Стефан Янев: Логичният изход е оставка на правителството и избори

Стефан Янев: Логичният изход е оставка на правителството и избори

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Коалицията се занимава със себе си пред очите на всички български граждани, а те очакват решения, за да бъде подобрен животът им. Скандалите показват не особено приятно лице на политическия живот".  Това каза пред БНР Стефан Янев, който се очаква да бъде избран за лидер на "Български възход" на учредително събрание в неделя. 

И припомни, че партията мандатоносител е дошла със заявката да се бори с корупцията, но: "Ако това е борба с корупцията – да я търсиш в собствената си коалиция, нещата са неприятни. Хората не очакваха този тип развитие. Вместо да има разрешаване на кризи, се създават нови". 

В предаването "Хоризонт за вас" той предположи, че управлението на обществените средства и темата Северна Македония са в основата на последните събития. 

"Логично е да не тежи тезата, че с цената на всичко трябва да се спасява нещо, което досега не дава ясен резултат. Логичният изход е оставка на правителството и избори", коментира Стефан Янев. Той подчерта, че членството на България в Европейския съюз е предимство за българската икономика. 

Национален консерватизъм е посоката, в която ще върви "Български възход". "Няма да имаме червени линии. Ако избирателите решат да влезем в бъдещ парламент, ще бъдем отворени към всички партии". 

Интервюто със Стефан Янев можете да чуете в звуковия файл.

 

Коментари

  • Не бързай

    17 Юни 2022 17:20ч.

    Кирето има да ни прецака за още няколко неща и тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ни прекара

    18 Юни 2022 10:30ч.

    Редува ни с лена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янев - още един паразит на наш гръб

    17 Юни 2022 17:59ч.

    Случайно намърдал се на върха по чужда воля, усладило му се, що пък да не се втъкне, ако мине номерът, в паразитната прослойка на ползу роду?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Симеонов

    17 Юни 2022 18:00ч.

    Апропо, АФЕРА да попита: вярно ли е, че днес напусналия ИТН предател Кирил Симеонов има борчове, много борчове от комар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярвам в заклинанията за "национален консерватизъм" .

    17 Юни 2022 18:07ч.

    Ще повярвам на онзи политик, който категорично изхвърли от страната ни всички Соросови НПО-та, както направи Орбан например. Защото последните три десетилетия ясно показаха, че най-първо бива колонизиран духът (което тези структури правят), биват корумпирани "интелектуалците", и след това следва тотално колонизиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кривата Краставица

    17 Юни 2022 18:14ч.

    Имаше един, който точно това записа в програмата си, съответно го изритаха отвсякъде и не го допускат в полезрението на избирателите. И аз също мисля, че това това е най-важната стъпка, с която трябва да започнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституция

    17 Юни 2022 18:29ч.

    Кой е гражданин на Република България, кое е населението на България. Онова, което е с български паспорт но е избрали да живее с друг паспорт в чужбина ли? Или този, който не работи в България, не плаща данъци, не знае български език, не притежава собственост и не пребивава в България. Коя друга държава допуска толкова много чужд вот да им избират национално правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди избори

    17 Юни 2022 18:32ч.

    Съставят списъци за имащите право да гласуват във всяка секция. Редно е заедно с протоколите да публикуват списъците с гласувалите, без техните подписи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логик, кво да го прайш

    18 Юни 2022 10:29ч.

    Мъдър много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи