СОС реши: Таня Андреева временно оглавява „Шейново“, Румен Велев е отстранен от длъжността

СОС реши: Таня Андреева временно оглавява „Шейново“, Румен Велев е отстранен от длъжността

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Столичният общински съвет (СОС) реши на свое заседание да отстрани от длъжност директора на Втора САГБАЛ "Шейново" д-р Румен Велев и мястото му до провеждането на конкурс да заеме д-р Таня Андреева. Общинските съветници решиха тя да ръководи АГ болницата не повече от шест месеца.

Отстраняването на д-р Велев бе подкрепено от 35 съветници, а 13 бяха против.

На днешното заседание трябваше да се сложи на край на казуса с конкурса за изпълнителен директор, на който Велев бе единственият кандидат. Въпреки положителната оценка, впоследствие СОС взе решение да го отстрани и посочи д-р Андреева за поста, която обаче не се е явявала на конкурса. Досегашният директор подаде жалба, а областният управител на София определи решението за неправомерно и върна доклада. До изясняване на казуса Софийският градски съд спря вписването на д-р Андреева.

Преди дни заместник-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов обясни, че Столичният общински съвет е принципал на болницата и е редно да се произнесе от гледна точка на управлението на дружеството.

Днес един от вносителите на доклада - Михаил Паргов от "Демократична България", коментира, че докладът е пълен с нарушения и че е бил подведен. "Да го прегласуваме и следващия Столичен общински съвет да проведе конкурсите", поиска Паргов. Колегата му Иво Божков предложи докладът за отстраняването на д-р Велев да бъде отложен, но предложението му бе отхвърлено.

"Дори само случаят с разменените бебета, за който научихме от медиите, е достатъчен. Общината е дала 5 млн. лева на "Шейново", а какво получихме?!", попита председателят на Здравната комисия на Столична община д-р Антон Койчев от СДС.

Междувременно медици и персонал от "Шейново" протестираха всеки ден от 11 септември с искане за "законна, честна и открита процедура за избор на изпълнителен директор на болницата".

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • и в Габон

    14 Sep 2023 19:54ч.

    вече ни се смеят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да отидат тогава СОС да бачкат в Шейново

    14 Sep 2023 20:02ч.

    щом са толкоз компетентни по техните въпроси. Идва и е дошло вече времето на стачките предизвикани от управленска безотговорност и некомпетентност, няма друг начин нещо да се промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киру

    14 Sep 2023 21:19ч.

    Абе чета си аз тука едни именца....това Божков, това Паргов....мчи те се са случайни а? И корифея на венерическата гняс Таня Андреева пак да ни я пробутват за стока е малко гнусно! Щото нали беше и яде, и качи бая кила...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как се нарича кирчо в женски род

    15 Sep 2023 11:34ч.

    - кирка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи