Столтенберг: НАТО няма да отправи покана към Украйна за присъединяване към алианса

Столтенберг: НАТО няма да отправи покана към Украйна за присъединяване към алианса

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да се присъедини към Алианса на срещата на върха във Вилнюс в средата на юли. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс  Столтенберг след среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин. Въпреки това ще бъдат обсъдени възможностите за сближаване на Украйна с НАТО.

По време на срещата си с германския канцлер Олаф Шолц Йенс Столтенберг предупреди да не се приема, че войната в Украйна може формално да се стигне до мирно споразумение:

"Ние всички искаме тази война да свърши. Но мир не може да означава просто замразяване на конфликта и приемане на сделка, диктувана от Русия. НАТО не е част от този конфликт. Ние подкрепяме Украйна в нейната самозащита".

Столтенберг приветства плановете на Германия от следващата година да отделя 2% от брутния си вътрешен продукт за отбрана. Според Столтенберг една успешна контраофанзива на Украйна предлага добра основа за преговори с Русия:

"Украйна има право да освободи собствената си страна и контранастъплението вече е в ход. Колкото повече земи успеят да освободят украинците, толкова по-силна ще бъде тяхната позиция на масата за преговори", заяви още той.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Започва се

    19 Юни 2023 20:01ч.

    Другарят Си си погововори със соколето и започнаха едни изявления за Тайван, за НАТО и други мъртвородени дейности. Ще има и още, струва ми се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ние всички искаме тази война да свърши"

    19 Юни 2023 20:03ч.

    Откога това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    19 Юни 2023 20:03ч.

    То кой ли ви вярва на вас! Вие сте злото и лъжата ви е винаги в главата! Служители на Сатаната които подкрепят явни укронацисти и убийци! Дано Русия не ви повярва за пореден пъти и бъде излъгана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    19 Юни 2023 20:10ч.

    Западът е тотално разцентрован и вече не знае , какво да прави... Това ясно си личи от ежедневните противоречиви изявления на техните умопобъркани лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    19 Юни 2023 20:12ч.

    Столтенберг и НАТО предадоха демокрацията и евроатлантистическото единство! И храбрия украински народ на заколение! Ние всички у дома се срамуваме от тях и този предателски акт на предателство! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не е необходимо

    19 Юни 2023 20:13ч.

    Въоръжете достатъчно ВСУ, те ще свършат мръсната работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо много се объркаха и вече на знаят какво да говорят

    19 Юни 2023 20:16ч.

    Блинкен застана на страната на Китай, въпреки заканите. На Столтенберг вече му се иска войната да свърши. Какво ли ще говорят след два-три месеца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • режимът на подставения клоун

    19 Юни 2023 20:28ч.

    Украйна има право да бъде освободена от натовско-нацистка окупация и да се върне при братята си по кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сТОЙНОСТИ И ПРИНОСИ

    19 Юни 2023 20:32ч.

    Странно, аз също като >>> 19 Юни 2023 17:10ч. намирам този текст за странен, дори за мен е не само противоречив, а направо нездрав! Искали да свърши, но Русия да няма думата! Укр. имало право да прогони нашественика, че да имала по-добри позции при преговорите. И в художествената литература и в живия живот разминаването между желания и действителност РАЖДА ТРАГИЧЕСКИ ГЕРОИ! Не съм сигурен, къде точно е проблемът, но или отразяващият журналист, или г-н Директорът НЕ СА РЕДОВНИ. Най-вероятно е да не са смахнати, а да са обичайните лицемери, които едно говорят, но всъщност мислят, трето искат! Омръзна ни вече, става досадно скучно от Вас. Уплашени и объркани са, защото веча са разбрали и са се убедили, че всъщност няма да могат да отнемат територията на Русия, доколкото в стратегическите оръжия им трябва много време само за да наваксат изоставането. Ориентировъчно около 15 години. Западът няма 15 години, той е прояден от уродства, дефекти, дългове и всевъзможен боклук! Ние станахме значим член на обществото на западните партньори, защото България като верен последовател, реализира висококачествен принос откъм УРОДСТВА, ДЕФЕКТИ и БОКЛУК1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИГ-21

    19 Юни 2023 20:34ч.

    Точно така руснаците освобождават Украйна а не я окупират. След руската армия вървят руските строителни компании и ремонтират разрушеното от нацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    19 Юни 2023 20:48ч.

    да бе, знаем, битка до последния украинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАПЛАХА

    19 Юни 2023 21:15ч.

    аз пък бих те подкрепил столтенберг с копраля по чутурата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Юни 2023 21:19ч.

    горбачов и президентът на сащ какво подписаха преди 35 години нато да не се разширява на изток вие какво правите в украина като не е член на нато осигурявате печалбите на впк на сащ спрете това оръжие преговори и мир финансов одит на украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Борел, дърт пендел

    19 Юни 2023 21:28ч.

    Защо Йенсик говори без да е съгласувал с мен ? Аз казах че конфликта ще се реши само на бойното поле ! Ся излиза че не знам какво говоря...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха! До последния украинец!

    20 Юни 2023 0:39ч.

    Столтенберг разчекнат от шизофрения: "НАТО не е част от този конфликт. Ние подкрепяме Украйна в нейната самозащита."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи