Според Синхуа бившият китайски президент Ху Цзинтао бил изведен от конгреса на ККП, защото му призляло

Според Синхуа бившият китайски президент Ху Цзинтао бил изведен от конгреса на ККП, защото му призляло

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Необичайната случка стана малко преди делегатите на конгреса да гласуват поправки в партийния устав, отразяващи по-силно идеологията на Си Цзинпин и затвърждаващи лидерската му роля, съобщава БТА.

Бившият китайски лидер Ху Цзинтао се е почувствал вчера зле и затова е бил изведен така неочаквано от церемонията по закриването на конгреса на Китайската комунистическа партия (ККП). Това става ясно от съобщение на агенция Синхуа.

"Когато му прилоша по време на заседанието, неговият екип го придружи в съседна зала, за да си почине. Сега се чувства много по-добре", добави китайската държавна агенция.

По-рано ДПА и Франс прес съобщиха, че бившият президент е бил отстранен от подиума на церемонията по закриването на 20-ия конгрес на управляваща комунистическа партия днес. 79-годишният бивш генерален секретар на ККП беше изпроводен от двама разпоредители малко след като представители на чуждестранни медии бяха допуснати да влязат в заседателната зала на парламента в последния ден от продължилото една седмица събитие.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Това е по-добре казано:

    23 Окт 2022 8:48ч.

    На закриването на конгреса упорити “медици” изведоха бившия президент Ху Цзинтау.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зоргев

    23 Окт 2022 9:40ч.

    Както пишат добре усведомени източници, човекът на възраст чисто просто се е напикал и започнал да пахнет, та е трябвало да го изведат. След като му турили памперси се почуствал добре. Човещина е все пак, тъй че не трябва да се спекулира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи