Стефан Янев: Кирил Петков не може да провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Той не знае как функционира държавата

Стефан Янев: Кирил Петков не може да провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Той не знае как функционира държавата

Мандатът, който е в БСП трудно ще бъде изпълнен, правителство много трудно може да бъде създадено. Във вчерашните думи на президента личи желанието му БСП по-бързо да върне мандата. Това заяви в "Денят започва" на БНТ бившият съветник на президента и експремиер ген. Стефан Янев, който в момента е лидер на партия "Български възход". 

"На президента винаги му е трудно, но се справя, ще състави служебно правителство и то ще се справи по един добър начин", допълни той. 

На въпрос каква е причината за разрива между Румен Радев и Кирил Петков, той каза, че не знае, но със следното уточнение:

"Предполагам, че това е невъзможността на Петков да формулира и провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Въпрос и на личностни качества и на самоувереност, че нещата ще се получат от само себе си. Най-вече нежеланието да се разбере как функционира държавата и системите й."

Запитан ако трябва да прави служебен кабинет, би ли взел Кирил Петков и Асен Василев, той каза: "Не, но вече ги познавам достатъчно добре, към онзи момент не бе така."

"Борбата с корупцията не опира до един човек, моите уважения към г-н Рашков, нагледали сме се на бухалки, не ни трябва още една", отбеляза Янев.

Според него, когато в коалицията едни наричат други мафия, за да може другите да са в бяло, това показва начина, по който функционира тази коалиция - безпринципност и търсене на дивиденти от определени сектори.

Този начин на говорене, няма как да сработи. Нормално е този, когото така наричат, да не може да работи с тях, добави той. 

"Целта на войната в Украйна е да се седне на масата на преговорите, предстои да видим кога ще дойде време за дипломация, последната седмица се случи нещо много интересно под егидата на ООН за гарантирането на доставките - обясни Янев. - Прекъсването на тези доставки означава, че по-слабите икономики, които не издържат на цените, могат да стигнат до глад. Същото важи за газ, нефт, суровини, торове. Европейските икономики са най-потърпевши от войната и санкциите и когато дойде времето за възстановяването на Украйна, най-голямата сметка ще бъде платена от европейците и българите." 

 

 

 

Коментари

  • Мери

    24 Юли 2022 10:31ч.

    А вие не ги ли знаехте тези работи преди две години, че това се вижда веднага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, пенсионираният военен ли знае

    24 Юли 2022 10:59ч.

    как функционира държавата? Едно е да критикуваш, друго да си по-добрият. Дотук доказателства за второто няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Юли 2022 11:01ч.

    Я пак повтори?! Не знаел как функционира държавата ли?! Ми то има ли държава бе Стефане?! Не,няма. Има едни бизнесорганизации под формата на партии, които яхват институциите и чрез тях удрят другите бизнесорганизации, т.е.партии. Пример-КПКОНПИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    24 Юли 2022 11:24ч.

    Бай Стефан не му ли беше Началник в МС?Ако е знаел това,защо не го изгони,а го остави да върши поразии в държавата?Или май бай ни стефан много добре знае,че срещу ръжен не се рита,а виж на падналия - може и сабя-френгия да размаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прочети пак

    24 Юли 2022 17:00ч.

    за да намериш отговор на въпроса си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Юли 2022 11:42ч.

    Т.Дончева изрече скоро фразата, че не знаят как функ-ра държавата. Напълно е права! Допълни, те дори нямат капацитет да подготвят един проектозакон. Още нещо има: такава им е настройката, такъв им е човешкият формат, стечение е такова. Те са инсталирани отвън с конкретни задачи, които са пръв приоритет. Всичко друго е фон и шум, подтискан от огромно самочувствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    24 Юли 2022 11:46ч.

    Напълно естествено тези момчета чудесно са запознати с водещите културни, политически и социални характеристики на чуждите кръгове и институции, които са ги пратили тук. Важното е да се издигнеш в структурата до чин "техен кучи син". И докато си техен кучи син, няма дори да ти придирят ако в суматохата смоташ нещо за себе си. Мръднеш ли, веднага ще го изнесат! БХ знае как!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Mustafa Янев

    24 Юли 2022 12:16ч.

    Проф. Иво Христов: Сценарият е толкова ясен, че е обидно за средния интелект Рационална съпротива с Мартин Петрушев https://www.youtube.com/watch?v=RF9-NRX5vOM&t=21s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    24 Юли 2022 17:30ч.

    Късно е бай Стефане за подобни коментари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    25 Юли 2022 9:00ч.

    Хубави отговори,които наистина всички знаем.Но и Янев е прав,тия младежи са само ''кучи синове'' и не знаят как функционира държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи