Сръбският патриарх връчи Ордена "Свети Сава" на Виктор Орбан

Сръбският патриарх връчи Ордена "Свети Сава" на Виктор Орбан

Патриархът на Сръбската православна църква Порфирий връчи Орден на Свети Сава първа степен на премиера на Унгария Виктор Орбан, съобщи сръбската телевизия РТС.

Патриархът заяви, че това високо отличие се дава на Виктор Орбан в знак на благодарност за подкрепата за традиционните християнски ценности, за несебичната подкрепа за Будимската епархия на Сръбската православна църква и за изключителния принос  в укрепването на приятелството  между двата съседни народа. 

Патриархът на СПЦ написа във Фейсбук, че е връчил ордена на Орбан в седалището на унгарското правителство. На връчването  присъствали владика Ириней и владика  Лукиян, епископ будимски. Патриарх Порфирий бе на тридневно посещение в епархия Будимска.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • пръст Божи

    06 Sep 2022 8:55ч.

    Дай газ! (През Сърбия.) Всъщност орденът е за това, което се опитва да предотврати Орбан - война в съседна държава. Нашето мъдро държавно ръководство няма да получи такъв орден. Какво прави пръстът? Сочи в някаква посока или към нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много

    06 Sep 2022 9:23ч.

    важно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомним на забравилите

    06 Sep 2022 10:09ч.

    На днешния ден Източна Румелия и Княжество България се съединяват, без да искат разрешение от Европа и Русия, а това става повод Сърбия да ни нападне, което завършва с нейното поражение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи