Спецсъдът прекрати делото срещу Димитър Желязков-Очите

Спецсъдът прекрати делото срещу Димитър Желязков-Очите
Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите и още 12 души, сред които и дъщеря му Станислава, подсъдими за участие в организирана престъпна група и върна случая обратно в специализираната прокуратура за ново разследване и ревизия.Причината - отстраняване на съществени процесуални нарушения в 180-те страници обвинителен акт. До този развой се стигна, след като Специализираният наказателен съд намери множество пороци в обвинителния акт, част от които според защитата на подсъдимите, са неотстраними.


Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали, в обстоятелствата за присъединяването към групата от общинския съветник от Несебър Пейко Янков и пр.


Сега прокуратурата спешно трябва да изготви нов обвинителен акт по случая. Митьо Очите беше задържан в Истанбул през август 2018 г., а през февруари беше екстрадиран обратно от Турция у нас.

 

"След броени дни изтича 8-месечният срок и по закон, ако до това време не бъде внесен годен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „задържане под стража“, трябва да бъдат освободени", коментира пред DarikNews.bg адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран със защитата на двама от подсъдимите.

 

Припомняме, че Димитър Желязков е обвинен за това, че е ръководил организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици.

 

В нея са участвали още 12 души, включително и дъщерята на Желязков - Станислава. Тя е с обвинение за събиране на такса „Спокойствие" от таксиметрови фирми и собственици на търговски обекти в „Слънчев бряг”.

 

Освен като ръководител на организирана престъпна група, Очите ще отговаря за 9 деяния, извършени от него и от останалите обвиняеми по негово лично разпореждане.

 

В част от случаите Желязков лично участвал в рекетирането на набелязаните от него жертви. За извършените от него престъпления законът предвижда до 15 г. затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото му.

 

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • БЕЗ КОМЕНТАР

  06 Sep 2019 15:25ч.

  Очакваме ЗГП Геш да обясни как го прави

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  06 Sep 2019 15:28ч.

  Малиии, спецпрокуратурата за нула време разследва и даде на съд, след което спецсъда за нула време осъди на по 20 години едни женици за получаване на недоказан подкуп, а за Митьо Очите нещо не им се получава на спецпрокурорите да го разследват качествено при положение, че както четем се е занимавал с престъпления описани в целия НК. Както се чете, дори и на подчинените му главорези не могат да намерят доказателства за престъпна дейност. Имам усещането, че Митьо Очите управлява държавата, защото и спрямо управляващите не се намират достатъчно доказателства за очевадна престъпна дейност и корупция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях в залата

  06 Sep 2019 15:53ч.

  Да се смеем ли , да плачем ли ...! Очевидно някой го е шупе да не се разприказват "оЧИТЕ"! Смях и пародия за днешните съдопроизводители - гешевци, цацароцовци, а и предишните съдебни буклуци , Но днес в тогите на ВСС ! Все помиари на власта!! БУКЛУЦИ ОТКЪДЕТО И ДА ГИ ПОГЛЕДНЕШ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  06 Sep 2019 16:11ч.

  Сега остава Митко да осъди България да му плати !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  06 Sep 2019 16:13ч.

  "Ало Гешев, .. " каква стана тя Иванчева големия престъпник , а Митко- бизнесмен !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  06 Sep 2019 16:16ч.

  Човека е намерил пари и си е платил колкото и на когото трябва. Това си е стандарт в местното "правосъдие".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да ни кажете

  06 Sep 2019 16:36ч.

  Ало Гешефтари, нарочно ли внесохте и този път негоден обвинителен акта за да падне в съда? Като при мефиянски и още много много ваши хора. А иначе се знае че сте некъдърници. И след това когато осъдят прокуратурата в Стразбург, гешефтарите ли ще се бръкнат в джоба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  06 Sep 2019 17:46ч.

  Разликите в сумите да се търсят при Прокурорите ............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идат избори

  06 Sep 2019 18:31ч.

  и всичкото циганьор трябва да бъде убедено да гласува правилно. В Софето с тая работа се занимава Киро Японецо, по морето - Митьо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  06 Sep 2019 20:29ч.

  Митьо Очите е агнеца на Българския преход. Лежа в затвора, гърмяха го, лежа и в турските зандани. Препати си човека. Може един ден да го направят и архонт. Ало, ало , Ваньо.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  06 Sep 2019 21:19ч.

  Всичко е точно. Нали помните как Цацароцирка ходи чак в Турция да обещава нещо на Очите!!! Е, изпълни си обещанието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  06 Sep 2019 21:20ч.

  А къде е Брендо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  07 Sep 2019 0:16ч.

  Е, тиквариума си има ангажмон към Митю още от доброто старо време. Сега просто си го изпълнява, няма да си правят сечено, я! Хляб има за всички браточки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anonimen robot

  07 Sep 2019 4:38ч.

  За извършените от него престъпления законът предвижда до 15 г. затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото му. *** No, kakto izglevda i towa mu e mnogo - syda se smilil i pribral edni parici...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи