Според Пригожин украинската контраофанзива вече е в ход

Според Пригожин украинската контраофанзива вече е в ход

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер“ Евгений Пригожин каза, че според него украинската контраофанзива вече е започнала и по всички фронтове се наблюдава засилена активност, предаде Ройтерс. 

В аудиообръщение, разпространено в "Телеграм" от пресцентъра му, той заявява, че "активната фаза" на контраофанзивата ще започне в близките дни.

"Въоръжените сили на Украйна вече започнаха своето контранастъпление. Живата сила и снарядите, с които разполагат, са неограничени", казва шефът на "Вагнер". 

Пригожин заяви, че през последното денонощие бойците от "Вагнер“ в Бахмут са напреднали с 230 метра. По думите му руските сили вече контролират площ от 54 000 кв. м., а "под контрола на противника остават 2,64 кв. км".

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди информацията от независим източник.

Пригожин отново разкритикува руското министерство на отбраната, че игнорира исканията му да увеличи доставките на боеприпаси за силите му в Бахмут и допълни, че ресурсите на бойците от "Вагнер" ще им стигнат само за още няколко дни. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Евгени Георгиев Василев

    04 Май 2023 9:13ч.

    Около четири-стотин дни от "В Киев за три дни" до "Путин е невредим"! Слава на червената армия и нейния потомък - "вагнер" (между другото Вагнер е бил любимият композитор на нацистите).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вагнер, илитерате,

    04 Май 2023 10:00ч.

    е бил любим композитор на бившия ви фюрер Хитлер. Сега си имате карикатурата му - укронаркоман

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте утрешният елит на Русия

    04 Май 2023 11:27ч.

    А днес те са героите от фронта: https://t.me/wind_sower/5645

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    04 Май 2023 9:21ч.

    "В Киев за три дни" - кой точно от управляващите в Русия е твърдял това? Дай един линк, да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    04 Май 2023 9:26ч.

    Намерете си го сами, няма ЦРУ да Ви върши цялата работа! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, де?

    04 Май 2023 9:43ч.

    То това е, че никога руснаци не са го твърдели това. Казват го Урсула, украинските медии, западните медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдяха го водни руски военни

    04 Май 2023 9:45ч.

    коментатори включая и руският евреин Яков Кедми който бързо обърна плочата и скромно замълча след година и половина безуспешна гражданска война(поредна)!А ние чакаме да видим успехите на руската армия преовъоражена на 70%,съглсно твърденията на видният еленовъд не другарят ни Шойгу!Чакаме,чакаме руски победи а виждаме само затлъстели генерали че и генералши във великолепната зала на Генералният им щаб и предвижвания на армията по 200-300 м. На ден съгласно официалните сводки!Всички чакахме последното официално изявление на Путин в началото на годината с което да обрисува грешките,падението,успехите и последващи действия на армията а той се оказа пълен потрес и плондер под налягане!Крайно време е да помислят за нов Сталин или Берия а не хора ала Горбачов и Елцин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Твърдяха го водни руски военни

    04 Май 2023 11:13ч.

    Както са написали по-горе, тази опорка тръгна от Урсула. Аз следя няколко руски медии, руските власти ( политически и военни ) са много сдържани в изявленията си. За разлика от управляващите на Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ген. Яков Кедми, прононсиран агент на ГРУ, прогнозира, че Одеса ще бъде превзета от ВС на РФ до 1 септември 2022г.

    04 Май 2023 11:46ч.

    Яков Кадми, 17'01'': "Одеса ще бъде освободена до началото на учебната година. Учебната година вече ще започне по руската програма (01 септември 2022 г.)', прогнозира Кедми, отбелязвайки, че тези дати могат да бъдат изместени с две до три седмици. ===> https://www.youtube.com/watch?v=RHl4PxrAT0I&t=1018s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската армия с действията си също не показа никакво съмнение, че Киев може да падне много бързо, без да води бой

    04 Май 2023 11:54ч.

    Как иначе може да се обясни фактът, че украинската столица бе щурмувана не от танковата армия, а от колоните на руската Национална гвардия и СОБР (подразделения на руското МВР). Основната цел на подобни формирования в Русия е да осигуряват обществения ред и да разпръскват митинги, но не и да изпълняват бойни мисии на чужда територия с нападение срещу столиците на най-големите европейски държави. Изглежда, че руската армия бе планирала да влезе свободно в столицата, да разпръсне няколко десетки недоволни протестиращи с палки и да подготви вечерта заря. Резултатът е логичен - колоната бе разрушена в Гостомел близо до Киев при преминаване на моста над река Ирпин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    04 Май 2023 11:56ч.

    Доколкото знам, Яков Кедми е израелски гражданин, бил е шеф на някаква израелска служба. Ти го произведе в руски генерал , явно за козяшката пропаганда няма прегради.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 26 февруари, само два дни след пълномащабното нахлуване в Украйна, руският интернет портал РИА Новости публикува огромна статия, в която победата над Украйна се определя като свършен факт

    04 Май 2023 11:58ч.

    „Сега този проблем го няма – Украйна се върна към Русия. Това не означава, че нейната държавност ще бъде ликвидирана, но тя ще бъде реорганизирана, възстановена и върната в естественото си състояние на част от руския свят“, се казва в статията. Най-вероятно този текст е бил написан предварително с отложена дата на автоматично публикуване за 26 февруари точно в 8:00. По-късно тази статия беше изтрита, но беше запазена в уеб архива. ===> https://web.archive.org/web/20220226051154/https:/ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко преди началото на войната се появи мем с фалшива заповед на Шойгу

    04 Май 2023 12:02ч.

    Мемето-фалшива заповед на Шойгу беше за дневния режим на псковските парашутисти. Сред задачите за деня като закуска и сутрешен тоалет е и атака срещу Украйна, превземането на Киев и вечерни фойерверки в края на деня, очевидно също в Киев. ===> https://offnews.bg/nashite-avtori/naistina-li-iskahte-da-prevzemete-kiev-za-tri-dni-793656.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мемето-заповед на Шойгу беше повтаряно от руските тв пропагандисти, които внушаваха това да се приложи на практика

    04 Май 2023 12:11ч.

    Маргарите Симонян: "Ние разбрахме, че в една гореща война ще победим Украйна за два дни. Чувствам, че я побеждаваме. Украйна, Господи, ще я върнем за два дни! А ние потиснахме тези огневи точки - обсъдихме това в рекламна пауза...“ ===> https://www.youtube.com/watch?v=9jIJ-rLSxOg&t=7s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сергей Марков, бивш съветник в Кремъл:"Да, Одеса, Харков, Николаев, Запорожие, Херсон, Днепропетровск. Там ще посрещнат руския войник освободител с цветя, да не говорим за Мариупол, Славянск, Краматорск и така нататък. Нямам съмнение."

    04 Май 2023 12:21ч.

    Сергей Марков, бивш съветник и анализатор на Кремъл: "В случай на военни действия с Украйна, повечето войници и офицери от въоръжените части на Украйна ще преминат на страната на Русия. Тъй като Русия е страна освободителка." След което, тв руски водещ го попита: "Сигурен ли сте, че руският войник ще бъде посрещнат там с цветя?"; Марков: "Да, Одеса, Харков, Николаев, Запорожие, Херсон, Днепропетровск. Там ще посрещнат руския войник освободител с цветя, да не говорим за Мариупол, Славянск, Краматорск и така нататък. Нямам съмнение."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 8 март 2022 г. Янукович призова всички украинци и Зеленски за мирно споразумение на ВСЯКА ЦЕНА

    04 Май 2023 12:40ч.

    В началото на март 2022 г., няколко седмици след руската инвазия, бившият украински президент Виктор Янукович, който се укрива в Русия през всичките тези години, след като избяга от Украйна през 2014 г., се опита да се намеси. На 7 март 2022 г. в различни източници започна да се появява информация за самолета на Янукович, който излетя от московското летище Внуково и се насочи към Минск в Беларус ( https://i2.offnews.bg//events/2023/01/18/793656/phpitm2tj_800x*.jpg ). На следващия ден Виктор Янукович съвсем очаквано отправи призив към всички украинци и Зеленски с молба за "постигане на мирно споразумение на всяка цена", но не уточни на каква цена. Много е вероятно плановете на Путин да са включвали "завръщането" на избягалия през 2014 г. Янукович на президентския пост като лоялна на Кремъл марионетка на фона на очакваните успехи на руската армия. Но... плановете пропаднаха, руската армия не успя за три дни или две седмици да превземе Киев, а Янукович беше принуден да се върне обратно, в сянката на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модерно робовладелство

    04 Май 2023 16:19ч.

    Стига си ги дъвкал тия опорки след солидна предварителна подготовка да ги джаснеш тук, за да ни припомняш какво си събирал от медиите като упорита мравка. Ясно е, че не мина номерът Украйна и Русия да се разберат като сестри, без кръвопролития. Западът, отглеждайки си такива кръволоци като теб, не позволи на режима да подходи мъдро и го засили да жертва собствения си народ. В случая не е престъпление, че Русия опита да прояви миролюбие и да склони режима към несъпротива. Това не е признак на военна слабост, а на разумност и добротворство. Друг е въпросът, че фашистките елити на Запада вече се бяха подготвили да използват Украйна за пушечно месо срещу Русия и го направиха. При това положение, ще си изпият горчивата чаша с отрова, защото Бог не обича немиролюбците, и особено ония, които повтарят исторически грешки срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "и предвижвания на армията по 200-300 м"

    04 Май 2023 10:48ч.

    Научи се да пишеш грамотно, българино! И по-малко да лъжеш, преди всичко себе си. И да ти кажем под секрет: опитай се да схванеш какво означава терминът "маскировка" при военните. Има и динамични маскировки (наричат ги уловки), не само статични...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи