Давайте милиарди. Да си спасим инвестийците....Украйна, драги ми еврейне е много по-дожре от България. Икономиката й е в пъти над нашата. Имат 3 АЕЦ-а, които изнасят продукция за вас. Произвеждат огромни количества селскостопанска продукция (мляко, месо, яйца, слънчоглед, жито елда, ечемик), които изнасят масово и задоволяват и местният пазар. Никакви санкции не ги ловят - всичко минава през трети страни и огромния износ на ниски цени е като златна мина за всички прекупвачи. Поляците пищят, ние пищим. Щом и холандците запищяха вече-смятай. Ква война, кви 5 лева сънуваш бе Йенсчо? Пратили едни деца срещу други деца в едни села, дето нека никой и ония само седят и пият и пращат доклади в стил "1001 нощ" в ГЩ как превзели съседната къща. През това време си менкат цигари и тоалетна хартия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илф и Петров

    02 Дек 2023 19:10ч.

    Бендер, там паниковского бьют! https://yandex.ru/video/preview/9408302096939894166

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, бе, да, забравихте да споменете само как пада долара, интересно защо руснаците се редят на опашки за яйца:)))

    02 Дек 2023 19:11ч.

    https://t.me/chernobaw/9956

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сеизмографът викаш трепти,

    02 Дек 2023 19:50ч.

    чакате горките да стане земетръс в Рашата, без значение какъв е признакът. Нямам интерес да ти пратя актуална снимка от супермарект в Таймир. Много на север е това нещо, там едни ледоразбивачи си вършат отдавна работата, та така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руснаците се редят на опашки за яйца:

    02 Дек 2023 20:11ч.

    Да замерят дебили като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В руската Камчатка орк събори тълпа от колеги

    02 Дек 2023 19:13ч.

    https://t.me/chernobaw/9954

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЗИ Е В КОГНИТИВЕН ДИСОНАС

    02 Дек 2023 19:17ч.

    отдавна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Дек 2023 19:18ч.

    Една война се води за мирът след нея. Класически постулат.А нямаме дефинирани нито от режимът на Путин, със СВО, нито от корумпето Зелински, нито от чиновника Солте нберг "визия" за края на конфликта. Така може да изкараме и сто години. Като няма идея на къде сме се запътили, как да разберем че сме стигнали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Дек 2023 19:23ч.

    Инак се въртят едни кинти(овоществени обществени отношения) дето стигат и за колонизация на Марс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усмивки от старите вестници

    02 Дек 2023 19:24ч.

    Първият път, при който се прочу Вовата по света беше през февруари 2019 г. Вижте с какво, писаното слово остава, архивите говорят: https://t.me/politcircus/13125

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Дек 2023 19:26ч.

    Не броя кръвта, потта и сълзите, изхарчени в чернозема да копаеш окопи, вместо да строиш жилища, примерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    02 Дек 2023 19:26ч.

    ...започна се... първо - експертите и анализаторите... сетне - медиите (най-русофобските, карантината започна пада - интервю с Нетребко...ах,Гергиев туй-онуй)... сега вече - висшият мениджмънт в лицето на Зеля и Столти... в близките дни очакваме фон баба и тя да прозре... единствено ме притесняват думите на Хърш... както ме притесни изнесеното инфо от Лукашенко за неподписания мирен договор от пролетта на 2022... поживем - увидим, доживем - узнаем, выживем - учтем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Неговата война" - историческо разследване на Андрей Захаров за Владимир Путин и войната, която той отприщи в Украйна през 2014 г.

    02 Дек 2023 19:28ч.

    Вече десет години журналисти от цял ​​свят събират доказателства как точно е започнала тази война. В този филм са събрани всички доказателства. Това са подслушвания на разговори между руски официални лица и сепаратисти, изтичане на имейли и най-важното – самопризнания на участниците в "Руската пролет". Защо Путин провокира Евромайдана? Как Кремъл се подготви за анексирането на Крим? И защо намесата на Русия във вътрешните работи на Украйна беше основната причина за войната, която започна през 2014 г.? Вижте отговорите на тези въпроси във втория филм на "Проектът" от поредицата "На базата на истински събития": https://www.youtube.com/watch?v=4fHbJL_mZUc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Дек 2023 19:43ч.

    Децата на Донбас (2019) - Това са истории от първо лице за войната в Донбас – истории на обикновените хора. Те са пострадали от ненужни, от военна гледна точка, бомбардировки по цивилни цели. Те са жертви на нечие желание за война на тяхна територия на всяка цена. Във филма няма авторови коментари, нито цензура върху изказванията на местните жители. Филмът е направен специално за европейската публика, която не знае какво се случва в Източна Украйна. Целта на филма е да събуди интерес към продължаващия от 2014 г. въоръжен конфликт и да накара публиката да се замисли за всеобщата ни отговорност към мира в Европа. Режисьор: Любомир Данков - https://www.dokumentalni.com/archives/15711

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    02 Дек 2023 19:48ч.

    ...въпрос 1: кой финансира първия, че и втория филми на "Проектът"?... въпрос 2: кой е андрей захаров?...въпрос 3: може ли индикативен списък на "журналистите от цял свят", които вече десет години събират... въпрос 4: иво иднжев и цънцарова сред тях ли са?... благодаря авансово за отговорите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    02 Дек 2023 20:04ч.

    ...въпрос 5: какво определя "историчността" на въпросното изследване?... благодаря и за този отговор...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Онзи тип горе

    02 Дек 2023 20:20ч.

    е инструктиран да създава ореола на подразбиращата се авторитетност около разни материалчета и евентуално не знае, че другите знаят каква е мръсната кухня на троленето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 23:25ч.

    Гледах само част от филма, но реших да не си губя времето да гледам платено от янките "журналистическо" разследване! Аз следях тогава събитията и бях наясно, какво целят САЩ и запада! По-късно самата царица на бисквитките от киевския майдан си призна, че 5 000 000 000 долара са дали САЩ само за организацията на киевския майдан! Това разбира се са само официално отчетените пари! Помня също как в Одеса на 1 май 2014 г. бандеровците изгориха живи 42 души, като двама от тях бяха българи! Помня как забраниха използването в покрайна на руски и български език! Помня, че тогава се провеждаха Зимните Олимпийски игри в Сочи и янките много точно бяха организирали преврата, когато Русия е заета с Олимпиядата за да не може да реагира! Така, че на този "журналист" ще му вървят пасквилите само на запад! Един от основните му доводи, че руснаците използвали армията за да си върнат Крим! Че то и на децата беше ясно, че ако не използват армия, бандеровците ще се разправят с всеки, който поиска автономия от превратаджийски Киев и след това в Севастопол ще се настанят американците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    03 Дек 2023 1:42ч.

    При теб и медицината е безсилна. Продължавай да четеш и някой ден ще стигнеш до истината колко пари се наливат за антируска пропаганда. Дерзай си с твоите лъжи и не забравяй да дишаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и Северна Америка никога не е била населявана от индианци

    03 Дек 2023 7:25ч.

    Белите са открили безлюден континент. Никакви бизони не е имало, само пуйки, в чест на които днес се празнува денят на геноцида в Северна Америка, денят на "благодарността".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Дек 2023 8:58ч.

    До по-горния трол от 02 Дек 2023 23:56ч. Всъщност отговора ми е до младите хора, които не следят политическите събития, за да имат представа за това, което е под върха на айсберга! https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педроатлантичето фанатизира

    02 Дек 2023 19:39ч.

    С далекобойни ракети имал надежди да победи... Пак забравя, че това е Русия, а тя владее военното изкуство както никой друг и притежава неподражаеми оръжия и противооръжия. Войната е изкуство на измамата и към момента така майсторски ги мамят, та чак на НАТО му се виждат привидения. Напоследък включиха руски самолети за ДРЛОУ в работата на ПВО и изтребителната авиация - и ей го, за три дена само свалените бойни самолети на натоффската коалиция в Украйна са 8, също над 40 снаряда на ХИМАРС, около 100 унищожени безпилотника. Ако решат да задействат морски и въздушни безпилотници чрез прокситата си в Близкия Изток, мъка ми е за всеки натоффски кораб в района... Войната ще продължи, защото Русия няма смисъл да преговаря, а и целта им е да катурне глобалната икономика на наглосаксите. Що се отнася до локалната цел в Бандеростан: тя е светът да види стиска ли им на самите отанци да обявят, че вече действат на терен и воюват със собствени сили срещу Русия. Обаче горките атлантичета нямат топки за подобна дързост. Война могат да водят само хора с руски ген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    02 Дек 2023 19:40ч.

    Сахаров, Захаров, стягайте бегажа, и беж. Казаците идат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новина Над Марьинкой флаг России

    02 Дек 2023 19:41ч.

    Германското издание Bild, което заема русофобска позиция, смята, че руските войски вече са освободили напълно град Марьинка. Както пише военният анализатор на таблоида Юлиан Рьопке, „след 20 месеца на интензивни атаки руската армия напълно превзе град Маринка в Донецка област“. По негова информация последните украински военни са били изгонени от града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да се знае какво става по фронтовете

    02 Дек 2023 19:59ч.

    Трябва да се следят независимите военкори. Има ли такива ? Има. Който търси намира... Така. Маринка беше разделена много месеци на две - югоизточната част се контролираше от руснаците. Северозападната - от ВСУ. Северно от града по дължина има две дълги водохранилища, градът също има форма на дълга риба. Та така, след месеци наред престрелки през две улици, ни напред , ни назад, последните дни руските части напреднаха с около 2 километра и достигнаха югозападния край на Маринка. Там над последната къща развяха руския флаг. Същевременно, един северозападен ъгъл на градчето, допиращ водохранилището, все още е под контрол на украинците. Русия контролира около 85 % от Маринка, ВСУ - останалите 15 %. Като цяло се усеща че украинците "сдават багажа" и започват леко полеко да се оттеглят. Същото е и при Авдеевка, където полуобръчът се затяга и скоро ще стане пълен обръч... ако дотогава ВСУ не започне изтегляне. Моята прогноза е че ще започнат изтегляне, още преди Нова Година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    02 Дек 2023 19:49ч.

    Ще доживеем ли да видим как военнопрестъпникът столтенберг ще бъде съден от международен трибунал, като един от основните подпалвачи на тая война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтеберг

    02 Дек 2023 19:53ч.

    Дадох дума на окраината, а сега ще си правя сепуко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами идва явно моментът

    02 Дек 2023 20:05ч.

    НАТО да се докаже като отбранителен съюз, какъвто тръби, че е, като ни отбранява от руснаците, които смятат да нападат цяла Европа може би, още като влязоха в Донбас. Що не влязохте вие, Столти, с цялата си мощ ОЩЕ през април, когато наредихте на укрите да воюват до пълното им изтребление. Щяхте да ги отбраните, де, не да нападате РФ, щото вие не сте нападатели. Най–вече що не я взехте тая прескъпа на всички ви Украйна до 2022 да си я пазите, да си я гушкате, да си ни пазите и руснаците много да ревнуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно, планът е дълга война

    02 Дек 2023 20:11ч.

    Още отначалото забавянето на доставките на оръжия, танкове, далекобойни ракети, Ф-16 и т.н., асъщо и откакто започна контраофанзивата беше умишлено. Сякаш американците/натовците не знаеха, че за успешна контраофанзива трябва ВВС покритие ли:) И някак срамно и нереципрочно притискат украинците да не правят далекобойни удари, сакън не и по руски територии и само по военни цели, сякаш рашистите жалят техните цивилни, деца. Явно кратката война не им носи достатъчно печалба. Целите на американците са ниски цени на петрола и фалит на ватенките .... точно както 1989 г. После плячкосване на ресурсите. Санкциите не вредят на елита, разбира се, но за руската икономика, като се изключи само оръжейната индустрия се нанасят огромни щети. И това се вижда, като се проследят внимателно докладите на руското министерство на финансите, курса на рублата и опитите да се одържи, спад на средностатистическата покупателна способност с 40%... А се "работи" и геополитически, провокира се Венецуела да нападне Гвията, сега Венуцуела организира "референдум" за накесиране на част от Гвиана, после да "освободят" Гвиана, да вземат властта във Венецуела и да пуснат петрол примерно по $37 за барел. През 80те пуснаха петрол за $10 за барел. И ватенките "изгоряха":)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "да се одържи"

    02 Дек 2023 20:20ч.

    Изобщо не си наясно защо това става в Гвиана. Някой иска США да станат разногледи от няколко конфликта с висока и ниска ефективност и това не са самите США. Те нямат ресурс и сила да поддържат високо ниво на производство на оръжия и боеприпаси в мирно време. Така че привиденията ти за фалиране на Русия, и особено при бдителния Путин, който отчита поуката от разпада на СССР и умее да действа само стратегически, са си просто бръмбари в главата ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка

    02 Дек 2023 20:21ч.

    *ефективност = интензивност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хермес Трисмегист. Принципът на съответствието

    02 Дек 2023 20:49ч.

    Както американците си създадоха прокси за война срещу Русия, така и Русия при първия удобен случай ще съдаде прокси или проксита, като ответна реакция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Териториалният" спор между Венецуела и Гвиана държи Бразилия нащрек, а САЩ само ще се възползват

    02 Дек 2023 20:58ч.

    Къде има място тука за путьо маринкин, освен че накрая ще духа супата, ако иска с мадуро? Напрежението между Венецуела и Гвиана е от години (повече от 200) заради богатия на петрол (и злато, диаманти) регион, известен като "Есекиба", който представлява над 2/3 от общата територия на Гвиана. През последните години този спор нарастна след откриването на нефт и газ от Гвиана близо до морската граница. На 3 декември венецуелците ще гласуват на "референдум" за "правата" върху региона (по примера на кремльовския режим, щото мадуро и путлер са от една "природа" - автократи, управляващи диктатури). Очаква се МС /межд. съд/ да се произнесе в петък по искане на Гвиана референдумът да бъде отменен. Венецуела пък протестира срещу петролен търг, обявен от Гвиана през септември, с аргумента, че офшорните зони са предмет на спор и компаниите, на които са възложени териториите, няма да имат права да ги изследват. А Бразилия "засили отбранителните действия" по северната си граница, докато наблюдава териториалния спор, до момента без пряка намеса. Гвиана е най-бързо развиващата се държава в района, защото е демократична за разлика от венецуелската диктатура, която колкото и богатства да заграби, все ще ги пропилее и/или похарчи за поддържане на режима. За последните 10 години Венецуела е с най-висока инфлация в света, като този път увеличението на потребителските цени се оценява на удивителните 360%. Въпреки че тази стойност е значително по-ниска от пиковата стойност през 2018 г. от 65 000%, това не означава, че икономиката на страната се възстановява. Чудя се кога ще му спретнат преврат на мадуро, но този път успешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "този спор нарастна"

    02 Дек 2023 21:22ч.

    Хайде да започнеш да уважаваш малко аудиторията, преди да пишеш подробни изповеди, плод на желаещите ти мисловни халюцинации. Как да ти възприемаме прогностичните опуси насериозно при визираното за втори път в заглавието на репликиращ пост трагично положение с граматиката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 23:34ч.

    Че как да е добре икономически Венецуела, като Анакондата САЩ са я стиснали за гърлото? Известно ли ти е, че всички парични и други активи на Венецуела са блокирани от САЩ? Нещо да си спомняш за "президента" Гуайдо, който за наш срам и нашето правителство призна и въпреки Мадуро удържа и най-вече защото явно има подкрепата на по-голямата част от народа си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реална политика

    02 Дек 2023 20:15ч.

    Обречена все да бъде в покрайнинините на нещо, някогашната вече Украйна се намираше в края на европейския Едем , независима и горда с второто си място по бедност на населението след Молдова според статистически данни преди войната. Защо й подшушнахте, че може да изяде онази ябълка там за НАТО, ЕС и пр. и да стане една от вас. Сега си я вземете такава, каквато остана, но подозирам, че не ви трябва в този си вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    02 Дек 2023 20:23ч.

    Южна Корея се е отказала да достави обещаните снаряди на Украйна под предлога, че може да и потрябват ако Севера ги нападне. Един пишман анализатор твърди, че не искат да се конфронтират с руснаците зер те са им последната надежда да ги защитят от северняците и китайците. В Бусан имало много корейки с кафяви очи от едно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Дек 2023 20:38ч.

    Пеесе нюанса на тъгата. И на тъпотата. Но има светъл лъч: Зърното върви. Но, ако Жужо затвори коридора? Пак сълзи по бедните от Уолстрийт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След тоя може да дойде оная Кая Калас

    02 Дек 2023 20:44ч.

    Тя е приела да поеме НАТО. Тогава очаквайте още по–големи шизофрении –аналенибербоковщини , мариягабриелщини и урсулафондерлайнещени. Този е умерен шизофреник, даже по–точно е в аутистичния спектър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    02 Дек 2023 20:44ч.

    Да влязат гробарите,пациента е в клинична смърт,а д-р Нато го е отписал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг: Украйна е в критично положение

    02 Дек 2023 20:54ч.

    Спокойно, положението е тежко, но безнадеждно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Дек 2023 21:00ч.

    НАТО бе екзистенциално излишно, кога Елцин и компания пропиха СССР в Беловежката гора. Изчезването на СССР беше удар озотзадзе на Хегемона. Стигна се до там да обявяват "война на дрогата" , без която не могат, "война на тероризма", което е метод, не дори повод, а opis rustica на етатизма. Дори спряха да строят Абрамси(факт-България доставя повече джепане в тонаж, отколкото Бундесфера)... Путин реанимира НАТО. Без него всички тия чекиджии ще бъдат излишни. Трябва да му вдигнат монумент до тоя на Линкълн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Дек 2023 21:27ч.

    " Путин реанимира НАТО. " Ся, Жужо е талантлив човек, но чак толкоз ... Вряд ли. И тук не става дума за реанимациия. Кво, да не бяха се гътнали? НАТО беше и си остава с джандарски (по звучене е близко с "гендърски") функции. Ся, аз разбирам, че искаш да пришиеш и на Жужо некви заслуги, но не трябва да лишаваме Бориса Николаевича от заслугите му. Иначе, НАТО-то е комплектовано с детренирани, физически и психически, същества, с големи задници, които на някои даже им отиват. Но със задник война не се печели, освен некоя домашна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • _Изчезването на СССР беше удар озотзадзе на Хегемона

    02 Дек 2023 21:40ч.

    Спорно, дали изотзадзе, или динена кора или бананова обелка. Диамантената ръка: "Подскользнулся, упал, потерял сознание, проснулся - гипс!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    02 Дек 2023 21:05ч.

    И каква беше идеята на това упражнение? Напълно съсипана и разорена Украйна. Това ли ви беше целта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Дек 2023 23:40ч.

    Как каква? Нали онзи американски конгресмен ( не си спомням името му) в Киев пред Зеленски обясни, че това е най-добрата им сделка, която има наред с всичко друго има и екстрата да се избиват руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Дек 2023 4:52ч.

    Линдзи Греъм - баш републиканец, Бачо! То да вземеш републиканците па да удриш демократите, НО простолюдието благоговее ли, благоговее и тук и там! Справка: еврокомисарчета, хихи-та и вся осталная русофобская...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Дек 2023 21:19ч.

    Квота да ти приказват-малцина правят реални кинти от смъртта на мнозина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    02 Дек 2023 21:25ч.

    Верно ли е в критично положение,бе отворко.Ти по добре не си отваряй много устата,че имате граница с Русия и не е никак малка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    02 Дек 2023 21:29ч.

    Мъ нидей така въ! Нали шлещеше друго преди няма и година, плазмодий ? След още 1 г. ще плещиш още по-наведен, лапнал нещо! Боклуци долни западняшки - заради вас умряха стотици хиляди хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Дек 2023 21:36ч.

    Е, как преди година - ей го преди 2 седмици: "Това е голяма победа за Украйна, руските нашественици понесоха тежки поражения. Русия загуби много, Украйна е стратегически провал за Путин".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма как критично бее

    02 Дек 2023 22:33ч.

    Джонсито се нагласи да води парада на червения площад. А наще атлантици купиха билети за първия ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Критично

    03 Дек 2023 0:09ч.

    Украйна е в критично положение, а Столтенберг е в критическата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    03 Дек 2023 4:18ч.

    Тоя вчера не каза ли че украйна си е върнала повече територии отколкото е завзела Русия? Не знам за вас, но мен ме сърбят ръцете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само Украйна.

    03 Дек 2023 4:52ч.

    Целокупният ви запад и цялата натовщина. И по-зле се задава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    03 Дек 2023 7:04ч.

    Нещо повече: и ти си в критично състояние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е как бе

    03 Дек 2023 8:26ч.

    не побеждава ли великата бандеровска армия? Стига, ко, ньееее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Дек 2023 8:26ч.

    в момента се редуцира населението, няма значение по какъв начин, едни избират земетресения /Турция/, други избират ваксинация /Унгария/, трети избират чужда смърт /Русия/, четвърти избират медицински тероризъм /България/... още нищо не е приключило! Не се заблуждавайте, ще загубите всичко, но ще бъдете щастливи, защото ще сте в един по-добър свят! Нулев въглероден отпечатък значи - смърт! Ще изградим отново по-добре, но без вас... и преди са го правили, неслучайно отвориха генетични банки за всички държави, попитайте румбата. И някой ще каже "защо не ни довършат наведнъж и толкова", защото когато се случва постепенно и бавно, живите ще се погрижат за мъртвите, няма да има биологично натравяне или атмосферно отравяне и много по ефективно ще станат нещата, а не като преди да чакат с десетилетия за самопочистване. ? Конспирацийка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Дек 2023 14:56ч.

    Жалко за невинните украинци, руснаци - СЛАВЯНИ! Избити, прогонени от домовете си и скитащи насам-натам! Пък и ние на Балканите. Съсипан свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи