Станишев: Предлагат ни субпродукти и политически ГМО-та вместо политически разговор

Станишев: Предлагат ни субпродукти и политически ГМО-та вместо политически разговор

България има нужда от смислен, сериозен и съдържателен разговор за политика и то за прогресивна лява политика, а левицата в най-бедната страна от ЕС е все по-ретроградна и слаба, и изолирана от европейската социалдемокрация, БСП е на дъното по доверие. Тези изводи направи евродепутатът и доскоро президент на ПЕС Сергей Станишев при откриването на "Форум за прогресивни леви решения" в столицата.

"В последните дни чух много версии и интерпретации за този форум, организиран от Делегацията на българските социалисти в ЕП. Това означава, че има очаквания. Остава да ги оправдаем", заяви Станишев. 

Той обясни какво цели инициативата и защо сега се организира форумът за лявото.

"Защо правим този форум? Искаме да покажем, че в България има нужда от прогресивни леви политики и има интелектуален капацитет за формиране и отстояване на такива. Защо сега? Защото БСП е на дъното и сме длъжни да потърсим точка за опора, платформа на оттласкване от това унизително състояние, което е и вредно за България, и за европейската социалдемокрация", заяви той. "В навечерието на приемането на бюджета и кампанията за местните избори, ние искаме да върнем съдържанието в политическия разговор. Какво целим? След поредната тежка загуба, когато хората вляво са обезверени и отчаяни, ние като евродепутати на левицата да събудим енергия и да вдъхнем кураж на лява, прогресивна България", обобщи Станишев.

"Да започнем от нуждата от сериозен и съдържателен разговор за политики. Сигурно веднага ще ми опонират: "Как така? Та всеки ден политици и анализатори само за това говорят?" На пръв поглед е така. Но всъщност твърде често ни се предлагат субпродукти или политически ГМО-та. Партиите си избират удобни теми за мобилизация на твърдия електорат, които твърде често са димна завеса за безсилието да се търсят и намират реални решения за проблемите. Има много примери: от плашилото "Еврозона" - как приемането на еврото ще ни лиши от национален суверенитет и ще срине икономиката (при реалността, че нямаме монетарна политика заради Валутния борд и левът е вързан с твърд курс към еврото, до периодичната истерия на тема "джендър идеология" и трети пол.

"Това са все удобни теми за захранване и раздухване на страхове и прикриване на собствената немощ, политическа и често интелектуална. Докато нас, обществото, ни занимават с такива теми, светът е в безпрецедентна трансформация - политическа, енергийна, климатична, дигитална и в непрестанното очакване на масовото нахлуване на изкуствения интелект в живота ни", добави той.

Източник: dnes.dir.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Май 2023 11:33ч.

    Ти специално можеш да си отваряш плювалника само да обясниш как фалира КТБ и умът ми не го побира, как така си на свобода, че и акъл ръсиш!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    12 Май 2023 13:29ч.

    ой ой ой, точно съсела да говори за ГМО коалиции. Той един процент неможе да вземе в бг сега, "прогресивни" цоциалисити, Ой ой ой...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическо ГМО за политически субпродукти дума

    12 Май 2023 11:41ч.

    Станишев: "... левицата в най-бедната страна от ЕС е все по-ретроградна и слаба, и изолирана от европейската социалдемокрация, БСП е на дъното по доверие". Ти чакай да видиш, ако някога хипотетично БСП се едини с "европейската социалдемокрация" и възприеме прогресивните ѝ евро-джендър-климатични и прочее глобалистки "идеи", къде ще иде доверието към нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да се допълня

    12 Май 2023 11:43ч.

    Доверието към БСП е на такова ниво, точно защото участваше в правителство, носител на тези "идеи", ако ще и да е било за малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове,

    12 Май 2023 12:22ч.

    нарекох този еводжендър съсел, а вие изтрихте поста ми, а сега публикувате дословн тази негова словесна повръщня! Нали уж сте обективни?! Тогава защо?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа се е насочила към дъното

    12 Май 2023 11:48ч.

    България е на дъното на Европа, а европейската социалдемокрация отдавна е удавник. Скрий се, СтаниШЕФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    12 Май 2023 12:04ч.

    What manner of man is this?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Униформен

    12 Май 2023 12:33ч.

    Твоето мнение ще потърся само ако имам някаква неяснотия по униформата на съветския солдат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръг Червени прашки

    12 Май 2023 12:49ч.

    Още малко, още малко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станишев скрий се, не чу ли - 40 000 българи млада възраст умираме годишно

    12 Май 2023 13:04ч.

    И ти другарю носиш отговорност за това, не се прави на умряла лисица. Защото през твоето управление бяха доликвидирани още десетки български заводи и прогонени младите от България. Като не знаем дали честен социалист, но като човек кажи на народа български - ти ли удължи концесията за златото на България с още 70 години или царя? И ако не си я подписал защо не я отмени бе, Станишев, така щото златото за милиарди да остава за България, а не да ни взимат националното богатство. И ЗЛАТОТО е само един пример за бедност немотия, позорно здравеопазване и образование за глупости и прочие, той седнал за политика да ни разказва. И ако си подкрепил Истанбулската конвенция - завинаги напусни политиката и публичното пространство, защото си предател на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симитли

    12 Май 2023 13:06ч.

    Абе Станишев, една от главните причини БСП да е на дъното на доверието си ти. Щом влезе в европарламента се продаде на Сорос и ни си спрял да плюеш по БСП-то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    12 Май 2023 14:24ч.

    Станишев за пореден път разочарова нормалните хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи