Столтенберг: Русия планира дълга война в Украйна

Столтенберг: Русия планира дълга война в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руското ръководство се готви за продължителна война в Украйна, така че всички държави членки на НАТО, които подкрепят Киев, трябва да продължат да предоставят оръжия на украинската армия, докато Путин не разбере, че не е в състояние да победи на бойното поле. Това заяви генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг пред АФП. "Не бива да подценяваме Русия, тя планира дълга война", заяви ръководителят на НАТО.

Според него все още няма признаци, че руският президент Владимир Путин се е отказал от целта си да постигне контрол над Украйна.

"Виждаме, че те (руснаците - бел. ред.) мобилизират повече сили, готови са да дадат много жертви, опитват се да се сдобият с повече оръжия и боеприпаси", добави Столтенберг.

В този контекст той изрази убеждението си, че Путин е готов да продължи войната с нови настъпателни операции.

Съюзниците от НАТО, начело със САЩ, изпратиха на Украйна оръжия за милиарди долари и това помогна на Киев да промени позицията си в боевете, отбелязва Укринформ.

"Най-вероятно тази война ще приключи на масата за преговори, както повечето войни", каза Столтенберг. Същевременно той подчерта, че всяко решение трябва да гарантира "превъзходството на Украйна като суверенна и независима държава". Най-бързият начин да се постигне това е да се подкрепи Украйна с оръжие, "за да разбере Путин, че не може да победи на бойното поле и трябва да седне и да преговаря добросъвестно".

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • CNN

    17 Дек 2022 8:54ч.

    По мнението на диванното дрънкало Аристович, Генералният щаб на УСрайна, съвместно с Пентагона, вече са симулирали контранастъплението на Москва !!! Остава само да се събудят 350 000 убити укри !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    17 Дек 2022 10:36ч.

    От небесната канцелария на Олимп съобщиха, че дават правото на пигмея-клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски да ГОВОРИ само пред 350 000 - те убити укри от приемната на ада !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • FuckEU

    17 Дек 2022 9:01ч.

    Нату-то пък е планирало да избие всички православни мъже в България, а българките да подари на ново-българчета с главорезни наклонности ...... за да си завъдят джендърпоколения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко Балев

    17 Дек 2022 9:24ч.

    Продължаваме да помпаме с оръжия украйна! Като свършат украинците, какъв е плана? Ще пращаме хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    17 Дек 2022 9:33ч.

    Заслужни,Прислужни или там както се казва командващия от ВСУ се оплаква от всичко друго освен от желаещи да умрат.Загубите на ВСУ са поносими а и в касапницата са пратени избирателно.Кръвопускането е технология на усмиряване на народите.Май и това се прави.И от Русия и от Украйна.Всичко в полза на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    17 Дек 2022 9:24ч.

    Да,мача свирен!С новите ''санкции'' на ЕС паднаха ограниченията в/ху няколко руски олигарси.Странно но дълго време се спрягаше по форумите защо е ВЪРНАТ Херсон.За да функционира тръбопровода за амоняк.Следва се формулата на Бжежински.Печелившия да спечели малко губещия да загуби малко.На картата това значи освобождаване на още 50% от Донбаска област. В Русия това ще се приеме като поражение а и по същество е такова.Пъзела се подрежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Дек 2022 9:59ч.

    Може да си го позволи, а тези, които ти дават манджа - не могат! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съврененник

    17 Дек 2022 10:01ч.

    Сега разбрах, защо е този НАТО-ски вой. Защото пъзела се подрежда. Доста повърхностно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Дек 2022 10:01ч.

    Купянск беше даден заради амонячната сделка, защото тръбите минават от там. Херсон- заради зърнената сделка, за да се включи и Николаево. Междувременно блокираните 300млрд. се оказа, че ги няма, руското злато в чужбина- също. Стокообмена на Русия с ЕС се е увеличил с 40% в сравнение с миналата година, Русия продава всичко, което продаваше в пъти по-скъпо. Санкциите стимулираха руската икономика и най-вече производството, Русия вече няма да е само суровинен и енергиен придатък към чужди икономики, а ще придобие мощта на СССР. Дебилизирания и джендъризиран елит на златния милиард извърши груба грешка и разруши това, което беше постигнато от умни и кадърни хора- Русия да дава газ, петрол и подземни изкопаеми срещу всичко останало и да си седи в състояние на будна кома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    17 Дек 2022 10:27ч.

    Тези дето я вкараха в будна кома са по местата си.Казват с пораснал рейтинг.С идването на Горбачов там развалът почна.Горбачовите реформи подкопаха СИВ.По съвет или от много ум по решение на Москва още преди 1990г. се премина от разчети в преводни рубли в $.Това рязко съкрати стокообмена в СИВ.Републиките в СССР им спряха субсидиите.Резултата -граждански войни в тях.Ние по чудо се отървахме.Социалистическия пазар рухна по вина на СССР и Горбачов. За да си възтанови икономиката на Русия и трябва ПАЗАР.Милиарден.Разрушиха пазар СИВ който сам по себе си беше малък.И нямат заместител.БРИКС на теория да,на практика не.Китай там е основен играч.Сам по себе си самодостатъчен.За чий му да си създава конкурент?Алтернативата и за ЕС и за Русия беше обидинен пазар.ЕС се оказа колония на САЩ.И САЩ дръпнаха юздите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос без нужда от отговор

    17 Дек 2022 10:04ч.

    Тоя май най-после се вслуша в думите на Путин: "а ние даже сериозно още не сме започвали"... Не слушат западните партньори, само си мантруват, дали от вродена простотия или от много кокаин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    17 Дек 2022 10:32ч.

    Ха добрЮтро г-н банкер.Ми не само планира , а и ще я спечели .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    17 Дек 2022 12:13ч.

    Не Русия удължава войната, а Сащ/Нато ! Колко пъти да ви се припомня да не ескалирате, за да се мине с по-малко жертви и разрушения, ми то и малоумният това го разбра, само не и умниците, блъскайки се смело с лакти, като дявол в чувал?! Такива миризливи ги изтропахте в Украйна, че шансове за преговори нямате. Изгубено доверие, някакви си хартии, дето не стават дори да си отриеш гъза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Дек 2022 12:23ч.

    стратегията на англо-американците във всички войни е да се бият чрез своите сателити, да изтощят главния враг, след което да влязат във войната с него и да спечелят лесна победа... САЩ, Британия и Полша които мечтаят да разделят и унищожат Русия, като разграбят нейните огромни природни и човешки ресурси... а ние? какво целим ние??...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    17 Дек 2022 13:27ч.

    Да,точно.Но дали точно на англо-американците?Възсхода на Англия започва след преселението на евреите от Холандия.И няколко века след разгрома на испанския флот Англия се чувства недосегаема на острова,И методично унищожава европейските си конкуренти.В 20век САЩ поглъщат колониалното наследство на Англия и чувствайки се недосегаеми вече на континент методично със същите похвати унищожават конкуренти по-цял свят.И отново еврейската диаспора най-многобройна в новия хегемон?Пита се кое е причина и кое е следствие?Евреите надушват тренда и се установяват в просперираща държава т.е паразитират или евреите правят просперираща една държава/реална хипотеза/ или евреите знаят как да живеят в симбиоза с просперираща държава.При всички случаи евреите са индикатор,а дали са причина или следствие не се наемам да твърдя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не и не

    17 Дек 2022 12:37ч.

    Значи и другата година ще ни занимавате с Усрайна и зеленото палячо? Е, без мен... Бай, бай!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    17 Дек 2022 12:59ч.

    Време е Микробритания да си получи заслуженото за диверсията на Северните потоци. Лиз Тръснатата си призна. Какво чака Путин, та не пусне нещо по Лондон? Аре да ги видя как ще отговорят, след като разберат, че играта загрубява и Микробритания може просто да бъде ликвидирана за минути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиар

    17 Дек 2022 17:55ч.

    и нищо повече. Пиар за народите да си затегнат коланите. А истинските причини не знам, но никога не са това, коеро четем в медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    17 Дек 2022 20:28ч.

    BTW, от чие име говори този морон Столтенберг? Той държавен ръководител ли е ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    17 Дек 2022 21:37ч.

    като го чуя,че се обади и ми става интересно какво ново ще измудри...смешен човек,нищожество облечено във власт..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    17 Дек 2022 22:25ч.

    Съвсем оредяхте след Херсон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    18 Дек 2022 11:55ч.

    Ти обаче си тук. Като кърлеж си се впил във форума и ръсиш зараза заради няколко цента от Козяк. Недей да се хабиш, читателите тук са имунизирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи