Станишев: Скандалът с тайния износ на оръжия за Украйна е голям. Членовете и симпатизантите на БСП са тежко разочаровани от лъжата

Станишев: Скандалът с тайния износ на оръжия за Украйна е голям. Членовете и симпатизантите на БСП са тежко разочаровани от лъжата

Големият грях на Нинова е, че лиши най-бедната страна в ЕС от лява партия, заяви Сергей Станишев.

„Мисля, че можем да разкажем света, Европа и България през 2023 чрез думата „ИЗБОРИ“. Ще има предизборни кампании, политизиране на теми, невзети решения от страх от предстоящия вот, понякога отлагане на реформи заради срещата с избирателите пред урните. Наближаващите избори ще обуславят средата и поведението на политическите играчи в САЩ, в Европа и в България.“

Така евродепутатът Сергей Станишев започна анализа си при откриването на годишната му среща с българските медии. В началото на годината по традиция той прави обзор на изминалата и прогноза за предстоящата от гледна точка на важни политически събития в света, в Европа и в България.

„В САЩ и в Европа предстоят избори през 2024 г. – президентски и европейски. В този смисъл, 2023-та ще е предизборна година и в нея ще се очертаят основни позиции и битки в надпреварата за съответния вот. В САЩ предстои да видим кой ще дръзне да се кандидатира, а Европа трябва да реши каква ще бъде нейната бъдеща роля с оглед на войната, инфлацията, зелената трансформация и продоволствената сигурност.

След европейските избори през май 2024 г. ще има нова ЕК, нов ЕП, ново лидерство на Европейския съвет. През тази година Европа ще отстоява политиките си, достатъчно предизвикани от войната и инфлацията; ще се бори с евроскептицизма, появил се като следствие от войната; ще решава вътрешни проблеми – Шенген, миграция, еврозона, икономически растеж, доходи. А политическите партии ще имат последен шанс преди изборите да покажат политики и приоритети, с които да впечатлят избирателите. Неслучайно на конгреса на ПЕС в Берлин през октомври очертах точно тази задача: сега е времето, в което политическите семейства да очертаят своята визия, да дадат решения на кризите и да погледнат малко по-надалеч в бъдещето.

За съжаление, Европа не намира мястото си в новия свят, в който се озовахме след началото на войната. Разбираеми са позициите за налагане на санкции и подкрепата за Украйна, но липсва основният лайтмотив, марката на ЕС – мирът. Десетилетия наред Европа е била износител на мир, а сега загуби тази роля. Допуснахме войната да се превърне в новата реалност, да бъде водена до изтощение и с постоянната заплаха от ескалация, защото всяко действие предизвиква контрадействие – нови оръжия, нови участници. Красноречив беше натискът върху Германия в последните седмици.

В Европа продължава и икономическата криза. Не се е изпарил въпросът за икономическите последици от войната и за цената на удара върху конкурентоспособността на Стария континент. Все още не е ясно откъде и на каква цена ще дойдат доставките за следващата година, но със сигурност ще са в нови порядъци – далеч от цените от средата на 2021 г. Освен цените, Европа трябва да гарантира и независимостта на енергийните си доставки не само от Русия, а от всякакви потенциални доставчици. В този смисъл, Зелената сделка е инструментът за освобождаване от зависимости. Целта ни трябва да бъде да постигнем баланс между цели като екология и климат, и сигурност на доставките и на потреблението. Политиката да не убива икономиката. Войната постави началото на нов етап на икономическо, военностратегическо и геополитическо преструктуриране. Това са важните процеси, които се дискутират в Европа, а в България – изобщо.“, коментира ситуацията в ЕС Сергей Станишев.

 

Два избора предстоят в България – за две години пети парламентарни и местни през есента.

„Всички тези вотове ще се случат в сложен контекст. Европа ще се наложи да реши кризите си дългосрочно. Както след ковидкризата, сега ЕС трябва да действа решително по отношение на общи инструменти. За съжаление, заради липсата на правителство, България за пореден път няма да участва политически във взимането на тези важни решения. Ние ще се занимаваме с твърде локални, местни съображения.“

Изправени сме пред парадокс – от местните избори да зависят парламентарните

„В момента държавата е без лидерство, защото всички партии правят сметки как поемането на отговорност за съставянето на кабинет ще се отрази на резултата им на местните избори. Тоест, разсъждават конюктурно.

Смешно е да си мислим, че конфигурацията в парламента след вота през април ще е много по-различна от тези през миналата година. Смешно е да си мислим, че конфигурацията в парламента след вота през април ще е много по-различна от тези през миналата година. В този смисъл шансовете за съставяне на кабинет са 50/50. И забележете, зависят от ГЕРБ.

А заслугата затова е на „Продължаваме промяната“. Когато ПП се появиха на политическата сцена, те имаха всичко – обществена, политическа и международна подкрепа. ГЕРБ изглеждаше трайно победен и поставен в изолация. Имаше ясно разделение на партии на промяната и такива на статуквото. Три избора по-късно формацията се чуди кого да прибере в предизборна коалиция, за да може аритметичният сбор да доведе до по-голям резултат от този на ГЕРБ.

Уравнението на бъдещия кабинет е с доста неизвестни. От една страна, никой не иска да управлява точно преди местните избори, защото управляващото мнозинство ще очертае и ясна опозиция. За ГЕРБ е важно да привлече в коалицията ПП, или най-малкото ДБ, за да не загуби свои крепости в големите градове на местните избори. Така вместо да мислят за предстоящите големи дебати в Европа, първите две политически сили виждат националното правителство като функция на местни клиентели. При така очертаната картина, възможността за намиране на консенсус за съставяне на правителство през пролетта не е много голяма. Дори и някои от партиите да се представят по-убедително отколкото на предния вот.“, продължи анализа си Станишев.

„Политическите сили в България не дават перспектива на хората и на страната. Ние не сме изключение от световната тенденция на разделение и фрагментация на обществото. От широк консенсус в много държави се стигна до жестоко противопоставяне, вземете за пример САЩ и тихата „гражданска война“ между демократи и републиканци. За разлика от САЩ обаче, България е с крехка икономика и все още млада демокрация. Това, за което аз лично ще работя и призовавам всички отговорни български политици е да се опитаме да променим средата и да възстановим диалога и обществения консенсус. Политиците у нас носят отговорност първо за разпада и делигитимацията на политическата система – с действията и бездействията си те разрушиха доверието в партиите и в Народното събрание. На второ място, за две години и четири парламента, те не можаха да излъчат стабилно редовно българско правителство. Това застраши икономически страната и я превръща като цяло в „болния човек“ на Европа – служебните правителства са легитимни, но не политически активни в живота на европейските партии и институции. На трето място, българските партии загубиха ролята си на гарант на отдавна постигнати обществени консенсуси. От Истанбулската конвенция до еврозоната и президентската република, става дума за евтин популизъм и опция за изява на маргинализирани политически играчи. Плъзгането по популизма от страна на големите политически партии е тежка политическа грешка, защото така те разрушават тъканта на обществото и губят избори. Красноречив е примерът с БСП.“

Сега надвисва опасност – да се подмени изборният механизъм с популизмите на пряката демокрация

„Партиите вече са в предизборна кампания и започна лансирането на популистки тези – двата референдума – за президентска република на Слави Трифонов и против еврото на „Възраждане“.

Партиите у нас са най-големите виновници за поставянето изобщо на темата за промяна на държавното устройство. С бездействието си, с невъзможността си да сформират управляващи мнозинства и да гарантират държавното управление, те направиха допустима тази мисъл.

По същия начин стои въпросът с приемането на България в еврозоната. У нас все още огромна част от обществото подкрепя цивилизационния избор на страната да бъде част от ЕС. По много съображения. Но с тревога следя как определени политически играчи (дори и ръководството на моята партия) пускат евроскептицизма за собствена изгода срещу символи на Европа, лесно обяснени през доходи и национализъм.

Тези матрьошки са опасни. Защото посягат на постигнати в обществото консенсуси от последните 33 години: за държавното устройство, за европейското членство на България, както и за това страната да е модерна, просперираща и социална държава.

Вместо нелепи политически идеи, призовавам партиите да поемат политическа отговорност като посочат ясно в програмите и кампаниите своите приоритети, така че изначално да станат ясни възможните коалиционни мнозинства. Отдавна казвам, че са необходими национални приоритети, около които да са обединени повечето политически сили, за да има държавата дългосрочна стратегия и предвидимост. Призовавам ги да кажат ясно позицията си по четири непосредствени политически цели:

- Пълноценната политическа и икономическа интеграция на България в ЕС – Шенген и еврозоната

- Икономическата стабилност и доходите в бюджет

- Енергетиката и Плана за възстановяване и устойчивост

- Демографска криза, образование, здравеопазване

Партиите се отказаха да се борят за избиратели, свиха се до най-тесните си ядра

„Призовавам партиите да помислят и с какъв тон ще влязат в кампанията. Защото след това преговорите за коалиции ще са още по-трудни, или направо невъзможни. Потресен съм от политическите процеси, които наблюдаваме у нас. Партиите се отказаха от идеята да привличат избиратели и да разширяват своето обществено присъствие. Това е криза на политическото представителство. Те сами изоставиха периферията си. В последните години всичко се свежда до разговор само с най-твърдите ядра, които се насъскват като футболни агитки. За това е достатъчна само конфронтацията. И обратно, ако партиите искат да се отворят и да представляват големи групи хора – каквато е задачата им – тогава те ще трябва да са доста по-балансирани в позициите си, да търсят решения и да обединяват. Казвам го от опит – от  годините, когато БСП беше голяма и силна и като лидер трябваше да балансирам между исканията на ядрото и очакванията на периферията.

Но това е призванието на партиите и на техните лидери. Не мога да повярвам, че в 21 век победителят на изборите е с 600 000 гласа и това му стига. За останалите да не говорим. Това е хранителната среда за една от темите за референдум – партиите отказват да представляват хората и те търсят алтернативни варианти.“

Големият грях на Нинова е, че лиши най-бедната страна в ЕС от лява партия

„Това е грях на Нинова не пред партията, а пред държавата. Така тя лишава българския политически процес от възможността да изпълни неговата задача – да води страната напред на два крака. Вместо дебат ляво – дясно, ние затъваме в популизъм, национализъм и маргинализация. Да оставиш страната с най-големи неравенства в ЕС без левица е престъпление. Някой трябва да удържи социалната държава и затова, след 33 години, се появи претендент за мястото на БСП вляво в лицето на „Продължаваме промяната“. А БСП им го отстъпи доброволно. От много време споделям с вас тревогата си за отвличането на БСП от лявото и позиционирането й в национализма, консерватизма и традиционализма – както  знаем, желано и осъзнато решение на ръководството на партията.

Това е огромният залог за конгреса на БСП. Партията ще прояви ли жизнени сили, ще даде ли политики, които да я съхранят като българската левица, ще реши ли да се бори за периферия. Предложенията на ръководството за Конгреса са извън времето и пространството – българите имат очаквания от левицата, а тя се занимава със себе си. Единственият извод, който се налага от предложените промени е, че те са абсолютно ненужни и още повече централизират едноличната власт в партията. Конгресът трябва да покаже, че БСП е още жива и ако не успеем – няма смисъл да сме просто фигуранти в залата.

Въпросът за лидерството на Нинова вече изглежда решен – от нея вече не се очаква нищо ново. Вече дори най-близките й привърженици не очакват по-добро представяне на партията на избори, камо ли пък да говорим за резултат, който да позиционира БСП като основна опозиция или първа политическа сила.

Твърде унизителен беше опитът на левицата да реализира третия мандат. Борисов отиде на срещата, за да легитимира себе си и партията си и да излезе от изолация. Там присъстваха лидерите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“ – достатъчен брой депутати за управляващо мнозинство. Никой от тях не пожела това да се случи с мандат на БСП. Въпреки видимото желание на лидера на левицата. Епохата „Нинова“ приключи със собствения й отказ от мисията на БСП да бъде алтернатива на  Борисов и модела ГЕРБ. След всички години на яростна опозиция, накрая Нинова показа склонност да дари мандата срещу скромно участие в правителството на върхушката на БСП. Не е сигурно, че ГЕРБ ще влезе в коалиция с БСП и след следващи избори, той ползва левицата като заплаха за ПП и ДБ. А тя ще заплати тази цена с резултата си на изборите. Равносметката е, че от алтернатива за управлението на страната и гарант за парламентаризма и диалогичността в търсенето на обществени консенсуси, БСП се бори да запази петото си място на вота и да влезе в обувките на ДПС като винаги готовият на всичко коалиционен партньор.

Не по-малък е скандалът с тайния износ на оръжия за Украйна, след всички клетви как нито един куршум не е излязъл за нашата съседка. Членовете и симпатизантите на БСП са тежко разочаровани от лъжата, повтаряна дълго и убедително.

На този фон да не забравяме и тоталната международна делегитимация на БСП. И тук далеч не става дума за Истанбулската конвенция. А за разбирането на лидера на БСП, че навън ни дебне враждебният чужд свят, който ще посегне на ценностите и идентичността ни. Иде реч за тоталното неразбиране, че успешната левица не може да е сама, защото няма как една партия, в една държава да се опълчи срещу глобалния капитал и да защити правата на хората. Левицата е интернационална, тя плува срещу течението, което не е само в национални граници. И единствено в голямата общност на европейското ляво може да постига резултати, дори и в опозиция.“

Новото обединение вляво ще даде алиби на Нинова точно преди конгреса на БСП

„Всички знаем, че когато диалогът е запушен вътре в партията, той излиза навън. В този смисъл, новото ляво обединение събира личности с идеи и качества. Много хора ме питат защо не съм с тях. Уважавам всяко усилие за диалог и за взаимодействие между левите хора, но там има такива с различни интереси и виждания – едни с идеята за промяна на БСП, други с предложения за явяване на следващи избори. Обявяването на идеята за участие в предстоящия вот даде идеално алиби на Нинова точно преди конгреса на БСП. Тезата за предателството отново ще прозвучи, а това ще капсулира партията и ще я направи глуха за идеи, за политики и вътрешни реформи.“

 

 

 

Коментари

 • Станишев иска да стане шеф

  27 Яну 2023 12:55ч.

  Но със стар Станишев ново БСП не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  27 Яну 2023 13:55ч.

  Серго душа дава за мангите шорош в ЕС респективно за въоражаването на хохлите. Баси наглото парче. Ако корнито вкара бспеде...те с 5-6 процента в следващия парламент, то Серго направо ще я занули - за което БРАВО !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Месията

  27 Яну 2023 14:05ч.

  Усещате ли, жаби такива, как се подгрява водата? Ха сега пак викайте да дадем помощ на Украйна!!! А докато се биете за атлантико-содомските ценности с руснаците, на източният фронт, мигранти от Магреба и близкият изток, ще се грижат за жените и децата ви, и ще ги учат на толерантност, найс а?!!! Ето къде ще се намери подслон за прииждащите орди мигранти, по домовете на евро-героите в кочината Булгаристан !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  27 Яну 2023 12:58ч.

  Какъв скандал е това.. просто кака Корни е завършен капиталист.. и си взе своето...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айдеее

  27 Яну 2023 13:37ч.

  Сготвиха Корни и опааа изтупаха тоя майцепродавац без един ден работен стаж. Тоя дето се кълнеше, че няма да се кандидатира за европейки депутат, ли? Дето не само се кандидатира, но и оглавяваше същата тая европейска партия за намсиколко мандата? Тая партия която си е затворила очите за Минските съглашения и дето днес най-много пищи в подкрепа на 404, за изпращането на повече и повече оръжия, белким се избият помежду си до последния украинец? Мале, мила ми майко българска, що си народила? Моля те недей повече да издевателстваш над нас обикновените хорица, които сме толкова независими, че от нас нищо не зависи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еха

  27 Яну 2023 13:41ч.

  Отвращението от БСП стигна връхната си точка тъкмо заради тебе, ама ти след това избяга да оправяш и европейските социалисти в ЕС. И сега, когато няма кого да оправяш, отново се предлагаш като очарователната алтернатива на разочарованите от БСП симпатизанти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  27 Яну 2023 13:49ч.

  Умението да се кажат толкова малко неща с толкова много думи е дарба. Хубави приоритети е изредил г-н. Станишев, но "Пълноценната политическа и икономическа интеграция на България в ЕС – Шенген и еврозоната" е в противоречие с "Демографска криза, образование, здравеопазване". Няма как да осъществи и двете едновременно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има малка разлика

  27 Яну 2023 13:50ч.

  Един път и аз да съм съгласен с тоя съсел, но ме дразнят мотивите му. Той иска да заеме мястото на Нинова като максимум или да си отмъсти, като минимум. Аз не желая и двете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даа

  27 Яну 2023 13:51ч.

  Да се спрем на “тежко разочаровани” е достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марадона

  27 Яну 2023 14:02ч.

  Съсела не беше ли раждан в Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба Яга

  27 Яну 2023 14:15ч.

  Именно! Какво прави тука, а не е в родината си Осрайна да я защитава? Ниновица лъже яко, ама и този не й отстъпва. Сороски гейтак е този, падне ли му, ще разсипе държавата из основи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  27 Яну 2023 14:04ч.

  В България вече няма леви, десни, средни, а само гротесктни ! И какъв е тоя нещастен ЕС, дето не е и никога не е бил конституционно ситуиран!Тогава за какво върховенство на закона може изобщо да иде реч, както и някакви си санкции и всякакви други извънмозъчни приумици на ЕК, основаващи се на някакви си имагинерни "правила" и страните постоянно са били пък и длъжни да нарушават конституциите си, в името на някакви си плиткоумни незаконни хрумвания, ама пък солидарни да сме били за гилотината, но по-близките повече, а по-далечните по-малко, щото са защитени ?! Да, ама не, щото с тия далекобойни оръжия, може и големите западни братя, да намажат по-напред на късмета.!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  27 Яну 2023 14:04ч.

  Нинова и Станишев - вземи единия, та удари другия. Същотото е и в другия лагер- ГЕРБ и ПП (ДБ ). Освен да се чудиш кой е по-неприятен и по-вреден, друго не ти остава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като изберат на следващия конгрес Гочиту Гергов

  27 Яну 2023 22:18ч.

  ще спреш да се чудиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  27 Яну 2023 14:40ч.

  Няма по-голямо разочарование от този мишок и компанията му, които не стават за нищо! Разгорама на БСП започна при този, а Сицинтерна му не е нищо другго, освен една предателска клика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СтанишеФ

  27 Яну 2023 14:47ч.

  ... се връща на бял кон, а Корни вярна на себе си отива в ГЕРБ и започва борба с Деси Атанасова за наследството на Бочко. Какво ли още има да видим?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://blitz.bg/obshtestvo/novi-khvalbi-na-kiril-petkov-kak-zad-grba-na-ninova-sa-prashchani-orzhiya-za-kiev-skandalt-e-ogromen_news933747.html

  27 Яну 2023 15:13ч.

  Без коментар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станишев е

  27 Яну 2023 15:14ч.

  като телефонните измамници, само че работи на едро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще предложи ли

  27 Яну 2023 15:19ч.

  отново Пеевски за шеф на ДАНС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Привидности и реалности

  27 Яну 2023 15:28ч.

  Поогледах му физиономията, припомних си делата и приказките му, дори клъвнах тук-таме от горния текст. Пък после си рекох, че вероятно ще срещна трудности при отговора на въпроса - кой от двамата с Нинова е по-противен. За моя голяма изненада, отговорът изплува пред очите ми рязко, решително и категорично! Станишев - вие сте значително по-отвратителен! Вие сте некамуфлиран служител на мерзкия, формално либерален, но по същността си неокомунистически, троцкистки интернационал, който си е поставил открито човеконенавистни цели. Вие плувате в руслото на чужди планове, които преследват антибългарски и античовешки намерения, но едновременно сте не само изпълнител, но и ярък защитник и прокламатор на джендъризма и Истанбулската конвенция. Вие сте ярък противник на националната държава и българския суверенитет, открито апелирайки за унищожаване на малкото останали котви от нашата идентичност и суверенност - българския лев, отказ от историята ни. Вие открито застанахте на антибългарски позиции по т.н. въпрос за Северна Македония. Вие продължавате да сте апологет на изключително вредоносното споразумение на България за т.н. ПВУ, който не е нищо друго освен реализиране на чужди стратегически интереси и планове, удобно опаковани в лъжлив, зелен целофан. Обаче, това са чужди планове, които ние трябва да платим с наши пари! А цялата тази мъгла прикрива несръчно прозрачни намерения към ужасяваша корупция чрез „Усвояване“, чрез осигуряване на участие на подходящи корпоративни и др. субекти. И Нинова има дефекти, трески за дялане. Тя поне не е апологет на затриването на България, не се опитва да пробутва фалшиви думи като вашата "пълноценна интеграция"! ПРИ УСЛОВИЕ НА ЗАГИВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, НЕ НИ ТРЯБВА НИКАКВА, ДА НЕ ГОВОРИМ ПЪК ЗА ПЪЛНОЦЕННА!!! Да, игрите на Нинова с оръжието бяха глупави и неубедителни. Струва си все пак да останем стъпили върху реализма! От нея се искаше да разреши износ към СТРАНА, ВОЕНЕН СЪЮЗНИК НА БЪЛГАРИЯ при наличие на безукорни документи. Работа ли беше на Нинова да се опълчва сам-самичка срещу световния гестратегически ред и да заяви: американците разпореждат и са отворили кесиите – готови да плащат, а пък поляците с охота и готовност лъжат! Как си го представяте това?! Кой български политик и държавник може да си позволи да произнесе тази фраза? Кой би имал куража, а и какъв би бил смисълът от затриване на цял печеливш отрасъл?! И всичко това, при условие че американци и поляци с гримасничене са отстъпили на нашето настояване за прикриване на България, при все че винаги са ни подозирали като "предателска" нация! А каква стратегическа алтернатива би могъл да предложи насреща този български политик, който открито въстане с/у САЩ и наместника им в Източна Европа?! И тя (Нинова), като далеч по-дребен и незначителен служител на същия този ваш интернационал, прие с примирение отредената и, доста гадна по същество, роля. Е, поне в нито един момент не се превърна в глашатай и рупор на фалшиви ценности и измамни божества. А вие бяхте и сте! И очевидно не намирате нищо нередно в това, дори се гордеете. Да, изборът ми беше категорично верен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амин

  27 Яну 2023 21:45ч.

  Няма и един политик с кохонес (преносно). Корни, Боко, Мустафата дпс, Ицето, СлаФчо и Радко. Те са клекнали. Надупени. Правят това което им наредят отдавна и само пъхат ефтн хляб в устите ви, а шоутУ? Там е сложно. Много са, силни са! Демек дебели са им сметките... а ние? Ние да го ...ме!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-важното от казаното, за поука на все още надяващите се с гласуване да променят нещо

  27 Яну 2023 15:31ч.

  "Партиите отказват да представляват хората и те търсят алтернативни варианти." Преминавайте ускорено към по-типично граждански форми на съпротива, където нещата зависят пряко от вас. Престанете да разчитате на продажни/купени и олоени политически представителства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  27 Яну 2023 15:35ч.

  Цял ферман е написал Господинът! Съзнателно не го допрочетох, не си заслужаваше... Присетила се Мара, когато вече явно наближават нови избори, да напомни за себе си и да покаже, колко е добър за шеф на БСП! И пак да се настани на нова длъжност...Кариерист, гледащ само личната си полза.Не съм член на БСП, но ако бях, щях да се боря това да не се случи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Severin

  27 Яну 2023 21:04ч.

  Маги, що не идеш да врътнеш един крем карамел, душко. .. Както и да стане ще ти се получи по-добре отколкото коментара ти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак Маги

  27 Яну 2023 15:48ч.

  Съгласна съм с коментара "Привидности и реалности"от 15.28! Много вярно написано, точно така е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не го е еня законноста

  27 Яну 2023 18:36ч.

  , а само "стани да седна".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Казано от Вигенин

  27 Яну 2023 18:53ч.

  Ако БСП не е силна, това е резултат от много хора - един от тях е Сергей Станишев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  27 Яну 2023 19:56ч.

  Серго е изпечен демаго и ще намаже ските на Курнелия. Гледах го в Поглед Инфо: теоретично е против въвличане на БГ във войната в Украйна. На практика ще видим, когато оглави БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По добре да не я оглавява,

  27 Яну 2023 20:27ч.

  вече сме го разбрали що за стока е, всеки друг няма да смее отначало да си покаже рогата! Даже Корнелия да остане, няма да е никак зле, поне вече знаем, че защитава не само интересите на пенсионерите, но това ще си решават членовете на партията, те си знаят най добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станишев въоръжаваше Саакашвили

  27 Яну 2023 20:28ч.

  Тепърва има да му търсим сметка за всички поражения, които нанесе на България, докато правеше първите дни трудов стаж през живота си... В качеството си на министър-председател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ноо смешно!

  27 Яну 2023 20:53ч.

  Лъжата е престъпление, Станишка! И реакцията трябва да е не разочарование, а обвинение, съд и затвор. Ха-ха, бахти вица казах!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А в Епицентър е казал,

  27 Яну 2023 21:04ч.

  Че ключовият фактор за за правителство след изборите бил Герб, връщал доверие и влияние!?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай стига, ве

  27 Яну 2023 22:53ч.

  Стига сте плюли Корнела. Този съсел и компания са най- гнусните. Кой заигра с ДПС-то? Кой прокара плоския данък? Кой натиска за Истанбулската конвенция? Кой съеши палачи и жертви? Кой спусна БСП- то по пистата? Кой пръв започна партийната чистка? Кой?Кой? Съсипването на т.н.БСП, уж приемник на БКП , е заложено от Луканов и последователи - Първанов, Станишко,а Корни - ами има топки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моля,

  27 Яну 2023 23:07ч.

  Разтълкувайте израза, че "изборния механизъм ще се замени с популизма на пряката демокрация" Брътвежи на невежа, ноо със самочувствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужаст

  28 Яну 2023 4:27ч.

  Мухин ръси мозък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  28 Яну 2023 9:29ч.

  На евроатлантиците като тоя не им е проблем износа на оръжие за други страни, а от тях за Украйна. Проблем им е, че не е ЯВЕН и не е ДИРЕКТЕН износ към Украйна и то БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Последното означава да се обезоръжим и официално да се набутаме в конфликта, който тепърва ще се разгаря. Типични безродници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи