Стохилядно пропалестинско шествие в Лондон

Стохилядно пропалестинско шествие в Лондон

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Около 100 000 души участват в пропалестински протест в центъра на Лондон, според данни на лондонската полиция, предаде Independent, цитиран от "Фокус".

Протестиращите скандират "От реката до морето, Палестина ще бъде свободна" и "Мюсюлмански армии, не е ли време да освободите Палестина".

На места започнаха сблъсъци между протестиращи и привърженици на Израел, съобщават очевидци в социалните мрежи.

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Суела Брейвърман твърди, че скандирането е антисемитско и е "широко разбрано“ като призив за унищожаването на Израел. Еврейските организации на Острова са поискали от прокурорите да изяснят дали това е криминално престъпление.

Други от протестиращите призоват за прекратяване на "израелската окупация на територии в Западния бряг", държейки табели с надпис "Свобода за Палестина“. Хора също бяха чути да пеят "Юдаизъм да, ционизъм не, държавата Израел трябва да си отиде“ и "5, 6, 7, 8, Израел е терористична държава“.

Преди протеста Джеймс Клевърли, външният министър на Великобритания, повтори подкрепата на Обединеното кралство за правото на Израел да се защитава. Той също така призова Израел да облекчи страданието на обикновените палестинци в Газа и призова отбранителните сили на страната да действат "дисциплинирано" в отговор на атаката на "Хамас".

Източници: apnews.com, Агенция "Фокус", epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Коментар

    21 Окт 2023 20:17ч.

    Сега в Лондон, скоро и други европейски градове. И се молете да са само шествия. А не бомби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    21 Окт 2023 23:18ч.

    Всеки, който не подкрепя убийството на 1756 палестински деца е гнусен антисемит и потенциален терорист и трябва да бъде третиран като престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Окт 2023 23:22ч.

    Хамас е създаден от Щатите и досега съществува благодарение основно на Израел . Но виждайки митингите срещу фашисткото управление на Нетаняху са решили на тази война . Газа е блокирана отвсякъде и ракетите не могат просто така да се пренесат там. Скоро ще се разбере истинския сценарий на този акт !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    22 Окт 2023 5:58ч.

    Така е! 7 октомври 2023 г. = 11 септември 2001 г. Господарите на Света са насърчили палестинците и са ги оставили да извършат терористичния акт за да имат основания да ги избият и да се отърват от тях. Има хора има проблем, няма хора няма проблем. Няма място за две държави на тази малка територия и то за 2 народа, които са религиозни фанатици и единия се самоопределил като Богоизбран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tedo

    21 Окт 2023 20:21ч.

    Палестинска държава на Островът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра идея

    21 Окт 2023 22:25ч.

    Има популация за осъществяването ѝ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    21 Окт 2023 20:26ч.

    Сто хиляди в подкрепа на убийци и терористи? Забравихте атентатите, а. Забравихте стотиците жертви! Нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Окт 2023 20:36ч.

    Да, едните правят атентати, другите направо влизат с танкове и ракети. Не ми оправдавай евреите, защото над 70 години те колят, заселват и грабят. През 80-те се опитаха да завземат Ливан. Тогава ги спряха американците. Сега целта на Нетаняху (който е диктатор от типа на Ким чен ун) е да изрине палестинците от Газа (който е като концлагер с размерите на Люлин и население от 2 милиона). Политиката на заселване на евреи в палестинските територии явно е бавна и в момента ще се дейстава с голяма метла. Не ми говорете, че Мосад или Шин Бет не са знаели. За съжаление страдат невинните хора. В тази война добри и лоши-няма черни и бели. Спомнете си, когато Нетаняху дойде на власт стотици хиляди евреи излязоха на протести срещу него, защото че идването му власт ще доведе до точно това сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снимки от Газа

    21 Окт 2023 20:43ч.

    https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/4153265/4153265_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Продължават да падат бомби до тях": Говори бащата на трите българчета в Газа

    21 Окт 2023 20:45ч.

    Бащата на трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа, съобщи, че още няколко пъти е успял да се свърже по телефона със семейството си. По думите на Таер Ал Шарафи те са се преместили, но до тях продължават да падат бомби. Припомняме, че децата бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа. Впоследствие те бяха открити живи. По чудо в момента на атаката са се намирали на 100 метра от засегнатата сграда, но не са пострадали. В момента трите деца на Таер Ал Шарафи са при негов приятел. Бащата разказа, че от България търси питейна вода за семейството си, защото да се намери такава в Газа е трудно. „Много се страхуват. Малкият е на 5 месеца и вее има проблеми с дишането. Нямат достъп до медицински грижи”, допълни той пред Нова. trud.bg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAY

    21 Окт 2023 21:34ч.

    С КОЙ АКЪЛ ГИ ПИШЕШ ТЕЗИ ГАДОСТИ ? ДА ДАВАШ ПОВОД ЗА АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ НАД СЕБЕ СИ Е ЛУДОСТ ! СЪЩОТО КАТО В УКРАИНА . ПРАВИШ ВСИЧКО ВЪЗМОЖО , ПОДГОТВАШ СЕ И ЧАКАШ . И КОГАТО ТОВА СЕ СЛУЧИ ПИЩИШ , ЧЕ СИ НАПАДНАТ !!! А ТЕЗИ ДЕТО ТЕ ПОДКУКОРОСВАТ ДА СИ ИГРАЕШ С ОГЪНЯ СА ЗАД ГОЛЯМАТА ВОДА И НАЛИВАТ МАСЛО В НЕГО ! ЯКО НАЛИ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Окт 2023 21:45ч.

    И аз само да те питам - знаеш ли колко милиона са затрили западняците по цял свят? ТЪПАНАР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо много се бъркаш!

    21 Окт 2023 21:56ч.

    Медала винаги има две страни,брадчеТ!Ако не си го научил,си го набити в главата!И за чии член се кахъриш,като тука си имаме достатъчно проблеми,та си седнал за скърбиш за чифутите?То и за мюс'люманите се отнася.И за да ти е гадно,ще ти кажа,че нито Израелците,нито Украинците са стока,освен в очите на такива като тебе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Окт 2023 23:24ч.

    Само Краля на Белгия Леополд поне 10 милиона ........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Окт 2023 6:08ч.

    Две държави няма да има. Каквото са направили германските нацисти с евреите, това ще направят и евреите с палестинците. По-добре палестинците от Газа да се разселят в другите арабски държави. Поне там ще бъдат до събратята си. Йерусалим да остане самостоятелен град, като световен религиозен център.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натали

    21 Окт 2023 20:28ч.

    Лондон отдавна не е английски град, а мюсюлмански халифат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    21 Окт 2023 21:01ч.

    Само Лондон ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натали

    22 Окт 2023 0:56ч.

    И Берлин също, сега Мюнхен е на ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страшната картина по улиците на Газа! Нещата за които не се говори: Холера и инфекциозни заболявания насред пълна блокада

    21 Окт 2023 20:55ч.

    Хуманитарните организации предупреждават, че смъртоносни болести, причинени от водата, ще се разпространят в обсадената ивица Четирите деца на Уасим Мустафа не са ходили на училище от почти две седмици. Вместо да се учат на математика или география, те се учат как да пестят водата. „Всеки ден пълня бутилка вода за всеки един от тях и им казвам: Опитайте се да издържите само с това“, каза той пред Ал Джазира, говорейки от южния град Хан Юнис в Газа“. В началото им беше трудно, но вече се справят”. След като Израел издаде заповед за евакуация на 1,1 милиона палестинци в северната част на Газа, Мустафа е завел съпругата си и децата си на възраст между 8 и 15 години в дома на леля си в Хан Юнис, където жителите отвориха вратите си за семейства и приятели заради безмилостните въздушни бомбардировки на Израел. Като служител по водоснабдяване и канализация за глобалната неправителствена организация „Оксфам“, Мустафа предвижда предстоящата катастрофа за общественото здраве навсякъде около себе си. „Хората спят на улицата, в магазините, в джамиите или в колите си“, казва той. Семейството му живее заедно с около 100 души, натъпкани в апартамент с площ от 200 квадратни метра и се считат за едни от щастливците. Междувременно хигиенните продукти изчезват от малкото отворени супермаркети, а цената на водата, продавана от частни фирми, които управляват малки соларни съоръжения за обезсоляване, се удвои от 7-ми октомври, когато Израел започна да бомбардира Газа в отговор на изненадващата атака извършена от Хамас. Преди това е струвала 30 шекела (7.40 долара), но сега се продава за 60 шекела (15 долара). Мустафа е изчислил, че семейството му ще остане без вода след 24 часа. След това не знае какво ще се случи. „Ще отидем на пазара и ще закупим всичко налично“, обяснява той. “Гледаме към бъдещето със скръбни очи”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    21 Окт 2023 21:12ч.

    Нова, трета върховно тъповата атака на Рф при Авдеевка. Нови на 65 танка разстреляни от Украинската артилерия, нови над 1000 убити руски малоумници. Изглежда Рф се опитва да установи нов рекорд по убити собствени войници в един ден след предишните две атаки, които също бяха рекордни в това отношение. Месорубката работи с пълна пара. Още 1 седмица с това темпо и войната може да свърши поради изпадане в нокаут на единия от участниците. Слава на Героите на Украйна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAY

    21 Окт 2023 21:36ч.

    ВЕРВАШ ЛИ СИ ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Окт 2023 22:09ч.

    От там ли предаваш? Или четеш в "Телеграм? Допуск до класифицарана информация имаш ли издаден? Имаш ли връзка с Генералния Щаб? Само тогава ще ти се повярва. Защото иначе си е чиста пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pierre

    21 Окт 2023 22:21ч.

    Мили ми Син хуй мин, - нещо не си адекватен ? Намери си работа - цепи дърва или ходи за гъби ,ама не се пробвай да пишеш глупости ! Не всеки простак има талант , нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    22 Окт 2023 6:25ч.

    Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Ти разбра ли въобще за какво става дума в статията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    21 Окт 2023 21:12ч.

    Нова, трета върховно тъповата атака на Рф при Авдеевка. Нови на 65 танка разстреляни от Украинската артилерия, нови над 1000 убити руски малоумници. Изглежда Рф се опитва да установи нов рекорд по убити собствени войници в един ден след предишните две атаки, които също бяха рекордни в това отношение. Месорубката работи с пълна пара. Още 1 седмица с това темпо и войната може да свърши поради изпадане в нокаут на единия от участниците. Слава на Героите на Украйна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Red

    21 Окт 2023 21:16ч.

    Смени дилъра...Sin ли си ..квото там мекотело си..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    21 Окт 2023 21:38ч.

    "Нови на 65 танка разстреляни..." ------- -------- ---------- ------------ Как се разстрелва танк? Ти или си жена или си някакъв обратен. Как е възможно да се пръскат парите на Сорос за такива малоумни тролове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    21 Окт 2023 22:00ч.

    Как се разстрелва танк ли ? Ами с Джавелин, Хаймарс, 155мм боеприпас от 777 оръдие. С каквото искате. Полето пред Авдеевка било покрито цялото с трупове и железа. Като че ли са минали Терминаторите оттам …. Дори руските военнори недоумяваха за какво е всичко това. След което им забраниха изобщо да споменават дори Авдеевка. Познато, или ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Окт 2023 22:11ч.

    Хайде спри се-пак питам: от там ли пишеш? От "бойното поле"? В което украинци и руснаци ходят заедно за риба и си разменят цигари. Пак ти казавам: нямаш ли допуск до КИ, хич не се прави на многознайко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Окт 2023 22:22ч.

    Само да добавя. Джавелини вече почти няма на въоръжение в украина. Прекалено скъпи и пластмасови не издържаха проверката на времето. Имаше риск да убият стрелящия с тях и ги спряха. И понеже явно не знаеш. Авдеевка е на пресечен терен и там танковете не вършат никаква работа. Не знам какви танкове ти се привиждат, но там руснаците не ползват танкови бригади. Укрите се изтеглят далеч на запад, за да направят пробив към Херсон през Днепър. От Авдеевка не остана нищо. Руснаците се опитаха да им направят котел, но ония се усетиха и сега се предислоцират за поход към Херсон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    21 Окт 2023 22:50ч.

    Малоумнико, към Авдеевка няма никакво настъпление с танкове и хора, защото е силно укрепена от 10 години с помощта на американските фашисти. НО, сега всички укробоклуци там са се покрили в бункерите, защото от дни ги удрят жестоко дори с фабове. Смешник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дежурен влекач към Sin

    21 Окт 2023 22:59ч.

    Аве направо кажи, че РФ бомбардира палестинците в Газа, и че подклажда огъня там. Не разбираш ли, че си тъп и не оригинален?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    21 Окт 2023 22:17ч.

    Че тя Микро Британия е приключила. Премиер - индиец. Кмет на Лондон - пакистанец. Премиер на Шотландия - турчин. Преди 80 години Британия беше 33 милиона квадратни километра. Сега е 150 пъти по-малка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Окт 2023 22:53ч.

    Ха ха. Що така. Нали канселиране, бутане на паметници, коленичене на футболерите, премиер паки, кмет индиец. Другите не ги и помня вече. И безусловна поддръжка на действията на Израел в Газа. Да ви е честито. Квото си посял, това ще пожънеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Окт 2023 23:45ч.

    Най често празнуваният празник по света е Денят на независимоста от Англия. Всяка седмица някоя страна по света празнува своята „независимост„ Като почнем от САЩ, и завършим с бившата подмандатна. Тук вицът е - има ли всъщност какво да празнуват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Окт 2023 23:53ч.

    Интересно е ще има ли някога празник независимост на Англия от Щатите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 0:03ч.

    Щатите са си американска колония, но поне се борят за независимост. Може и да успеят, както са я подкарали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 0:05ч.

    пАрдон, английска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Окт 2023 0:08ч.

    Не искам да споря, въпреки че има за какво. Само да кажа че със ЗИП-а ще намериш общ език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 0:11ч.

    ЗИПът ми е стар приятел и почитател още от Сега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Окт 2023 0:33ч.

    Зная.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Окт 2023 1:58ч.

    Скандалният кенет мертен: мразя България и ще я унищожа! Ще направя България хомосексуална страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слона

    22 Окт 2023 4:46ч.

    Гледам много спорове обиколил съм полвината свет и стигам до. поговорката която много ни отива “моята крава ако не роди твоята да умре”зад клавиатурката е лесно но на живо е друго не съм за войните но ние сме малки да се месим каквото трябва да става ще става не можем да го избегнем няма лидери нормални Тръм беше до накаде но го спряха има надежда ако го изберат не перфектен но по добър няма глоба лягате запалиха света може и от “ваксините” да е знам ли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 8:05ч.

    На път към Белият дом https://ic.pics.livejournal.com/cekcot_i/63295919/34722/34722_original.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 8:11ч.

    Може би тук http://galagalerie.com/painting_budaev/budaev-1ru.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    22 Окт 2023 10:13ч.

    От цялата статия разбрах само,че много хрантутници е събрала тая страна!И защо и е било да си вкарва бръмбар в г----е????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи