Спецов: Асен Василев никога не се е месил в моята работа

Спецов: Асен Василев никога не се е месил в моята работа

“Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е много прагматичен човек. Много внимателно е чел репортите, които приходната агенция е предавала”. Това каза бившият директор на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов в предаването “Тази сутрин” на бТВ. По думите му, Василев не е давал указания за проверки на определени фирми.  

Той беше освободен от поста от служебния министър на финансите Росица Велкова, а мотивът за това бе, че е подавал разнопосочни данни за прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г. “Категорично отричам мотивите за уволнението ми”, каза Спецов. 

Според бившия шеф на НАП в разговора с него министърът на финансите не е изразила претенции към работата му.

Той подчерта, че приходна агенция и Агенция “Митници” са основните източници на приходи в държавната хазна, но и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част. 

Това, което мога да кажа за 2022 г. очакваните приходи, които НАП трябва да събере са 31,5 млрд. лв., което е с 3,3 млрд. лв. повече, отколкото за предходната година, изтъкна Спецов.

Той коментира и данъчните задължения на "Булгаргаз", които към юли са 101.9 млн. лв. “Това е проблем от месеци и с него Министерството на финансите е запознато. Още в първия работен ден на Росица Велкова я запознах с проблема и какво може да направи НАП по него", допълни той.

Спецов коментира и темата със задълженията към бюджета от над 1 млн. лв. на фирмата "Граникс трейдър", която е била на съпругата му, а след това и негова. Към момента на продажбата дългове не е имала. Той подчерта, че е разпитван от прокуратурата по разследването за укриване на ДДС от фирмата и обясни, че ще окаже пълно съдействие.

Апартаментът на съпругата на Спецов в Дубай е закупен с кредит 

Спецов коментира и апартамента в Дубай от 127 кв. м, деклариран в имуществената декларация за притежание на имоти от хора във властта. В декларацията се посочва, че апартаментът е изцяло собственост на жена му Плама Спецова и е купен през 2021 г. за 1,1 млн. лв. В декларацията е отбелязано, че е купен с “банков кредит - Дубай”.

Съпругата ми и част от семейството ми живеят в Дубай. Апартаментът е деклариран надлежно в декларацията до КПКОНПИ. Съпругата ми има достатъчно сериозна и важна работа. Апартаментът е закупен с кредит от Дубай, защото лихвите там са много ниски, обясни той.  

Няма какво да се крие, съпругата ми е търговски директор в голям арабски холдинг и отговаря за електронната търговия на една известна козметична компания. Така че само на базата на нейните доходи банка в Дубай отпусна кредита със залог на самия апартамент, добави Спецов. 

По думите му лихвата на ипотечния кредит за апартамента е 1,5%. 

Гледайте повече във видеото. 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ем нали е пасивен, какво се хвалиш

  16 Авг 2022 11:24ч.

  Ясно е кой в чия работа е бърникал

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантическа работа стана

  16 Авг 2022 11:45ч.

  Напълни се с музиканти държавната администрация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ала_Бала

  16 Авг 2022 12:19ч.

  Приходите са се увеличили от инфлацията, във физически смисъл продаваните стоки намалява. Отива се към стагфлация. Другото е заблуда и пропаганда в стил " Наръчник на агитатора"от миналия век. Всъшност ПП са лява троцкиста партия от байдъниски тип!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя формен

  16 Авг 2022 12:58ч.

  юнак(идиот де)с бицепси ала Арни Черния негър,що ли се взема толкова на сериозно!Не си гледа бицепсите,кюлотите де се фръцка дорде ги показва,имотите що награби…. , жалка а и гадничка картина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи