Станислав Балабанов: Премиерът каза "Трябва да направим така, че Макрон да победи" за ветото за РСМ

Станислав Балабанов: Премиерът каза "Трябва да направим така, че Макрон да победи" за ветото за РСМ

В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо. За шест месеца партньорите, с които подписахме това коалиционно споразумение - "Продължаваме промяната", направиха така, че наистина да се превърнат в огромното лошо в този парламент. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в предаването "Денят започва" на БНТ. По думите му, премиерът Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев имат стремеж към еднолична власт.

"Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна ала. В една такава емоционална среда предполагам, че през следващите ни много кал ще си хвърлим. Ние трябва да залагаме на фактите и на истината. Да, според някои сме лоши, но предпочитаме да говори истината", коментира Балабанов.

По думите му, актуализацията на бюджета до последно се е предлагала "на тъмно". "Винаги съм ходил с група експерти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по казуса и да има хора, които после да може да потвърдят каква е истината за тези коалиционни съвети. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на тъмно", уточни депутатът от ИТН.

След заявлението на Слави Трифонов вчера, "Продължаваме промяната" не обелиха и дума за Македония, подчерта Балабанов. По думите му, вдигането на ветото за РСМ с условие президентът Макрон и Франция под някаква форма да бъдат гарант за националния интерес "така или иначе щяло да се случи".

На последния коалиционен съвет премиерът каза следното: "Трябва да направим така, че Макрон да победи". На въпроса защо, г-н премиер, той отговори, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на европредседателството по отношение на дипломацията и това е българаският национален интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин"

Балабанов съобщил за несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово съобщение до Лена Бориславова. По думите на депутата предложението било на премиера Петков и вицепремиера Василев, защото Рашков "не можел да направи необходимите реформи в МВР". 

"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: "Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ". Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. Той каза следното: "Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. Затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", разказа още Станислав Балабанов пред БНТ.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

 

Коментари

 • Жоро?

  09 Юни 2022 9:02ч.

  Ужас!! Ужас !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • менте образованието Харвард

  09 Юни 2022 9:07ч.

  Валентин Вацев: Правителството на Кирил Петков показа не само че е удивително глупаво, но и нежизнеспособно - https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/valentin-vatsev-pravitelstvoto-na-kiril-petkov-pokaza-ne-samo-che-e-udivitelno-glupavo-no-i-nezhiznesposobno.143008

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маларт

  09 Юни 2022 9:13ч.

  Имаме страхотна идея с Асен? Тези емоционално са на ниво подготвителна група за първи клас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  09 Юни 2022 9:18ч.

  Сещам се за Стамболов.Не че Просто Киро е на нивото дори на подметката му....А за това как свърши Стамболов.Дано и Простото така .........Дано се намерят ......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дано сработи тъй нужният инстинкт за оцеляване, но този път не у премиера, а у народа

  09 Юни 2022 9:31ч.

  Валентин Кардамски: Правителството “Петков” бе съставено от политически бракониери - https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/valventin-kardamski-pravitelstvoto-petkov-be-sastaveno-ot-politicheski-brakonieri.143009

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  09 Юни 2022 9:47ч.

  За какви ли неща щяха да ползват Рашков? Сигурно за неща, които друг с по-малко имоти и интереси, не би се съгласил?! Ще вкарат вълка в кошарата, понеже вече е възрастен и ще го оставят да пази стадото, нали?Хващам се на бас, че на тези двамата не са им разказвали и чели български народни приказки.Щяха да научат толкова важни неща, които сега им е късно да проумеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жива да не бях!

  09 Юни 2022 10:00ч.

  Щом и на Слави страната взехте за срамотите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Балабанди

  09 Юни 2022 10:25ч.

  Славият кардинал от делта хил как е? Изпи ли си кафето? Да предаде на съседите си от пътно-строителния бранш, че тая година минават на веганска диета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  09 Юни 2022 11:04ч.

  По- фалшиви обяснения от ИТН не мислех че могат да се дадат за напускане на коалицията. Според мен на Славчо му дадоха знак от ОПГ ГЕРБ и ДПС да разваля коалицията. В крайна сметка от миналата година стана очевадна зависимостта му от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  09 Юни 2022 11:39ч.

  Мислех ,че Боку е дъното , но Кирил , и Асен ме опровергаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  09 Юни 2022 12:53ч.

  И слепите разбраха, че този човек има умствена изостаналост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи