Сражение на "Проспекта на Победата" в Киев, стрелба до сградата на правителството

Сражение на "Проспекта на Победата" в Киев, стрелба до сградата на правителството

Украинските сили заявиха, че са отблъснали атака на руски военни по една от позициите им на пътна артерия в Киев - "Проспекта на Победата", предаде Франс прес, като се позова на съобщение на армията в акаунта й във Фейсбук. Подробности за точното място на този сблъсък не се съобщават. В близост до сградата на правителството се чува стрелба от автоматично оръжие.

 

По-рано украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да превземат Киев тази нощ. В града се чува чест артилерийски обстрел. Руски военни се опитват да превземат и една от електроцентралите, захранващи града.

 

Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че украинските сили са унищожили хеликоптер и изтребител СУ-25 на противника близо до проруските сепаратистки райони в Източна Украйна, както и руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 близо до Василков. Ожесточени сражения се водят в този град, който е на около 30 километра югозападно от украинската столица. Според украинското министерство на отбраната руските сили се опитват да дебаркират там военнодесантни части. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили.

 

Украинци съобщават и за сблъсъци в две села на между 40 и 80 километра северно от столицата. Според тях руски военни се приближават от североизток и от изток към Киев.

 

Кметът на Киев Виталий Кличко каза вчера, че руски диверсанти вече са влезли в града.

 

Говорителят на руското министерство на отбраната, генерал майор Игор Конашенков пък съобщи, че руските сили досега са поразили 211 украински военни съоръжения, в това число 17 командни центъра, 19 противовъздушни системи, 39 радарни модула, 67 танка и 6 бойни самолета. Военните са поели контрола и върху стратегическо летище извън Киев, което им позволява да укрепят силите си, за да превземат столицата.

 

Според високопоставен американски представител Русия е изстреляла над 200 ракети в Украйна, като някои от тях са поразили жилищни райони, без да е ясно дали те са били взети нарочно под прицел.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Не безпокойтесь

    26 Фев 2022 9:04ч.

    Според руските източници в сраженията в УКРАЙНА, които не са война, както каза нашият уважаван министър на отбр. Руските бойци не дават жертви, а при победните им действия и никой украинец не е пострадал, както е наредил Владимир Владимирович, наблягайки на хуманизма, с който е познат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ало, папата, колко земя ти трябва на тебе, бе? два квадрата!

    26 Фев 2022 9:55ч.

    Може да пуснете остарялата вече новина как папата ходи в руското посолство в Рим да се моли нацистите да не бъдат избити. Щото де-нацификация означава точно това. И също така натовския спецназ да не бъде избит, а да го пуснат да си ходи. Шефът на германските служби едва го измъкнали. Много ми е интересно какво ще се случи с английския спецназ в Украйна. За съжаление клипчета няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има съобщения за специален отряд чеченски главорези изпратен да убие министри и президент

    26 Фев 2022 10:05ч.

    Очакваме подробности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не отряд, 10 000 са, целта им са нацистите

    26 Фев 2022 10:21ч.

    https://politikus.ru/v-rossii/140696-kadyrov-otpravil-na-ukrainu-specnaz.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виновникът е НАТО

    26 Фев 2022 10:05ч.

    От Запада зависи да спре с конфронтацията и да осъди укронацизма, защото започналото може да бъде погледнато и по друг начин: заради бесовете на западната омраза срещу руския свят ТСВ вероятно вече тече в горещата си фаза. Да си спомним прозорливите думи на Путин, изречени отдавна: ако конфликтът изглежда неизбежен, бий пръв. А кой докара конфликтът до неизбежност??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виновникът е НАТО

    26 Фев 2022 10:08ч.

    Извинявам се за грешката от бързане с пълен член в последното изречение! Нека допълня: разглеждайте руските действия в широк, глобален контекст, а не просто като дива агресия срещу псевдодържавата Украйна. В противен случай ще си докарате големи неприятности на главата заради чудовищата, които ще роди болното ви въображение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Фев 2022 10:11ч.

    Чеченците са в Донбас. ''Азов'' няма да се сдава,а чеченците няма да взимат пленници.Затова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Фев 2022 10:16ч.

    Данните за поразени военни обекти не са актуални.Поразяването расте в геометрична прогресия!Защо?Не е имало нужда в началото?Нямало е точни кординати?Разчитало се е бърза капитулация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глоса

    26 Фев 2022 10:26ч.

    Поразяването (еднократно) на казарми, стационарни войскови единици и командно-опорни пунктове не е достатъчно, защото по време на война се сменят позиционните райони на войските и щабовете, заедно с техниката, извършват се и маскировъчни мероприятия. Затова и продължават високоточните удари, след като военното разузнаване подаде новите данни от спътници, авиация, РТВ и наземни средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаос

    26 Фев 2022 10:30ч.

    Никакви сблъсъци с руски дисерсанти - раздадените вчера 18000 автомати на всеки, който поиска са довели до очаквани сблъсъци с със случайни жертви на набедени за дисерсанти случайни хора - или от същия род - въоръжени . Без организация - хаос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи