Столтенберг: Ако Русия спечели войната в Украйна, няма да има траен мир

Столтенберг: Ако Русия спечели войната в Украйна, няма да има траен мир

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Трябва да не забравяме, че Русия нападна Украйна и Украйна е жертва на агресия, затова има право да се защити. Няма да има траен мир, ако нападателят спечели, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция по повод насрочената за следващата седмица среща на външните министри на страните от пакта в Букурещ.

Ако оставим руския президент Владимир Путин да спечели, всички ще платим по-висока цена в следващите години, добави той. По неговите думи Путин и други авторитарни ръководители може да решат, че могат да постигат целите силово и така светът ще стане по-опасен.

Всички плащаме цената на руската война срещу Украйна, но украинците плащат с кръвта си, отбеляза Столтенберг. Президентът Путин се проваля в Украйна и отговаря с още повече жестокост - Русия нанася удари по градове и цивилна инфраструктура, така украинците остават без отопление, вода и храна, а това са военни престъпления, обобщи той. 

Повечето войни приключват с преговори, но преговорите зависят от събитията на бойното поле. НАТО ще продължи да подкрепя Украйна, докато е необходимо и няма да отстъпим, заяви Столтенберг.

Той изрази очакване външните министри от НАТО да одобрят осигуряването на допълнителна помощ за Украйна с горива и медицински средства. По неговите думи ще бъдат обсъдени стъпки за повишаване на защитата на Босна и Херцеговина, Грузия и Молдова, както и заплахите от Китай. Ще оценим зависимостта ни от други авторитарни режими, посочи генералният секретар.

Време е да приключим процеса на ратификация на членството на Швеция и Финландия в НАТО, настоя Столтенберг. Той не можа да посочи срок, в който процесът ще приключи, но изрази удовлетворение от обявеното намерение на Будапеща скоро да приеме необходимите решения. Вече 28 страни от НАТО са ратифицирали протокола, отбеляза Столтенберг и потвърди, че все още се водят преговори с Турция. Той призова за възможно най-бързо приключване на цялостния процес.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • запада иска само войни и смърт

    25 Ное 2022 12:36ч.

    това означава ли, че запада си признава, че е военолюбец и предизвика тази война? май, май...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Столтенберг

    25 Ное 2022 13:38ч.

    Ако Русия спечели войната в Украйна, няма да има траен мир, ЗАЩОТО НАЦИОНАЛНАТА АТЛАНТИЧЕСКА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ - НАТО, НЯМА ДА ПРЕСТАНЕ ДА Я ПРОВОКИРА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има траен мир никога, докато съществува световният тумор САЩ и неговите метастази ЕС и ОТАН

    25 Ное 2022 13:56ч.

    Човечеството просто няма бъдеще, докато тези институционализирани престъпления срещу човечеството продължават да съществуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    25 Ное 2022 17:12ч.

    Ако ОТАН се опита да спечели войната то тогава няма да я има планетата ЗЕМЯ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    25 Ное 2022 18:28ч.

    Току що по Русия 1 съобщиха че успешно са изпробвали свръхзвукова ракета Сармат от пето поколение с далекобойност 10-13 000 км. достатъчно да достигне УСА и да унищожи райони с размерите на Тексас или Франция.Мисля че Сармат е направена специялно за нуждите на УСА и ще свърши добра работа.Малко данни от западната преса:150-тонното чудовище "Сармат" лети по суборбиталната траектория и носи мощни и маневрени хиперзвукови бойни глави Ю-71 Западни медии: Огромна руска ракета от пето поколение ще елиминира защитата на НАТО и покоси Европа за секунди! Никъде не се сочат тегловни характеристики на „Сармат”, но се предполага, че масата й е в диапазона 120-150 тона, а само бойната й част е над 10 тона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоест запада ще плати цената за своята подлост

    25 Ное 2022 12:38ч.

    няма лошо, да плаща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С червената валута

    25 Ное 2022 13:58ч.

    Лошото е, че ние, българите, все още се числим сред платците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Ное 2022 12:49ч.

    Русия нападна Украйна, поради гламавата политика на безконечно разширяване на Нато, дето си мислеше, че може да си прави каквото му скимне, а другите са глупаци, които до безкрайност им се налага да търпят произвога им! Тъй че сега не хленчете и не тролете, изпод вола , теле няма да намерите. Обирайте си гнилите круши от Европа, иначе мир няма да има изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Ное 2022 12:54ч.

    Винаги е правело впечатление, че в изказванията на този господин има някакви смущаващи елементи. Насочете погледа си към използваното съчетание "траен мир". Мир къде? Мир между кого и кого? Какво ни казва - след евентуална победа на Русия украинците ще поведат партизанска война ли? Това е смахнато! Или пък Украйна ще бъде победена, но на нейна територия ще влязат някакви други войски и войната ще продължи с различни субекти? На мен поне това ми звучи още по-смахнато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Ное 2022 13:00ч.

    Това не е краят. Имаме някакво заяврение с отрицание, т.е. при някакво ограничително условие, няма да има траен мир. Да приложим малко формална логика и да тестваме заявлението, като го преформатираме като позитивно послание. Ако Украйна победи - ще има траен мир! Факт е, че той не е изрекъл това, но ако по няаккъв начин си го мисли, ако това се предполага, този човек е откровено нередовен. Ние не познаваме действително влиятелните хора в сянка, но прави ужасяващо неприятно впечатление, че Западът поставя на първа линия хора, които говорят много странни неща. Това смущава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Ное 2022 13:47ч.

    "Когато нещата вървят странно, идва часът на странните хора." Хънтър С. Томас :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • garvan

    25 Ное 2022 15:44ч.

    "Когато парите вървят ловко, идва часът на ловките хора." Хънтър Байдън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Ное 2022 17:42ч.

    Добър сарказъм. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този мухльо

    25 Ное 2022 13:01ч.

    Си позволява да заплашва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    26 Ное 2022 1:54ч.

    Точно това прави, казва ни, че силна Русия не е изгодна на Запада и той няма да я остави така. Всъщност призна каква е истинската причина за тази война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    25 Ное 2022 13:07ч.

    Новото в случая е, че за пръв път Столтенберг споменава за евентуална победа на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изнудвач на едро

    25 Ное 2022 13:08ч.

    , да дотираме корпорациите им

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Ное 2022 13:10ч.

    Няма нищо вечно на този свят. Не може Запада да е винаги победител, както в свикнал през последните столетия! Винаги има "първи път" и се надявам този първи път да е победата на Русия в тази натрапена й война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    25 Ное 2022 13:19ч.

    Прави препратка към Хитлер, рубладжиите пак не разбрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    25 Ное 2022 13:54ч.

    Май той не е разбрал. Столтенберг има вид на човек, който не знае къде се намира, така и се държи. Отрепка. Започва да им пари под лъжичката, тоя път няма измъкване и да приемат декларации и да обявяват Русия за терористична държава, и да се плюнчат, и да боядисват врати, и да си повтарят опорките ще ядат страшен К-Р! Това са войнолюбците, ето тези - НАТО/ФАЩ и ЕС искат тази война. Получават я, скоро може и в пълен размер. Ама страхххх, брате, само с приказки не става. А укрите почти свършиха. Ми сега?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Ир Сен

    25 Ное 2022 13:57ч.

    Чак препратки пък, Столтенбергчо е много по-просто устроен. Той чете, каквото му е написано и не е в състояние да прави каквито и било препратки, касаещи познания, които не притежава. Това са повърхностни и изключително посредствени тъпанари, които палаят света. Няма да оставят следа в историята. Като теб всъщност, малоумен троле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    25 Ное 2022 18:32ч.

    Мисля че стотенберг е първият говорящ норвешки робот който няма право на мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    25 Ное 2022 13:37ч.

    Запада трябва да стане изток един път завинаги,трябва на змията да и се смачка главата пък нека се гърчи после колкото иска,тъпата Русия не си свърши докрай работата през ВСВ и сега фашизма пак надига глава и търси реванш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    25 Ное 2022 14:02ч.

    Не е прав - НАТО нападна Югославия и после настана траен мир, по думите на същото това НАТО. Така че нямаме прецедент - Русия постъпи като НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалом

    25 Ное 2022 14:16ч.

    Агентът на КГБ с прякор "Стеклов" а по рождение - Столтенберг, явно се опитва да подготви психологически европецийте за загубата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това твърдение е безкрайно тъпо

    25 Ное 2022 14:22ч.

    Защо трябва да мислим, че ако Русия загуби войната, ще настъпи вечен мир? Между другото, за разлика от САЩ, Русия войни не губи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    25 Ное 2022 14:44ч.

    То един мир с НАТО? Няма да стигне кофа мастило за последните 50 години.Слава на Русия.И каквото ще става -да става.Не ме е страх.Удряйте руснаци....Яко удряйте. Време е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котопакси

    25 Ное 2022 14:44ч.

    Столтенберг май е забравил улиматома на Путин НАТО да се омита от България от границите от 1997 година . А Путин не си забравя думите ,каже ли нещо изпълнява го .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно е.

    25 Ное 2022 14:53ч.

    Каза, че ще денацифицира Украйна, и го направи. Сега очаквам да изгони НАТО от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха-Хаха

    25 Ное 2022 14:48ч.

    Toва е като извадено от филм, ей този откъс: https://youtu.be/m3sxDlDxzac

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна не е жертва

    25 Ное 2022 15:51ч.

    на агресия, тя заслужено си получи войната. Тя в продължение на осем години се подготвяше за нея с американска помощ и съзнателно я предизвика с майдана и с незаконното сваляне на редовно правителство, избрано на законни избори, пак с американска помощ. И с незаконно избиване на руснаци в територията и извън нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога ще има траен мир?

    25 Ное 2022 16:11ч.

    Когато Русия изчезне от лицето на земята ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато печатарите сложат ръка на Сибир и Арктика

    25 Ное 2022 17:03ч.

    А Русия пречи. Разположила се е най–нахално върху богатствата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    26 Ное 2022 2:12ч.

    Майкъл Джексън нали пееше една песничка - "Ние сме светът..." Това е тяхното мислене, те наистина вярват в това - те са светът, друг свят няма, и ако има, той пак е техен, те ще го управляват. Просто Русия малко им приседна - големичка се оказа, опърничава и по-силна, отколкото очакваха, и нещо взе да ги изнервя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    25 Ное 2022 17:08ч.

    Русия може да приключи войната с Украйна за по -малко от 3 дни. Естествено с капитулация на Украйна. Но целта им е съвсем различна. Неспазването на Минското споразумение от страна на европейските страни стана ли гаранти по споразумението е било като отрезвяваща мярка за руснаците. И тези от Западните "Демокрации" го знаят прекрасно. Страх ги е. От тук на сетне вече ще се съобразяват с Русия. Не го разбраха първия път с разполагането на Руски войски в Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • между Русия и Украйна имаше

    25 Ное 2022 18:06ч.

    мир преди вие да въоръжите Украйна и да я насъскате срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    25 Ное 2022 20:20ч.

    Интересно, Путин сега трябва да се уплаши и да не спечели ли? ??? Ей ся получи уплах от меките натовски китки ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    25 Ное 2022 20:26ч.

    Защо така мислиш Столтенберг, нали ако Русия победи тя ще унищожи болшинството престъпници убийци укро нацисти и това е добре и за мен и за теб и за всички нормални хора! Но ако си продал душата си на Сатаната, няма да ти е добре, но аз ще се радвам и няма никак да те съжалявам! А казват, че на младини си бил доста добър човек! Не е за вярване . . .!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи