Стефан Янев: С кремълски сценарии партиите в управлението оправдават безсилието си

Стефан Янев: С кремълски сценарии партиите в управлението оправдават безсилието си

"Става вече забавно използването на т.нар "Кремълски сценарии". Политическото безсилие и безпътица най-лесно се обясняват с конспиративни теории", каза днес в предаването "Въпросите" по TV1 бившият служебен премиер, бивш министър на отбраната и лидер на партията "Български възход" Стефан Янев.

С тези думи, той отговори на въпрос, как гледа на твърденията, че Москва има намеса в дестабилизацията на страната, която би дошла с падането на правителството и предсрочните парламентарни избори. Изказването му дойде в момента, в който премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че България гони 70 руски депутати, заради работи за чужди интереси и сътрудничество на чужди служби, като дипломатическата им роля е била прикритие.

Янев, който беше освободен от поста военен министър поради използването на термина на Владимир Путин за войната в Украйна, а именно "военна операция", смята, че такива обвинения не могат да помогнат, когато партиите във властта няма ясна платформа и визия за управлението на страната. Новият партиен лидер изрази и съмнение, че за спирането на газа за България вината е на Русия. "Наслушали сме се на клишета. Истината е някъде там - между Русия ни спря газа и ние сами си спряхме газа и обвинихме Русия", каза Янев.

В действията на управляващата коалиция той вижда парцелиране на властта, феодализация и липса на координация между отделните партии в управлението. Според него за половин година не се забелязва дори начало на изпълнение на поетите с управленската програма обещания.

Бившият служебен премиер не осъжда "Има такъв народ", че са гласували с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" при вота на недоверие на правителството. Според него просто интересите на партиите са съвпаднали, което не значело, че има нова коалиция.

Той отбеляза, че в предизборната кампания на партията му няма да се представя за спасител или месия. "Няма да обещавам кръв, пот и сълзи като Чърчил, а ще кажа простичко, че не мога да ходя по вода", посочи Стефан Янев.

 

Източник: "Дневник"

 

 

 

 

Коментари

  • рис

    28 Юни 2022 21:39ч.

    "Истината е някъде там - между.." Никакво между няма. Самите български управници натвориха всички негативи от самоубийствената санкционната политика, внушена от техните куратори. Спомнете си Ботев: "Патриот е - душа дава... но не свойта а душата на народа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    28 Юни 2022 21:42ч.

    Ползата от путиноида Янев ще е голяма, ще обере гласове на Корнела, за да падне под 4%,както и на Израждане, дано и те да не влязат. Путиноидните партии цепят путиноидния електорат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особеностите на българското ибрикчйство

    28 Юни 2022 21:46ч.

    Отвратително солдафонско дебелоглавие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Юни 2022 21:59ч.

    Браво Янев. Тия продажници от ПП и Корнела трябва да бъдат поместени. Вредни са за България. Подведоха ни, но ще си платят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Юни 2022 22:02ч.

    ебахти и помиярите...Мче той Бойко излезна дъбест мадафака държавника. Такъв бил, онакъв бил, но при него такива простотии нямаше... В момента козяшките проксита буквално разцепват държавата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мада фака

    28 Юни 2022 23:52ч.

    са само слабоумните ти опити за мисъл...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Юни 2022 19:15ч.

    пламен моллов поли карастоянова луна валентин михов как с такива хора ще правите партия ами ние не знаем нищо за останалите няма да стане не говорите за референдум за нато и ес 3 морета еврото сега на тези избори аз отивам за гъби а за 2023 г ако съм жива ще го мислим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи