Според 77,6% от украинците Зеленски е пряко отговорен за корупцията в правителството

Според 77,6% от украинците Зеленски е пряко отговорен за корупцията в правителството

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Продължаващата война вече не е оправдание да не се обърне внимание на корупцията в украинската демокрация. Повече от три четвърти от украинците смятат, че президентът Володимир Зеленски е пряко отговорен за корупцията както в правителството, така и във военната администрация на страната, показа ново социологическо проучване, пише RMXnews.

Според проучването, проведено от Фондацията за демократични инициативи и Киевския международен социологически институт, с подкрепата на Пражкия център за гражданско общество, 77,6% от украинските респонденти обвиняват украинския лидер за ендемичната корупция.

„Забавянето на решаването на проблемите, което подкопава вярата на хората в победата, се отразява и на репутацията на президента. Проучването показа, че 77,6% от гражданите смятат, че президентът е пряко отговорен за корупцията в правителството и военната администрация“, заяви социологът Петро Бурковски, директор на Фондацията за демократични инициативи.

Той отбеляза, че „широко разпространеният аргумент, че правителството няма време да направи всичко“, вече не работи след 16 месеца война и не е оправдание за тези, които не правят нищо, за да се борят със злоупотребите, небрежността и некомпетентността, и които бяха избрани и назначени именно за да „имат време да направят всичко, да направят всичко за борба с нея, използвайки правомощията, които бяха разширени по време на военното положение“.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • thenewone

    08 Авг 2023 22:13ч.

    Подкараха го момчето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редник

    09 Авг 2023 1:49ч.

    Ако има такова изследване и ако наистина информацията е вярна, това е началото на края на Зеленски и Украйна в сегашния и вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ставайте смешни и жалки, като се поддавате на прорашистка пропаганда

    09 Авг 2023 3:09ч.

    2011 лични интервюта, ако въобще са проведени, са извадка, за да се направи извод за 43 милионно население какво мисли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там е работата, че не е рашистка пропаганда а

    09 Авг 2023 10:31ч.

    "Абе къде е Митко, че техните го търсят да го бият".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    09 Авг 2023 10:31ч.

    Проба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    08 Авг 2023 22:24ч.

    Малкото наркоманяе Зеленски е просто лош треторазряден актьор. И понеже е некадърник и не може никога да бъде като Брад Пит приема хонорар да го играе президент на банановата държава Окрайна. Та като никакъв но платен актьор зеленото канално плъхче Зеленски не е отговорен за нищо. Отговорен е продуцентът и режисьорът. Продуцент и режисьор е фалиралият див запад в лицето на САЩисаните и наглосаксите. Те много искат филма Победата над Русия чрез Окрайна да е печеливш, правят всевъзможни пропагандни реклами но не успяват. Все пак Зеленски е сопол пред Брад Пит. Та с бездарни актьори толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Авг 2023 22:42ч.

    Шутаранга. "Забравил шутът ранга свой ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боли ме. ......

    08 Авг 2023 22:32ч.

    Фара ме боли ако ще 100000% да са там, какво си, за еврейчето нацист.Интересува ме разнебитената колония, нейният продажен фашистка сатрапски елит , кога ще бъде избит да 10то коляна. Усрайна не ме интересува ако ще да затъват в лайна и трупове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Авг 2023 22:39ч.

    защо украинците не излизат по улиците да спрат воината и оръжията да се направи финансов одит на украина кои колко е награбил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо българите не излизат по улиците

    08 Авг 2023 23:13ч.

    да спрат износа на оръжията за Украйна, да се направи финансов одит на България, кои колко е награбил, кой чий чужд агент е в правителството на Денков Филов, защо ще ни изземат националния празник, защо ще строят военноморска на САЩ база в Атия, кви ги дири тук предалият Богу дух Буданов с цяла делегация, защо хрантутим, стана втора година, дошли на курорт укро"бежанци", видимо по-заможни от редовия българин, еврото, борсата за електричество на битовите потребители, инфлацията, цензурата и т.н. Защо българите не излизат по улиците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Авг 2023 22:45ч.

    горе-долу, колкото гласуваха за зеленото зе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    08 Авг 2023 22:51ч.

    Европа благосклонно наблюдаваше формирането и укрепването на нацизма в украинските земи. А «цивилизованите» укронацисти вече призовават да се унищожават не само руснаците, но и поляците, маджарите, евреите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И финансово поддържаше целенасочено

    08 Авг 2023 23:52ч.

    Например Порошенко също като наш Кирчо е техен кадър, с американска диплома. Калъпит е един и същ. Който учи децата ни, той ще ни управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    08 Авг 2023 22:53ч.

    Майдана го инстлира за президент,той се главозамая,затова народа му ще страда години наред.Склерозата,дядо му Джо му навива пружината ,той се блещи на Русия,която може да заличи Украйна за не повече от тридесет минути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от Навалнята и дъвката "корупция"

    08 Авг 2023 23:03ч.

    В момента корупцията едва ли е жизненоважният въпрос за редовия украинец. "Проучвания" за отвличане на вниманието от същността. А същността е разбеснелият се укронацизъм, ролята на Запада в целия кошмар и употребата на украинците в поредния Драг нах остен срещу Русия. Някой на Запад прави ли такива проучвания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, Зелештейн ни е удгуворин зъ

    08 Авг 2023 23:27ч.

    куруциата. Той Е куруциата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако нямаше корупция

    08 Авг 2023 23:54ч.

    САЩ нямаше да вършеят света с войни. .................................................... САЩ са стъпили навсякъде по света с базите си, точно защото има корумпирани идиоти, които за пари и власт продават и Род и Родина. Не само у нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • одата на радостта

    09 Авг 2023 0:12ч.

    Този кретен избива украинците,те не осъзнават за какво и за кого умират. Денацификацията върви с пълна сила. Носи пряка отговорност за унищожението на Украина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    09 Авг 2023 1:13ч.

    А ние си мислехме, че останалите в Украйна старци и неизбягалите от мобилизация подкрепят всяка крачка на Зеленски. Какво разочарование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Социологът Петро Бурковски е работил 14 години в РИСИ, когато шеф му беше ген. Леонид Решетников

    09 Авг 2023 3:06ч.

    Авторът на това изследване Петро Бурковски е бил 14 години кадрови държавен служител (2005-2018 г.) в Русия, в РИСИ /Руският институт за стратегически изследвания/, оглавяван тогава от ген. Леонид Решетников. Решетников е този, който откри чрез социологическо изследване и "назначи" пРезидента на България румен радев. Същият ген. лейтенант Решетников, бивш началник на направление "Балкани" в ПГУ на КГБ, известен в Кремъл като най-добрия познавач на България. Решетников успя в България и Молдова. Провали се в Черна гора и Сърбия, и Путин го свали като директор на РИСИ. А авторът на това изследване в статията Петро Бурковски сега е изпълнителен директор на Фондация "Демократични инициативи" (интересно от къде ли е финансирана), базирана в Украйна. Преди да се присъедини към Фондацията, Петро Бурковски работи в продължение на 14 години в РИСИ, Москва (2005 - 2018 г.) като кадрови държавен служител. В РИСИ Бурковски е главен консултант (2006-2010 г.), след това заместник-ръководител на отдела за анализ и информация (2010-2016 г.), ръководител на отдела за развитие на политическата система (2016-2018 г.) и накрая като ръководител на Центъра за висококачествени изследвания на Русия (2018-2020 г.). Такива началнически позиции в Руският институт за стратегически изследвания, известен с влиянието на Кремъл и задгранична руска намеса във вътрешните работи на чужди държави, изискват най-малкото членство във ФСБ. В Украйна имат още много двойни агенти и много трябва да чистят... Президент Зеленски и неговия правителствен екип не са спирали "чистката" от корумпирани, всеки ден дават за разследване и на прокурор поредния корумпиран, защото успешната борба с корупцията е едно от условията Украйна да стане член на ЕС. А корумпираният Бурковски тръгнал да изследва корупцията и да си прокарва рашистки фалшификати. ?‍♂️?‍♀️ Междудругото "изследването" е препечатано от унгарското електронно крайнодясно издание "Magyar Hírlap", което пък го е препечатало от незащитения сайт "karpatalja.info", списван на унгарско-украински език, т.е. за рашистко влияние върху унгарско и украински четящи. А сега прорашистките български медии го препечатват. Блъсков и информация?! Красавчик:) А според "изследователите" социлогическото проучване е проведено УЖ чрез лични интервюта с УЖ 2011 украинеца в УЖ 135 населени места в Украйна, но Фондацията никъде не представя официани данни, не описва методиката и др. характеристики, както се прави по статистически стандарти. При украинско население над 43 милиона каква извадка са 2011 от тях, че да се правят каквито и да е изводи?! Ама, Z-омби путинистите не могат да бъдат спасени и ще продължават вЕрват в сектанската пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    09 Авг 2023 11:03ч.

    Не знам дали това е рашистка пропаганда както твърдят по горните. Преди няколко месеца украинец капитан на газовоз от Одеса на съвета ми да не се връща след изтичане на контракта в Одеса уверено ми заяви, че няма проблем защото имал приятели в СБУ и нямало как да попадне на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    09 Авг 2023 15:42ч.

    Подходящ железен стълб в центъра на Киев,здраво въже,което ще пасва на наркоманския врат на украинският "президент"!Иначе,Украйна ще заприлича като след земетресение от 10-та степен по скалата на Рихтер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе да

    09 Авг 2023 17:39ч.

    хайде почна се кой е виновен, ми нали тоя наркоман се биеше за "демонкрадация" в целата галактика, как тъй виновен.Е човекът си спастрил няколко имения в Италия, Британия и Израел, ма това каква корупция е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи