Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита на Йерусалим

Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита на Йерусалим

По информация на БНР предупреждението е във връзка с планирани шествия в подкрепа на ислямистката групировка Хамас. 

Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита на Йерусалим. Въз основа на становища на ДАНС и СДВР, кметът Йорданка Фандъкова е издала заповед за забрана на шествието на основание Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Прокуратурата на Република България ще бъде безкомпромисна при гарантиране на обществения ред и сигурност и за защита на правата и свободите на гражданите. Това съобщава държавното обвинение по повод зачестили случаи на употреба на език на омразата, включително призиви в социалните мрежи за радикални действия, основани на религиозна и етническа основа, в т.ч. радикален ислям.

От прокуратурата напомнят, че всеки призив за радикални действия и насилие и провеждане на нерегламентирани прояви е в разрез с Конституцията и законите в страната.

Органите на местната власт съвместно с МВР следва да не допускат масови мероприятия, които биха дали повод да се отправят призиви за насилие, радикални действия, както и такива, които  оправдават терористични действия и военни престъпления, посочват още от държавното обвинение.

Този следобед в София граждани организират мирно шествие за солидарност с палестинския народ. Маршрутът е от НДК до президентството. 

 

Коментари

  • rusnak

    13 Окт 2023 13:52ч.

    За укронацистки терористи може всеки ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    13 Окт 2023 14:12ч.

    Плурализъм ! Пълна, утвърдена демокрация се е разляла из целият ЕС ! Имаш пълната свобода да мислиш .... правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Окт 2023 14:27ч.

    Нови попадения на ЗСУ: Ударени са кораба “Павел Державин” и “Буян-М”. Украинците надминаха всички познати и непознати достижения в унищожаването на морски военни съдове ! При това без собствен флот ! Флотът на Русия ( ПС: Остстъчен ) беше прогонен от Крим ! Като прибавим и тоталния разгром под Авдеевка, можем да празнуваме уикенда с високо вдигнати глави ! А именно: Щаба на ЗСУ съобщиха, че са разстреляли повече от 60 танка при Авдеевка ! А месото е намаляло с над 1000 ватенки вследствие на тъповатите атаки на рашките срещу Хаймърсите и Късетачните Атакамси. Слава Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    13 Окт 2023 14:30ч.

    И 500 000 укронацисти преселени при Бандера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи