Столтенберг: Конфликтът в Украйна ще продължи години

Столтенберг: Конфликтът в Украйна ще продължи години

"НАТО подкрепя Украйна, но няма да стане страна в конфликта, а трябва да избегне разпространението на военните действия в други страни". Това заяви генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг в интервю за вестник "Велт ам Зонтаг".

"За съжаление, трябва да сме готови за продължителна война в Украйна, която може да се проточи с месеци или дори години. В дългосрочен план Украйна не може да се защитава само с оръжия от съветската епоха и трябва да премине към модерни западни оръжия", каза той. 

Според генералния секретар трябва да се направи всичко възможно, за да се предотврати разпространението на конфликта в други страни. "Ето защо не изпращаме войски на НАТО в Украйна", обясни Столтенберг. "Ние подкрепяме тази страна, но НАТО съзнателно не е страна във войната.

Ако Швеция и Финландия подадат молба за присъединяване към НАТО, те ще получат известна подкрепа от алианса през преходния период - от момента на подаване на молбата до одобрението от парламентите на алианса, каза Йенс Столтенберг.

"Една страна получава пълна защита в момента, в който стане пълноправен член. Но ако двете страни подадат молба за членство, в преходния етап … съм сигурен, че на Швеция и Финландия могат да бъдат предоставени подходящи гаранции за сигурност", каза той.

Столтенберг също така заяви, че вратата на алианса остава отворена. Според него Швеция и Финландия "вече отговарят на почти всички стандарти на НАТО".

"Ако те решат да се присъединят, това ще укрепи алианса и сигурността в Европа", заяви генералният секретар. 


Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

  • Подпалването на Европа

    07 Май 2022 12:24ч.

    върви с експресни темпове! САЩ се надява да оцелее като запали Европейска ограничена война! Путин едва ли споделя надеждите на САЩ. нАТО е смъртна присъда за цяла Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    07 Май 2022 16:07ч.

    Рашистите и обслужващия го персонал като вас се надявате да оцелеете, ама йок, украинците ви бият по одържат по всички флангове и ан места контраофанзива, НАТО-вските сили се увеличават и въоръжават с още по-съвременни техника, без да бият камбаната да се фукат като Пут-tin с експерименталки и самолетът МУ "Денят на страшния съд", в който ще бъде погребан самия той:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофти матрял

    07 Май 2022 16:36ч.

    На 9 май Путин ще обяви, че няма да носи отговорност за живота на който и да е, който не е напуснал територията на бившата Украйна в едноседмичен срок. Американците са решили да се бият до последния украинец. След като и украинците изглежда са съгласни, време е за приключване. Идва лято.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де го чукаш, де се пука горното "хаха"

    07 Май 2022 18:21ч.

    Абе, аланкоолу, в резултата от въоръжаването на укро-нацисткия режим в Украйна и постоянното притискане на Русия, войната ще излезе извън Украйна, което е старата мечта на твоите говедари. Добичетата като теб още не могат да разберат, че ще станат касапкък. Но и УСА-добичетата не разбират, че са за касаплък. Касапинът кара наред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    07 Май 2022 19:04ч.

    абе, смешко, каква контраофанзива, какви 5 лв....то след още месец няма да остане укроармия...и тогава НАТЮ ако ще и извъземни оръжия да праща, няма да има кой да ги ползва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахо, върви бързо при психиатър!

    07 Май 2022 23:10ч.

    Хахо, бре, психозата ти се отнася до състояние на ума, включващо объркване между това, което е реално и кое не е реално. Психозата може да повлияе на всичките ти пет сетива твоето поведение и емоциите ти. По време на период на психоза, умът губи някакъв контакт с реалността. Ти, Хахо, вървиш с бързи крачки към шизофренията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечтата не, но целите на НАТО по отношение на автократични режими като Кремълския, провеждащи геноцид над етноси и народ

    08 Май 2022 1:45ч.

    ... да бъде ограничен и въдворен в международния правов ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Май 2022 12:28ч.

    Няма лошо.Русия точно това цели.Дълга война, която да смаже Европа.Европейците ще клекнат още тази зима, когато няма да има нито газ нито петрол при минус 20 ...:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП-е,

    07 Май 2022 12:32ч.

    докога с този мазохизъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вратленцата - кръц!

    07 Май 2022 15:41ч.

    07 Май 2022 12:32ч. --- Не сме част от отбора на буклуците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечтите са безплатни, а реалността е точно обратната

    07 Май 2022 16:03ч.

    Русия се самозапапли и ще изгори от вътрешния бунт. 25% от въоръжените ресурси на рашистите в Украйна са аут, 9 рашистки генерала и 38 полковника вече са убити като агресори, армията са уморени и затова генералитетът им отива на бойното поле и с крещене се пробва да ги стимулира, ама йок, а мобилизацията на нови не върви, вече има съдебни дела на отказалите се срещу РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    07 Май 2022 19:06ч.

    Мечтите са безплатни, а реалността е точно обратната....ти лично преброи генералите и полковниците? Брейййй, сигурно сите западни разузнавания ти ги командваш...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще продължи години

    07 Май 2022 12:30ч.

    Ще продължи, ако все така контролирате Путин. Но Русия е непредвидима. Ако Руското задкулисие (силоваците) вземе властта от Световното задкулисие, ако стане една мобилизация в Русия... ще се молите руснаците да спрат на Ужгород.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха, силоваците се чудят дали путлер сам ще си пукне и ще ги "освободи" от сбе си, или трябва да му "помогнат"

    07 Май 2022 16:12ч.

    Силоваците се молят тази война да спре, щото това спря краденето им от бюджетните ресурси за армията. А така спряха да трупат открандатите милиони в кипърските си офшорни сметки и като следствия спря приятно прекарване на времето им на Запад с дроги, взятки, яхти, проститутки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този сега се събуди

    07 Май 2022 12:35ч.

    Конфликта с Украйна тече вече от години, да не кажем десетилетия. Хем подкрепяме Украйна с оръжие, хем не се намесваме, хем ще укрепим сигурността в Европа, дори били гаранти за тази сигурност. Явно и този е завършил ала-Харвард. Тези съвсем ни вземат за балъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    07 Май 2022 20:24ч.

    Отдавна е късметлия агент " Стеклов " . Отърва се на косъм от Брайвик и се прави на смел !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    07 Май 2022 12:42ч.

    Няма да издържи мужика дълго време да пие газ и нефт вместо самогон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    07 Май 2022 12:47ч.

    Цяла Източна Европа влезе в капана дето и готвят 30г.Русия още следва линията на Наришкин./да се договорим/.Но вече и Путин се клати.Рейтингите едно.Но по-важното.Военните пренебрегват заповедите му/Азовстал/.След парада/провокация/ или по време на парада чакайте новини/мобилизация/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без договори с дявола

    07 Май 2022 13:09ч.

    Да се договорим не е опция за Русия. И скоро Путин ще подгони целия запад. Няма друга опция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 9-ти май е ключова дата не само с парада...

    07 Май 2022 13:11ч.

    Малка е вероятността Путин да обяви мобилизация на 9-ти май , аз давам 10 % такава вероятност. Но ако това стане факт, значи силоваците са взели решителен превес и Путин се е измъкнал от контрола на Сатанистите и Дълбоката Държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мариупольский котел

    07 Май 2022 15:35ч.

    Преди малко излезе мълния: Първите бойци на ВСУ с бяло знаме вече се предават в комбината Азовстал. Това е първо съприкосновение в такъв вид между двете групировки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    07 Май 2022 19:10ч.

    абе каква мобилизация те гони и теб...професионалната армия на Русия наброява 385 000 души, наборната е над 1 000 000, а резервистите 31 000 000...само професионалната армия , плюс 50 000 от ДНР-ЛНР и с укроармията е свършено...щом на фронта вече пращат 60-годишни работници, които почти веднага се предават на руснаците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    07 Май 2022 12:53ч.

    Преминаването изцяло на военни релси ще укрепи власта на Путин.Ще реши огромните му проблеми днес.Няма как да победиш враг който снабдяваш с дизел за танковете.Разбира се се иска поемане на отговорност.Обявяване на война и ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ.А не мишкуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-има няколко крачки

    07 Май 2022 12:56ч.

    До общо европейска война.И още една до световна.Путин не ще да ги прави.Запънал се като магаре на мост.Усещат слабост в него и го натискат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Рогозин

    07 Май 2022 13:01ч.

    «НАТО поддерживает Украину, но не собирается становиться стороной конфликта, нужно избегать распространения боевых действий на другие страны — лицемерный и лживый генсек НАТО Йенс Столтенберг», — обвинил Рогозин генсека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хари Кришна

    07 Май 2022 13:04ч.

    Българите засега показват здрав разум и не влизат в капана на кретеноидите от запад /клубът на наглосаксите/. Но опитите продължават да вкарат България във война. България няма интерес да влиза в конфликта между руската империя и западната империя. Следователно някой отвън има интерес .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • който фърчи нависоко...

    07 Май 2022 13:08ч.

    На ваше място (управниците на света) бих почнал да се тревожа за бъдещето си, защото колкото пари и власт да имате, порадвайте им , защото времето ви изтича, в Новия Световен Ред, който идва, но не този който гласите, а този в който вече няма да има нужда от посредници, както беше досега ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нострадамус

    07 Май 2022 13:27ч.

    На кафе ли е гледал или боб е хвърлял?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами!

    07 Май 2022 14:11ч.

    Просто мокри сънища, сир!:

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ред Шухарт-сталкер

    07 Май 2022 13:27ч.

    Задължителното условие за да продължи дълго конфликта, е военните действия да прехвърлят границите на Украйна. Иначе, ще приключи доволно бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    07 Май 2022 13:30ч.

    Ами с тези цени на газа и петрола, при една дълга война, Русия ще изпревари дори Китай и ще стане първа икономика в света, а в Европа и САЩ ще стигнат до канибализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    07 Май 2022 13:39ч.

    Иска му се на Столтенберг. А мисли ли за икономическата война? Гладните му съграждани ще го изядат за Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е смешен

    07 Май 2022 13:47ч.

    Натовското пиарче, дето се прави на генерален секретар. От това човече нищо не зависи, повтаря като папагал думите на началството, а пред обществеността се прави на шеф, за да обира плюнкити. Такава му е длъжностната характеристика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    07 Май 2022 13:49ч.

    убиици спрете да продавате оръжие на украина апелираите за преговори и мир 75 години европа живя в мир и сега заради печалбите от оръжието воината ще се проточи с години няма да установите нов световен ред без русия китаи и индия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този докога ще води НАТО

    07 Май 2022 13:52ч.

    още години ли? Нали щеше да става банкер на норвежката банка? От неговото престараване може да пламне света,както пламна Украйна. На срещата в Мюнхен остави Зеленски да се перчи че искал ядрено оръжие и му ръкопляска вместо да му припомни договора за неразпространение. Сега най-опасно става ако Русия му го изпрати чрез хиперзвукови ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    07 Май 2022 14:25ч.

    Zеления потник: тоя е преродения Нострадамус! Вервайте му! Както и на мен - аз съм Слуга на Народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • змия в пазвата

    07 Май 2022 14:31ч.

    На швеция и финландия сащ им продават същите номера както на източна европа след нападението на Сърбия. Такава е била истинската цел на бомбардировките-натиск и право в капана. Сега ние не искаме в нато, но е късно, предстои и скандинавците да го разберат по лошия начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    07 Май 2022 14:38ч.

    Тов.столтемберг, един от най-изявените лицемери.В момента в който давате оръжие,логистична подкрепа и разузнавателна информация вие вече сте затънали до ушите в този конфликт.Ще почакаме да видим какво ще изскочи от Азовстал.Колкото до продължителността не е много ясно,защото руснаците могат и да изкарат голямата тояга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    07 Май 2022 22:51ч.

    Мунчо, според ООН нападнатата страна има право да получава всякаква помощ от другите страни и това не е обявяване на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпроси и отговори?

    07 Май 2022 14:43ч.

    Русия се нуждае от победа, всичко друго ще има ужасни послед. тях. Победата трябва да е бърза, иначе пак негатив хипотези. Оцеляване У, макар в окастрен вид, ще я превърне веднага в побесняла и подивяла от омраза ам. военна база. Очевидно имаше изненада от съпротива на У, ама пък чак такава изненада?! В момента не се забелязва особен стремеж към победа и бърза победа! Защо?! Отговори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имхо

    07 Май 2022 15:41ч.

    Един възможен отговор: затяжна война - У. се скапва, НАТО и ЕС (на чиято издръжка е) затъват все повече. Освен това, при евентуална намеса на НАТО, бойно поле У. е по-удобно за руската страна, отколкото за западните. Там руснаците по традиция бият съперниците си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Май 2022 14:47ч.

    Добре си живуркат засега Африка и Антарктида, защото Нато не им се е запредлагал да ги защитава, но има време да си намерят следващите цели за земно добруване, когато Европа се изчерпи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Май 2022 15:13ч.

    В момента текат удари с крилати ракети по цялата територия на Украйна.Дори Черновицка област.Одеса гори....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    07 Май 2022 15:22ч.

    Едно е да искаш, като Столтенберг, да е дълга войната, друго е да прогнозираш бъдещето. Колкото до разширяването на НАТО, НАТО вече трябва да спре да функционира като филиал на Външното министерство на САЩ. Получава се така, че американците следват „своя интерес“, а ние всички финансираме войните им, приемаме бежанците от разрушените държави и ставме мишена за техните врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото

    07 Май 2022 16:00ч.

    Целта им е да създадат мултикултурни общества, за да няма национални такива. И да няма желание да се пази историята и коренното население, да се отслабва максимално устоите на държавата. Но за разлика от нас, пазят Израел като зениацата на окото си. История, религия, музеи по цял свят. Защо според теб? Ние ли сме лошите, които разпространихме Божието слово?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    07 Май 2022 17:09ч.

    Защото това е против Христос. Това не е дело на самите американци като нация, чиито преминали бащи се наскърбяват като нашите от случващото се. От нациите и родовете се преследват само тези, които носят християнската култура. Докато християнски кръстове се забраняват, евреите още ходят с ермолки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    07 Май 2022 17:10ч.

    Борим се с „ислямофобията“, промотира се йогата на индийците, също и всякакви шарлатанизми и безумия по света. Никоя друга култура не се притиска да се отрече от корените си. Единствено се доопропастява местната и без това по-низша култура, с идеите на джендъризма и равенството. ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    07 Май 2022 17:17ч.

    Въпреки това няма друго подходящо наказание за онези, които не ценят каквото имат. Писано е, че „Божият съд започва от домочадието“. Бог се съди с нас поради това, че презираме Неговите дарове, закрила, както и мисията си на носител на светлината. Съвсем справедливо е против нас да се повдигат могъщи врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам

    07 Май 2022 15:55ч.

    Да затворим границата, никакво влизане и излизане. За неопределено време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • папа джо

    07 Май 2022 16:11ч.

    НАТО е хартиен тигър,а този е на заплата и не иска да се разделя с нея.Вижте го какъв е блед,няма никаква духовност,прилича на смъртник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гладна кокошка просо сънува

    07 Май 2022 16:19ч.

    САЩ чрез НАТО воюва с чужди ръце, затова ни бутат да помагаме на фашистката шайка в Украйна, за да ни вкарат в желания от тях безкраен конфликт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тайно или явно целият свят се оттегля от Русия и скоро ще наблюдаваме разпад на колониалната рашистка държава с или без гражданска война

    07 Май 2022 16:25ч.

    Китайските Lenovo и Xiaomi изтеглят бизнеса постепенно от Русия без да го обявяват публично. През март износът на китайски технологични продукти за Русия рязко спадна в сравнение с февруари. Така предлагането на лаптопи намаля с повече от 40%, смартфони - с почти две трети, базови станции - с 98%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тайно или явно

    07 Май 2022 16:35ч.

    Целия свят продължава да купува въглеводородни е редкоземни изкопаеми от Русия. Докато е така, прогнозата ти е крайно нелепа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До бърборкото по-горе.

    07 Май 2022 16:45ч.

    И какъв е интереса на китайците да се изтеглят от Русия - споделят демократични и евроатлантически ценности. Аман от платени тъпаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да надцениш позицията си на енергийните пазари рядко завършва добре

    07 Май 2022 16:59ч.

    Напр. Русия има нужда от европейския кеш повече, отколкото Европа от нейния газ. Европа внася над една трета от газа, който консумира, от Русия, но това е повече от 70% от руския износ на суровината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да надцениш монополна позизия

    07 Май 2022 17:01ч.

    Умнико

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уроците от миналото за "петролните игри" показва, че русия я грози сериозна заплаха, ако се опита да използва позицията си на енергиен доставчик като геополитически лост

    07 Май 2022 17:03ч.

    Когато арабските членове на ОПЕК обявиха петролно ембарго в резултат на октомврийската война от 1973 г., страните вносителки започнаха да разработват вътрешни петролни находища и алтернативни енергийни източници, което доведе до най-драстичния спад в потреблението на петрол, който светът някога е виждал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ся предстоят

    07 Май 2022 17:07ч.

    Уроци от бъдещето. По миналото само можеш да рониш сълзи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайците са мъдри, искат да имат прогрес и развитие в бъдещето, а не "приятели", които ги връщат в миналото, но които може да бъдат добре използвани за по-евтини енерго носители

    07 Май 2022 17:09ч.

    Китайците ги заплашва повишени мита, ембарго на износа и ограничаването им на глобалните пазари, които им носят висока доходност. Руският пазар не само не може да им покрие такива загуби, още повече при драстично обедняване на руснаците, ами им създава излишни гео полит. проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно, Путлер и всички рашисти ще получат последен урок, защото живеят в миналото на имперска и съветска слава

    07 Май 2022 17:11ч.

    А който живее в миналото, няма и бъдеще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сладък, индианците казват следното

    07 Май 2022 18:01ч.

    Бъдещето вече се е случвало. Миналото тепърва предстои да се случи. След всеки възход следва падение.. На Запада хем му е ред, хем му се пада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мисли малко бе

    07 Май 2022 19:22ч.

    Това за арабските членове важеше преди века на високоточните оръжия и частните армии. Днес не можеш да знаеш кога и откъде ще ти дойде средството за разрушение, а цивилките даже няма да разберат, че си останал без обект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Май 2022 16:32ч.

    Вън от НА ТО и Е С. Пише ви го мъж на 62 живеещ от 15 го. на запад.А защо отиде на запад?Заради тъпотията и унижението в колонията.Въртя оръжието прекрасно.Ако се наложи ще използвам уменията си срещу корониалалната администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    07 Май 2022 16:41ч.

    Хем родоостъпник еснаф, търсещ благинките на Запада, за постиженията на който няма заслуги, хем инфантилен смешник, че можел нещо да направи с оръжието си, което отдавна е клепнало:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно имаше изненада от съпротива на У

    07 Май 2022 16:33ч.

    Нещата стоят малко по-иначе. Путин даде пари, много пари на управите на големите градове. Искаше да приложи "иракския метод" на US army , които купиха иракския генералитет и стъпиха в Багдад без сериозни сражения. Но тук нещо се разсъхна. Вероятно американците са надцакали с кинти, план "А" на Путин пропадна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • План А си върви..

    07 Май 2022 16:37ч.

    Украйна до Днепър и без излаз на море..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв план "А" ?

    07 Май 2022 16:46ч.

    План "А" предвиждаше мълнеоносно падане на Киев ! Защо беше десанта северно от Киев ? Защо бяха завзети светкавично големи територии западно и източно от Киев , градът беше полуобкръжен ? Какво се случи че без украинско контранастъпление Путин издаде заповед за изтегляне ? Няма грам военна логика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бая си заблуден

    07 Май 2022 17:05ч.

    Ако смяташ, че в плановете на Путин е да завладява цяла Украйна. Нищо на запад от Днепър не му е необходимо. Каквото му трябва ще си го вземе. След въгледобива, големите язовири и АЕЦ, остана само Одеса, След като падне Одеса, операцията ще приключи. Както и Украйна съответно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    07 Май 2022 19:25ч.

    Укрите, под давление на САЩ, пуснаха водата от дамбите около Киев и наводниха огромни площи западно, северно и източно от столицата, вкл. и предградията й. И до днес най-ниските места са още в тиня и вода до пояс. Язовирите там са били планирани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    07 Май 2022 19:27ч.

    ...още по съветско време да служат за целите на отбраната. Така е и в ниските райони на Донбас, където днес руската армия много разумно прави планирането така, че да не влиза в клопката на евентуално ново изпускане на водата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    07 Май 2022 23:34ч.

    Къде видя да ти е писал "да завладее цяла Украйна" ? Сами си измисляте неказани фрази, после ги оборвате. Колегата много ясно ти е посочил, че се тръгна към бързо завладяване на контролните точки в Киев, и изведнъж рязко спряха. А после напук на цялата военна наука руснаците изоставиха територии, колкото половин България без бой ! ?? Нещо се обърка , и то не на бойното поле, а в Кремъл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно имаше изненада от съпротива на У

    07 Май 2022 16:37ч.

    Проблемът за Русия е че по някакви не особено ясни причини, не се действа и по план "Б" - бързо прегрупиране и завземане на целия Донбас. Свалените от Киев и Чернигов части са в готовност, отпочинали, но ... не встъпват в бойните действия ? Защо ? Какво се чака ? Това задкулисно поведение на Путин и обкръжение дразни силно руските патриоти и вероятно голяма част от военните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чакат тинята да се оттегли

    07 Май 2022 19:32ч.

    Съединението, изтеглено от Киев и Сума, съобщават, не е било изпратено в Донбас, а прегрупирано на позиции в райони на север от границата. Най-вероятно отново ще бъде използвано за превземане на Киев, Чернигов и Сума, но в по-благоприятен момент от развитието на бойните действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-вероятно отново ще бъде използвано за превземане на Киев, Чернигов и Сума, но в по-благоприятен момент от развитието на бойните действия

    07 Май 2022 23:39ч.

    Това е абсурдно. Изтегляш се БЕЗ БОЙ от огромни завзети територии, за да ги превземеш повторно ... С БОЙ ! ?? Не е това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За март месец руските държавни демографи регистрираха неочакван ръст на свръхсмъртността, която приписват на починалите от ковид, но релаността посочва ясно загубите в армията във войната в Украйна като причина

    07 Май 2022 16:39ч.

    Излишната смъртност в Русия през март възлиза на 49,1 хил. души и се увеличава със 7 хил. смъртни случая в сравнение с февруари според Росстат. През първите четири седмици на войната са загинали между 7 000 и 15 000 войници, почти същият брой като по време на 10-годишната война в Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж как расте и свръхсмъртността на Запад

    07 Май 2022 17:09ч.

    Там причината сигурно е Ковида, мейби..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    07 Май 2022 17:16ч.

    В Запада/НАТО нямат загуба на жива сила в армиите си, равняваща се на 10-годишна война и 25% извън строя на военна техника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    07 Май 2022 20:00ч.

    Защото на практика не воюват със силен противник, а дънят по слабаци или им плащат, за да не ги бият, както бе в Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шовинистичен Кремъл винаги подценяват другите

    08 Май 2022 1:41ч.

    Тази война много прилича на зимната война с Финландия 1939-1940г., когато 10 пъти по-голямата съветска армия си мисли, че бързо и лесно ще прегази и завладее финландците по заповед на Сталин, но се провалят и оттеглят посрамени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горната тирада

    07 Май 2022 17:23ч.

    Много силно се интересува от пазари, стоки и пари. Обаче всичко това се прави от хората, за хората. Когато започнат да се правят от роботи, за "роботи", вече ще е късно за историята и бъдещето ще е прекалено светло. Умници, икономисти ли сте, вижте в каква как газим без война, кажете къде отиват парите на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конфликтът в Украйна ще продължи години

    07 Май 2022 17:27ч.

    Докато азиатците не избият всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    07 Май 2022 17:30ч.

    Тези до кога мислят, че ще могат да лъжат, че не са страна в конфликта? Дори сред населението в собствените им страни няма толкова много глупаци, които да вярва постоянно в тази лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността е следната

    07 Май 2022 17:42ч.

    Обикновенните хора по целия свят са почти наясно какво става, но нямат сили и механизъм да противостоят, и не им се дава възможност да го променят. Има световно правителство, не го ли виждате? Т.нар. лидери колко различни са от останалите хора. Те имат протекция да си вършат злите дела и никакви последствия за тях. Все едно се управляват от един команден център.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната е за сърцата и умовете защото другото ги следва,

    07 Май 2022 18:55ч.

    така Западът спечели Студената война. Путин каза ясно че те ще правят като тях, само че ако разрушат Украйна и населението се ангажира в отбрана, как ще променят мисленето им? Нужно е време и причини за мислене и сравнение на живота, точно така ни променяха и нас през соца с корекомските стоки. Ако бяха нападнали Киев щеше само да попречи, а сега и най-дебелите глави увират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за подкрепа на нацистки терористичен режим

    07 Май 2022 19:58ч.

    Руската държавна дума има намерение да внесе високопоставени държавни лица на САЩ в специален списък на отявлени военни престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    07 Май 2022 20:10ч.

    Този джендър пак го изкараха на показ. Това говори за закъсване на запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нейто джендър

    07 Май 2022 20:20ч.

    Между другото, военното му невежество е очебийно. Покрай другото заявил, че украинската армия отстъпвала и търпяла загуби, защото все още масово воювала със старо съветско оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нейто джендър

    07 Май 2022 20:20ч.

    А истината е, тъкмо обратната - съветското оръжие е доста надеждно, и за разлика от западното, е изпитано в множество победни боеве и става за война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • супер бомба за разбиване на дебел бетон

    07 Май 2022 20:22ч.

    Тия дни срещу комбината Азовстал руските сили използват супер фугасната бомба ФАБ-3000, пускана от стратезите Ту-22М2. Бомбата е изключително полезен боеприпас, използван от Червената армия още във ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАБ-3000

    07 Май 2022 23:54ч.

    Въведена на въоръжение през 1946. Няма как да е използвана през ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Май 2022 20:10ч.

    САЩ и НАТО отдавна се подготвят за тази война. Затова избягаха от Афганистан и прехвърлиха войската в Европа. Ще правят всичко възможно Украйна да се бие до пълно унищожение. Ще им изпращат оръжие, което няма да се свърши, но ще се свършат хохлите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Май 2022 20:16ч.

    Според разузнаването на САЩ, в Украйна руските военни се бият 1 към 5. Русия разполага с 600 хиляди контрактна армия, но в Украйна участва малка част от тях. Напредват бавно за да не дават жертви и населението на завзетите области Херсон и Запорожие да се ориентират напълно към Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    07 Май 2022 21:21ч.

    https://twitter.com/EuromaidanPress/status/1512488853935902723

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога???

    07 Май 2022 21:24ч.

    https://life.pravda.com.ua/culture/2022/05/7/248555/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конфликтът ще свърши по-скоро,

    08 Май 2022 0:00ч.

    отколкото ти се иска, подпалвачо на войни. Ще го доживееш, за да довършиш жалкия си живот вместо като шеф (на вече несъществуващата Норвежка Национална Банка), като носач на дървени трупи в сибирска поправителна колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия харчи около 900 милиона долара на ден за войната в Украйна

    08 Май 2022 1:05ч.

    Това са заплатите на руските войници, които се бият в Украйна; осигуряването им с боеприпаси, куршуми и ракети; разходите за ремонт на изгубено или повредено военно оборудване; хилядите критични оръжия и крилати ракети, изстреляни по време на войната, които струват около 1,5 милиона долара на брой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заради санкциите руската икономика ще изостане с цели 30 години, а стандартът на живот на Русия ще се срине през следващите пет години

    08 Май 2022 1:10ч.

    Тези числа не отчитат колко финансово може да е загубила Русия заради тежките икономически санкции, наложени й след началото на инвазията в края на февруари. Тези санкции могат да останат в сила, дори ако Русия изтегли войските си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БВП на Русия е само колкото на Калифорния, но е тръгнала да реставрира руската империя + СССР, а с какви денги:)

    08 Май 2022 1:13ч.

    Институтът за международни финанси, финансов мозъчен тръст, представляващ фирми в над 70 страни, заявява, че брутният вътрешен продукт ( БВП ) на страната вероятно ще падне с 15 процента тази година, според Business Insider.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проучване , публикувано две седмици след изявлението на Путин, установи, че преките загуби от войната струват на Русия около 7 милиарда долара

    08 Май 2022 1:17ч.

    Провалите на Русия струват голяма цена за Русия както финансово, така и като човешките жертви, въпреки че Кремъл крие данните за военните си жертви. Въпреки това Русия не е постигнала голям военен успех до този момент. Силите не успяха да поемат контрола над столицата Киев, нито в Донбас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг просто казва, че Западът има решимост да устои дълги години да поддържа Украйна до пълно изтощение на окупаторите, за да не си помислят да нападат друг път

    08 Май 2022 1:37ч.

    Тези разходи във финансов, военен и човешки ресурс, както и падането на жизнения стандарт на живота на руснаците, предстоящите репарации и морална тежест след присъдите за военни престъпления от межд. съд няма как да позволят на Русия дълги години война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой го боли за измислен БВП, бе мозък промит!?

    08 Май 2022 1:49ч.

    Те си имат ядрени ракети. От най-яките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво като рашистите имат ядрени ракети, повечето на картинка и с виртуални, а не реални пробни изпитвания?!

    08 Май 2022 2:06ч.

    НАТО също притежават достатъчно бързи, насочени, мощни, точни и без радарно засичане ядрено въоръжение и ядрени торпеда-подводници, при това действащи, а не експерименталки. Ако Путлер е готов да се самоунищожи или да "победи", то покрай него дворцовите му профани не са:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи