Станислав Младенов: Патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в "Овча купел"

Станислав Младенов: Патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в "Овча купел"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Това е малка, но полезна стъпка за сигурността на хората в района на бежанския център, коментира общинският съветник от Местна коалиция "БСП за България"

По настояване на общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България" патрулки на жандармерията ще продължат да пазят гражданите в "Овча купел", заяви общинският съветник от групата на социалистите Станислав Младенов. Уверение за това той получи по време на вчерашната извънредна сесия на СОС за сигурността в София. А патрулки бяха забелязани да дежурят в квартала още в късния следобед вчера.

"С моето семейство живеем близо до бежанския център в "Овча купел" и имам всекидневни постоянни наблюдения какво се случва там, каза той. - Докато имаше патрулки на жандармерията по бул. "Монтевидео", хората бяха много по-спокойни. В един момент тези патрулки изчезнаха и след това започнаха да се появяват проблемите. Затова на сесията вчера поставих въпроса за жандармерията. И получих отговор, че патрулките вече са върнати да дежурят около бежанския център. Това е бърза и полезна стъпка по отношение на сигурността на гражданите в "Овча купел".

Станислав Младенов отбеляза, че хората в квартала са загубили доверие в институциите и този факт може да бъде променен само със сериозни, постоянни и отговорни действия. "Гражданите в София имат нужда от цялостна политика по сигурността, а не от действия на парче и при свършен факт, тоест, когато се случи някакъв инцидент, коментира още той. - В "Овча купел" в района на бежанския център трябва да бъде подобрено видеонаблюдението, особено по улица "Народно хоро" и булевард "Монтевидео". Обществена тайна е, че изоставеният строеж върху общински терен срещу поликлиниката в "Овча купел" се използва за депо за разтоварване на мигранти. Едва ли някой от присъстващите на сесията днес представители на отговорните органи не знае, че на терена на "Софийски имоти", който се намира между улиците "661", "Крушовски връх" и "659", миналата година на два пъти бяха разтоварвани големи групи с мигранти от каналджии. Всички, които живеем в "Овча купел" знаем за това. Проблемът със сигурността в този район е много сериозен и не бива да си позволяваме да го подценяваме. Необходими са бързи и решителни действия, за да гарантираме спокойствието на гражданите".

Източник: bspsf.bg

 

 

Коментари

  • Интересно

    15 Март 2024 14:50ч.

    от кого жандармерията ще пази гражданите? Защо е необходимо това? Защо има лица на свобода, от които е необходима защита? Защо са необходими "бежански" центрове, при положение, че в тях няма бежанци? Докога ще трябва да се обгрижват тези лица, от които е необходима защита? Някой мисли ли, че те ще могат да се интергрират в обществото? Какъв е срокът за интерграция? Какво правим с тези лица след изтичането на този срок? ... имам още много въпроси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дали вали

    15 Март 2024 16:04ч.

    Ако Урсула реши да скочи от нос Калиакра в морето и ние ли след нея? До кога всчка дивотия ще се оправдава с Членството? Ами по-добре да я има България и българите, отколкото да сме членове на каквото и да било. Дивотията с бежанците може да се наблюдава всеки ден в Германия, Швеция, резултатите са сигурни. КОга ще се потърси отговорност от подписващите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Урсула реши

    15 Март 2024 16:23ч.

    да скочи от нос Калиакра, едно е сигурно. Няма да го прекръстим на нос Урсула, въпреки че сигурно ще има и такова предложение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи